Şimdi Ara

.... (968. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.436.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    DD nitromix kullanıyoruz. Yaz geldi sayılır artık İzmir'e. 20+ derecelerde geziyor sıcaklıklar. Biz bu cihazı yaz moduna neresinden nasıl alacağız? Yardım edebilir misiniz?

Orijinalden alıntı: Barış Can

Arkadaşlar merhaba,
    DD nitromix kullanıyoruz. Yaz geldi sayılır artık İzmir'e. 20+ derecelerde geziyor sıcaklıklar. Biz bu cihazı yaz moduna neresinden nasıl alacağız? Yardım edebilir misiniz?

sol tarafta (üst yarım daire şeklindeki tuş kapatma, alt yarım daire şeklindeki olan)mode tuşu var ona basıyorsun ekrandanda ısıtma devresinin iptal olduğunu gözlemleyebiliyorsun.(rakkamlar kayboluyor)

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 26 Mart 2012; 14:07:39 >

• bu başlık çok tuhaflaşmaya başladı

kimse kendi kombisine laf ettirmiyor.futbol takımı tutar gibi fanatiklik ön planda

türk milletinin karakteristik özelliklerinden biri de bu

benim malım en iyisi en kralı....

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • @disintegration; Bende katılıyorum bu düşüncenize. Üstelik kalitede düştü maalesef. Özellikle Demirdöküm Nitromix reklamları gibiydi bir kaş sayfa çok şaşırmıştım. Demek sorun bende değilmiş doğru algılamışım.

Orijinalden alıntı: t@rik

@disintegration; Bende katılıyorum bu düşüncenize. Üstelik kalitede düştü maalesef. Özellikle Demirdöküm Nitromix reklamları gibiydi bir kaş sayfa çok şaşırmıştım. Demek sorun bende değilmiş doğru algılamışım.

böyle birşey görmedim
    bende ferroli domicondens var
    her açıdan mükemmel bir kombi
    bu kadar övmüyorum kombimi,bu kadar savunmuyorum kombimi
    ferroli cebime para da koymuyor

nedir bu böyle arkadaş anlamadım
    foruma geliyor yardım alıyor

nitromix almış laf ettirmiyor
    eca confeo premix almış laf ettirmiyor
    yok ötekisi bilmem ne kombisi almış laf ettirmiyor
    acayip bir fanatiklik başlamış haberimiz yok
    sanki dd,eca,ariston,ferroli,baymak o şu bu cebimize para koyuyor,aferin diyor

rakamlar ortada,tablolar ortada
    sedbuk testlerine girenler ortada
    kullanıcı görüşleri ortada

ben "fiyat-performansa" göre yazıyorum zaten,tekrar yazıyorum ne kadar ekmek o kadar köfte

servis durumu,yedek parça temini gibi etkenler bambaşka bir durum

bir tarafta %20 - %100 çok geniş modülasyon aralığında çalışan premix bir kombi

diğer tarafta %30 - %100 orta düzey modülasyon aralığında çalışan bir başka premix kombi

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

@disintegration; Bende katılıyorum bu düşüncenize. Üstelik kalitede düştü maalesef. Özellikle Demirdöküm Nitromix reklamları gibiydi bir kaş sayfa çok şaşırmıştım. Demek sorun bende değilmiş doğru algılamışım.

t@rik sen kombileri karıştırdın galiba o bol reklamı olan kombi markası baymaktı 2-3 sayfa geriye dön bak kocaman kocaman resimleri duruyor afiş gibi
    Ha bide bir arkadaş bosch classic condense nin fotolarını koymuş ''İşte yettim garii''diyerekten

• quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

t@rik sen kombileri karıştırdın galiba o bol reklamı olan kombi markası baymaktı 2-3 sayfa geriye dön bak kocaman kocaman resimleri duruyor afiş gibi
    Ha bide bir arkadaş bosch classic condense nin fotolarını koymuş ''İşte yettim garii''diyerekten

Yok bu konuda ciddiyim. Resimden bahsetmiyorum, bir ara fanatikleri oldu nitromixin. Neyse bunlar benim görüşlerim.

Benim fotoğraflarımda bir övme yok. Olanı koydum yorumda bile bulunmadım.

• son 2 aydır forumda aldığım bilgilerin,etrafımda baymak luna3 avant 240 fi kullananların menmuniyeti ve bu kış boyunca gelen faturaları inceledikten sonra. 7 yıl garantili standart kablolu oda termostadı ve bir kaç özelliği fazla olan baymak star brigde 240 fi kombi+gaz alarm cihazı hediye.

kapıda nakit ödeme kargo dahil 1500 liraya satın satın aldım.

forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim
    .

Orijinalden alıntı: disintegration

böyle birşey görmedim..

Şimdi üstad ''laf masaya atılırmış nasibini alan alırmış'' derdi bir büyüğüm.
    Sanırım ben nasibimi almış oldum ondan dolayıda cevap verme gereği duydum.
    Öncelikle foruma yardım almaya geldiğim doğrudur kombiyi alana kadar tüm sayfaları tek tek okudum kısmette nitromix varmış.
    Genel bir memnuniyetim var dile getirdim övmedim yakıttan memnun olduğumu dile getirdim bir sefer resim yayınladım oda sağda solda bulunmayan nitromix iç fotoları kaldıki özellikle fan,pompa,çelik eşanjörün görünebilir fotolarını çektim ne malzeme kullanılmış herkes görsün diye,foruma başkada foto koymadım.

Ayrıca şöyle bi yazıda yazdım ''Bende şu an Nitromix var, eylül ayı gibi 1 kombi daha alacağım kısmetse bu zaman zarfında ,forumda neler tartışılır hangi kombiler ön plana çıkar ne tür gelişmeler olur bilemem,ama şu an düşüncelerim ya yine nitromix yada ariston olacak gibi duruyor'' diye.

Sizce fanatiklik bu işin neresinde?
    Düne kadar bir çok arkadaş sitem etmiyormuydu kombiyi alan kaçıp gidiyor görüşlerini bildirmiyor diye.Olumlu veya olumsuz herkez kullandığını ürünle ilgili görüşlerini bildrecekki diğer arkadaşlarda faydalansınlar.
    Kaldıki ben memnun olmasam neden savunuculuğu yapayımki başka arkadaşları yanlış yönlendireyim.
    Aman uzak durun derim,ben yandım siz yanmayın derim.
    Ayrıca şu var 115 m2 evim var kuzeye bakan iklimimiz çok sert geçer belki tüm söylenenleri dikkate almamdanmıdır nedendir tam bilemem ama bulunduğum yerde yakıt hususunda ben kadar az fatura ödeyen duymadım.Ocak ayı 212.00 TL,Şubat ayı (35 günlük geldi) 229 TL, içerisi 23,5 derece bundan iyisi şamda kayısı diyorum ben.Varsa daha iyisi zaten takipteyim onu alacağım eylül ayında kısmetse.

• quote:

Orijinalden alıntı: canciger

son 2 aydır forumda aldığım bilgilerin,etrafımda baymak luna3 avant 240 fi kullananların menmuniyeti ve bu kış boyunca gelen faturaları inceledikten sonra. 7 yıl garantili standart kablolu oda termostadı ve bir kaç özelliği fazla olan baymak star brigde 240 fi kombi+gaz alarm cihazı hediye.

.

Hayırlı olsun arkadaşım..hesaplı olmuş zannedersem..umarim kısa zamanda bağlanır ve yorumlarını okuruz...

sen kendi kombinden memnunsan, onun bunun daha fazla memnun bu galiba, anlamındaki laflarına boşver, iyi bir kombin varsa aynısından bi tane daha al..

bak müşterimiz 2 yıldır vaillant plus kullanıyor, kızı tutturmuş arkadaşım bosch da çalışıyor, bizim kombi iyi diye, o da arkadaşım böyle dedi ben 2. eve bosch alacam diyor, ama devamında da şunu diyor, bizim bosch fabrikasında diyorlar mış ki mühendisleri, izmir e yoğuşmalı almak gereksizmiş, al bosch un mühendisinin lafını yorumla şimdi, neyse 2. kombiyi de vaillant plus taktık oldu bitti,

yani insanlar sen öyle diyorsun da ben kombimden memnunun diyebilmeli, banane ötekinden demesini bilmeli, kombisi olmayanlara lafımız geçebilir, ama olanlara da seninki kötü diyemeyiz, moralini bozamayız, bozmamalıyız da.

ben ne kadar dandik yapıldığını görmeme rahmen, bana daire gösterenlere -* çok güzel olmuş, güle güle kullanın, en iyisinden yaptırmışsınız (!) diyorum, napayım, nitromix bundan katkat güzel desem kim kazanacak, hatta bişey demeden bile alışmış insanlar, tabi ki herkes kendi malını över diyor, halbuki övme yok yoğuşmalı alın diyorum, bakır diyorum, adam bana herkes kendi malını över diyor, o zaman otun da kotun da alıcısı var deyip aslında anlatmamak lazımmış ama ben yine de anlatıp, kaybedenlerden olmaya devam ediyorum..

herkesin aldığı ve alacağı hayırlı olsun...
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• Merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Şimdiye kadar faydalandığım bir çok öneri, yorum ve görüş oldu. Bu nedenle herkese öncelikle teşekkür ederim. Yeni aldığım bir evde tadilat yaptırıyorum. Evin planını ekteki çizimde gönderdim, umarım okunabiliyordur. Evin genel özelliklerine gelince kullanım alanı olarak net 135 m2 civarında, 2. katta(üstümde bir kat daha var, genel olarak aydınlık ancak güneş almayan bir ev. Çizimden de görüleceği üzere kuzey ve doğu cepheye bakıyor. Eski doğramalar ahşaptı onlar pimapen s-7000 ile değiştiriyorum. Camları yalıtım açısından daha iyi olur diye sinerji cam seçtim gerçekte ne olur kullanınca söyleyebilirim. Resimde kırmızı ile boyadığım dış cephe duvarlarına içten yalıtım yaptırıyorum. Bu vesileyle hem bu forumdan hem de diğer yerlerden öğrendiğim bazı bilgileri aktarmak ve bir kaç soru daha sormak istiyorum. Belki benim yorumlarım işinize yarar, ben de sizin cevaplarınızdan faydalanabilirim:

Yorumlar ve sorular:
    1- Radyatör konusunda genel eğilim Demirdöküm Plus serisi yönünde. Ben de bu nedenle bu modelde karar kıldım. Ancak benim pervaz yüksekliğim 55 cm olduğu için 400 lük seri yani 40 cm yüksekliğindeki seriyi kullanmayı düşünüyorum.
    2-Tesisat borusu seçimi konusunda genelde önerilen oksiyen bariyerli kılıflı borular. Bu konuda kesin karar vermişken bir de firmayla görüşmek istedim (Dizayn , seçtiğim boru dizayn pex-b plus oksijen bariyerli boruydu), ve şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Oda-1,salon, oda-2 ve oda-3 'te eski tip ahşap parke döşeli, onu kaldırtmayı düşünmüyorum. Bu durumda tesisat boruları duvardan sıva içinde gidecek. Ancak firma yetkilisi bu boruların 90 derece gibi kesin dönüşler yapamadığını, köşeler için çelik köşe parçaları olduğunu ancak buralarda ek yapılması gerektiğini, bunun da çok istenilen bir durum olmadığını , bu borunun genelde yerden giden sistemlerde uygulandığını belirtti. Bu durumda boru seçimi konusunda sizin duvardan sıva içi boru tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada firmadan görüştüğüm kişi Rehau 'da böyle bir borunun var olduğunu ama fiyatının bu boruya göre 2-3 kat pahalı olduğunu belirtti.
    3-Branşım olmamasına rağmen kombi altından bir kollektörle her radyatöre ayrı boru giden sistemin mobil sistem olduğunu ve en iyi yöntemin bu olduğunu öğrendim(yanılıyor olabilirim okuduklarımdan çıkardığım sonuç:)). Ancak benim evde bu sistemi her döşemeyi kaldırmayacağım için uygulayamayacağım diye düşünüyorum. O zaman benim sistem elektrikte kullanıldığı gibi bir seri bağlama mı oluyor? Bu konuda nelere dikkat etmek gerekir? (Bu konuyla ilgili bir sitede bu tip bağlantı durumunda en son 3 peteğin birleşimine kadar 32 mm lik yani bir parmak denilen boru kullanmanın iyi olacağı yönündeydi) Sizin önerileriniz nelerdir?
    4-Radyatörlerde termostatlı vana kullanmamın faydalı olacağı yönünde bir fikre vardım. Genel olarak her yerde öneriliyor. Peki her odada ve odadaki her petekte mi kullanmalıyım? (Marka olarak genellikle internet sitelerinde ECA ve Siemens önerilmiş bilginize)
    5-Yine oda termostatı çoğunlukla her sitede öneriliyor. Bunun için özellikle modülasyonlu oda termostatı öneriliyor(diğer tipleri nedir ve farkları nelerdir bilmiyorum). Benim kombim vaillant marka eski bir kombi. modeli Vaillant VCK282. Müşteri hizmetlerinin dediğine göre hermetik ama yoğuşmasız bir kombiymiş (konvansiyonle denilen tür sanırım). Buna uygun ve önerebileceğiniz oda termostatı var mıdır? ve nereye koymalıyım?
    6-Ustalara olmazsa olmaz bir soru daha sorayım petek uzunluğum yeterli midir? Toplamda 12.7 m panel radyatör ve 2.2m havlupan var. Antre ve koridorlara ilave yapmalı mıyım? Genel olarak öğrendiğim (tabii kombinizin tipine göre) radyatör uzunluğunun gerekenden fazla olmasının ilk yatırım maliyetini biraz arttırmakla beraber kullanım konforu ve işletme maliyeti açısından daha verimli olduğu yönünde)
    7-İleride tüm balkonları cam balkon olarak kapatmayı düşünüyorum. Ancak şu an bütçem elvermiyor. Bu bilgiyi verilecek cevaplara etkisi belki olur diye yazdım.
    8-Genel olarak yardımcı elemanlar hakkında soru sordum kombiye hiç bulaşmadım sizin de dikkat edeceğiniz gibi. Kombinin modeli eski 2000 diye düşünüyorum. Yani 12 yaşında. Bu kombi hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Sizce tesisatta bu kadar değişiklik yaptıktan sonra konforlu ve ekonomik ısınma için kombiyi de değiştirmeli miyim? Kombi konusundan uzak durma nedenim , her şeyi araştırmaya vakit kalmıyor, kombi konusu ise dipsiz bir konu gibi geliyor. Hep kombinin iyi bir marka ve model olduğunu bu nedenle değiştirmem gerekmediğini hayal ettim kafamda:)

....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

böyle birşey görmedim..

Şimdi üstad ''laf masaya atılırmış nasibini alan alırmış'' derdi bir büyüğüm.
    Sanırım ben nasibimi almış oldum ondan dolayıda cevap verme gereği duydum.
    Öncelikle foruma yardım almaya geldiğim doğrudur kombiyi alana kadar tüm sayfaları tek tek okudum kısmette nitromix varmış.
    Genel bir memnuniyetim var dile getirdim övmedim yakıttan memnun olduğumu dile getirdim bir sefer resim yayınladım oda sağda solda bulunmayan nitromix iç fotoları kaldıki özellikle fan,pompa,çelik eşanjörün görünebilir fotolarını çektim ne malzeme kullanılmış herkes görsün diye,foruma başkada foto koymadım.

Ayrıca şöyle bi yazıda yazdım ''Bende şu an Nitromix var, eylül ayı gibi 1 kombi daha alacağım kısmetse bu zaman zarfında ,forumda neler tartışılır hangi kombiler ön plana çıkar ne tür gelişmeler olur bilemem,ama şu an düşüncelerim ya yine nitromix yada ariston olacak gibi duruyor'' diye.

Sizce fanatiklik bu işin neresinde?
    Düne kadar bir çok arkadaş sitem etmiyormuydu kombiyi alan kaçıp gidiyor görüşlerini bildirmiyor diye.Olumlu veya olumsuz herkez kullandığını ürünle ilgili görüşlerini bildrecekki diğer arkadaşlarda faydalansınlar.
    Kaldıki ben memnun olmasam neden savunuculuğu yapayımki başka arkadaşları yanlış yönlendireyim.
    Aman uzak durun derim,ben yandım siz yanmayın derim.
    Ayrıca şu var 115 m2 evim var kuzeye bakan iklimimiz çok sert geçer belki tüm söylenenleri dikkate almamdanmıdır nedendir tam bilemem ama bulunduğum yerde yakıt hususunda ben kadar az fatura ödeyen duymadım.Ocak ayı 212.00 TL,Şubat ayı (35 günlük geldi) 229 TL, içerisi 23,5 derece bundan iyisi şamda kayısı diyorum ben.Varsa daha iyisi zaten takipteyim onu alacağım eylül ayında kısmetse.

evet lafı ortaya attım alınan alınsın diye
    aslında doğrudan doğruya sen dahil değildin ama üstüne alındın,
    bir ara bu başlıkta nitromix reklamları "veya önerileri" diye yumuşatayım olayı,haddinden fazlaydı
    o kadar rahatsız oldum.ama bişey demedim.
    evet baymak 7 yıl garanti resimlerini ekleyen benim.ben reklam da yapmadım,yapmam da,bana ne baymaktan,ferroliden,eca dan,aristondan şundan bundan
    zaten daha önce dedim ben kombi satmıyorum.yarın gerekirse o resimleri tekrar eklerim
    dikkat çekmek istediğim ana nokta şuydu

tırnak içinde yazıyorum
    .................................................................
    "premix yoğuşmalı kombilerin parçaları pahalıdır,insanlara kombi önerisi yapılınca tesisat borusunun oksijen geçirgenliği var mı yok mu
    sorulmuyor es geçiliyor,dikkat çekilmiyor
    (kombi sorunsuz ve verimli olması koşuluyla) uzun süreli garanti sunan premix kombilere öncelik tanınmalı diye düşünüyorum

yani özetle: premix kombiyi alırsın,tesisat borusu kompozit veya dandik su borusudur.kombini bir güzel kullanırsın.2 yıl garanti biter
    üçüncü veya dördüncü veya beşinci yılda kombinin bazı parçaları bozulmaya başlar. en başta eşanjör
    bozulan parçalar için elini ya cebine atarsın veya kombini çöpe atarsın. o markaya da küfredersin

yetkili servislerle de telefonda değil yüzyüze yaptığım görüşmelerde:
    voltaj dalgalanmaları yüzünden bozulan kombi kartı haricinde
    kombinin bozulan parçalarından sorun çıkartmıyorlar
    yani eşanjör delinsin,ntc sensörleri bozulsun, 3 yollu vana bozulsun...gibi gibi
    bu parçaları değiştirmeye mecburlar (kombinin garantisi varsa) kombinin garantisi yoksa elini cebine atacan
    veya kombiyi çöpe atacan
    istatistiksel olarak kombilerin en çok bozulan parçaları:

kart (kombiye 65 liralık regülatör takarsan kartın bozulması çok çok zor)
    eşanjör
    3 yollu vana (kombi çift eşanjörlüyse)
    ntc sensörleri

biliyorum kırklarelinde oturuyorsun
    çok ta kararsız kaldın kombi alırken aslında.bir sürü de mesaj yazdın.
    olay nitromix eca, confeo premix meselesi değil
    ben tabloları,resimleri ekliyorum,dikkat çekmek istediğim noktalar var
    argümanlarım net,premix kombilerde dikkat çekilen ilk nokta modülasyon aralığıdır.kim ne derse desin
    ben ariston,ferroli,demirdöküm,baymak genel müdürlüğünü defalarca aramış biri olarak bunları söylüyorum
    genel müdürlüklerde mühendislerle de görüştüm. özellikle ariston müşteri hizmetleri iyidir.cebinizi alıp sonradan bir mühendise sizi arattırıyorlar

uzun lafın kısası
    benim dikkat çekmek istediğim marka fanatikliği
    laf ettirmiyorlar.o kombiyle bütünleşmişler.varsa yoksa o kombi.nasıl bir anlayış bu hayret ediyorum

nitromix zaten kendini kanıtlamış bir kombi sorun yok. bende zaman zaman öneririm
    demirdökümün o kadar neva,nepto,kalisto, yoğuşmalılarda sargon condens ve sargon premix rezaletlerinden sonra
    (nitrona,themafast,isofasta laf yok,bunlar iyi kombiler) iyi bir kombi piyasaya sürmesi gerekirdi.bunu da yaptı.fiyatı da uygun tuttu
    1500liraya iyi özellikleri var

en bariz eksisi oda sıcaklığında modülasyon yapmaması.benim açımdan bu çok büyük bir eksiklik
    vaillant bu kombiyi tasarlarken kombinin yazılımına bu özelliği eklemeliydi
    isteyen kullansın istemeyen kullanmasın.ama sen ekle arkadaş
    2005ten beri satılan ariston clas premium ve eca confeo premix te bu özellik var
    ama sen 2010 yılında tasarladığın bir kombiye bu özelliği eklememişsin

şimdi ben bu cümleyi yazdım diye nitromix hakkında negatif yazmış oldum. nitromix severlerden dolaylı ve dolaysız sataşmalar gelebilir

demirdökümün +4 yıl garanti uzatma için istediği 530lira para bana zorlama geliyor
    başkasını bilemem ama benim için 530lira çok büyük para,ben hayatta o parayı dd ye vermem

daha önce birçok defa yazmıştım. karşılıklı 2 dairede oturan arkadaşlarım var
    biri 3000liraya buderus gb22 diğeri 1500liraya ariston clas premium aldı.evlerin bütün fiziki koşulları aynı
    bu yıl üçüncü kış oldu. iki kombi hala benzer oranlarda yakıt tüketimi var
    bu olaylardan sonra pahalı premix kombilerin çok marifetli olmadığını anladım.
    ve tüketicilerin kandırıldığını anladım
    son 3 yıldan beri genelde fiyat-performans kombi öneririm
    her zaman hem burda
    hem çevremde,eşe dosta aileme,arkadaşlara

bende birkaç ay sonra aileme yoğuşmalı kombiler alacağım.hatta evin biri 1+1 amerikan mutfak stüdyo daire.
    bu daireye de para durumuna göre fiyat-performans premix yoğuşmalı kombi takacağım
    lafı çok uzattım

iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: canciger

son 2 aydır forumda aldığım bilgilerin,etrafımda baymak luna3 avant 240 fi kullananların menmuniyeti ve bu kış boyunca gelen faturaları inceledikten sonra. 7 yıl garantili standart kablolu oda termostadı ve bir kaç özelliği fazla olan baymak star brigde 240 fi kombi+gaz alarm cihazı hediye.

.

baymak brötje star bridge

hayırlı olsun

• ve kış aylarının son faturası gelir....
    Dönem : 22 ŞUBAT - 26 MART
    İlk Endeks : 1477
    Son Endeks : 1664
    Tüketim M3 : 187.000
    Düz.Katsayısı : 1.02778
    Düz.Tüketim(m3): 192.195
    OFID : 9226.62
    Tüketim KWH : 2,060.981
    Tüketim SM3 : 193.701
    Tüketim Bedeli : 117.61
    Tüketim K.D.V : 21.17
    Tüketim Toplam : 138.78
    50c ile günlük ortalama 12-16sa.kullanım ve sonuç;izm.için....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 27 Mart 2012; 7:54:35 >
  • Yeni doğalgaz kalorifer tesisatı yaptırdım. Kombimde yoğuşmalı. Tesisatı yapan usta peteklerin vana bağlantılarını sağ ve sol alt köşelerde yapmak istiyor. Çapraz neden bağlamıyorsun diye sorduğumda bu sistemin çaprazdan daha iyi olduğunu peteklerin daha iyi ısındığını syölüyor. Siz ce doğrmudur. Yorumunuz nedir.

Orijinalden alıntı: isobay

Yeni doğalgaz kalorifer tesisatı yaptırdım. Kombimde yoğuşmalı. Tesisatı yapan usta peteklerin vana bağlantılarını sağ ve sol alt köşelerde yapmak istiyor. Çapraz neden bağlamıyorsun diye sorduğumda bu sistemin çaprazdan daha iyi olduğunu peteklerin daha iyi ısındığını syölüyor. Siz ce doğrmudur. Yorumunuz nedir.

Çapraz Bağlantı;En sağlıklı bağlantı şeklidir. Radyatörlerin en verimli çalışması ancak bu bağlantının uygulanması ile mümkündür.Her durumda eni 150 cm’i geçen tüm radyatörlerde bu tip bağlantı şeklinin uygulanması verimlilik için bir zorunluluktur denilse de neredeyse tüm tesisat şirketleri bildiğini okumakta inat ediyorlar.
    Bende aynı durumdan şikayetçiyim fırsatını bulunca olursa çapraza geçmek için bastıracağım...

....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 27 Mart 2012; 10:01:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

quote:

Yeni doğalgaz kalorifer tesisatı yaptırdım. Kombimde yoğuşmalı. Tesisatı yapan usta peteklerin vana bağlantılarını sağ ve sol alt köşelerde yapmak istiyor. Çapraz neden bağlamıyorsun diye sorduğumda bu sistemin çaprazdan daha iyi olduğunu peteklerin daha iyi ısındığını syölüyor. Siz ce doğrmudur. Yorumunuz nedir.

Çapraz Bağlantı;En sağlıklı bağlantı şeklidir. Radyatörlerin en verimli çalışması ancak bu bağlantının uygulanması ile mümkündür.Her durumda eni 150 cm’i geçen tüm radyatörlerde bu tip bağlantı şeklinin uygulanması verimlilik için bir zorunluluktur denilse de neredeyse tüm tesisat şirketleri bildiğini okumakta inat ediyorlar.
    Bende aynı durumdan şikayetçiyim fırsatını bulunca olursa çapraza geçmek için bastıracağım...

....

Yaa zaten bana da çok mantıklı gelmedi. Yok biz test ettik. Böyle daha iyi filan diyorlar. Neyseki işleri daha bitmedi. Çapraza geçebiliriz.
    150 cm altı olan radyöterleride çapraz bağlatsak bir sakıncası olmaz dimi?

• quote:

Yaa zaten bana da çok mantıklı gelmedi. Yok biz test ettik. Böyle daha iyi filan diyorlar. Neyseki işleri daha bitmedi. Çapraza geçebiliriz.
    150 cm altı olan radyöterleride çapraz bağlatsak bir sakıncası olmaz dimi?

Yaptırabiliyorsan tamamını çapraz bağlat ; acemiliğime geldi benimde çaprazın faydası olur ben çok pişmanım ama çevirteceğim orası ayrı...
    kolay gelsin
  • Arkadaşlar baymak star bridge modelinde ki oda termostati olarak kullanilabilen lcd panelin verimi nasıldır?panelsiz olan luna 3 avant modeli var ancak onun icin modulasyonlu oda termostati ayrı alınması gerekiyor.star bridgenin lcd paneli problemsiz işimizi gorecekse az bir farkla tercih sebebimiz olabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.