Selam ; networkde 3 adet bilgisayar var ..bunlardan biri dns server.win2003 kurulu üzerinde..ve bu makinadan kendi web sayfalarımı host ediyorum...buraya kadar herşey normal.. sorun şurda.. x bir kişi benim dns serverımda host ettiğim web sayfasına baktığında yaniwww.benimsayfam.com yazıp girdiğinde sorunsuz bir şekilde görüyor. Fakat başta söylediğim network'deki diğer 2 bilgisayardanwww.benimsayfam.com dediğimde adsl modemimin kurulum ekranı çıkıyor. yani iç ağdaki istekleri modem bir şekilde dns servera değil kendi üzerine çeviriyor.
bu sorunu bilen varsa acil yardımlarını bekliyorum..
Not : Modemde problem var diyerek farklı marka 5 adet modem denedim hepsi aynı...sadece linksys marka bir modemde sorunsuz çalışıyor. linksys marka modemde sorunsuz çalıştığı içinde dns serverımdada sorun yok.. Bir şekilde diğer modemler forwarding olayını yapmıyor..
Şimdiden Teşekkürler
Pc'lerdeki dns adresine localdeki dns serverin ip'sini yazman lazım.
selam ;
pc'lerdeki dns adresi zaten local dns serverın ip'si... sonuçta pc'ler dns login'li
ok ozaman şu şekilde bir denermisin. - Dns server forward lookup zone'da yeni bir Host(A) kaydı yarat. - Name kismina www IP'ye web sayfasini host ettigin makinanin ip'sini yaz. - Dns servisini restart et.
sorun modemin localden gelen istekleri dns e göndermemesinden kayunaklanıyor. yani port forwarding sadece dış ağdan gelen istekleri dns e yönlendirir. local ağdan web server ına ulaşmak için dns'in local ip adresini yazman gerekir.
comaly ; doğru söylüyorsun sorun modemin iç ağdan gelen istekleri dns'e değil kendi üzerine çevirmesi , "local ağdan web server ına ulaşmak için dns'in local ip adresini yazman gerekir" demişsin. ağdaki bilgisayarlar dns'e login oluyor. localhost sayfalarını açabiliyor.
bioroid1138 ; senin dediğin işlemi denedim , yani www forward zone oluşturduğumda ve ip adresi olarak dns serverın ip adresini yazdığımda sorunsuz çalışıyor ama bu kez sorun dışardan gelen isteklerde oluyor. yani A alan adı kaydı iç ağımın ip adresinde olduğu için dışardan yapılan isteklerde benim iç ağ ip adresimi arıyor ve sayfaları açmıyor.