Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
206.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Torchwood nasıl, güzel mi? İzleyen arkadaşlar tavsiye eder mi? Ya da Klasik seriyi mi izlesem, bilemiyorum.

• ben de sırayı melody pond/mels zucker/river song'a göre yazayım(mini not:mels'in soyadı zucker'mış,argoda sanırım "sweetie" gibi bir anlamı var.):

amy ve rory 5. sezonun finalindeki düğün gününde tardis'te sevişti ve amy hamile kaldı.
    doktor balayı için onları bir gemiye götürdü ve noel bölümündeki a christmas carol olayı yaşandı.ardından doktor amy ve rory'yi evlerine bıraktı.
    amy ve rory daha amerika'ya gitmemişken silence onu hamile olduğu için kaçırdı,yerine flesh amy'yi koydu.
    bu sırada amy hamileyken kovarian gözetiminde demon's run hapishanesinde kaldı.
    bebek hapishanede doğdu,daha 1 aylıkken doktor onu ve amy'yi kurtarmaya geldi fakat bebek de flesh çıktı ve kovarian kaçtı.
    birkaç yıl boyunca kovarian bebeği piskopat olması için programladı,onu daha küçük bir kız çocuğuyken astronot kıyafetinin içine koydu.
    melody küçük kızken doktor ile karşılaştı ve astronot kıyafetinin içinden kaçtı.new york sokaklarında rejenerasyon geçirip mels'e dönüştü(burası 6. sezonun 1 ve 2. bölümüne tekabül ediyor).ingiltere'ye gidip rory ve amy'yi buldu,onlarla büyüdü.
    mels let's kill hitler bölümünde doktor'u buldu ve berlin'e gitti.orada hitler teselecta'ya ateş etti,kurşunlar ondan sekip mels'e isabet etti.mels rejenerasyon geçirip river song'a dönüştü ve let's kill hitler bölümündeki olaylar yaşandı.bu bölüm aynı zamanda doktor'a karşı yapılmış ilk cinayet denemesiydi.
    river hastaneden çıktıktan sonra luna üniversitesi'ne arkeoloji okumak için girdi,amacı doktor'un tarihte bıraktığı izleri bulup ona ulaşmaktı.
    arkeolojiyi bitirdiği gün kovarian ve ekibi yanına gelip onu kıyafete yerleştirdikten sonra onu göle koydu.
    gölden çıktı.ilk başta silah sistemlerini boşalttı ve doktor'u öldürmedi,bu da apayrı bir gerçeklik oluşturdu ve zaman dağılmaya başladı.o gerçeklikte ise river çok önemli bir cümle söyledi,"bizim balonumuzun dışında evren hala dönmeye devam ediyor." hatırlarsanız river doktor'a "evrenin başlangıcına ve sonuna,her zamana 'doktor ölüyor,lütfen ama lütfen yardım edin.' diye mesaj gönderdim." demişti,biz buradan anlıyoruz ki river piramitten gerçek gerçekliğe yardım çağrısı gönderdiğinde evrendeki ilk canlı ona "doctor who?" dedi ve bu yüzden evrenin ilk sorusu bu oldu.doktor bütün bu olanların üstüne river'la sahte gerçeklikte evlendi ve teselecta sayesinde kurtulduğunu söyledi,gerçek gerçeklikte beni öldür dedi.sonuç olarak,river doktor'u öldürdü.
    the god complex ile closing time arasında doktor'un perspektifine göre 200 yıl geçmişti.bu 200 yılda kendisi muhtemelen gene gezdi tozdu fakat aynı zamanda silence hakkında araştırma da yaptı.gördüğünüz üzere 200 yıl doktor için bile uzun bir süre,bu süre zarfında aynı zamanda(tahminim tabii) river ile de sürekli maceralar yaşadı.fakat unutulmaması gereken nokta şu,o 200 yıl içinde doktor yaşlanırken river git gide gençleşiyordu.yani zamanları ters akıyordu fakat gene de birliktelerdi.
    200 yıllık gezmelerinden sonra river da bayağı yaşlandı,bunu not düşmek istedim,bundan sonra yaşlı river diye bahsedeceğim.yaşlı river a good man goes to war'da doktor'un yanına geldi ve kimliğini söyledi.oradan da rory ve amy'yi evlerine bıraktı.
    yaşlı river yaşlı doktor tarafından göldeki ölüm sahnesine davet edildi çünkü doktor kendi ölümünün kaçınılmaz olduğunu river'a göstermek istiyordu.yaşlı river burada zaman çizgisinin bozulmaması için hatırlamıyormuş gibi yaptı,hatta olaya iyice gerçekçilik katmak için ateş bile etti.daha sonra genç doktor'la kafede karşılaştı,orada ona tokadı çaktı ve hep beraber silence'ı araştırdılar(burası bu sezonun 1 ve 2. bölümüne tekabül ediyor),yaşlı river tahminimce silence'ı gayet iyi biliyordu fakat gene zaman çizgisini bozmamak adına bir şeyler bilmiyormuş gibi davranmış olabilir.daha sonra geri hapse döndüğünde doktor ile son kez öpüştü.
    5. sezonun finalindeki olayları yaşadı(big bang 2)
    5. sezonun ortasında ağlayan melekler ile karşılaştı,yeni byzantium'dan tırmandı ve bölümün sonunda doktor'a "bayağı iyilik yaptım,belki de beni serbest bırakırlar." dedi.tahminime göre bu bölümden sonra kendisi serbest bırakıldı,hemen annesi ile babasının yanına gitti ve onlara doktor'un ölmediğini söyledi.
    artık serbest kaldığına göre kendi mesleğini yapması gerekiyordu,kütüphaneye gitti,orada işlerin zor olacağını tahmin ettiğinden gene doktor'u çağırdı fakat yanlış doktor'u çağırdı,kendi doktor'unu değil.gene de onun genç halini tanıdı ve orada öldü,kütüphanenin belleğinde iş arkadaşlarıyla bir rüya aleminde sonsuza kadar yaşamaya devam etti.(4. sezon 8-9. bölüm)

burada benim kafamı kurcalayan tek nokta şu,

6. sezonun ilk iki bölümünde daha küçük bir kız çocuğu olan melody pond'ken kendisinin amy ile fotoğrafları var.fakat amy ile bebek hiçbir zaman bir araya gelmedi.ne zaman çekildi bu fotoğraflar?

son olarak,üstteki zaman çizelgesi tamamen doğruysa river'ı son bir kere daha görmemiz gerekiyor.yeni byzantium'da serbest kaldıktan sonra yaşlı doktor kendisini doğum gününde ağlayan kuleler'e çağıracak ve orada ona tornavidasını verecek.

edit:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Doktorlu dizileri hiç sevmeyen biri olarak bunu da doktor,ameliyat dizisi sanıyordum.2 gün önce bilim kurgu olduğunu öğrendim ve izlemeye başladım1. sezondayım daha

konudaki yorumları pek okuma bayağı spoiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 3 Ekim 2011; 13:03:46 >

• vashta neradalı bölümde yani river'ı ilk kez gördüğümüz bölümde river doktor'a birşey söylemişti ve doktor çok şaşırmıştı. orda doktorun gerçek ismini söylediği söylenmişti.

fakat şu anda hala river doktorun gerçek ismini bilmiyor. en azından doktor kendi zaman akışına göre böyle birşeyi henüz söylemedi river'a. (ya da söylediyse bilmiyoruz.) doktorun ona ismini söyleyeceği süreci de görebiliriz bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Torchwood nasıl, güzel mi? İzleyen arkadaşlar tavsiye eder mi? Ya da Klasik seriyi mi izlesem, bilemiyorum.

ilk 2 sezonu farklı maceralarla dolu. 3 ve 4 ise dw 5 ve 6 gibi daha komplike bir hikayeye sahip.

özellikle ilk 2 sezonunda dw ile güzel bağlantılar var.

işin özü izlenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

quote:

Torchwood nasıl, güzel mi? İzleyen arkadaşlar tavsiye eder mi? Ya da Klasik seriyi mi izlesem, bilemiyorum.

ilk 2 sezonu farklı maceralarla dolu. 3 ve 4 ise dw 5 ve 6 gibi daha komplike bir hikayeye sahip.

işin özü izlenir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kafamı kurcalayan şey Klasik Seri'yi bulabilirsem
    -sanmıyorum bulacağımı- onu mu izlesem yoksa Torchwood mu kararsızım.

• klasik seri çok iyi değil.ben pek izleme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YaLan-

quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

-YaLan-(Konu uçup gitmesin diye böyle yazıyorum)

MrLonely'e katılıyorum 5.sezondan önce en azından önceki yol arkadaşlarının isimlerini bir kere söylüyordu fakat şu ana kadar sadece Rose'u kullandı(oda bu bölüm) ayrıca diğer gezegenlerede çok gidiyorlardı ama 5.sezondan sonra nerdeyse onuda hiç göremedik.

Yol arkadaşlarının ismini söylese dizi daha mı güzel hale gelecek? Nerelere takılıyorsunuz anlamıyorum gerçekten sizi.

Önemli olan adının öyle geçmesi değil o andaki duygusal hali ayrıca sadece isimlerini söylemediği için demedim başka galaksilerede gidiyorlardı fakat bu son 2 sezonda 1 veya 2 defa oldu.

• quote:

quote:

quote:

işin özü izlenir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Kafamı kurcalayan şey Klasik Seri'yi bulabilirsem

Dizimag'de var

• quote:

quote:

quote:

işin özü izlenir.

Torchwood'u öneririm 4 sezonunuda 1 haftada bitirdim.İlk sezonda konuya biraz alışırsın zevk vermeye ikinci sezonda başlar fakat 2. sezondan sonra işler çok farklı bir hal alarak daha zevkli oluyor.Eski DW'ye bende baktım fakat altyazısı olmadığından mecburen vaz geçtim (arkadaşın verdiği sitede çeviriliyor diyor fakat daha 1.sezon bitmemiş ve allah bilir daha ne kadar sürer 26 sezonun bitmesi).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bu Böyle Olmaz

şimdi bunlar cidden 11 tane doktor mu değiştirdiler

Evet,neden şaşırdın ki?

1 tane 2 tane olurda 11 tane ne biliim garip geldi
  • Kural bir neydi beyler? Doctor yalan söylerdi. Demek ki adını söylemedi orda. hani finalde kendisi de gözüme bak deyip sana adımı söyledim dedi aynı o şekil diye düşünüyorum.
  • Herkese teşekkürler. Torchwood'a başlıyorum en yakın zamanda.
  • quote:

quote:

quote:

Evet,neden şaşırdın ki?

dizi yanılmıyorsam 1961'de başladı,1987'de sona erdi.yeniden 2005'te başladı.doğal 11 tane olması.

thetimesoftr38,arkadaşım spoiler butonunu kullansan çok iyi olur.izlemeyenler vardır.ayrıca çok merak eden varsa 7. sezon finalinin sonunu söyleyebilirim fakat açıp açmamak sizin kararınız,sonra pişman olup bana kızmayın,iradenizle karar verin:

moffat ve davies confidential'ların birisinde(çekim belgeselleri bunlar) doktor'un isminin asla söylenmeyeceğini söylediler.yani doktor oradan bir şekilde kurtulacak.

bir de river song'un hayat sırasını bbc3'de anlatmışlar bölümlerden parçalarla,buyrun:

http://www.twitvid.com/embed.php?guid=019TG&amp;autoplay=0

• ballrry

Bir düzeltme yapalım ilk Doctor Who 1963-1989 yılları arasında yayınlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 3 Ekim 2011; 20:51:46 >
  • Amy ile River'ın resmi Demons Run'da çekilmiş,bebek flesh iken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

quote:

quote:

Evet,neden şaşırdın ki?

dizi yanılmıyorsam 1961'de başladı,1987'de sona erdi.yeniden 2005'te başladı.doğal 11 tane olması.

thetimesoftr38,arkadaşım spoiler butonunu kullansan çok iyi olur.izlemeyenler vardır.ayrıca çok merak eden varsa 7. sezon finalinin sonunu söyleyebilirim fakat açıp açmamak sizin kararınız,sonra pişman olup bana kızmayın,iradenizle karar verin:

moffat ve davies confidential'ların birisinde(çekim belgeselleri bunlar) doktor'un isminin asla söylenmeyeceğini söylediler.yani doktor oradan bir şekilde kurtulacak.

bir de river song'un hayat sırasını bbc3'de anlatmışlar bölümlerden parçalarla,buyrun:

http://www.twitvid.com/embed.php?guid=019TG&autoplay=0

vay vay vay ne tarihi varmış bende ölesine kytırık bi dizi zannediyodum teşekkürler bilgilendirme için

• acaba diyorum doktorun da bir durdurma anahtarı felan mı var.yani ismi söylendiği zaman ölecek felan mı? çünkü soru sorulacak ve sonra sessizlik yayılacak deniliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

quote:

quote:

quote:

Evet,neden şaşırdın ki?

http://www.twitvid.com/embed.php?guid=019TG&autoplay=0

vay vay vay ne tarihi varmış bende ölesine kytırık bi dizi zannediyodum teşekkürler bilgilendirme için

önemli değil,başlarsan bekleriz buralara.

6x13 spoiler

silence iyi bir tarikat galiba bunu anladım bir de ben bu bölümden.

• Enteresan bi teorim var bakın bakalım

şimdi bildiğimiz üzere bu silence denen inanış tarihi koruyor demek oluyorki doctor un gercek isminde harbi bi kötülük varki insanlar bunu öğrenirse doctordan nefret edecekler işin kısası bu silence aslında doctoru koruyor olabilir yani onu herkez şuan iyilik yapan vsvs biri olarak bilir eğer gercek ismi öğrenilirse ki bi insanların bildiği fakat onun doctor olduğunu bilmedikleri bi isim işte öğrenince insanlar bi sessizlik çökücek yani şok olup mal olcaklar böle dona kalcaklar bu kutudaki kafası olan herif ismini hatırlayamıyorum şuan neyse o adamın dediği gibi 11. nin çöküşünde işte o soru yanıtlanıcak sa eğer tarihin akışı bayağı bozlulur yani tarihin koruyucularıda burda o sorunun yanıtlanmamaısna calısıyolardıda beceremediler bakalım ne olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: TheAndromeda

Enteresan bi teorim var bakın bakalım

şimdi bildiğimiz üzere bu silence denen inanış tarihi koruyor demek oluyorki doctor un gercek isminde harbi bi kötülük varki insanlar bunu öğrenirse doctordan nefret edecekler işin kısası bu silence aslında doctoru koruyor olabilir yani onu herkez şuan iyilik yapan vsvs biri olarak bilir eğer gercek ismi öğrenilirse ki bi insanların bildiği fakat onun doctor olduğunu bilmedikleri bi isim işte öğrenince insanlar bi sessizlik çökücek yani şok olup mal olcaklar böle dona kalcaklar bu kutudaki kafası olan herif ismini hatırlayamıyorum şuan neyse o adamın dediği gibi 11. nin çöküşünde işte o soru yanıtlanıcak sa eğer tarihin akışı bayağı bozlulur yani tarihin koruyucularıda burda o sorunun yanıtlanmamaısna calısıyolardıda beceremediler bakalım ne olcak

Kafanın ismi Dorium.İsminin tam olarak ne anlama geldiği büyük ihtimalle ilerki sezonda asıl soru işareti olucak fakat ne zaman söylerler bilemem.Fakat sezon finalinin son saniyelerinde Dorium 3. kez Doctor Who dediğinde Doktor gülüyordu dikkatimi en çok bu konu çekti birde sessizlik olarak adlandırılan inanç için çalılşan yaratıklar asalak olarak yaşayarak insanları kullanmışları yani iyi bir birlik değil diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.