Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ? (1634. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.239
Cevap
277
Favori
4.325.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16321633163416351636
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • polen06 P kullanıcısına yanıt
    Asıl yumuşak iklime sahip bölgelerde youğuşmalı kombi tam verimle çalışır. Nitromix tercih edin.
  • bir başka firma buderus yada baymak tam yoguşmalı tercih etmemi söylüyor. demirdöküm ile aralarında ürün yada servis kalite farkı nedir acaba?
  • polen06 P kullanıcısına yanıt
    Servis kalitesi bölgesel olarak değişiyor maalesef her yerde aynı kalitede olmuyor, sizin bölgedeki servisleri araştırıp müşteri memnuniyete göre karar verin. Alacağınız kombinin markası ne olursa olsun ama muhakak premix yoğuşmalı olsun.
  • Merhabalar yeni eve taşınızcaz ve malum kombi lazım oldu:D çatı dublex olan ev teraslı ve 265m2 5+1 bu ev tipine uygun sorunsuz kaliteli bi kombi tavsiye edebilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
  • benim bildiğim kadarıylada yoguşmalı kombiler özellikle ılıman iklimde öneriliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poncil

    quote:

    Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

    kapasite olarak 3 katlı ev olduğu için, nitromix in 28 kw modelini almanda fayda var, ama 24 kw lığa da güç yetiyor ama 4 kw yani 2 metre peteklik bir fazlalık olmasonda yarar var, borular kollektöre 32 lik gitmeli, 25 az gelir...

    ben çarşambaya kadar yokum, sorularınıza gelince yanıt verebilirim. saygılar...

    Selamlar Hocam, önce bizlere yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim. kafama takılan bir konu: kombiden kollektöre kadar 32 lik gitmeli diyorsunuz. mantık olarak doğru olabilir diyorum ama tam olarak anlayamıyorum. Kombinin kendi çıkışları (peteklere giden ve gelen) 25 lik, vana 25 lik, S boruları 25 lik, pislik tutucu da 25 lik. yani kombiden 25 liğin içinden su çıkıyor. burdan çıkan su 5 metre daha 25 likle gittiğinde ne olur. azalma nasıl olur ne gibi engel olur anlayamıyorum bilimsel veya bizim anlayacağimız şekilde açıklayabilir misiniz. selamlar. saygılar.

    Benim cevabı verdiğim soruya dikkat ettiyseniz, arkadaşımız 3 katlı evden bahsediyor, 25 lik bildiğiniz boruların iç kısmı , kynakdan sonra 16-17 lere iniyor, bu nedenle 32 lik yaparsa ustası kaynak hatası da yapsa, temiz 25 çap kalır ve debiyi etkilemez,

    öte yandan cihaz çıkışları 3/4" veya 1/2" değildir, 18 lik bakır borudur ve uçundaki rekorun çapı dır o söylenen ,ancak bakırda çap daralması veya kaynak yoktur, bu nedenle cihaz içindeki kayıpları 24 kw için rahatlıkla yener... düz ayakta borunun 25 lik çekilmesi de fark etmeyebilir. Ancak vanaların dar ve filitrelerin dar ve plastik olması, boruyu 40 lık da çekseniz işi mahvedecektir...




  • arkadaşlar buradaki tavsiyeleri dikkate alarak, 1. tercihim olan Nitromix P 24 - DemirDöküm tam yoguşmalı kombi siparişi verdim. 2000tl gibi fiyat çıkardılar. Kurulum esnasında aklımda bulunması gereken ve dikkat etmem gereken konular varsa bilgilendirirseniz sevinirim. @Biray Doğalgaz @Zebza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polen06

    arkadaşlar buradaki tavsiyeleri dikkate alarak, 1. tercihim olan Nitromix P 24 - DemirDöküm tam yoguşmalı kombi siparişi verdim. 2000tl gibi fiyat çıkardılar. Kurulum esnasında aklımda bulunması gereken ve dikkat etmem gereken konular varsa bilgilendirirseniz sevinirim. @Biray Doğalgaz @Zebza

    benim bakır boru bölümüne koyduğum montaj fotoları var, burada görülen GK marka vana ve filiteyi alın gerisi öenmli değil, arkadaşlar plastik takmaya kalkacaklardır, izin vermeyiniz, gerekirse fark verin veya getittirin..
  • snx kullanıcısına yanıt
    eviniz küçük olduğu için yoğuşmalı kombi almalısınız, nitromix idealdir fakat 500 tl pahalıdır. radyatör hesabınız en kötü havada kombi 50 derecede ısıtacak şekilde yapılmış olmalıdıri yani o 110 cm peteki kombi 50 derecede yanarken evi 22-25 dereceye getirmelidir, eğer ısınamazsanız kabahat

    1-usta
    2-rad. büyüklüğü
    3-vana cinsi ve modeli
    4-kombi alt filitrelerin plastik olmasındandır...

    yoğuşmasız kombi artık sadece kiracılara taktırılıyor...
  • merhaba evime doğalgaz bağlatmak istiyorum. evde önceden soba kullanıldığı için radyatör, tesisat ve kombi almam gerekiyor. evim 135 m2 5 katlı apartmanın 3. katında güney cephesine bakıyor apartmanın yalıtımı 15 yıllık büyük ihtimalle yalıtım adına pek birşey kalmamıştır. radyatör, kombi ve tesisatla ilgili hangi markalara bakmalıyım ve tesisat döşenirken nelere dikkat etmeliyim. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • darkpoe kullanıcısına yanıt
    Nerede ikamet ediyorsunuz? Isı kaybı çok var mı? Yalıtım var mı? Bunlar önemli sorular ama ortalama Baymak Falke Condense 33 kw, ECA 35 kw size yeter gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VonaTeknik

    Nerede ikamet ediyorsunuz? Isı kaybı çok var mı? Yalıtım var mı? Bunlar önemli sorular ama ortalama Baymak Falke Condense 33 kw, ECA 35 kw size yeter gibi görünüyor.



    Öncelikle ilginiz için teşekkürler Denizlide ikamet ediyorum ev yeni yapılmış yalıtımlı dört katlı 3 ve 4.kata taşınıcaz alt katımızda oturanlar var.Petek boyutları tam olarak bilmiyorum ama öğrenebilirim evde sürekli durulucak 3.kat 3+1 4.kat 2 oda ve teras var kombi yeri balkonda die biliyorum başka kurulumda vanadır filtredir ne gibi tavsiyeleriniz olabilir sonradan sıkıntı çıkmasını istemiyorum taşınmadan önce ne takılıcaksa taktıralım yoksa koca evde donmayalım




  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Babamın evinde takılı idi. Baktım sarı arıza ışığı yanıyor, söktüm. Takan firmaya gittim, ortağı bizde başkasından alıp takıyoruz, ben tavsiye etmiyorum kaldır at dedi. Belgede yazan tlf numarasını aradım. Değişmiş. Başka şeyler araya girince, bir daha ilgilenemedim. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi. Şimdi ne yapmamız gerek. Selamlar.
  • Merhaba.

    Başlığı okuyayım, kendime uygun önerileri bulayım derim normalde ama 500 küsür sayfa olduğu için sorayım dedim.

    Evim 120 m2, kışın tüm odalar yanmasına rağmen 100-150 lira arası bir fatura geliyor. Yalıtımı iyi. O yüzden yoğuşmalı kombi almayı düşünmüyorum. Kombiden beklentim, sessiz olması (bu önemli) ve suyu iyi ısıtması (hızlı). Bu isteklere göre bir kombi önerebilir misiniz? (1500 lira limit)

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttqq -- 10 Nisan 2014; 7:48:09 >
  • ttqq T kullanıcısına yanıt
    Sessizlik ve sıcak su sizin için çok önemli olduğu için bütçenizi biraz daha artırıp Buderus U062 almalısınız.
  • ttqq T kullanıcısına yanıt
    Buderus U062 veya U072

    Bkz U072
    DOĞALGAZ KOMBİSİ ÖNERİSİ?
  • Öneriler için teşekkürler.
  • Dün akşam ecaya yazdım durumu sabah aradılar hemen servis yönlendirdiler. Servis 3 yollu vanayı WD-40 ile temizledi ve yağ sürdü bir daha olmaz dedi. Ama parça bana çok basit geldi kendilerine de söyledim problem olursa biz hallederiz sıkıntı olacak bir durum değil hiç olmadı alttan vanayı kapatın dediler...Hayırlısı bakalım...
  • Merhabalar,
    pm den biray doğalgaza sordum.ancak burdaki uzmanlara danışmak istiyorum.evimiz 110 m2 4 katlı binanın 4.katı.kuzey batı cephe.yalıtım yok.eski kombi demirdöküm sargon.artık yaşlanmış.fanı arızalanmış.240 tl dediler.240 verene kadar yeni kombi alalım diyoruz 1500 veya 1000 e kadar bu şartlarda kombi önerir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalovagroup

    Merhabalar,
    pm den biray doğalgaza sordum.ancak burdaki uzmanlara danışmak istiyorum.evimiz 110 m2 4 katlı binanın 4.katı.kuzey batı cephe.yalıtım yok.eski kombi demirdöküm sargon.artık yaşlanmış.fanı arızalanmış.240 tl dediler.240 verene kadar yeni kombi alalım diyoruz 1500 veya 1000 e kadar bu şartlarda kombi önerir misiniz?

    madem forumda okuyan faydalansın demişiniz, buradan da yazayım.

    1- yetkili servis ile çalışın
    2-arızayı gerçekten anlamaya çalışın
    3-pazarlık edin
    4-tamir yapmayı beceremeyen, yada tamir adı altında aslında yeni kombi satmak için gelen kişileri iyi ayırt edin, yıllardır, pompa contası değişimine, 1000 tl ya makina var diyen, rekor sıkmak yerine at bu kombiyi diyen, hayatında ilk defa gördüğü bir cihaza iflah olmaz bunlar eski model diyen, ahlaksızlara kanıyor bu millet, verin 100-120 tl tamir ettirin, yenisi en az 12 sene dolunca düşünülür..

    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biray İzmir -- 16 Nisan 2014; 9:18:46 >




  • 
Sayfa: önceki 16321633163416351636
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.