Şimdi Ara

Doblo 1.3 Premio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
13.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2007 model ve üzeri 1.3 multijet doblonun vergisi ne kadar?Bu konuda acayip derecede kafam karışık.Hususi mi ? kamyonet mi ? van mı ? Kimisi diyo ruhsatta hususi yazsa bile kamyonet vergisi ödüyosun.Tam anlamıyla nedir ruhsatta durum neyse ne olur vergisi ne kadardır ? kaç yılda bir muayene olur ?Trafik sigortası ne kadardır ? Üstadlarım vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

2007 model ve üzeri 1.3 multijet doblonun vergisi ne kadar?Bu konuda acayip derecede kafam karışık.Hususi mi ? kamyonet mi ? van mı ? Kimisi diyo ruhsatta hususi yazsa bile kamyonet vergisi ödüyosun.Tam anlamıyla nedir ruhsatta durum neyse ne olur vergisi ne kadardır ? kaç yılda bir muayene olur ?Trafik sigortası ne kadardır ? Üstadlarım vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba,
    Multijet Doblo ruhsatında araç cinsi KAMYONET yazar, ticari kullanım dışında olan araçlarda HUSUSİ ibaresi vardır. Hususi yazmasının vergilendirme konusunda bir etkisi yoktur.

2005 yılında yapılan bir düzenleme ile Doblo ve benzeri araçlar, PANELVAN VE MOTORLU KARAVANLAR kategorisinde vergilendirilmeye başladı. Buna göre;

1-6 yaş 0-1900cc motor hacmine sahip bir Doblo'nun 2010 yılı vergisi 324 + 324 = 648 TL dir.

Doblo ve benzeri araçlar her yıl trafik muayenesi ve egzos emisyon muayenesi yaptırmak zorundadır.

Trafik sigortası konusu geçtiğimiz yıldan itibaren sabit bedelden, firmaların belirleyeceği değişken ücretlendirmeye geçildi. Ama bildiğim kadarıyla binek araçlardan daha fazla bir trafik sigortası bedeli talep ediliyor. Ayrıca kasko ücreti de binek araçlardan biraz daha fazla oluyor.

Doblo benzeri araçlar ile ilgili birkaç hususu daha belirteyim.

Araç ruhsatında kamyonet yazıldığı için, tüm karayollarında hız limiti 80 km/s olarak uygulanır.

Yine büyük şehirlerde, şehir merkezine giriş için trafikten yıllık olarak izin belgesi alınması gerekiyor. Bu belge alınmış olsa bile, belli saatlerde (sabah ve akşam yoğun saatler) şehir merkezine giriş yapması yasaktır.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Saygılarımla,

• Çok teşekkürler cevap için (:
  • Bende 2006 doblo dinamic lüx var premio ile aynı zaten. yıllık vergi 324+324. nisan 16 da sigortası geliyor 122 fiyat aldım. 430 da full kasko.arabanın kasko değeri 20.564.000. her sene muaneye giriyor. benim ruhsatta yer kalmadı bi de onunla uğraşacam. Ben hususi kullanıyorum ama en mantıklı seçim dizel 2. el c veya d sınıfı bir araba almakmış.
  • Her yıl vize olayı ile hız sınırı ve mtv sinin yüksek olması yüzünden çok sinir oluyorum.Tek tesellim torku iyi,geniş ve altı yüksek bir araca sahip olup rahatça gezip tozabilmem.Yıllardır özlediğim tablo ...
    (2007 Kangoo 1.5 Dci 80Hp Expression)
  • 2007 model kamyonet 1.3 vıp kac yılda bır muayaneye gırıyo ne kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.9 Multijet Doblo
    6 ay önce açıldı
    Clio 1.6 RXT?
    20 yıl önce açıldı
    doblo 1.9 JTD vs 1.3 multijet
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.