Şimdi Ara

Doberman sahibi olmayı düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evcil hayvanlar bölümüne fazla bakan olmadığı için buraya açıyorum. Kısmetse 3 ay içinde Doberman almayı düşünüyorum. Şimdi bir kaç sorum var:

1- Kolay eğitilirmi ?
    2- Sahibine sadıkmıdır ?
    3- Çok havlarmı ?
    4- Hastalık falan geçiriyormu ?
    5- Ne tür mama-yemek yiyor ?

...

Evim bahçeli. Yavruyken evin içinde bakabilirim. Sonra bahçeye salarım. Ondan beklediğim sadece 2 şey var. Bahçeyi koruması ve bana sadık olması. Doberman önerirmisiniz ?

• Bakabileceksen ve ona karşı otoriteni sağlayabileceksen almaman için bir sorun yok. Mama ile beslersin Gerekli mama isimlerini veririm ben sana.

1. Çok zeki bir hayvandır. Eğer gerekli şekilde eğitirsen gayette kolay eğitilir istersen ev köpeği bile olur
    2. Sanıldığının aksine sahibini ve evini inanılmaz sahiplenir ve korumaya çalışır
    3. Her köpek hastalık geçirebilir, aşıları tam olduğu sürece pek bir sorun olmaz.

Ama cidden bakabileceksen alman gerek aksi takdirde canavarda yaratabilirsin. Kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. Bunu göz önüne almanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Bakabileceksen ve ona karşı otoriteni sağlayabileceksen almaman için bir sorun yok. Mama ile beslersin Gerekli mama isimlerini veririm ben sana.

1. Çok zeki bir hayvandır. Eğer gerekli şekilde eğitirsen gayette kolay eğitilir istersen ev köpeği bile olur
    2. Sanıldığının aksine sahibini ve evini inanılmaz sahiplenir ve korumaya çalışır
    3. Her köpek hastalık geçirebilir, aşıları tam olduğu sürece pek bir sorun olmaz.

Ama cidden bakabileceksen alman gerek aksi takdirde canavarda yaratabilirsin. Kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. Bunu göz önüne almanı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim dostum evet bakabilirim. 1-2 ay bakıp sıkıldım diye atacak bir kişiliğe sahip değilim. Köpeği aldımmı pazara kadar değil mezara kadar

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Jaw

Selamlar,
    Evcil hayvanlar bölümüne fazla bakan olmadığı için buraya açıyorum. Kısmetse 3 ay içinde Doberman almayı düşünüyorum. Şimdi bir kaç sorum var:

1- Kolay eğitilirmi ?
    2- Sahibine sadıkmıdır ?
    3- Çok havlarmı ?

...

Evim bahçeli. Yavruyken evin içinde bakabilirim. Sonra bahçeye salarım. Ondan beklediğim sadece 2 şey var. Bahçeyi koruması ve bana sadık olması. Doberman önerirmisiniz ?

1-Fazlasıyla zeki bir ırktır ve eğer sahipliğini kabul ettirirsen yat-kalk-şınav çek komutlarını bile uygular

2-Aşırı sadıktır,tahmin edemezsin

3-gerekmedikçe havlamaz,sadece eve yabancı biri girerse ortalık ayağa kalkar ama köpeğin sesinden çok adamın sesi çıkar,bilmem anlatabildim mi?

4-İyi bakmazsan emin ol veterinerden çıkmazsın,bu doberman için geçerli değil tüm ırklar için geçerli

5-Kesinlikle kuru mama ama sen ''köpeğimin tüyleri güzel olmasın,halsiz olsun,yerinden kalkmasın'' diyorsan, 2-3 sene sonra çıkartıcağı ciddi veteriner masraflarına hazırsan ev yemeğiyle besleyebilirsin

Ve bahçe nasıl bir bahçe ?

Dışardan giriş kapısı vs. varsa %100000 çalınır,isterse dobermanların ağa babası olsun fark etmez

Sana çok bilmişler ''ev yemeğiyle besle hiç bişey olmaz'' diyebilir aldırma git gör bakalım onların köpeklerini hepsinin dil 5 karış aşağıda zar zor nefes alıyorlar

Ve üzücü noktaya geldik Türkiye'de DOBERMAN FALAN YOK

Şimdi doberman'ı olan arkadaşlar bana kızıcaklar ama siz o çıt kırıldım köpeklerinize doberman diyorsanız gülerim

Gidin yurt dışındaki organizasyonların fotolarına bakın,birde sizinkilere bakın.

Ama belirtmek isterim şuan bilinçli kişiler yurt dışından yavru almaya başladı o köpekler 2-3 sene içersinde ülkemizdeki kalite artıcak

Ayrıca 3-5 tanede olsa güzel doberman var ama maalesef bu kadar

Doberman daha alınmaz Türkiye'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 1 Ekim 2009; 4:20:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Jaw

Selamlar,

1- Kolay eğitilirmi ?
    2- Sahibine sadıkmıdır ?
    3- Çok havlarmı ?

...

1-Fazlasıyla zeki bir ırktır ve eğer sahipliğini kabul ettirirsen yat-kalk-şınav çek komutlarını bile uygular

2-Aşırı sadıktır,tahmin edemezsin

3-gerekmedikçe havlamaz,sadece eve yabancı biri girerse ortalık ayağa kalkar ama köpeğin sesinden çok adamın sesi çıkar,bilmem anlatabildim mi?

4-İyi bakmazsan emin ol veterinerden çıkmazsın,bu doberman için geçerli değil tüm ırklar için geçerli

5-Kesinlikle kuru mama ama sen ''köpeğimin tüyleri güzel olmasın,halsiz olsun,yerinden kalkmasın'' diyorsan, 2-3 sene sonra çıkartıcağı ciddi veteriner masraflarına hazırsan ev yemeğiyle besleyebilirsin

Ve bahçe nasıl bir bahçe ?

Dışardan giriş kapısı vs. varsa %100000 çalınır,isterse dobermanların ağa babası olsun fark etmez

Sana çok bilmişler ''ev yemeğiyle besle hiç bişey olmaz'' diyebilir aldırma git gör bakalım onların köpeklerini hepsinin dil 5 karış aşağıda zar zor nefes alıyorlar

Ve üzücü noktaya geldik Türkiye'de DOBERMAN FALAN YOK

Şimdi doberman'ı olan arkadaşlar bana kızıcaklar ama siz o çıt kırıldım köpeklerinize doberman diyorsanız gülerim

Gidin yurt dışındaki organizasyonların fotolarına bakın,birde sizinkilere bakın.

Ama belirtmek isterim şuan bilinçli kişiler yurt dışından yavru almaya başladı o köpekler 2-3 sene içersinde ülkemizdeki kalite artıcak

Ayrıca 3-5 tanede olsa güzel doberman var ama maalesef bu kadar

Doberman daha alınmaz Türkiye'de

Bilgilendirmen çok güzel. Teşekkür ederim. İncelicez işte tanıdıklar falan var pet shopcu. Bahçe çok büyük değil yüksek. Daha da yükselticem. Dışardan giriş kapısı var ama çelik ve kilitli. Zaten camdan görebiliyorum bahçeyi. Köpeğin bi havlamasıyla hemen giderim oraya. Ben dışarı çıkarken onu eve sokarım zaten. Bahçeyede 1 kamera düşünüyorum. Hem köpek için hem motor için.

• OOOO kardeşim sen baştan hata yapıyosun

İStersen baban olsun-annen olsun eğer petshopçu ise G-Ü-V-E-N-M-E

Ne alıp ne sattıklarını bilmiyorlar,ucuza getiriyorlar

Petshoptan alınan köpekelrin %80'ini sorun çıkartıyor ayrıca sen doberman istiyorsun emin ol sadece tipi benzer ve hastalıktan ilaç parasından yiyecek ekmek alamazsın

Tavsiyem doberman ırkından vazgeç

Ayrıca söylemek gerekirse iyi bir köpek için en az 1000 lira şart

Gerekirse köpeğin varmış gibi kenara para at 3-5 ay bekle yine adam gibi bişey al

Şuan için sana rottweiler ırkını tavsiye edebilirim tam aradığın gibi havlama,bekçilik yapar,koruma yapar

http://www.vonstrabon.com/

Rottweiler alıcaksan yukardaki siteden al eğer ordan almıcaksan hiç rottweiler alma

Şunu belirteyim,neden bu kadar kötümserim çünkü seni düşünüyorum yoksa ver bana 400 lira sana doberman rottweiler istemediğin kadar bulurum ama ne kadar safkan olurlar,ne kadar sağlıklı olurlar en önemlisi ne kadar dengeli bir ruh yapısına sahip olurlar tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 1 Ekim 2009; 4:58:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

OOOO kardeşim sen baştan hata yapıyosun

İStersen baban olsun-annen olsun eğer petshopçu ise G-Ü-V-E-N-M-E

Ne alıp ne sattıklarını bilmiyorlar,ucuza getiriyorlar

Petshoptan alınan köpekelrin %80'ini sorun çıkartıyor ayrıca sen doberman istiyorsun emin ol sadece tipi benzer ve hastalıktan ilaç parasından yiyecek ekmek alamazsın

Tavsiyem doberman ırkından vazgeç

Ayrıca söylemek gerekirse iyi bir köpek için en az 1000 lira şart

Gerekirse köpeğin varmış gibi kenara para at 3-5 ay bekle yine adam gibi bişey al

Şuan için sana rottweiler ırkını tavsiye edebilirim tam aradığın gibi havlama,bekçilik yapar,koruma yapar

http://www.vonstrabon.com/

Rottweiler alıcaksan yukardaki siteden al eğer ordan almıcaksan hiç rottweiler alma

Şunu belirteyim,neden bu kadar kötümserim çünkü seni düşünüyorum yoksa ver bana 400 lira sana doberman rottweiler istemediğin kadar bulurum ama ne kadar safkan olurlar,ne kadar sağlıklı olurlar en önemlisi ne kadar dengeli bir ruh yapısına sahip olurlar tartışılır.

Haklısın. Para elime geçsinde iyice araştırıp alıcam.

• ßence Rotrayvır al
  • Konu sahibi ne yaptı çok merak ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.