Merhaba arkadaşlar, konu başlığında dediğim gibi DNS değiştirmeme rağmen Discord / Roblox tarzı erişim engelli sitelere ulaşamıyorum. Bilgi olarak şunu vereyim, şehir dışında üniversite okuyordum, oradaki evimde DNS'i hem telefon hem de bilgisayardan değiştirerek 2 dakikada bütün engel olayını kaldırdım. Dün mezun olduğum için aile evine geri döndüm fakat buradaki Wi-Fi'da nedense yaptığım ayarlar engeli kaldırmıyor. Dün 3 saat uğraştım, modem arayüzünden daha önce bilmediğim ayarlarla oynadım, CMD'den dnsflush yaptım, ChatGPT'den yardım aldım fakat ne yaparsam yapayım olmadı. Şunu da söylemek kayda değer diye düşünerek diyorum ki erişim engelli birkaç web siteyi denedim. Tarayıcı üzerinden girdiğimde birkaç kez sayfayı yenilemem gerekse bile bir şekilde ulaşabiliyorum sitelere genellikle. Discord örneğin web sitesine girdiğimde birkaç kez yenilemem gerekse bile açılıyor (uygulaması sürekli Update failed hatası veriyor, neden bilmiyorum), watpadd de aynı şekilde girilebiliyor ama Roblox hiç açılmadı. Bu tarz selektif bir sorunla karşılaşıyorum. Hem Google hem de Cloudflare DNS'ini denedim, DNS over HTTPS de açtım, olmadı. 1.1.1.1/help sitesinde Debug info olarak ekte göstereceğim şekilde ayarlar gösteriyor. Arkadaşım son çare olarak GoodbyeDPI'ı önerdi fakat önce buraya yazmak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ![]() |
Bildirim