Şimdi Ara

.... (969. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.238
Cevap
273
Favori
4.435.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: isobay

Yeni doğalgaz kalorifer tesisatı yaptırdım. Kombimde yoğuşmalı. Tesisatı yapan usta peteklerin vana bağlantılarını sağ ve sol alt köşelerde yapmak istiyor. Çapraz neden bağlamıyorsun diye sorduğumda bu sistemin çaprazdan daha iyi olduğunu peteklerin daha iyi ısındığını syölüyor. Siz ce doğrmudur. Yorumunuz nedir.

100cm den büyük her peteği çapraz bağlatın
    mümkünse hepsini çapraz bağlatın
    ben evimde 50cm peteğimi bile çapraz bağlattım

100cm den sonra sıcak su peteğin içinde dolaşmakta zorlanır

ayrıca kombiye uzak petekleri de boyutuna bakmaksızın çapraz bağlatn

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut070

Arkadaşlar baymak star bridge modelinde ki oda termostati olarak kullanilabilen lcd panelin verimi nasıldır?panelsiz olan luna 3 avant modeli var ancak onun icin modulasyonlu oda termostati ayrı alınması gerekiyor.star bridgenin lcd paneli problemsiz işimizi gorecekse az bir farkla tercih sebebimiz olabilirmi?

bu kişiden kişiye değişir
    kimisi gereksiz görüyor
    kimisi o kumanda penelini çok işlevsel görüyor.veya göze hitap ettiği için almak istiyor
    bir hanım kardeşimi geçen ay koçtaşa götürdüm
    baymak brötje star bridge'in kombi kapağını ve kumanda panelini çok beğendi.
    premix yoğuşmalı baymak falke condens'in düğmeleri çevirmeli olduğu için

sırf görsellik yüzünden star bridge tercih etti

dediğim gibi.tercih ve zevk meselesi

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Arkadaşlar baymak star bridge modelinde ki oda termostati olarak kullanilabilen lcd panelin verimi nasıldır?panelsiz olan luna 3 avant modeli var ancak onun icin modulasyonlu oda termostati ayrı alınması gerekiyor.star bridgenin lcd paneli problemsiz işimizi gorecekse az bir farkla tercih sebebimiz olabilirmi?

kimisi gereksiz görüyor
    kimisi o kumanda penelini çok işlevsel görüyor.veya göze hitap ettiği için almak istiyor

Yalnız komşular bu iki kombi arasında tercih yapacaklar,yani toplu alım olacak.komsular biraz ucuz diye luna avant istiyor,bende modulasyonlu oda termostati var diye star bridge olsun diyorum..daha önce bir arkadaş tam verim alamadığını belirtmişti ama nedenini aciklamamisti.verim alinamadiysa luna 3 alip ayrı bir oda termostatina bakalimmi,yoksa bridgenin ki yeterli olurmu acaba?teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• görsellik benim için önemli aksi taktirde star brigde yerine falke kondense yi alırdım. ayrıca sökülebilir kumanda paneli benim için önemli ben onu her şekilde kullanırım kullanmıyacağım özelliğe neden para vereyim ki luna3 avant ile star brigde arasında 100 tl var 100 tl fazla ver ilerde pişman olma arkadaşım.

Orijinalden alıntı: canciger

görsellik benim için önemli aksi taktirde star brigde yerine falke kondense yi alırdım. ayrıca sökülebilir kumanda paneli benim için önemli ben onu her şekilde kullanırım kullanmıyacağım özelliğe neden para vereyim ki luna3 avant ile star brigde arasında 100 tl var 100 tl fazla ver ilerde pişman olma arkadaşım.

Kullanici olarak memnuniyetsizliğin varmı arkadaşım?

Orijinalden alıntı: taykutlu

Merhaba,

Siteye yeni üye oldum. Şimdiye kadar faydalandığım bir çok öneri, yorum ve görüş oldu. Bu nedenle herkese öncelikle teşekkür ederim. Yeni aldığım bir evde tadilat yaptırıyorum. Evin planını ekteki çizimde gönderdim, umarım okunabiliyordur. Evin genel özelliklerine gelince kullanım alanı olarak net 135 m2 civarında, 2. katta(üstümde bir kat daha var, genel olarak aydınlık ancak güneş almayan bir ev. Çizimden de görüleceği üzere kuzey ve doğu cepheye bakıyor. Eski doğramalar ahşaptı onlar pimapen s-7000 ile değiştiriyorum. Camları yalıtım açısından daha iyi olur diye sinerji cam seçtim gerçekte ne olur kullanınca söyleyebilirim. Resimde kırmızı ile boyadığım dış cephe duvarlarına içten yalıtım yaptırıyorum. Bu vesileyle hem bu forumdan hem de diğer yerlerden öğrendiğim bazı bilgileri aktarmak ve bir kaç soru daha sormak istiyorum. Belki benim yorumlarım işinize yarar, ben de sizin cevaplarınızdan faydalanabilirim:

Yorumlar ve sorular:
    1- Radyatör konusunda genel eğilim Demirdöküm Plus serisi yönünde. Ben de bu nedenle bu modelde karar kıldım. Ancak benim pervaz yüksekliğim 55 cm olduğu için 400 lük seri yani 40 cm yüksekliğindeki seriyi kullanmayı düşünüyorum.
    2-Tesisat borusu seçimi konusunda genelde önerilen oksiyen bariyerli kılıflı borular. Bu konuda kesin karar vermişken bir de firmayla görüşmek istedim (Dizayn , seçtiğim boru dizayn pex-b plus oksijen bariyerli boruydu), ve şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Oda-1,salon, oda-2 ve oda-3 'te eski tip ahşap parke döşeli, onu kaldırtmayı düşünmüyorum. Bu durumda tesisat boruları duvardan sıva içinde gidecek. Ancak firma yetkilisi bu boruların 90 derece gibi kesin dönüşler yapamadığını, köşeler için çelik köşe parçaları olduğunu ancak buralarda ek yapılması gerektiğini, bunun da çok istenilen bir durum olmadığını , bu borunun genelde yerden giden sistemlerde uygulandığını belirtti. Bu durumda boru seçimi konusunda sizin duvardan sıva içi boru tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada firmadan görüştüğüm kişi Rehau 'da böyle bir borunun var olduğunu ama fiyatının bu boruya göre 2-3 kat pahalı olduğunu belirtti.
    3-Branşım olmamasına rağmen kombi altından bir kollektörle her radyatöre ayrı boru giden sistemin mobil sistem olduğunu ve en iyi yöntemin bu olduğunu öğrendim(yanılıyor olabilirim okuduklarımdan çıkardığım sonuç:)). Ancak benim evde bu sistemi her döşemeyi kaldırmayacağım için uygulayamayacağım diye düşünüyorum. O zaman benim sistem elektrikte kullanıldığı gibi bir seri bağlama mı oluyor? Bu konuda nelere dikkat etmek gerekir? (Bu konuyla ilgili bir sitede bu tip bağlantı durumunda en son 3 peteğin birleşimine kadar 32 mm lik yani bir parmak denilen boru kullanmanın iyi olacağı yönündeydi) Sizin önerileriniz nelerdir?
    4-Radyatörlerde termostatlı vana kullanmamın faydalı olacağı yönünde bir fikre vardım. Genel olarak her yerde öneriliyor. Peki her odada ve odadaki her petekte mi kullanmalıyım? (Marka olarak genellikle internet sitelerinde ECA ve Siemens önerilmiş bilginize)
    5-Yine oda termostatı çoğunlukla her sitede öneriliyor. Bunun için özellikle modülasyonlu oda termostatı öneriliyor(diğer tipleri nedir ve farkları nelerdir bilmiyorum). Benim kombim vaillant marka eski bir kombi. modeli Vaillant VCK282. Müşteri hizmetlerinin dediğine göre hermetik ama yoğuşmasız bir kombiymiş (konvansiyonle denilen tür sanırım). Buna uygun ve önerebileceğiniz oda termostatı var mıdır? ve nereye koymalıyım?
    6-Ustalara olmazsa olmaz bir soru daha sorayım petek uzunluğum yeterli midir? Toplamda 12.7 m panel radyatör ve 2.2m havlupan var. Antre ve koridorlara ilave yapmalı mıyım? Genel olarak öğrendiğim (tabii kombinizin tipine göre) radyatör uzunluğunun gerekenden fazla olmasının ilk yatırım maliyetini biraz arttırmakla beraber kullanım konforu ve işletme maliyeti açısından daha verimli olduğu yönünde)
    7-İleride tüm balkonları cam balkon olarak kapatmayı düşünüyorum. Ancak şu an bütçem elvermiyor. Bu bilgiyi verilecek cevaplara etkisi belki olur diye yazdım.
    8-Genel olarak yardımcı elemanlar hakkında soru sordum kombiye hiç bulaşmadım sizin de dikkat edeceğiniz gibi. Kombinin modeli eski 2000 diye düşünüyorum. Yani 12 yaşında. Bu kombi hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Sizce tesisatta bu kadar değişiklik yaptıktan sonra konforlu ve ekonomik ısınma için kombiyi de değiştirmeli miyim? Kombi konusundan uzak durma nedenim , her şeyi araştırmaya vakit kalmıyor, kombi konusu ise dipsiz bir konu gibi geliyor. Hep kombinin iyi bir marka ve model olduğunu bu nedenle değiştirmem gerekmediğini hayal ettim kafamda:)

....

Genel olarak doğru görüşleriniz var.

- 40 cm lik 12,7 mt petek 12,7*40/60= 8,46 yani 60.lık ölçüye göre petek boyu ideal sayılır 8,5 mt + havlupan.

- Tesisat borusu olarak bakır boru veya akıllı boru denilen bükülebilen oksijen bariyerli Pilkar boru tavsiye ederim.
    http://www.edp-bkv.com/
    http://www.youtube.com/watch?v=o9FuF9f24AI

İkiside olmasa folyolu plastik boru yaparlar.

- Ter. vana her odada değil fazla ısınan odalarda kullanın en az 3 petekte kullanmayın kombi sağlıklı çalışması için 2-3 petekte suyu çevirmesi lazım. Simens ve Danfos marka iyi imiş.

- Termostatik vana olacağı için oda term.gerek kalmayabilir çalışan bir aile iseniz programlı bir termostat işinize yarar, Oda termostatı özellikle böyle ılık havalarda kombiyi boş yere çalıştırmaz ve tasarruf ettirir.

- Kombi sık arızalanmıyorsa eski iyi bir bakım yaptırıp kullanmaya devam edin öyle kara vermişsiniz zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canciger

görsellik benim için önemli aksi taktirde star brigde yerine falke kondense yi alırdım. ayrıca sökülebilir kumanda paneli benim için önemli ben onu her şekilde kullanırım kullanmıyacağım özelliğe neden para vereyim ki luna3 avant ile star brigde arasında 100 tl var 100 tl fazla ver ilerde pişman olma arkadaşım.

Kullanici olarak memnuniyetsizliğin varmı arkadaşım?

kardeş daha kullanmaya başlamadım 15 gün sonra montaj yapılacak ama etrafımda kullanan herkes menmun hiç bi şikayet almadım kullananlar 180-220 tl arası faturalarla kışı geçirdiler.

Yeni doğalgaz kalorifer tesisatı yaptırdım. Kombimde yoğuşmalı. Tesisatı yapan usta peteklerin vana bağlantılarını sağ ve sol alt köşelerde yapmak istiyor. Çapraz neden bağlamıyorsun diye sorduğumda bu sistemin çaprazdan daha iyi olduğunu peteklerin daha iyi ısındığını syölüyor. Siz ce doğrmudur. Yorumunuz nedir.

senin ustaların kolayına gelmiş, ama saçmalamışlar, bağlantı tarzlarının en kötüsü alttan girip alttan çıkmaktır. Çapraz olayı da anlatıldığı kadar önemli değildir. Bir kombinin 1ç kademede yendiği basınç, boru çapları yeterli ise, 140 cm lik radyatörü rahatlıkla yener, çapraz bağladığınız zaman pompa yükü artar kademe 2. veya3 . de olmak zorunda olabilir. Boruların 1/2" çekilmesi daha önemli bir yanlışlıktır. son petek dibine kadar 3/4" gitmek , kombinin burnunun dibindeki 2 mt peteği çapraz bağlamaktan daha önemlidir.. Son radyatörlerde 100 cm diğerlerinde 140 ve üstünü üstten girme şartıyla çapraz bağlamak , pompayı daha az zorlar, unutmayın ki, pompa kademesi düşerse yakıt azalacaktır. kollektörlü sistemlerde boru uzunluğu azsa 2 mt bile düz bağlansa bişey fark etmemektedir, bizler özellikle su uzak peteklere yönelsin diye kombiye yakın kısa borulu peteklerde çapraz uygulama yapmayız, ki bu pompa kadememizi en fazla 2 de tutmamıza yarar.

bundan çok daha önemli ve kimsenin bahsetmediği konu, kombi altı vana ve filitrelerin plastik olmaması, vanaların ECA rve gibi dandik ve redüksiyon geçişli olmaması, gidişe ve dönüşe aynı vananın bağlattırılmaması, kombi aksesuarlarının metal ve tam geçişli olmasıdır, bunlarda basınç çok fazla düşer ve pompaları zorlar.

saygılar...
    İZMİR -konu dışı sorularınızı özelden sorunuz

HER TÜRLÜ SORULARINIZ İÇİN ARAYINIZ 0232 3390400

• quote:

quote:

quote:

kimisi gereksiz görüyor

Yalnız komşular bu iki kombi arasında tercih yapacaklar,yani toplu alım olacak.komsular biraz ucuz diye luna avant istiyor,bende modulasyonlu oda termostati var diye star bridge olsun diyorum..daha önce bir arkadaş tam verim alamadığını belirtmişti ama nedenini aciklamamisti.verim alinamadiysa luna 3 alip ayrı bir oda termostatina bakalimmi,yoksa bridgenin ki yeterli olurmu acaba?teşekkürler...

iki kombinin toplu olarak size gelişi kaç lira?

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

senin ustaların kolayına gelmiş, ama saçmalamışlar, bağlantı tarzlarının en kötüsü alttan girip alttan çıkmaktır. Çapraz olayı da anlatıldığı kadar önemli değildir. Bir kombinin 1ç kademede yendiği basınç, boru çapları yeterli ise, 140 cm lik radyatörü rahatlıkla yener, çapraz bağladığınız zaman pompa yükü artar kademe 2. veya3 . de olmak zorunda olabilir. Boruların 1/2" çekilmesi daha önemli bir yanlışlıktır. son petek dibine kadar 3/4" gitmek , kombinin burnunun dibindeki 2 mt peteği çapraz bağlamaktan daha önemlidir.. Son radyatörlerde 100 cm diğerlerinde 140 ve üstünü üstten girme şartıyla çapraz bağlamak , pompayı daha az zorlar, unutmayın ki, pompa kademesi düşerse yakıt azalacaktır. kollektörlü sistemlerde boru uzunluğu azsa 2 mt bile düz bağlansa bişey fark etmemektedir, bizler özellikle su uzak peteklere yönelsin diye kombiye yakın kısa borulu peteklerde çapraz uygulama yapmayız, ki bu pompa kadememizi en fazla 2 de tutmamıza yarar.

bundan çok daha önemli ve kimsenin bahsetmediği konu, kombi altı vana ve filitrelerin plastik olmaması, vanaların ECA rve gibi dandik ve redüksiyon geçişli olmaması, gidişe ve dönüşe aynı vananın bağlattırılmaması, kombi aksesuarlarının metal ve tam geçişli olmasıdır, bunlarda basınç çok fazla düşer ve pompaları zorlar.

saygılar...

Yorumun için teşekkür ederim.
    Bende kolloktörlü sistem söz konusu değil. Airfel Digifel Premix Yoğuşmalı Kombim var. Normal şap altından giden bir tesisatım var. Kombiye yaklaşık 1 metre uzaklıktaki peteğe çapraz değilde nasıl bir bağlantı yapmamı önerirsiniz. Forumdaki diğer arkadaşların yorumlarınada güneverek hepsini çapraz bağlatmmayı düşünüyorum. ECA RV2 radyatör vanası takılacak. Bu vanayı nasıl buluyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kimisi gereksiz görüyor

Tokat ta Bridge icin 1800,luna 3 avant icin 1750 tl fiyat veriyorlar...da işin pazarlığına ben giricem,yoksa site anormal kazıklanacak...gökhan beyle gerekirse arkadaşları gorustururum,sanırım yardımcı olur.zaten normal fiyatı sanalpazarda 1599 ve 1559 du yanlış hatırlamıyorsam...komşular uymazsa da bile bile ben fazla ödemek istemem...yinede pazarlık payım var...esnaf oldugum icin pazarlığın kuvvetlidir,yeterki istediğim ürün kafama yatsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut070 -- 27 Mart 2012; 22:16:36 >

• quote:

Tokat ta Bridge icin 1800,luna 3 avant icin 1750 tl fiyat veriyorlar...da işin pazarlığına ben giricem,yoksa site anormal kazıklanacak...gökhan beyle gerekirse arkadaşları gorustururum,sanırım yardımcı olur.zaten normal fiyatı sanalpazarda 1599 ve 1559 du yanlış hatırlamıyorsam...komşular uymazsa da bile bile ben fazla ödemek istemem...yinede pazarlık payım var...esnaf oldugum icin pazarlığın kuvvetlidir,yeterki istediğim ürün kafama yatsın...

İnternetten alınca kargo bedeli binecek sonra montaj ücreti olarak 150-200 TL vereceksiniz yine aynı fiyata gelecek 50-100 lira için her şeyi internete dökmeyelim yerel firmalarda kazansın...Sonra kombide değişim gerektirecek bir sorun çıkınca ne yapacaksınız söküp İstanbula mı göndereceksiniz.

Ben kombimi internetten 1600 liraya alabilecekken yerel firmadan 1900 liraya aldım hem ilk başta sorun çıkarsa karşımda muhatap olsun hemde onlarda hayatta kalabilsin diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

quote:

İnternetten alınca kargo bedeli binecek sonra montaj ücreti olarak 150-200 TL vereceksiniz yine aynı fiyata gelecek 50-100 lira için her şeyi internete dökmeyelim yerel firmalarda kazansın...Sonra kombide değişim gerektirecek bir sorun çıkınca ne yapacaksınız söküp İstanbula mı göndereceksiniz.

Ben kombimi internetten 1600 liraya alabilecekken yerel firmadan 1900 liraya aldım hem ilk başta sorun çıkarsa karşımda muhatap olsun hemde onlarda hayatta kalabilsin diye..

Haklısın hocam,yalnız montaj ücretini buradan alirsakta yine 150 tl istiyorlar.1,2 önemli değil belki ama 21 adet olunca toplamda epey bir tutar oluyor...dediğim gibi önceliğim pazarlık sonucu ortaya çıkar...bende esnaf olduğum icin gönlüm buradan yana sonuçta...

• Sayın intererdem arkadasım,
    Cevapların için teşekkür ederim.
    İhtiyacı olan arkadaşlar için Ankara Rüzgarlı sokaktan bir kaç fiyat vereyim:
    1-Eskihisar : Bu firmada sadece Termoteknik varmış. 400 lük 12.7 m radyatör, 2 adet 50*110 havlu panel, 8 adet ECA 1/2" termostatlı vana, 12 adet köşe ECA vana KDV dahil 1315.36 TL
    2-İmpaş : Bu firma ECA bayisi. Boyutlar aynı, radyatröler ECA, vanalar aynı 1368.5 TL
    3-Galeri-D : Demirdöküm bayisi.Boyutlar aynı, radyatörler DD Plus, vanalar aynı 1525 TL

Bu arada vanalar aynı dedim ama tipleri var mı bilmiyorum.

quote:

quote:

quote:

quote:

kimisi gereksiz görüyor

gökhan bey de baymak falke condens,premix yoğuşmalı+7 yıl garanti 1450lira peşindi en son
    kargo ile 1500liraya denk geliyor
    koçtaş gibi pahalı bir mağazada bile baymak brötje star bridge 1590lira gibi bir fiyattaydı

star bridge için 1800lira çok fazla bence.condens yoğuşmalı bir kombi için bence bu kadar para bağlamayın
    siz bilirsiniz
    üstelik 21 kombi dediniz. 21 kombide fiyatların oynaması gerekir

baymak lambert attivo bile geçenlerde 1250-1300 liraydı bir internet sitesinde.(son durum nedir bilmiyorum)
    sizdeki yerel fiyat ile 550lira fark var

baymak'ın 3 eşanjörlü condens yoğuşmalıları sonucta hepsi aynı kombi.sadece kombinin kapağı ve birkaç fonksiyonel farklılık var
    tabloları daha önce yayınlamıştım
    kombilerin kapağını kaldırınca hepsinin parçaları aynı

yani baymak lambert attivo ve baymak brötje star bridge'in yakıt tüketimleri+performansları aynı
    baymak'ın condens yoğuşmalı 3 eşanjörlü kombilerinde
    fiyatlarda lambert attivo en ucuzu
    star bridge en pahalısı: kombinin üstünde brötje logosu+sökülebilen kumanda paneli+birkaç fonksiyonel özellik var

21 daireye baymak falke condens olursa daha iyi olur bence
    hem premix yoğuşmalı hem 7 yıl garanti

para ve tercih sizin
    kolay gelsin...

• Hocam 2 aydır siz ve sizin gibi ustadlarin bilgileri ile ben kombici oldum neredeyse...ama bunu gelinde ihtiyarlara anlatın...zaten bu aksam birisi ortalığı karıştırdı ve buderus taktirdi.mevcut 20 oldu..zırcahil laf dinler,cahil ben biliyorum der...

Hocam 2 aydır siz ve sizin gibi ustadlarin bilgileri ile ben kombici oldum neredeyse...ama bunu gelinde ihtiyarlara anlatın...zaten bu aksam birisi ortalığı karıştırdı ve buderus taktirdi.mevcut 20 oldu..zırcahil laf dinler,cahil ben biliyorum der...

buderus'un hangi modelini taktırdı
    inşallah buderus u42 taktırmamıştır

• quote:

quote:

quote:

Haklısın hocam,yalnız montaj ücretini buradan alirsakta yine 150 tl istiyorlar.1,2 önemli değil belki ama 21 adet olunca toplamda epey bir tutar oluyor...dediğim gibi önceliğim pazarlık sonucu ortaya çıkar...bende esnaf olduğum icin gönlüm buradan yana sonuçta...

interdem haklı bencede kombiyi internetten almak gereksiz. şunuda belirteyim bağlantı ücreti 1 yıl önncede 150 tl şimdide aynı, yani ben 1 yıl önce de 150 tl ye taktırdım. benim kombide internette 200 tl ucuzdu ama riskli iş sorun çıktımı uğraş dur en iyisi yakın olan satıcıdan almak tabi şuda var kombi 21 adetse mutlaka uygun fiyat veren satıcı bulursunuz az değil 21 adet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Mart 2012; 0:07:53 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• bugün kendime kombi alsam ilk tercihim baymak falke condens olurdu
    baxi üretimi:made in italya
    bütün parçaları baxi
    premix yoğuşmalı
    7yıl garanti
    fiyatı 1500-1600lira civarında

ikinci tercihim: ariston clas premium: %21 - %100 çok geniş modülasyon aralığı+oda sıcaklığında modülasyon yapabilir+rölantide 6kw tüketimi var

condens yoğuşmalılarda ise
    baymak'ın 3 eşanjörlü kombilerinden birini alırdım
    tercihe bağlı olarak geniş lcd ekranlı baymak luna3 avant
    veya param çok az ise baymak lambert attivo
    veya evimde kullandığım ferroli domicondens: condens yoğuşmalı+5 yıl garantili

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

quote:

quote:

interdem haklı bencede kombiyi internetten almak gereksiz. şunuda belirteyim bağlantı ücreti 1 yıl önncede 150 tl şimdide aynı, yani ben 1 yıl önce de 150 tl ye taktırdım. benim kombide internette 200 tl ucuzdu ama riskli iş sorun çıktımı uğraş dur en iyisi yakın olan satıcıdan almak tabi şuda var kombi 21 adetse mutlaka uygun fiyat veren satıcı bulursunuz az değil 21 adet

Bütün bu bilgileri yazıcıdan çıkartıp okutturacagim..umarim dogru bir karar veririz..hepinize ayrı ayrı teşekkürler..haftaya toplantı yapacağız ve ben bu arada yine takipteyim...

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.