Şimdi Ara

.... (443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oda Termostatını servise dün kurdurdum. İlkini ben deneme maksatlı yapmıştım. Yaptığım bağlantı da gerçi doğruymuş. Demirdökümün servisinden yana çok memnunum. Gün içerisinde hemen gelip işimle ilgileniyorlar. Özellikle ilk devreye alındıktan sonra yaşadığım bazı aksaklıklar için abartısız 2 kez servis 2,5 saat kombi başında durdu. Bunu pek çok markanın servisinin yapmadığını forumdan okudum. Gelelim Oda Termostatına. Servis gelip taktı ve çalıştırdı. Sıcaklık diferansiyeli 0,2 derece. Konfor ve gece modu var. Konforda 21 dereceye ayarlıyorum. 20,8 e sıcaklık düşünce devreye girip, 21,2 derecede çıkıyor. Sirkülasyon pompası 45 saniye çalışıyor. Servis bunun normal olduğunu, petek içindeki sıcak suyun böylece soğumadığını belittti. Gerçektende termostat kapatma yaptıktan sonra gösterge 0,5 derece daha artıyor. Yani kombi kapansada peteklerdeki sıcak su odayı bir miktar daha ısıtıyor. Kombiyi 60 dereceye ayarladılar. Gece modunda ben 19,3 derece yaptım. 19,1 derece olunca kombi çalışıyor, 19,3 derecede duruyor. Gaz sarfiyatım günlük 12 metereküp idi, sabah baktım 8 metreküp harcamışım. Üstelik evin altı ve üstü boş. İşte bu beni çok memnun etti. İlgilenen herkese özellikle Yeniçeri üstadıma selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: blk_55

Oda Termostatını servise dün kurdurdum. İlkini ben deneme maksatlı yapmıştım. Yaptığım bağlantı da gerçi doğruymuş. Demirdökümün servisinden yana çok memnunum. Gün içerisinde hemen gelip işimle ilgileniyorlar. Özellikle ilk devreye alındıktan sonra yaşadığım bazı aksaklıklar için abartısız 2 kez servis 2,5 saat kombi başında durdu. Bunu pek çok markanın servisinin yapmadığını forumdan okudum. Gelelim Oda Termostatına. Servis gelip taktı ve çalıştırdı. Sıcaklık diferansiyeli 0,2 derece. Konfor ve gece modu var. Konforda 21 dereceye ayarlıyorum. 20,8 e sıcaklık düşünce devreye girip, 21,2 derecede çıkıyor. Sirkülasyon pompası 45 saniye çalışıyor. Servis bunun normal olduğunu, petek içindeki sıcak suyun böylece soğumadığını belittti. Gerçektende termostat kapatma yaptıktan sonra gösterge 0,5 derece daha artıyor. Yani kombi kapansada peteklerdeki sıcak su odayı bir miktar daha ısıtıyor. Kombiyi 60 dereceye ayarladılar. Gece modunda ben 19,3 derece yaptım. 19,1 derece olunca kombi çalışıyor, 19,3 derecede duruyor. Gaz sarfiyatım günlük 12 metereküp idi, sabah baktım 8 metreküp harcamışım. Üstelik evin altı ve üstü boş. İşte bu beni çok memnun etti. İlgilenen herkese özellikle Yeniçeri üstadıma selamlar.

Bu güzel yazınız servislerle ilgili atıp tutan arkadaşlarımıza ibret olsun. Örnek olarak kişi ankarada bir mahalledeki servisten memnun kalmıyor o markanın bütün servis ağını kötülüyor. Aslında en doğrusu bu konularda azda olsa bilgili olup, olası bir kötü niyette yada bilgisizlikte servise müdahale etmek yada onu işi eksik yapmamaya zorlamak. Sizin bu konularda sorun yaşamamanızdan ve iyileştirmeler sonucunda tüketimin düşmesinden mutlu oldum. Bundan sonrada olası bir bilgi ihtiyacında yine yardımcı olmaya çalışırım görüşmek üzere.

• İşin açıkcası bu forumda okuduklarımdan çok şey öğrendim. Neyin nasıl olması gerektiği, çalışma prensibi vs. gibi. Bir örnek vereyim. Evine yeni tesisat yaptıracak kişiler tesisat, petek, kombi vs. hepsini bu işi yapan firmaya bırakıyor. Benim öğrendiğim ise doğalgaz firmasına evin keşfinden sonra sadece tesisat ve petek borusu işi yaptırmak daha mantıklı gibi geldi. Bu tür işleri mecburen onlara yaptırmalıyız. Ancak kombi ve petek (radyatör) bence kişinin kendisi tarafından piyasadan alınırsa daha ucuza gelir diye düşünüyorum. Firmanın 1500 TL fiyat çektiği kombiyi dışarda 900-1000 TL ye alabiliriz. Keza petekler de aynı şekilde alınıp sadece montaj parası verilerek daha ekonomik olur gibi geliyor. Bilgilerini paylaşan ve bizleri aydınlatmaya, tecrübelerini paylaşmaya gayret eden herkese sonsuz teşekkürler....
  • İLAVE BİLGİ...tam bir aylık doğalgaz faturamız geldi..Burada yazılarımı okuyan arkadaşlarıma faydası olsun..Bu evde 24 saat kombi kısık ayarda devamlı yanıyorç....Ev çok sıcak olursa öğlen saatleri 2 saat kapatıp camları açıp evi havalandırıyoruz...Genel kullanım sürekli kısık ayarda 38 - 39 - 41 C ayarlarda 24 saat aralıksız devamlı yanma...Asla inip çıkamalrına , yanıp sönmelerine müdahele etmiyoruz..Kendi programında olduğui gibi kombi yanıp sönüyor..Geliyorum 30 günlük faturaya 275 M3 gaz yakmışız...Ödeyin dedikleri para 216 Lira....İstanbul Hadımköy de mantolaması yeni yapılmış dağın başında dört tarafı açık 134 m2 bir daire...Ev sıcaklığı bütün odalar, salon, mutfak ve kapılar açık en düşük 22 C en yüksek 25 C de devamlı kalıyor...Unuttum....Bu gazın içinde bir aylık mutfak kullanımı ve üç kişilik ailenin haftada 2-3 kez banyosu dahil...Saygılarımla ilanımdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Ocak 2011; 0:19:28 >

• benimde bu gün 1 aylık faturam geldi. 86tl. 24 saat otomatik olarak gündüz 22.5 gece 21 derece kazan da 55 dereceye setli. yanlızca salon kapalı arada hafta sonları açıyoruz.
  • benimde bugün 1 aylık faturam geldi termostat 23 e su sıcaklığı 57 e ayarlı 300m3 195 tl
  • evime kombi almak istediğimi yazdığımda birçok arkadaş sağolsun yardımlarını esirgemedi.hepsine teşekkür ediyorum ve hemen hepsi bütçem elveriyorsa muhakkak yoğuşmalı kombi almamın daha mantıklı olacağını söylediler.ben doğalgaz ve kombi konusunda çok bilgili değilim çünkü doğalgazla daha yeni tanışıyoruz.Türkiye'nin birçok yerine dogalgaz yıllardır bağlanmasına rağmen izmirde kullanılması rantabl olmaması nedeniyle birçok şehirden sonra geldi.tabiki rantabl olmamasının sebebide kışın çok soğuk olmaması.
    ben arkadaşlarımızın tavsiyelerine uyarak yoğuşmalı kombilere baktığımda konvansiyonelle aralarında yaklaşık 500 tl gibi bir fark olduğunu gördüm.birkaç arkadaştan aylık tüketim bedellerini öğrendim ve şöyle bir sonuca vardım.
    ayda 100 tl doğalgaz faturası gelse ve bunun 80 tl.si ısınmak için harcansa,yoğuşmalılardada %14 daha fazla verim alınsa:
    80*%14:11.2 tl bir ayda tasarruf ederiz
    kombiyi senede 4 ay kullansak 4*11.2:44.8 yuvarlak hesapla 45 tl senede tasarruf etmiş oluruz.ilk aldığımızda verdiğimiz 500 tl fazla parayıda ancak 11 yılda çıkartırız.buda bana pek rantabl gelmedi.bilmiyorum yanlışmı hesapladım yoksa başka bir hesaplama yöntemi varmı.
    yanlız dikkatinizi çekerim:bu değerleri izmir karşıyakaya göre hesapladım.daha soğuk bölgelerde kombi daha fazla yanacağından muhakkak yoğuşmalı kombinin daha iyi olacağı kanaatindeyim.
    sanırım bazı arkadaşlar şiddetle karşı çıkacaklar ama karşı çıkma nedenlerinide yazarlarsa memnun olurum.
    ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.naçizane düşüncelerimi foruma aktarmış oldum.
    saygı ve sevgilerimle.
    not:çevremde evi ortalama 100 m2 olan 6-7 kişiden doğalgaz faturalarını sordum.en az 60 en fazla 100 tl gelmiş.ben en fazlaya göre hesap yaptım.

• galiba , boyut olarak iri olan kombiler , ısıyı daha geniş eşanjörü olduğundan daha verimli kullanabiliyor ve yanan alevlerden maximum yarar sağlanıyor gibi düşünüyorum...

....
  • Yukarda scob arkadaşımızın düşüncesinden yola çıkarak birşeyler söylemek istiyorum. Ben öneride bulurken bu ve benzeri nedenlerden dolayı insanların bu tarz hesap kitap yaptıklarını bildiğimden, öncelikle olması gerekeni ideal olanı, ilk yatırım maliyeti yüksek olmasına rağmen öneriyorum. Sonrasında yıllardır insanlarla haşır neşir olan, insanları yakından tanıyan insan davranışlarının öneriler karşısında ne şekilde değişceğini yada sabit kalacağını tahmin eden biri olarak, herzaman ideal olanın yanında düşük maliyetlede oluşturulabilecek sistemleride öneriyorum. Sonucun böyle olacağını tahmin ediyorum, hemen hemen hiçte yanılmadım. aktuz arkadaşımız konvansiyonel kombi öneriyorum diye beni eleştirmişti oysaki forumda yoğuşmalı almayın amorti süresi uzun diyenlerle tartışan benim yazılanlar ortada merak eden geriye dönük olarak bakar inceler. Herkese yoğuşmalı cihaz aldıramayız. Kiracı olan var bütcesi kısıtlı olan var bunları göz ardı edemeyiz. En ucuz yoğuşmalı cihaz 1500 tl 750 tl bütcem var kombi kullanmak zorundayım diyenlere gidin bütcenizi sarsın yoğuşmalı alın diyemeyiz. Bunu bazı arkadaşlarımız anlamıyor göremiyor. Keşke bütün konutlarımız ilk inşaa anında yalıtımlı olarak yapılmış olsa asgari ücret 3000 tl olsa hepimiz en güzel cihazları alım gücüne sahip olsak. Burda önerdiğimiz süper cihazları avrupa kullanmıyor bile bize gelen en iyi cihazlar orda ikinci ücüncü kalite üretimler. Hatta burda yerli elektronik firmalarımızın üretimlerinin A kaliteli olanları türkiyede hiç bir suretle satılmıyor biz o cihazları hic görmüyoruz. İngilterede kullanılan tv ler icinde en çok satılan markalar arasında bir türk markası olduğunu biliyormuyuz. Ben tv isteyen birine japon malları dururken o markayı önersem kesinlikle ciddiye almaz gidip japonu alır. Konu uzun ve derin bizler işimizi gücümüzü bırakıyoruz bu işten para kazanan insanlarda değiliz, manevi duygularla insanlara yardımcı oluyoruz şu ana kadar geri dönüşler hep olumlu oldu. Bundan sonrada öyle olmasını temenni ediyorum. Bütün forumu selamlıyorum herkesi bilinçli olmaya araştırmaya sorgulamaya davet ediyorum.
    Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: scob

evime kombi almak istediğimi yazdığımda birçok arkadaş sağolsun yardımlarını esirgemedi.hepsine teşekkür ediyorum ve hemen hepsi bütçem elveriyorsa muhakkak yoğuşmalı kombi almamın daha mantıklı olacağını söylediler.ben doğalgaz ve kombi konusunda çok bilgili değilim çünkü doğalgazla daha yeni tanışıyoruz.Türkiye'nin birçok yerine dogalgaz yıllardır bağlanmasına rağmen izmirde kullanılması rantabl olmaması nedeniyle birçok şehirden sonra geldi.tabiki rantabl olmamasının sebebide kışın çok soğuk olmaması.
    ben arkadaşlarımızın tavsiyelerine uyarak yoğuşmalı kombilere baktığımda konvansiyonelle aralarında yaklaşık 500 tl gibi bir fark olduğunu gördüm.birkaç arkadaştan aylık tüketim bedellerini öğrendim ve şöyle bir sonuca vardım.
    ayda 100 tl doğalgaz faturası gelse ve bunun 80 tl.si ısınmak için harcansa,yoğuşmalılardada %14 daha fazla verim alınsa:
    80*%14:11.2 tl bir ayda tasarruf ederiz
    kombiyi senede 4 ay kullansak 4*11.2:44.8 yuvarlak hesapla 45 tl senede tasarruf etmiş oluruz.ilk aldığımızda verdiğimiz 500 tl fazla parayıda ancak 11 yılda çıkartırız.buda bana pek rantabl gelmedi.bilmiyorum yanlışmı hesapladım yoksa başka bir hesaplama yöntemi varmı.
    yanlız dikkatinizi çekerim:bu değerleri izmir karşıyakaya göre hesapladım.daha soğuk bölgelerde kombi daha fazla yanacağından muhakkak yoğuşmalı kombinin daha iyi olacağı kanaatindeyim.
    sanırım bazı arkadaşlar şiddetle karşı çıkacaklar ama karşı çıkma nedenlerinide yazarlarsa memnun olurum.
    ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.naçizane düşüncelerimi foruma aktarmış oldum.
    saygı ve sevgilerimle.
    not:çevremde evi ortalama 100 m2 olan 6-7 kişiden doğalgaz faturalarını sordum.en az 60 en fazla 100 tl gelmiş.ben en fazlaya göre hesap yaptım.

dostum haklısın
    olay tamamen bütçe meselesi
    ekonomik gücün varsa ilk yatırım maliyetleri için 400-500tl yi görmezden gelirsin
    bende hayatımda ilk defa kombi kullanıyorum,forumda okuduk kombide sorun çıkmazsa kombi denilen makıne 10yıl kullanılan bir şey
    10yıl kullanacaksan ve bütçen varsa 400-500tl vermek mantıklı
    ama ekonomik durumun iyi değilse tabii ki normal kombi düşüneceksin.
    olay tamamen tercih meselesi
    ayrıca bazı premix yoğuşmalı kombilerin fiyatı nerdeyse normal kombi fiyatına satılıyor.arada fark 100-200-300tl civarında

• Kombi dedim mi bugüne kadar asla 1.500TL' den ucuza kaçmadım ve tercihim daima (3 defa) Bosch oldu.
  • Arkadaşlarımız çok güzel konuları ifade etmişler..Bende bu yazın şahit olduğum bir olayı yazıyorum.Burada bir komşumuz iki yıl önce evine kombi aldı, tesisat döşetti..Evini kiraya verdi...Sadece doğalgaz saati takılıp gazı açılacak...Kombisi en ucuz kiracı kombisi...PROTERM ...Bir yıl kiracı oturdu gazı bağlatmadı kaçak elektrik kullanmışş. ..İcra , dava, mahkeme bir yılda kiracı defoldu...Kaçtı gitti..Beş kuruş kira ödemedi, ev harabe olmuş..Arkadaşım zar zor boşalan evi yazın onarıp yeniden kiraya verdi...Saat takılıp gazı açılacak...Aradılar taradılar tesisatı yapan adamlar yok...Kapatıp gitmişler..Yeniden bir firmaya proje çizdirdi . Yeni doğalgaz tesisatı döşeme parası ödedi..Evde her şey hazır yapılmış..İkinci kez para ödendi...İGDAş gelip bakıp onay verdi, gazı açıldı...Şimdi kiracı oturuyor...İki yıl boşa geçti..Eski .Kiracı kayıp.Ev harabe olmuş...Elektrik saatini sökmüşler onada ayrıca cezalı para ödedi...Birde yeni proje ve gaz açma parası...İŞ YAPTIRIRKEN ADAM SEÇMEK ÇOK ÖNEMLİ..ÇAPULCU, BALDIRI ÇIPLAKLAR AZ ÇOK BELLİ OLUYOR....UCUZ UCUZ AMAN DAHA UCUZ OLSUN KAÇA YAPARSIN ?...Başka dert hesap yok....Ucuz etin yahnisi böyle oluyor...saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Ocak 2011; 15:17:35 >

• scob arkadaşımızın yaptığı hesap mantıklı. Olaya böyle bakmak lazım bence de. Doğru, yanlış demiyorum ama bu hesabı yapmak gerekir diyorum. Aynı hesabı bende 3,5 yıl önce yapmıştım. Eca Confeo ile Confeo Premix arasında kalmıştım. O zaman yaptığım hesaplama da arada 750 TL vardı ve bu farkı 9 yılda çıkarabileceğimi tahmin etmiştim. Şimdi Confeo kullanımım 3,5 yıl oldu. Gerçekleşen rakamlarla baktığımda hesabımın tuttuğunu görüyorum. 1 yıllık yakıt ortalamam 600 TL civarında. Yoğuşmalı alsaydım % 10 daha tasarruflu olsaydı yılda 60 TL, % 15 daha tasarruflu olsaydı yılda 90 TL daha az ödeyecektim. İlk durumda 750 TL yi 12,5 yılda, ikinci durumda ise 8,3 yılda amorti edebilecektim. Bir kombinin ortalama ekonomik ömrünün 10 yıl olduğunu gözönüne aldığınızda 12,5 yılda amorti edilen bir kombinin daha tasarruflu olduğunu sanırım kimse iddia edemez. Bu durumda hermetik seçimimin doğru olduğunu görüyorum.

Şimdiki şartlarda yani yeni kombi alacaklarda durumlar biraz değişti. Örneğin Confeo ile Confeo Premix arasındaki fark 400-500 TL civarlarına kadar düştü. Buna göre sizlerde kendinize göre kendi hesaplamanızı yapın. illa yoğuşmalı veya illa hermetik demiyorum, hesabınızı yapın ve ona göre karar verin diyorum.

• arkadaşlar ben size bütçemden falan bahsetmedimki.benim param yok demedimki.olayı nerelere çekmişsiniz.yoğuşmalı kombi almanın 1.sebebi daha az yakıt harcamanız dolayısıyla daha az fatura demektir.ama 10-11 yılda yapacağım tasarrufu ilk günden ödemekte bana mantıklı gelmedi dedim.(tekrar ediyorum:yaşadığım il ve mahal e göre hesaplama yaptım)
    taşkafa kardeş yoğuşmalı kombi almazsak en ucuz en dandik kombiyi alacağız demek değilki.sizler yoğuşmalı almayan veya alamayanlara aynı markanın konvansiyonel modellerini öneriyorsunuz.onlar şimdi dandikmi oluyor.
    bakın ben iktisatçıyım ve aynı zamanda esnafım.doğalgaz olayından ve kombiden anlamam.kafama göre kabaca bir hesap yapıp,''benmi yanlış hesaplıyorum?yoksa başka bir hesaplama yöntemimi var'' diyerek sizlerin yorumuna sundum.sizler bütçeden falan bahsetmeye başladınız.boşverin bütçeyi falan.herkesin kendine göre bir bütçesi var.fiyatlarda gizli değil.
    ben hala karar verebilmiş değilim.sizlerden yorum bekliyorum.hesabım doğruysa konvansiyonel,yanlışsa doğru hesapla yoğuşmalı marka ve model rica edeceğim.
    sevgi ve saygılarımla.

• merhaba.cvp için teşekkürler.açıkçası ev benim ama babam doğalgazı torun hatırına yaptırdı.o ucuzuna kaçmadı , servis tavsisei ile u42 takıldı.babama u52 den bahsettiğimde , hiç farketmez hangisini istorsan o dedi.gaz 4 gün önce açıldı.herşey normal petekler tamamen soğuyor ve kombi bu süredende sonra devreye giriyor.termostat 20.5 dereceye ayarlı ev 20.9-21.9 derece arasında gidip geliyor.kombi 60 dereceye ayarlı.ev yalıtımı var (yerler hariç)konum itibari ile ara daie olduğundan rahat ısınan bir yapıda.u52 hala kafamı kurcalıyor ama temostatı 0.1 derece hassasiyetle çalışması demek , şu anki kombiden en az 5-10 kez daha fazla yanıp sönmesi anlamına geliyor.evim çabuk ısınıp yavaş ısı kaybetme konumunda diyebiliriz.ama en ufak düşmede (0.1) kombinin yanmaya başlmasıda biraz abartı gibi geli.açıkçası babamada extra yük bindirmek istemiyorum , kombici extra 300 e yakın tutar çıkarıyor.daha uzun vaadede devreye girmesinin avantajıda var diye düşünüorum.ama sormak istediğim...peteklerin tamamen soğması bir dezavantaj olarak nitelenebilirmi?dediğim gibi 1 derce oynuyor görünüyor ev.

• yoğuşmalıdaki verim avantajına, vitopend 100 modeli bir nevi efsane olmuş, viessmann markasının
    yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombileri arasında bakarsak daha iyi anlaşılır.
    burada belirtmek istediğim, vitopend 100 verimi en yüksek geleneksel kombilerden birisidir.

Geleneksel Vitopend 100 Combi : WH1-24kW_______ 75.3 %
    Yoğuşmalı Vitodens 200 Combi : WB2-24kW________89.3 %

En kötü verime sahip Geleneksel kombiye bakarsak, Glow-worm: Swiftflow 100______70.7 %
    En kötü verime sahip yoğuşmalı kombiye bakarsak, Worcester: Bosch RX-2 : RSF_____85.4 %

Yani verim farkı % 15 olmakta. Bunu kesinleştirmiş olalım.
    merak edenler şu sayfadan kendileri araştırabilirler.

izmirde antalya da ısı giderleri tabiki düşük. oralarda nasıl olsa yazın kullanmak durumundayım diye kliması olanlar , klima ile ısınıp, kombiye tamamen masraf diye de bakabilirler. verilen fiyat farkının geri kazanımı, ankarada müstakil bir ev için 1 sene de gerçekleşebilirken, daire için 2-3 senede gerçekleşebilir. en ucuz ısınma yöntemi kömür ile ısınmadır, onun bile yıllık giderleri sıcak su hariç, 1000 tl yi geçiyor.

şu an 500 tl fark var. bende merak ettim baktım. aynı markanın iki ürünü arasında 500 TL var, bosch için mesela.
    verim farkı % 15 kesinleştirdik. o hesaba göre 6.5 yılda izmirde amorti ediyor. fena sayılmaz.bizim evimizdeki kombi 20. yılında.

işin çevre boyutunu falan konuşmaya gerek yok. yarın bir gün, doğalgaz darlığı olursa, yoğuşmalı kombi kullananlara gazda indirim gibi birşey olursa, bunlarda ekstraları.
    otomobillerde vergilendirme egzost gazı emisyonuna göre yapılacak biliyorsunuz. aynısını yarın kombi içinde yapacaklar. carbondioksit miktarını düşüren herşeye teşvik gelecek.
    karlı olduğu ortada, çevreci olduğu ortada, yarın bir gün özendirme politikası izleneceği ortada.

cep telefonları için her evde yıllık verilen model yenileme parası bile 500 tl den aşağı değildir. çoğu insanın 3 aylık sigara parasıdır bu memlekette. umarım bunların amortismanlarınıda hesaplıyordur insanlar. 10-20 sene kullanacağınız cihazda 3-5 aramayın bence.

bir de ek yapmak istedim. ısınma ucuza geldiği zaman, kullanım miktarı da biraz artar. izmirde şu havada yakmayalım diyen insanlar o hava da yakarlar. 20 derecede oturabileceken 22 C ye alabilirler.
    bu genel bir psikolojidir. benzinli arabaya ayda 2000 km binen insan, tüp taktırınca ihtiyaçları aynı olduğu halde 2500 km biner. yani amortismanında bunuda hesaba katmak gerekir.

"Türkiye de gelişmiş ülkeler gibi tüketiciyi teşviklerle verimli cihaz ve sistem kullanmaya tüketicileri teşvik etmelidir." (ECA genel müdürü Cahit KÖSE)
    Bu da aynı otomobil egzos emisyonu gibi gerçekleşecektir yakın zamanda. çünkü elzemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 19 Ocak 2011; 12:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

.....................
    En kötü verime sahip Geleneksel kombiye bakarsak, Glow-worm: Swiftflow 100______70.7 %
    En kötü verime sahip yoğuşmalı kombiye bakarsak, Worcester: Bosch RX-2 : RSF_____85.4 %

Yani verim farkı % 15 olmakta. Bunu kesinleştirmiş olalım.
    merak edenler şu sayfadan kendileri araştırabilirler.
    ............

Bu %15 rakamı arabalardaki yakıt tüketimi için verilen rakamlar gibidir. 90 km sabit hızda, düz, yokuşsuz inişsiz, rüzgarsız bir yolda vb. gibi şartların hepsinin bir arada olduğu şartlar gerektirir. Kombide de durum buna benzer, belli şartların hepsinin olması durumunda bu tasarruf oranı yakalanabilir. Bunu da tüm kış mevsimi boyunca yakalamak çok zordur. Bu nedenle de yoğuşmalı ürünlerde tasarruf oranı pratikte %10 ile % 15 arasında diye hesap edilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 19 Ocak 2011; 19:41:09 >

• yogusmalilarda modulasyon araligi yani en dusuk gucte isi uretim imkani daha fazla oldugundan tam gucte yapilan olcumden reelde daha verimlidirler.
    yani bu verim degeri pratikte minimum degerdir.
    yogusmali cihazlarin modulasyon araligi cok iyi oldugu icin, yani minimum kapasiteleri geleneksel cihazlardan cok daha dusuk oldugu icin, yogusmali kombi alirken daha buyuk cihaz alinabilir. geleneksel kombiler icin bu yapilamaz cunku yakit tuketimini artirir. bu nedenle evine daha buyuk yogusmali kombi taktiran kisinin faturasina ekstra gaz ucreti yansimaz, zarar etmez sadece ilk yatirim maliyetini artirmis olur.
    bu %15 verimin pratikte daha dusuk olacagi bilgisinide duzeltmis olalim. aksine fazla olur.

yogusmalilarin dusuk kapasitede yanabilme becerisini buradaki herkesin zaman zaman yazilarinda yazdiklarini 1-2 sayfa bakarsaniz gorursunuz.
  • Yoğuşmalı kombinin devamlı yoğuşma yapabilecek derecelerde çalışacağı varsayımıyla düşünmemek gerekir. 45-50 derecelerde ısınamadığınız 60-70 derecelerde çalıştırdığınız zaman nasıl tasarruf edeceksiniz. Tüm kış mevsimi düşünüldüğünde bu oran net %15 olamaz. Siz sanırım derece farketmez her derece de % 15 tasarruf vardır demiyorsunuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Yoğuşmalı kombinin devamlı yoğuşma yapabilecek derecelerde çalışacağı varsayımıyla düşünmemek gerekir. 45-50 derecelerde ısınamadığınız 60-70 derecelerde çalıştırdığınız zaman nasıl tasarruf edeceksiniz. Tüm kış mevsimi düşünüldüğünde bu oran net %15 olamaz. Siz sanırım derece farketmez her derece de % 15 tasarruf vardır demiyorsunuzdur.

Aktuz'a soru yöneltmişsiniz ama benim gördüğüm burada konuşulan verim dğerleri mevsimsel olarak ölçülmüş deneysel değerler

SEDBUK = Seasonal Efficiency of Domestic Boilers in the UK

• 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.