Şimdi Ara

dns adsl'e dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    networkde 3 adet bilgisayar var ..bunlardan biri dns server.win2003 kurulu üzerinde..ve bu makinadan kendi web sayfalarımı host ediyorum...buraya kadar herşey normal.. sorun şurda.. x bir kişi benim dns serverımda host ettiğim web sayfasına baktığında yaniwww.benimsayfam.com yazıp girdiğinde sorunsuz bir şekilde görüyor. Fakat başta söylediğim network'deki diğer 2 bilgisayardanwww.benimsayfam.com dediğimde adsl modemimin kurulum ekranı çıkıyor. yani iç ağdaki istekleri modem bir şekilde dns servera değil kendi üzerine çeviriyor.

bu sorunu bilen varsa acil yardımlarını bekliyorum..

Not : Modemde problem var diyerek farklı marka 5 adet modem denedim hepsi aynı...sadece linksys marka bir modemde sorunsuz çalışıyor. linksys marka modemde sorunsuz çalıştığı içinde dns serverımdada sorun yok.. Bir şekilde diğer modemler forwarding olayını yapmıyor..

Şimdiden Teşekkürler

• Pc'lerdeki dns adresine localdeki dns serverin ip'sini yazman lazım.
  • selam ;

pc'lerdeki dns adresi zaten local dns serverın ip'si... sonuçta pc'ler dns login'li
  • ok ozaman şu şekilde bir denermisin.
    - Dns server forward lookup zone'da yeni bir Host(A) kaydı yarat.
    - Name kismina www IP'ye web sayfasini host ettigin makinanin ip'sini yaz.
    - Dns servisini restart et.
  • sorun modemin localden gelen istekleri dns e göndermemesinden kayunaklanıyor.
    yani port forwarding sadece dış ağdan gelen istekleri dns e yönlendirir.
    local ağdan web server ına ulaşmak için dns'in local ip adresini yazman gerekir.
  • comaly ; doğru söylüyorsun sorun modemin iç ağdan gelen istekleri dns'e değil kendi üzerine çevirmesi , "local ağdan web server ına ulaşmak için dns'in local ip adresini yazman gerekir" demişsin. ağdaki bilgisayarlar dns'e login oluyor. localhost sayfalarını açabiliyor.

bioroid1138 ; senin dediğin işlemi denedim , yani www forward zone oluşturduğumda ve ip adresi olarak dns serverın ip adresini yazdığımda sorunsuz çalışıyor ama bu kez sorun dışardan gelen isteklerde oluyor. yani A alan adı kaydı iç ağımın ip adresinde olduğu için dışardan yapılan isteklerde benim iç ağ ip adresimi arıyor ve sayfaları açmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.