Şimdi Ara

doğan L yakıt hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
22.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bizde Doğan L var araç resmen içiyo çok yakıyo 10 tl tüp koyuyoruz 20 km zor götürüyo bilmiyorum arkadaşlar doğan şahine çok yakar derdiler ama bu kadar olurmu sizin araçlarda böylemi galiba sorun var neresinde sorun vardır tüp ayaramı fazla anlamadımki kullanan bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum saygılar...

• Çok farklı nedenleri olabilir...
    Avans ayarı yanlıştır, bujileri eskidir, buji kablolarınız yda distibütör çıkışlarınızda aşınmalar ve kaçaklar mevcuttur. karbüratör ve mikser bağlantıları gevşemiş, hava alıyordur. Supap ayarı çok sıkıdır yada supap yağ lastikleri aşınmıştır (aracınızda yağ eksiltme var mı?) gaz ayarınız yanlıştır. Rögülatörünüzün içinde bulunan diyaframlar özelliğini yitirmiştir. Regülatörünüzün su kanalları tıkandığı için su geçişi istenilen düzeyde değildir. Böylece gaz yeterince ısıtılamıyordur. Hatta lastik basınçlarınızın bile düşük olması bile tüketimi etkileyen unusrlardır. Yukarıda saydıklarımdan biri yada birkaç tüketimin direkt artmasına nedendir.

Bu nedenle, sağlıklı bir cevap verebilmek için aracınızın sürüş özellikleri (çekişi, ilk çalıştırma zorluğu, gaz yemesi, hızlanması, son hızı, yüksek yada düşük devirdeki tepkileri) ile ilgili de bilgi vermelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 15 Mayıs 2011; 21:57:53 >

• çekişi iyi ilk çalıştırmada hiç sorun yok gaz yemesi gayet iyi hızlanması son hızı falan iyi bi sorun yok ilk çalıştırdığımızda rolanti yüksek oluyo galiba otomatik jigle ama sonra düşüyo yağ eksiltmesine bakmadım ona yarın bakarım kontrol ederim birde normalde bu aracın ne kadar yakması gerekir
  • 10 tl ye 30 km den az gidiyosanız aracınızda bi sorun var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

10 tl ye 30 km den az gidiyosanız aracınızda bi sorun var demektir.

şehir içimi şehir dışımı
  • Şehiriçi
  • quote:

Şehiriçi

şehir içinde 10 tlye katettiği mesafe araç 1. ve 2. viteslerde ise 30 km gitmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğan L nasıl araba dır
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: djyargıç

quote:

Şehiriçi

şehir içinde 10 tlye katettiği mesafe araç 1. ve 2. viteslerde ise 30 km gitmez

Sen de 3 e takıver o zamanSen sürekli ışıklarda dur kalkı diyosan doğrudur,o zaman şehirden şehire de fark edecek,arkadaş nerde yaşıyo onu soralım önce

• erzurum arkadaşlar o kadar dur kalk yoktur
  • sorun neymiş belli oldu mu?
  • benim şahinde 1 depo benzinle yaklaşık 180 tl gibi bişey 300 km götürüyo
  • Valla bende de 90 model doğan var benim araç ta çok yakıyor 20tl gaz şehir içi max. 70 km yapıyorum gecenlerde uzun yol yaptım 350 km 100tl gaz yükledim arkadaşlar. Bujiler ve kabloları yeni çalışmada sorun yok yarım marşta alıyor ama yaz günü ilk çalışında rolenti çok düşük ayağımı gazdan cektim mi stop ediyor 3 dk sonra noramale dönüyor yağ eksiltme yok çok şükür jarz ve marş dinamosu yeni lastikler yeni fakat (15'' ) motor biraz titriyor sanırım sibop ayarı yada avans ayarı gerekebilir cekiş gayet güzel 4 arkadaş otobanda 160 km gördüm arkadaşta 94 şahin var şehir içi 250 kuruş yakıyor gözümle şahit oldum olur da bu kadar fark olmaz doğanla şahin motoru özellikleri aynı değilmi kardeşim aynı yerde üretilmedi mi bunlar anlamıyorum

• 35 km gitmesi lazım.
  • bende doğan L piyasası ne durumda bana 92 model füme rengi dağaonı 6 bin tl istediler vermedim renginden dolayı ve gerçekten çok yakıyomuş
  • bu tofaşların allah belasını versin. parçası bol ve ucuz diye aldık. parça ucuz ama çok adi.araba acayip yakıyor sattım kurtuldum tofaş illetinden.
  • lpg 2.30 dan alıyorum 20 TL lik.Ortalama 65-70km götürüyor.km de 0.30kuruş yakıyor .93 doğan slx.
  • aracı ilk aldığımda 40 kuruş yakıyordu,gaza köklüyorum 4000 deviri geçmiyor dedim hava almıyor heralde karbüratöründe problem varmış yaptırdım 30 kuruşa düştü.Motor sesi bile değişti arabanın.
  • arkadaşlar max 7000 tl hangi aracı önerirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.