Şimdi Ara

Doblo-Kango-Caddy vb. araçların kdv düşümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi Doblo-Kango-Caddy gibi araçların KOMBİ yani arkada koltuğu bulunan modelleri artık vergi mükellefleri tarafından KDV den düşülemiyormu?
    Dün muhasebecimle görüştüğümde düşülebildiğini söyledi ama birkaç arkadaşım kombi ise düşülmez çünkü artık onlar vergi dairesi tarafından binek araç olarak nitelendiriyor dediler. Durum hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım etsin.

• Arkası koltuklu veya koltuk takma aparatları olan emniyet kemeri veya cam varsa binek statüsünde sayılır ve kdv'si indirim konusu yapılmaz.

Kolay gelsin
  • Enteresan bir durum

Trafik, bu araç ticaridir diyor, hız limitleri vs. Buna göre
    Vergi dairesi binektir diyor???
  • Para tuzağı. enteresanlığı yok. hususi kamyonet diye geçiyor. böyle bir kavram var mı? hususi ve kamyonet. benim bildiğim ve çocukluğumdan bu yana kamyonet lafını duyunca pickuplar aklıma gelir, arkasına birşey doldurulan açık kasa veya önde 2 koltuğu olan kapalı kasa.
    Hususi ise aile ile binmek için tasarlanmış sıradan otomobiller. binek tipi. biz dobloyu kamyonet olarak değil, hususi kullanıyoruz. gel gelelim ruhsatta hususi kamyonet. bırak ya. ben bile ne dediğimi anlamadım bu devlet napıyor bilmiyorum. saçmalıktan ibaret
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Para tuzağı. enteresanlığı yok. hususi kamyonet diye geçiyor. böyle bir kavram var mı? hususi ve kamyonet. benim bildiğim ve çocukluğumdan bu yana kamyonet lafını duyunca pickuplar aklıma gelir, arkasına birşey doldurulan açık kasa veya önde 2 koltuğu olan kapalı kasa.
    Hususi ise aile ile binmek için tasarlanmış sıradan otomobiller. binek tipi. biz dobloyu kamyonet olarak değil, hususi kullanıyoruz. gel gelelim ruhsatta hususi kamyonet. bırak ya. ben bile ne dediğimi anlamadım bu devlet napıyor bilmiyorum. saçmalıktan ibaret

Şirkete bir tane opel combo city almayı planlıyordum. Hem gerektiğinde siparişleri teslim edecek hem de akşamları personele servis yapacak.

Planlar değişecek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Temmuz 2011; 19:06:08 >

• bırak hocam her yıl muayene vergisi fazla şehirler arası en fazla 100 basabiliyor 1. köprüden geçemiyor zorunlu trafik sigortası neredeyse 2 katı otomobillere göre.
    en iyisi geniş iç hacimli bir OTOMOBİL almak
  • quote:

bırak hocam her yıl muayene vergisi fazla şehirler arası en fazla 100 basabiliyor 1. köprüden geçemiyor zorunlu trafik sigortası neredeyse 2 katı otomobillere göre.

Ben kullanmayacağım ki.
    Pazarlamaci kullanacak. Hız limitleri onun sorunu. yavaş gitsin. Hızdan ceza yerse cebinden öder zaten. Ben ona hızlı gitsin demiyorum ki.
    İzmirde oldugum için 1. Köprü ile isim yok.
    Her yıl muayene ve trafik sigortasının yüksekliği sorun değil.

Bana hem servis yapabilecek hem de gerektiğinde mal teslim edebilecek az yakan bir araç lazım.
    Sw arabaları düşündüm, fiyatları biraz daha yüksek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Fiat Doblo Masrafları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elbette düşülebiliyor,yoksa millet şirketine bunlardan almaz,kimse binmez bu makaslı araçlara....

Şirket üzerine alınırsa düşülür. Bu araçlar kombide olsa ticari olarak geçer. Ticari olarak geçmesse devlet taşıt vergisini fazla alamaz,trafik sigortası fazla olmaz,her yıl muayene olmaz,köprü yasağı olmaz,hız sınırı 88 olmaz vs vs vs ... İşte sırf bu sebeplerden dolayı devlet bu araçları arkada koltukta olsa,yükte taşımasanız ticari araç sınıfına sokuyor ve kapalı kasa kamyonet diyor... Evet evet, bu araçların devlet tarafından verilen ismi kamyonet... Artık bu araçlar nasıl kamyonete benziyorsa... Utanmasalar kamyon, hatta tır diyecekler!

Bu tip araçları sıfır alırken yüzde 18 oranda düşersiniz, satarken yüzde 1 oranda fatura kesmek zorundasınız.

Yıllardır ticari araç kullanırız, alır satarız, hep böyle oldu...

Bu arada almayı düşünüyor iseniz yeni kamyonetiniz şimdiden hayırlı olsun, eh ilerde işlerinizi büyütür kamyon daha sonrada tır alırsınız...

Şaka bir tarafa ben mecbur olmasam almam bu tip araçlardan... O paraya bir sürü çok daha güzel arabalar var... Sizde benim gibi mecbursunuz, kaçışınız yok...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Elbette düşülebiliyor,yoksa millet şirketine bunlardan almaz,kimse binmez bu makaslı araçlara....

Şirket üzerine alınırsa düşülür. Bu araçlar kombide olsa ticari olarak geçer. Ticari olarak geçmesse devlet taşıt vergisini fazla alamaz,trafik sigortası fazla olmaz,her yıl muayene olmaz,köprü yasağı olmaz,hız sınırı 88 olmaz vs vs vs ... İşte sırf bu sebeplerden dolayı devlet bu araçları arkada koltukta olsa,yükte taşımasanız ticari araç sınıfına sokuyor ve kapalı kasa kamyonet diyor... Evet evet, bu araçların devlet tarafından verilen ismi kamyonet... Artık bu araçlar nasıl kamyonete benziyorsa... Utanmasalar kamyon, hatta tır diyecekler!

Bu tip araçları sıfır alırken yüzde 18 oranda düşersiniz, satarken yüzde 1 oranda fatura kesmek zorundasınız.

Yıllardır ticari araç kullanırız, alır satarız, hep böyle oldu...

Bu arada almayı düşünüyor iseniz yeni kamyonetiniz şimdiden hayırlı olsun, eh ilerde işlerinizi büyütür kamyon daha sonrada tır alırsınız...

Şaka bir tarafa ben mecbur olmasam almam bu tip araçlardan... O paraya bir sürü çok daha güzel arabalar var... Sizde benim gibi mecbursunuz, kaçışınız yok...

Ben de sizin dediğiniz gibi her türlü düşülebiliyor zannediyordum ama, yakın zamanda bir kanun değişikliği yapılmış sanırsam... Umarım olabiliyordur. Yoksa ben de zaten hiç istemiyorum bu tarz araç almayı, hatta hanım bile burun kıvırıyor Bağımsız arka süspansiyonundan dolayı 1.6 multijet Doblo premio var aklımda, civic den sonra bu araç hakkatten KAMYON gibi gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 22 Temmuz 2011; 1:06:44 >

• quote:

bırak hocam her yıl muayene vergisi fazla şehirler arası en fazla 100 basabiliyor 1. köprüden geçemiyor zorunlu trafik sigortası neredeyse 2 katı otomobillere göre.

1.köprüden geçemiyormu, hocam ben geçen boğaziçi köprüsünden kgs ile geçtim arkadan ceza gelirmi, otobandada 110km ile gittim korktum şimdi
  • Köprüden ben de geçen yıl geçmiştim bir sorun yaşamadım ama normalde geçemez diyorlar.Kesinlikle 100 ü geçmemeni öneririm.Çünkü geçen arkadaşın biri aynı gün içinde biri 95 diğeri 103 ile ceza yemiş ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

1.köprüden geçemiyormu, hocam ben geçen boğaziçi köprüsünden kgs ile geçtim arkadan ceza gelirmi, otobandada 110km ile gittim korktum şimdi

radar'a yakalanmadıysanız hız konusunda sorun olmaz ama KGS konusunda birşey diyemicem. e-devletten aracınıza ceza kesilmişmi bir bakın

• Arkadaşlar

Bu araçları alacaksanız arkası panelvan olmayan camlı koltuklu araçların kdv' si kesinlikle indirim konusu yapılamaz.Ona göre alırken hesabınızı yapın.

İyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müşavir75

Arkadaşlar

Bu araçları alacaksanız arkası panelvan olmayan camlı koltuklu araçların kdv' si kesinlikle indirim konusu yapılamaz.Ona göre alırken hesabınızı yapın.

İyi geceler.

Daha önce kdv indirimi olabiliyordu sanırım ama yakın zamanda kanun değişikliğimi oldu? Bugün bir fiat bayiinin 2. el departmanında çalışan biriyle 2. el doblo kombi hakkında pazarlık yaptım, kişi bana "ruhsatta yandan sürgülü kapılı ticari araç diye geçiyor" gibi birşeyler dedi, kdv'den düşülür yani düşürten müşterilerim var falan dedi ama muhtemelen aracı satmak için demiş olabilir, daha detaylı bilginiz varsa biraz daha yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 23 Temmuz 2011; 0:46:31 >

• V.U.K'nuna göre hatırladığım 6-7 yıl önce Araçların pozisyonlarına göre değişiklik yapıldı.mahiyeti itibari ile binek gibi kullanılan bu tarz araçlar sadece camsız arkası panelvan olursa veya koltuk takmak için apart yoksa kdv'si indirim konusu yapılabilir.konu ile ilgili çeşitli müktezalar var gib.gov.tr den rahatça araştırabilirsiniz.

Kolay gelsin
  • quote:

Para tuzağı. enteresanlığı yok. hususi kamyonet diye geçiyor. böyle bir kavram var mı? hususi ve kamyonet. benim bildiğim ve çocukluğumdan bu yana kamyonet lafını duyunca pickuplar aklıma gelir, arkasına birşey doldurulan açık kasa veya önde 2 koltuğu olan kapalı kasa.

Şayet o araç kamyonet sayılmasaydı o aracı o aldığınız paraya alamazdınız, en az %20 daha fazla fiyata alırdınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.