Şimdi Ara

.... (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
272
Favori
4.339.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: reko

arkadsşlar merhaba..bende U52 kombi var..bir ayar için yardım isticem..min peteklere verien sıcaklık 40 derece su bu degerde ısınmaya baslıyor ve 50 dereceye kadar ısıtıyor..buraya kadar hersey normal ..ancak mın da bile peteklere el dokunulmuyor yanı gereksız yere çok ısıtıyor..ben aradakı farkı 5 dereceye ındırmek ıstıyorum yanı mın ısıtmada 40-45 arası oynamasını istiyorum..bunu nasıl yapabılırım..

Gereksiz ısınma olayını bu sapma değeriyle halledemezsiniz. Oda termostatı alacaksınız termostat oda sıcaklığına göre kombiyi çalıştıracak. 50c Petekler el değmeyecek kadar ısınıyor ve evinizde gereksiz yere fazladan ısınıyorsa bu evinizin yalıtımı ve tesisatınızın çok iyi olduğunu gösteriyor. Oda termostatıyla %20 ye kadar tasarruf etme şansınız var bir an önce bir oda termostatı edinin. U52 ile rc10 veriliyor diye biliyorum size verilmedimi. Yok ben illaki bu aralığı değiştirmek istiyorum derseniz fabrika çıkışı bu sapma değeri 10c bunu 5c olarak değiştirebiliriz. Cihaz modülasyonlu olarak çalıştığından zaten 40c ile 50c arasında modülasyon yapıyordur sürekli 50c çalışıyor diye düşünmeyin. En iyi çözüm oda termostatı.

oda termostatı var 20 derecede duruyor zaten..modülasyonu kısmak istiyorum..aradaki diferansiyel sıcaklık degerını sizin dediginiz gibi 5 derece yapıcam..yapıcam da servis kitapçıgında nasıl acıklanmıs onu bulamadım..yalıtım ıyı degıl catı var ama yalıtım eksıklıgı var..yalıtımda yapsam bence gereksız yere petekler ısınıyor..bu da faturaya yanısyor dıye düşünüyorum..

• quote:

quote:

quote:

arkadsşlar merhaba..bende U52 kombi var..bir ayar için yardım isticem..min peteklere verien sıcaklık 40 derece su bu degerde ısınmaya baslıyor ve 50 dereceye kadar ısıtıyor..buraya kadar hersey normal ..ancak mın da bile peteklere el dokunulmuyor yanı gereksız yere çok ısıtıyor..ben aradakı farkı 5 dereceye ındırmek ıstıyorum yanı mın ısıtmada 40-45 arası oynamasını istiyorum..bunu nasıl yapabılırım..

oda termostatı var 20 derecede duruyor zaten..modülasyonu kısmak istiyorum..aradaki diferansiyel sıcaklık degerını sizin dediginiz gibi 5 derece yapıcam..yapıcam da servis kitapçıgında nasıl acıklanmıs onu bulamadım..yalıtım ıyı degıl catı var ama yalıtım eksıklıgı var..yalıtımda yapsam bence gereksız yere petekler ısınıyor..bu da faturaya yanısyor dıye düşünüyorum..

Bir ihtimal termostatın bağlı oda başka siz başka odada oturuyorsunuz ve sizin oturduğunuz odanız termostatlı odadan daha erken ısınıyor tabi tahmin yürütüyorum eğer öyleyse hic bir ayara gerek yok dereceyi 19c yapın kombi daha az devrede kalsın. Ben size bekleme süresini nasıl düşüreceğinizi özel pm atacağım siz evet ben değiştirmek istiyorum derseniz birlikte yaparız kombinin yanında olacağınız bir saatte mesajlaşırız. Bana göre olumsuz hic bir durum yok bu derecede gaz faturanızda yüksek gelmiyordur fazla ısınıyorsanız bu süreyi düşürmek yerine dereceleri düşürün benim tavsiyem bu olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 17 Ocak 2011; 10:54:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scob

herkese merhaba.yaklaşık 1 haftadır son 30-40 sayfayı okudum.okudukça birşeyler öğrendim.öğrendikçede bazı şeyler karıştı adeta çorba oldu :)öncelikle yeniçeriyi,taşkafayı ve yardımcı olan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.(yardımcı oluyormuş gibi gözüküp kendi firmasının ürünlerini ittirmeye çalışan firma elemanlarınıda kınıyor ve bu gruptan saymıyorum)
    bizim apartmanada doğalgaz geldi ve bende yakında bağlatmayı düşünüyorum.
    evim 3+1 ve net 85 m2 civarında.
    tek cephe ve arakat.
    camlar çift cam ve pvc.
    extra izolasyonla korunan bir ev olmamasına rağmen oldukça çabuk ve klimayla bile ısınabildiğimiz bir ev.(malum izmir'de pek soğuk olmuyor)
    kat kaloriferinden kalma 15 yıllık 4.5 m2 döküm petekler var ve kalori olarak sanırım şimdiki peteklerden daha fazla kaloriye sahip petek oluyor bunlar.
    ilave olarak sadece banyoya havlupan taktıracağım.
    eve şimdiye kadar keşif için kimseyi getirmedim ama sanırım 17-20 000 lik bir kombi işimi gayet güzel görecek.
    kombiyi mutfaktaki kapalı balkona taktıracağım ve taşkafanın söylediği gibi yoğuşmalı almak istiyorum ama konuştuğum bir kaç kombici bu petek uzunluğuna ve 85 m2 ye asla yoğuşmalı olmaz diyorlar.yukarıda okuduğum sayfalarda 85 m2 ye yoğuşmalı taktırıp memnun olan arkadaşları gördüm ama onların petek uzunlukları daha fazlaydı.
    marka olarakta e.c.a veya buderus bana daha sıcak geliyor ama birde dayımların yeni taktırdığı maktek te var.
    arkadaşlar bu durumda ne yapmalıyım.
    kombicilere kulak asmayıp yoğuşmalımı almalı yada hermetiklemi yetinmeliyim.
    marka olarakta bu koşullara ne önerirsiniz.

Merhaba, 85m2 alanada yoğuşmalı bağlanır 60m2 alanada bağlanır ne yazıkki piyasada kulaktan dolma herkes aynı teraneyi okuyor amaçları nedir tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle kötü niyet yok bilgisizlik var diye düşünüyorum.
    Öncelikle şunu hatırlatmak isterim herkeslerde okumuş olsun her ortama yoğuşmalı cihaz kullanılabilir. Şartları yoğuşmalı sisteme uygun olarak ayarlanırsa cihaz birinde yoğuşma gerçekleşteririr tasarruf sağlar ömrü uzun olur, diğerinde yoğuşma gerçekleştirmez normal konvansiyonel kombi gibi çalışır ömrü pek uzun olmaz, ama yine tasarruflu çalışır çünkü yoğuşmalı cihazların modülasyon aralıkları daha geniş yani her halukarda daha az yakar yada en kötü ihtimalle aynı değerde tüketim olur.
    Yoğuşmalı cihazlar için olmazsa olmaz şeyler vardır bunların başında tesisatta kullanılan malzeme gelir. Tesisatta kullanılmış boru, bakır boru yada oksijen bariyerli alüminyum folyolu vb bir boru değilse öncelikle bunla ilgili düzenleme yapmanız gerekir. Yoğuşmalı cihazı bağlattığınız taktirde cihaz ömrü kısa olacaktır bunla ilgili gerekli önlemler var daha önce konuyla ilgili sayısız yazı yazdım. Özellikle tesisatını yeni baştan yapacak yada yeni yapacak arkadaşlar tesisatını bu şekilde dizayn etmelerini tavsiye ediyorum.

Sizin durumunuzdaki arkadaşlara ve size tavsiyem eğer gerekli iyileştirme yapmayı düşünmüyorsanız yoğuşmalı cihaz almaya gerek yok. Alır kullanırsınız buna hiç bir engel yok ama faydasını göremezsiniz.

Daha önce kullandığınız döküm petekleri kullanmaya devam edecekseniz peteklerin ve tesisatın komple temizlenmesi gerekecektir. Bu işlerden anlamıyorsanız gerçek manada bir temizlik için bu petekleri temizletmeye kalkarsanız 200 tl civarında ücretle bu işi yapıyorlar zaten 4.5m petek en kalitesini alsanız 450 tl tutar. Burda tercihi size bırakıyorum. Eğer yoğuşmalı cihaz düşünüyorsanız petek boylarını Minimum 6.5mt getirmeniz gerekecek. İlave alan varsa oraya bağlatabilir yada küçük olanları biraz büyükleriyle değiştirebilirsiniz. 85m2 net alan için 4.5 petek biraz düşük hesaplanmış imkan varsa konvansiyonel kombi bile taktırsanız metrajı arttırmanızda fayda var 6 - 6.5 mt aralığında olması faydanıza olacaktır bu şekilde daha düşük kazan sıcaklığında ısınma imkanınız olacaktır.

Tekrar ediyorum yoğuşmalı cihazı her ortamda kullanabilirsiniz yoğuşmalı cihaz illaki yoğuşma gerçekleştirilerek kullanılacak diye kaide yok. Tek dikkat etmeniz gereken şey oksijen emiliminden dolayı oluşan camurun cihazda oluşturacak tahribatların önüne geçmek, tesisatı buna uygun dizayn etmek yada var olan tesisat üzerinde gerekli düzenlemeleri yapmak. Cihaz marka ve modeli hakkında karar vermemiz için sizin net olarak hangi cihazı almak istediğinizi bilmemiz gerekir. Tesisatınız biraz eski büyük ihtimalle düzenlemede yapmayacaksınız diye düşünüyorum güzel başarılı bir konvansiyonel kombi ile oda termostatıyla birlikte en iyi verimi elde edeceğiniz bir tercih yapabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cengodent

Arkadaşlar Evdeki peteklerin üstleri sıcak altları soğuk. Hava kesinlikle yok, reglaj yapılmış durumda. Sorun devirdaim pompasından mıdır acaba? Kombi Auer. Kapağını söktüm Grundfos UP 15-50 AO diye bir pompa var. Ortasında çentikli yuvarlak bir metal saat yönünün tersinde çevirin diye okla işaretlenmiş. Ayar yeri bu mudur? Öyle 1,2,3 diye kademe yok ya da görünmeyen bi yerde. Teşekkürler...

Arkadaşlar sizlerden cevap gelmeyince Auerin burdaki servisini bulup sordum. Bizim kombilerin pompasında kademe ayarı yokmuş. Öyle dedi ama pek bildiğinden de emin olamadım. Ama sorun zaten pompadan değilmiş. Şu kombinin altında, dönüş suyunun olduğu borudaki filtreyi biraz gevşettim ve kombinin çalışmaya başladığını ve daha uzun süre çalıştığını farkettim. Ertesi gün ordaki vanayı kapatıp filtreyi söktüm, içi çamur gibiydi. Yıkayıp tekrar taktım ve kombiye su basıp vanayı da açtıktan sonra kombiyi çalıştırdım. 3-5 dk çalıştıktan sonra tam temizlendiğinden emin olmak için vanayı kapatıp tekrar filtreyi söktüm. Az bi pislik daha vardı içinde tekrar yıkayıp taktım ve sonuç beklemediğim kadar mükemmel. Daha önce 60-65 derecede yakıp tam ısıtamadığım evi şu an 45-50' de yakıyorum ve süper ısınıyorum. Hatta termostatik vana olmasa ve peteklerin tamamı devrede olsa belki daha düşük sıcaklıkta bile ısınacak. Bundan sonra ayda bir kere falan o filtreyi temizlemeyi düşünüyorum. Yalnız filtre biraz paslanmış gibi geldi. Bunların daha kalitelileri var mıdır acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim...

• @cengodent Filtreyi her ay temizlemeye gerek yok belliki tesisatınızda kirlenmiş tesisatı komple temizlemeye çalışın. Filtreyi aynı ebatta yenisiyle değiştirebilirsiniz.
  • petek boyu diye bir standart yok. 6.5 m diye bir standart yok. izmir 1. iklim bölgesidir. izmirde 6.5 metre ise ankara 8.5 metre olur, erzurumda 11 metre.
    40 defa yazdık.
    sedbuk un uzun süreli testlerinde evin tesisatına hiç dokunulmadan yoğuşmalı kombi takıldığında adi kombilere göre % 13 tasarruf sağladığı çıkmıştır.
    bunun şartı şurtu yok. herkes yoğuşmalı almalıdır. yoğuşmalı kombi asıl faydasını yoğuşma yaptığı için değil, daha büyük ısı eşanjörüne sahip olduğu için gösterir. yoğuşmada işin ekstrasıdır.

85*2.7*30 yaklaşık 7000 kcal ısı gerekir. 60 lık peteğin metresi 1500kcal ısı verimine sahiptir ( dd+ da 2300 kcal denir ama aldanmamak lazım). 7000/1500= 4.7 metre. yani evdeki eski hesap doğrudur. bu hesabı aynı evi erzuruma götürür yaparsanız 9 metre petek olurdu.

herkes yoğuşmalı kombi almalıdır. bunun tesisatla alakası yoktur. yoğuşmalı kombiyi alır taktırırsınız. 40-50 C dönüş suyuyla ısınamadığınız olursa ( - ki izmirde her türlü fazlasıyla ısınırsınız) gider petek boylarını biraz artırırsınız.

yoğuşmalı kombi ve hayali şey kelimelerinin ingilizcesini internette aratırsanız ( condensing + boiler + myth) memlekette yalan yanlış bilinen şeylerin yorumların gerçeklerini rakamlarla bilimsel olarak öğrenmiş olursunuz.
    mesela şurada yanlış bilinenler açıklanmış. bunlar ingilizlerin enerji tasarrufu için çalışan dernekleri, organizasyonları.

yazılanlardan 1-2 sini çevirip yazayım ben, diğerlerini merak edenler kendisi okusun.

1-)
    ingiltere için bir daireyi ısıtırken adi kombiler % 78 verimle mevsimlik 197 Pound masraf yaparken yoğuşmalılar % 90 verimle 175 pound masraf yapıyorlar.
    2-) Daha büyük radyatörlermi gerekli?
    Hayır, değişikliğe gerek yok. zaten eski sisteme göre yapılan hesaplar büyük olarak yapılmıştır. radyatörler değiştirilerek dönüş suyu sıcaklığı biraz düşürülüp, yoğuşma artırılabilir fakat buradan gelecek verim artışı % 3 civarında olabilir. öyle olunca radyatörleri değişmek, büyütmek hem ekonomik değildir hem de pratik değildir.
    3-) Fiyat farkının geri kazanımı 0 ile 4 yıl arasında olmaktadır. sonrasında tüketici hep kazanc saglamaktadır.
    4-) klasik kombilere göre dahamı problemlidirler?
    hayır, ilk çıkan modeller öyleydi fakat günümüzde dengi bir klasik kombi kadar dayanıklıdırlar.
    5-) yoğuşmalı kombiler full yoğuşma yaptıkları zamanmı verimlidirler?
    hayır, verimli olmaları yoğuşma yapmalarından değil, klasik kombilere göre daha geniş ısı alma yüzeyine sahip olduklarındandır ( daha büyük eşanjör). yani verimi her halukarda klasiklerden çok daha yüksektir. yoğuşma yapmak zorunda değildir.

birisinde baca gazı 120-180 C ile atılıyor, diğerinde 50-60 C ile atılıyor. ödediğiniz parayı havaya savurmayın. hayali bilgilere, şehir efsanelerine takılmayın. yoğuşmalı kombi alın. keşke bizim enerji bakanlığımız da klasik kombi satışlarını yasaklasa.
    soba alırken bile bu iyi yakıyor şu tip kömür sobasını alayım diyen millet kombi işinde öyle güzel uyutulup kandırılıyorki.
    avrupa amerika karasal dijital yayına geçtiği halde, türkiyede şu an satılan hemen tüm lcd tvlerde çanak antene bile gerek kalmadan uydu yayını izleme özelliği olduğu halde, nasıl antika dijital receiverlar bu ülkede satılsın, sömürülsün diye devlet karasal yayın işini ağırdan almaktaysa, aynı durum malesef klimada kombide de vardır.
    yoğuşmalı kombi alınız. havaya para saçmayı seviyorsanız şömine o işi klasik kombiden daha iyi yapacaktır.

• sildim. arkadaş cevaplamış zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 17 Ocak 2011; 12:13:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

petek boyu diye bir standart yok. 6.5 m diye bir standart yok. izmir 1. iklim bölgesidir. izmirde 6.5 metre ise ankara 8.5 metre olur, erzurumda 11 metre.
    40 defa yazdık.
    sedbuk un uzun süreli testlerinde evin tesisatına hiç dokunulmadan yoğuşmalı kombi takıldığında adi kombilere göre % 13 tasarruf sağladığı çıkmıştır.
    bunun şartı şurtu yok. herkes yoğuşmalı almalıdır. yoğuşmalı kombi asıl faydasını yoğuşma yaptığı için değil, daha büyük ısı eşanjörüne sahip olduğu için gösterir. yoğuşmada işin ekstrasıdır.

85*2.7*30 yaklaşık 7000 kcal ısı gerekir. 60 lık peteğin metresi 1500kcal ısı verimine sahiptir ( dd+ da 2300 kcal denir ama aldanmamak lazım). 7000/1500= 4.7 metre. yani evdeki eski hesap doğrudur. bu hesabı aynı evi erzuruma götürür yaparsanız 9 metre petek olurdu.

herkes yoğuşmalı kombi almalıdır. bunun tesisatla alakası yoktur. yoğuşmalı kombiyi alır taktırırsınız. 40-50 C dönüş suyuyla ısınamadığınız olursa ( - ki izmirde her türlü fazlasıyla ısınırsınız) gider petek boylarını biraz artırırsınız.

yoğuşmalı kombi ve hayali şey kelimelerinin ingilizcesini internette aratırsanız ( condensing + boiler + myth) memlekette yalan yanlış bilinen şeylerin yorumların gerçeklerini rakamlarla bilimsel olarak öğrenmiş olursunuz.
    mesela şurada yanlış bilinenler açıklanmış. bunlar ingilizlerin enerji tasarrufu için çalışan dernekleri, organizasyonları.

yazılanlardan 1-2 sini çevirip yazayım ben, diğerlerini merak edenler kendisi okusun.

1-)
    ingiltere için bir daireyi ısıtırken adi kombiler % 78 verimle mevsimlik 197 Pound masraf yaparken yoğuşmalılar % 90 verimle 175 pound masraf yapıyorlar.
    2-) Daha büyük radyatörlermi gerekli?
    Hayır, değişikliğe gerek yok. zaten eski sisteme göre yapılan hesaplar büyük olarak yapılmıştır. radyatörler değiştirilerek dönüş suyu sıcaklığı biraz düşürülüp, yoğuşma artırılabilir fakat buradan gelecek verim artışı % 3 civarında olabilir. öyle olunca radyatörleri değişmek, büyütmek hem ekonomik değildir hem de pratik değildir.
    3-) Fiyat farkının geri kazanımı 0 ile 4 yıl arasında olmaktadır. sonrasında tüketici hep kazanc saglamaktadır.
    4-) klasik kombilere göre dahamı problemlidirler?
    hayır, ilk çıkan modeller öyleydi fakat günümüzde dengi bir klasik kombi kadar dayanıklıdırlar.
    5-) yoğuşmalı kombiler full yoğuşma yaptıkları zamanmı verimlidirler?
    hayır, verimli olmaları yoğuşma yapmalarından değil, klasik kombilere göre daha geniş ısı alma yüzeyine sahip olduklarındandır ( daha büyük eşanjör). yani verimi her halukarda klasiklerden çok daha yüksektir. yoğuşma yapmak zorunda değildir.

birisinde baca gazı 120-180 C ile atılıyor, diğerinde 50-60 C ile atılıyor. ödediğiniz parayı havaya savurmayın. hayali bilgilere, şehir efsanelerine takılmayın. yoğuşmalı kombi alın. keşke bizim enerji bakanlığımız da klasik kombi satışlarını yasaklasa.
    soba alırken bile bu iyi yakıyor şu tip kömür sobasını alayım diyen millet kombi işinde öyle güzel uyutulup kandırılıyorki.
    avrupa amerika karasal dijital yayına geçtiği halde, türkiyede şu an satılan hemen tüm lcd tvlerde çanak antene bile gerek kalmadan uydu yayını izleme özelliği olduğu halde, nasıl antika dijital receiverlar bu ülkede satılsın, sömürülsün diye devlet karasal yayın işini ağırdan almaktaysa, aynı durum malesef klimada kombide de vardır.
    yoğuşmalı kombi alınız. havaya para saçmayı seviyorsanız şömine o işi klasik kombiden daha iyi yapacaktır.

• Aktuz benim konularıma cevap yazma diye seni uyarmıştım ne yapmamı istiyorsunuz ağzıma geleni sana sayayımmı şimdi bunumu istiyorsun yazılarımı hedef alan şeyler yazma kendi içinde çelişkiye düşünüyorsun 30/50c ısınamazsınız petek boyunu arttırırsınız diyorsun biz ne diyoruz sonradan yapılacak işi baştan yaptırıyoruz. arkadaşın sorusunu alırsın kendince cevaplarsın herkesin fikri kendine benim yazılarıma atıfta bulunma kimselerin keyfi kaçmasın her zaman diyorum amacın bilgilendirmekse buyur cevaplarını yaz fikrini söyle herkes söylüyor sende söylersin elbet ama amacın benimle uğrasmaksa karı gibi kıvırma delikanlı ol sana bütün iletişim bilgilerin vermeyen namerttir buyur konuşalım nedir senin karın ağrın öğrenmiş oluruz. Forumda ayda bir yazı yazıyorsun bana satasıyorsun bana satasacağına adam gibi fikrini söyle.
  • ülkemizde satılan yoğuşmalı cihazların en düşük kapasitesi 24 kw 20.bin kcal bu kapasitede bir cihazda yoğuşma gerçekleştirebilmeniz için petek boyu minimum 6.5mt olmak zorunda avrupayı örnek gösteren arkadaşlar avrupada 11 12kw cihaz olduğunu çok iyi biliyorlardır bizde bu cihazlar yok. Ayrıca çamur ayrıştırıcı önlemler almaz yada oksijen bariyerli boru kullanmadığınız taktirde cihazınız normal ömründen daha kısa sürede arızalanacaktır. Anlamayana bir kez daha anlatıyorum bunlar olması gereken standartlar ama bunları uygulamadanda yoğuşmalı cihazı alıp kullanabilirsiniz buna engel yok. Sadece olması gereken verimden faydalanamaz ve cihazın ömrünü kısaltırsınız. Benim kişisel fikirlerim bunlar gerçek doğru budur demiyorum başka fikri olan arkadaşlar fikirlerini söyleyebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scob

herkese merhaba.yaklaşık 1 haftadır son 30-40 sayfayı okudum.okudukça birşeyler öğrendim.öğrendikçede bazı şeyler karıştı adeta çorba oldu :)öncelikle yeniçeriyi,taşkafayı ve yardımcı olan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.(yardımcı oluyormuş gibi gözüküp kendi firmasının ürünlerini ittirmeye çalışan firma elemanlarınıda kınıyor ve bu gruptan saymıyorum)
    bizim apartmanada doğalgaz geldi ve bende yakında bağlatmayı düşünüyorum.
    evim 3+1 ve net 85 m2 civarında.
    tek cephe ve arakat.
    camlar çift cam ve pvc.
    extra izolasyonla korunan bir ev olmamasına rağmen oldukça çabuk ve klimayla bile ısınabildiğimiz bir ev.(malum izmir'de pek soğuk olmuyor)
    kat kaloriferinden kalma 15 yıllık 4.5 m2 döküm petekler var ve kalori olarak sanırım şimdiki peteklerden daha fazla kaloriye sahip petek oluyor bunlar.
    ilave olarak sadece banyoya havlupan taktıracağım.
    eve şimdiye kadar keşif için kimseyi getirmedim ama sanırım 17-20 000 lik bir kombi işimi gayet güzel görecek.
    kombiyi mutfaktaki kapalı balkona taktıracağım ve taşkafanın söylediği gibi yoğuşmalı almak istiyorum ama konuştuğum bir kaç kombici bu petek uzunluğuna ve 85 m2 ye asla yoğuşmalı olmaz diyorlar.yukarıda okuduğum sayfalarda 85 m2 ye yoğuşmalı taktırıp memnun olan arkadaşları gördüm ama onların petek uzunlukları daha fazlaydı.
    marka olarakta e.c.a veya buderus bana daha sıcak geliyor ama birde dayımların yeni taktırdığı maktek te var.
    arkadaşlar bu durumda ne yapmalıyım.
    kombicilere kulak asmayıp yoğuşmalımı almalı yada hermetiklemi yetinmeliyim.
    marka olarakta bu koşullara ne önerirsiniz.

bende senin gibi izmir karşıyakadayım
    evim aynı senin ev gibi 3+1 85m2 net alanım var(balkonla beraber 100m2 ama balkonları saymıyorum)
    evimde aynı senin gibi kat kaloriferi vardı. petekler 5m-6m falandı. ilave petekler taktırdım
    eve en az 10tane firma çağırdım. ki çağırdığımda eylül ayının ilk haftasıydı
    sana diyeceğim tek şey

1) evine gelecek firmaların hemen hepsi yoğuşmalı önermeyecekler
    2) evine gelecek firmaların hemen hepsi (kombi market olarak çalışan firmalar hariç,yani her kombiyi takan firmalar) kendi malını acayip övüp diğer markalara bol bol çamur atacaklar
    kazıklanmamak için yaklaşık 1yıla yakın kombi dünyasını araştırmış biri olarak sana önerim:

1)evine gelecek kombi firmalarını sakın dinleme;bütçen el verıyorsa mutlaka yoğuşmalı kombi taktır.marka model önermıyorum
    2) peteklerini artır
    3) hangi kombi alırsan al mutlaka o kombiye uyumlu bir digital oda termostadı al ''mümkünse modülayonlu''

• ben bilen bildiğini söylesin istiyorum. işim mühendislik. cahillerin savurmalarıyla yanlış yönlendirilen insanları elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalışıyorum. Kişilerle işim olmaz, hedef almam.
    hedefim yanlış bilinenleri düzeltmek. herkesin gerçek olan bilgilerine ve faydalı paylaşımlarına saygı duyuyorum. ama meydanı boş bulup sallayanlar oluyor, ben gerçekleri yazınca da rahatsız oluyorlar. olsunlar valla işim olmaz. az üfürsünler. bildiklerinin dışına çıkmasınlar. ha yok üfürürüm diyorsa da takılsınlar, ortam müsait..

nasıl az önce benim vereceğim cevabın aynısının yeniceri tarafından zaten verilmiş olduğunu görmüş, kendi cevabımı sildiysem, yanlış bilgilendirmelerde de doğrusunu yazarım.

değerli bir yazı görürsem, zaten ya teşekkür ederim, ya da ona ek olarak diye başlar bildiklerimi söylerim. üfürme konusunda ise tavrım isim vermeden alıntı yapmadan düzeltmektir.

kimseye sataşmam. isim, marka yazmayı sevmiyorum. beni sadece teknik şeyler ilgilendiriyor.
    ( orada ısınamazsınız yazmıyor, ısınamazsanız yazıyor. aradaki farkı anlayamadığınızı ben biliyorum, ondan çok takılmıyorum sözlerinize)

teknik işlerde hesap kitap vardır,standartlar vardır. fikir belirtilecek birşey yoktur. çözülemeyen kaotik bir durum varsa o zaman fikir belirtilir.

Saygılar.

• @disintegration Benim öneri isteyen arkadaşa söylediğim şeylerin benzerini yaparak deneyimlerinizi paylaşmışsınız fakat forumda söylediklerimin tamamen yanlış olduğunu ifade eden aktuz arkadaşımızın yazdığı yazının altına imzanızı atmışsınız :) aktuz diyorki izmirde 85m2 net alana 4.7 m petek yoğuşmalı sistem için yeterlidir sizde 6 m petek varmış ve arttırmışsınız neden arttırdınız neden aktuzu dinlemediniz. Ha yazdığı yazının %70 ine katılıyorum doğru şeylerde yazıyor yanlış anlaşılmasın 30-50 dönüş suyu sıcaklığını elde etmek için petek boyunu biraz uzun tutun ve oksijen emilimine engel olun diyoruz sizce nerde yanlış yapıyoruz yazdıklarımızın nesi yanlış. İkimizden biri yanlış konuşuyor ya aktuz yada ben ama onun dedikleri doğruysa siz neden benim yazdıklarıma göre bir sistem oluşturdunuz. Bizden farklı bir arkadaşımınızın bu konuda görüşleri nedir diye sormak istiyorum bazen insanlara yardımcı oluyoruz hatamı ediyoruz diye düşünüyorum. Sizcede öylemi fikrinizi öğrenebilirmiyim.

• Aktuz istediğin yazıyı yazarsın ama kendini fazla övme istersen vallahide billahide bu işi bilmediğini çok iyi biliyorum. Ben mühendislere çok saygılıyım çokta severim kardeşimde makine mühendisi ama yurtdışında ve pazarlama işi yapıyor yani ondan bilgi anlamında yardım almıyorum. Nasıl bir uzman mühendis arkadaşımızsınki eps ile straforun aynı şey olmadığını iddia ediyorsun kombi hakkında ne kadar çok bilgilisinki sirkülasyon pompası hiç durmaz sürekli çalışır diyorsun. Bak ne güzel fikir alışverişi yapıyoruz sen yokken arkandanda yazmıyorum yüzüne karşı sana soruyorum.
  • :) yoğuşma için 6.5 metre petek şart diyosunuz. bu izmir içinmi erzurum içinmi. ikisi arasında 2 kat fark var. ben diyorumki ezbere konuşulmasın. öyle net bir rakam yok. alttaki ev soba ile ısınıyorsa 6.5 metre petek 8.5 metre olması gerekebilir. dükkan varsa aynen. gibi gibi.. yoğuşma için şu petek boyu şart denildiği anda yanlış konuşulmuş oluyor.

basit bir cümle yazayım herkes anlasın sizde anlayın. ingilizcesi olanlarda anlasın.

yoğuşmalı kombiler hiç yoğuşma yapamasalar bile klasik kombilerden % 13 daha verimlidirler. çünkü ısı eşanjörleri yaklaşık 2 kat daha büyüktür.
    The main efficiency benefit from a condensing boiler comes from having a larger heat exchanger.
    Due to its larger heat exchanger, a
    condensing boiler does not have to condense in order to be
    more efficient.
  • valla cok komiksin ben zaten aynısını yukarda yazıyorum okumuyormusun yada anlamak istemiyormusun. scob için yazdıgım yazıyı okursan aynısı yazıyor orada zaten istersen şimdi önyargıdan arınarak o yazıyı bir daha okurmusun. yine aynı fikirdeysen ozman konuşuruz.
  • quote:

@disintegration Benim öneri isteyen arkadaşa söylediğim şeylerin benzerini yaparak deneyimlerinizi paylaşmışsınız fakat forumda söylediklerimin tamamen yanlış olduğunu ifade eden aktuz arkadaşımızın yazdığı yazının altına imzanızı atmışsınız :) aktuz diyorki izmirde 85m2 net alana 4.7 m petek yoğuşmalı sistem için yeterlidir sizde 6 m petek varmış ve arttırmışsınız neden arttırdınız neden aktuzu dinlemediniz. Ha yazdığı yazının %70 ine katılıyorum doğru şeylerde yazıyor yanlış anlaşılmasın 30-50 dönüş suyu sıcaklığını elde etmek için petek boyunu biraz uzun tutun ve oksijen emilimine engel olun diyoruz sizce nerde yanlış yapıyoruz yazdıklarımızın nesi yanlış. İkimizden biri yanlış konuşuyor ya aktuz yada ben ama onun dedikleri doğruysa siz neden benim yazdıklarıma göre bir sistem oluşturdunuz. Bizden farklı bir arkadaşımınızın bu konuda görüşleri nedir diye sormak istiyorum bazen insanlara yardımcı oluyoruz hatamı ediyoruz diye düşünüyorum. Sizcede öylemi fikrinizi öğrenebilirmiyim.

o kocaman alıntıyı yoğuşmalı kombideki yazılarına istinaden yaptım @yeniçeri
    orda tek tek altıntılara şuna katılıyorum buna katılmıyorum diye yazacak değilim yazının en önemli %90lık bölümü dogruysa
    önemsemediğim %10lık bölüm için %90lık katıldıgım bilgilere feda etmem
    bukadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Ocak 2011; 13:12:32 >

• vaillant plus kombi tavsiye ederim
  • strafor olayını açıkladım ama bana kombi petek danışan bir arkadaşın pm sinden alıntı yapıyorum, kusura bakmasın.
    ben halk dilinde beyaz ambalaj malzemesinin strafor olarak bilindiğini, iyi bir ısıl yalıtkan olduğunu fakat iyi bir ısı yalıtım malzemesi olmadığını çünkü duvar içerisinde küçüldüğünü, çabucak söndüğünü söylemiştim.
    halk dilinde konuşmamın amacı da herkes anlasın herkes bilsin. misal eşanjör yerine de ısı alma yüzeyi derim yer yer.
    3-Bina dışı yalıtımı sadece iki tuğla arasına strafor şeklindedir. Camlar gerçek ısı yalıtımlı çift camdır.

mesela arkadaş pm den strafor demiş. ben bundan beyaz ambalaj malzemesini anlıyorum. dışarıdan eps kaplı deseydi yoğunluğu yüksek gerçek yalıtım malzemesi anlardım.

ha bunların teknik olarak ismi extruded poly stiren dir. buradan siz benim strafor ne olduğunu bilmediğimi, eps strafor aynı şey dediğinizde hadi ya öylemiymiş diyeceğimi düşündünüz. sizin sıkıntınız o zaten. kimsenin bilmediğini düşünüyorsunuz. ön yargının bu şekilde. bu forumda hezeyanlı insan çok. ama ben uğraşamam. benmi haklıyım omu diye kimseye soramam. sormam. kitap önümde. bu işlerin altına imzasını atan benim. kimsenin fikrine güvenip imza atamam. bilmek öğrenmiş olmak zorundayım. keşke benim yaptığım işlerde imzalarımda 1400 tl lik kombi falan olsa. günlerce hesap yapıp budur diye imza atarken terlemem. öyle yani. siz takılın.

• Kendini çok akıllı zannediyorsun ve hayal ettiğin şeyleri yazıyorsun ne imzası ne projesi kendi hayal aleminde bu ümitle yaşayan birisin buna eminim. Okumuduğumuzu çok iyi anlıyoruz strafor yalıtım malzemesi değildir diyen sirkülasyon pompası durmaz devamlı çalışır diyen uzman arkadaş zaten forumda ayda yılda bir yazıyorsun istersen yazma ha ne dersin yazdıkca batıyorsun. Scob a yazdığım yazı yukarda orda daha verimli olması için olması gerekenler yazıyor ama istenirse hic bir değisiklik olmadanda cihaz alınıp kullanılacağı yazıyor. Ancak senin gibi ön yargılı insanlar bana sataşmak amacıyla abuk sabuk yazıp yine benim söylediklerime gelir. Burdan sen ve senin gibilerine hodri meydan diyorum yazı yukarda yazıyor hangi satırı yanlışsa o satır üzerinde konuşalım. İnsanları cahil olarak görüyorsun kimi kastediyorsun anlamıyorum sen bilimsel yazmıyorum halka iniyorum mesajı verecek adammısın kimden ne üstünlüğün var forumdaki insanların ne olduğunu düşünüyorsun.

• 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.