Şimdi Ara

doblo hız göstergesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar youtub da filan doblo ile 200 km yapanlar var gösteriyor bunda hız göstergesinde herhangi bir sapma varmıdır varsa doblolarda bu sapma kaç(1.9 dizel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 14 Ağustos 2007; 4:52:52 >

• 1.9 düz dizelin o hızı yapması biraz zor ancak 1.9 turbo dizel ile ben 190 yapmıştım,200 ü de yapardı araç.Göstergelerinde bir sapma olduğunu zannetmiyorum.
  • Bence de sapma pek olmaz.
  • sapmanın allahı var dobloda 180 gidioz 160-165 yapıo
  • quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

sapmanın allahı var dobloda 180 gidioz 160-165 yapıo

sapmanın Allahı yok rahat ol 1.9 jtd yada 1.9 multijet 200 rahat vuruyor ancak 1.9(turbosuz) 170 i zorlar belki oda çok zor
  • jtd den bahsediorm ayrıca 1.9d 170 yapsın ben bişe demiom
  • Ya arkadaşlar, km saatinde o kadar çok sapma yada üretim hatası olsa, adamlar aracı piyasaya sürerler mi ? Dünya kadar test yapıyorlar.

Ayrıca ben, 1600 cc tempra ile bile 180-190 yapıyorum. Malum, Turbo dizel olanlar daha da güçlü. Elbette 200 yapar. Tabii Doblo' nun bu süratteki güvenilirliği tartışılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doblo jtd'nin 200 yapması doğal.Turbo beslemeli 1.9 105 hp'lik motor var altında.Düz dizelin de 160 yapanı biliyorum.Düzdizelin daha yukarı çıkacağını da sanmıyorum.Ama jtd yapar..Multijet dobloyla 175'i gördüm,daha da yukarı çıkmadı.Çıkmak ta istemem zaten..
  • bu aracın göstergesi (tüm araçlarda olduğu gibi) en güçlü versiyonuna göre düzenlenmiştir. Doblo 1.6 benzinli versiyonu 168km fabrika verisine sahiptir. Ayrıca 1.9JTD versiyonu da 168km son hıza düz yolda rüzgarsız ortamda ulaşır. Biraz eğimde gösterge hatası olarak en az %5 ilave ile rahatça 200km'yi görür. 200km için uygun olmayan bir araç olsada (diğerleri gibi) bu sürate teknik olarak ulaşabilmektedir.
  • 1.9 turbodizel tüm ticariler(doblo-caddy-connect-partner-berlingo vs.) 190-195 km/h sürate ulaşıyorlar ve sapma olduğunu zannetmiyorum.
  • neden sapma olsun ki, araçlara yüzlerce test yapıyorlar, teknoloji gelişmiş durumda bazı arkadaşlar kalkmış sapmadan bahsediyor
  • bizim araba 190 a kadar rahat geliyor. ama 200 yapıyor hadi biraz sapma olsun 205 filan olsun.. biraz daha fazla sapma varsa 210 filandır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

bizim araba 190 a kadar rahat geliyor. ama 200 yapıyor hadi biraz sapma olsun 205 filan olsun.. biraz daha fazla sapma varsa 210 filandır..

selamlar...

fiat doblo modellerindeki km saatleri 140 km ye kadar herhangi bir hata yüzdesi vermez.
    daha yüksek hızlarda da en fazla %3 gibi bir hata yüzdesi vardır.
    ancak kataloglarda belirtilen son hızları aşmamanızı öneririm.
    özellikle karayollarında meskun mahal dışında azami hız 90 km,otoyollarda ise 120 km ile yasal sınırlama varken....

kazasız belasız sürüş dileklerimle...
    saygılarımla...
  • Araç üreticileri mekanik tabanlı her üretim için belirli bir hata sapması öngörürler. Ancak elektronik sistemlerde bu hata oranı sıfıra yakındır.

Daha gerçekçi bir değer bulmak isterseniz devir saatinin gösterdiği değeri, 5. vitesteki 1000dev/dk daki hızı ile çarparak daha net bir netice bulabilirsiniz.

Doblo 1.9JTD (yeni versiyon) için 1000'dev/dk'da 5. viteste hızı 43.5km dir. 200km hıza ulaşabilmek için aracın 4500devir çevirebilmesi gerekir. Maksimum gücünü verdiği 4000devrin üzerinde araç ancak yokuş aşağı veya arkadan rüzgaz alarak mümkündür. Bu nedenle belirli hızlarda mekanik tabanlı tüm sistemlerde elektroniğin yardımı ile daha az sapma değeri alınabilmektedir.
  • arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler internete yeni girme olanağım olduğu için anca şimdi cvp yazzabildim
  • yakında 120 beygirliğide çıkacak mubarek otobanda spor arabalarınıda sollar herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: otobilge

yakında 120 beygirliğide çıkacak mubarek otobanda spor arabalarınıda sollar herhalde

GÖSTERGE KOYSALAR YAPAR DA 200 GÖSTERGE BOZUYO İŞİNİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

jtd den bahsediorm ayrıca 1.9d 170 yapsın ben bişe demiom

yemeyene meysuu sizin connectte düz yolda 160 vuruyor normalde 90 95 km tekerlekli eşşekk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.