Şimdi Ara

DOĞAN SLX KULLANICILARI BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
9.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• GÖRÜŞLERİNİZİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Collier -- 5 Kasım 2005, 1:52:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm

GÖRÜŞLERİNİZİ

• benim doğan görünümlü şahınım hakkında görüşlerim kabul olurmu?
  • Sağlam güvenli az yakan uygun fiyatlı bir otomobildir
  • Dogan görünümlü Şahin lafı çok hoşuma gidiyor.

Buna benzer bir söz başka bir araba için varmıdır acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sayınabim

Sağlam güvenli az yakan uygun fiyatlı bir otomobildir

Az yakıyor ha. Onun için mi millet lpg takıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunlardan hangisi Doğan SLX için söylenmiş ben onu anlamadım:

Sağlam
     DOĞAN SLX KULLANICILARI BURAYA

Güvenli EuroNcap'den falan kaç yıldız almış ya da durun testi yapılmış mı?

Az yakan Az yakan olsaydı LPG'ye dönüştürülmezdi.

Uygun fiyatlı arabam.com'da 2000-2001 arası Doğan'lar 11.750 ile 16.000 YTL arasında değişiyor, 16 milyara neler alınır.
    http://arabam.milliyet.com.tr/ikinci_el/aras.asp?marka=8&model_grup=150&yil1=2000&yil2=2006&fiyat1=&fiyat2=&kur=6&sehir=0&art=2&x=22&y=8

Basit, masrafsız (servise gitmezsen çünkü ben Doğan ve Şahin'lerin yağ değiştirmekten başka bakım yapıldığını bilmiyorum, görmedim) ve ayağı yerden kessin deseydin doğru olurdu sözlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 5 Kasım 2005, 15:05:42 >

• 1 depo benzinle 450 km yol bile gitmeyen 1.6 motorlu araba. Lpg ile bile zarar ettiren araba. Daha ne diyeyim.
  • Lancer ları EVO yapıyolar :)

Evo görünümlü Lancer
  • sti gorunumlu imprezza`lari da unutmayalim
  • quote:

Orjinalden alıntı: DieScheisse

quote:

Az yakıyor ha. Onun için mi millet lpg takıyor.

ewet bende aynısını diyorum az yakıyor ha
  • doğanların tek iyi yanı yedek parçası ucuz ve kaloriferi çabuk ısınıyor bunun dışında başka bir özelliği yok. bende de 90 model doğan L var onu satıp motorsiklet alacağım haberiniz olsun demedi demeyin
  • quote:

bilmem anlatabildimmi

• Genel Bilgiler

ModelTofaş, Türkiye'nin en çok satan otomobilleri Kuş serisi Doğan ve Kartal'da 1997 basından itibaren enjeksiyon ve katalizör uygulamasına başladı. Daha önce Tempra ve Tipo'da da kullanılan 1.6 litrelik enjeksiyonlu ve katalizörlü motorla donatılan Doğan ve Kartal, Euro 93 Çevre Normu'na uygun hale geldi.

Karoser, iç mekan
    Doğan'ın köşeli ve yerden çok yüksek karoseri artık demode olsa da yeni otomobillerin çoğundan daha geniş ve ferah bir iç mekan sunuyor. Doğan'ın kokpiti de yeni nesil otomobillerden bir hayli farklı ama Tofaş iyileştirmeler yaparak ergonomik sorunları azaltmış. Kısa ve oldukça yüksekte duran silecek süpürgeleri yağmurlu havalarda ön camın sol tarafında ve alt bölümünde oldukça büyük bir kirli alan bırakarak görüşü olumsuz etkiliyor. Doğan'ın 400 litrelik bagajı kapağın tampona kadar inmemesi ve çok geniş açılamaması nedeniyle kolay yüklenemiyor.
    Motor, performans
    Doğan SLX'te kullanılan 1581 cc'iik, üstten egsantrikli, elektronik ateşlemeli motor Tempra ve Tipolar'da kullanılanla aynı. Doğan SLX'in motoru 5500 d/d'de 86 HP (DIN) güç ve 3000 d/d'de 12.8 kgm tork üretiyor. Genelde vitesleri kemikli olan Doğan SLX'te geri vites de zor geçiyor. 12.8 saniyelik O'dan 100 km/s'ye hızlanma süresi 86 HP'lik bir motora göre pek başarılı değil. Doğan SLX'in 10.1 litrelik (100 km'de) test tüketimi (kurşunsuz süper benzin) yüksek olsa da karbüratörlü versiyondan yaklaşık 1 litre daha az.
    Yürüyen aksam, kullanım
    Keskin virajlara hızlıca girildiğinde ön tekerlekler üzerinde kayma eğilimi gösteren Doğan SLX ile kaygan yollarda ani gaza basmamak ve ani vites küçültmelerden kaçınmak gerekiyor. Yerden yüksek karoserin altına fazlaca rüzgar alması yüksek hızlara çıkıldığında otomobilin yan rüzgarlardan etkilenmesine neden oluyor. Sert süspansiyon yerden oldukça yüksek kasanın olumsuzluğunu bir ölçüde dengeleyerek viraj güvenliğini artırıyor. Doğan SLX i.e.'nin hızı 100 km/s'nin üzerine çıktığında ön kapının cam çerçevelerinden gelen rüzgar sesiyle egzozdan ve aktarma organlarından gelen gürültü rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Fren dozunun iyi ayarlanabilmesine rağmen 100 km/s hızdaki 53 metrelik fren mesafesi oldukça uzun.

Doğan SLX 1.6 İE yakıt tüketimi

Test tüketimi: 10.1 lt/100 km
    Depo kapasitesi: 45 lt
    Menzil: 444 km

Kaynak:http://arabam.com/testarsiv3.asp?page=6&rowid=204&yil=1997&pg=2

FAZLA SÖZE GEREK YOK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 5 Kasım 2005, 19:53:03 >

• BİZDEDE vardı vallahi çok kahrımızı çekmiş, bizi üzmemiştir severdim vallahi...

Muadili Renolardan çok daha konforlu olduğu tartışılmaz...

O zamanlar Reno9 gibi bir kalas alacağıma yumuşak süspansiyonlu doğanı tercih ederim yani...
  • OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNDEN GÖRÜŞ BELİRTEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM bEN DE DOĞAN SLX KULLANIYORUM. LPG İLE 1350 KM Yİ 130 MİLYONA GİDİYORUM.LPG İLE KULLANILDIĞINDA EKONOMİK BİR ARABA . YEDEK PARÇASI UCUZ TÜRKİYE ŞARTLARI İÇİN UYGUN BİR ARABA ,MOTORU ESKİ TEKNOLOJİ BİLE OLSA .
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyitahmet32

OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNDEN GÖRÜŞ BELİRTEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM bEN DE DOĞAN SLX KULLANIYORUM. LPG İLE 1350 KM Yİ 130 MİLYONA GİDİYORUM.LPG İLE KULLANILDIĞINDA EKONOMİK BİR ARABA . YEDEK PARÇASI UCUZ TÜRKİYE ŞARTLARI İÇİN UYGUN BİR ARABA ,MOTORU ESKİ TEKNOLOJİ BİLE OLSA .

130milyona 1350km`mi????
  • EVET LANDİ OTO GAZ SİSTEMİ VAR 90-100 KM SÜRATTEN FAZLASINI YAPMIYORUM
    2 DEFA DENEDİM
    GERÇEKTEN O KADAR YAKIYOR.
  • bendede 94 slx var bendeki de o civarda yakıyor tabi insani kullanımda
    quote:

Orjinalden alıntı: tuuberk

quote:

Orjinalden alıntı: seyitahmet32

OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNDEN GÖRÜŞ BELİRTEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM bEN DE DOĞAN SLX KULLANIYORUM. LPG İLE 1350 KM Yİ 130 MİLYONA GİDİYORUM.LPG İLE KULLANILDIĞINDA EKONOMİK BİR ARABA . YEDEK PARÇASI UCUZ TÜRKİYE ŞARTLARI İÇİN UYGUN BİR ARABA ,MOTORU ESKİ TEKNOLOJİ BİLE OLSA .

130milyona 1350km`mi????
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.