Şimdi Ara

Django öğrenmeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük miktarda yatırım almış bir startup firmadan teklif aldım, sorun şu ki backend olarak Django kullanıyorlar, ben ise .NET ciyim, temel miktarda biliyorum, adamlar öğrenme kabiliyetime de güveniyorlar o yüzden istiyorlar ama ben kararsızım bu konuda, Django'nun arkasında kimse yok (.NET'in arkasında Microsoft olduğu gibi). Bu konuda iki framework'te de çalışmış birileri görüşlerini belirtebilir mi?




  • seyfi84 yorum gönderip yorumu silmiş. ne yazdığını gören var mı :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok hocam bildirim gelmedi bana, veya mesaj silinince bildirim de silinmiş olabilir

  • senin arkanda dayın var mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    yok

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    sana da maaş vermeye değmez o zaman aynı mantıkla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biraz daha açar mısın bunu? Django ile ne kadar tecrüben var?

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Django yu en iyi işyerinde iş başındayken öğrenirsin. Forumlarda böyle "Chit Chat" ile pek birşey öğrenilmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .NET deki profesyonelliği, kurumsallığı ve düzeni bırakıp Django'ya çalışmaya başlayınca nefret ettim, zaten tr de kullanan firma sayısı bir elin parmağını geçmez.

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Django'ya ana konu olarak yaklaşırsan sevmeyebilirsin. Ancak Django'yu bir "web api" olarak düşünürsen o durumda hem onu daha iyi anlayıp kullanabilir hem de daha cok sevebilirsin. Örneğin firmanın geliştirdiği esas bir uygulama var diyelim, Django onun altında yalnızca bir web çıkışı olarak konumlandığında herşey yerli yerine oturacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    yani birinin arkasında illa biri olmasına gerek yok. ki zaten djangonun hali hazırda dünyada bir communitysi var. django ile çok tecrübem yok web geliştirme ile ilgilenmiyorum zaten çok. öğrenciyim daha. djangoda çok iş ilanı yok demişsiniz haklısınız da ama şöyle bi durum var django daha yeni ve baya hızlı büyüyor (python büyüdüğü için) yakında türkiyeye de sıçrar ve 5 yıl tecrübeli django dev ararlar. o zaman aradan sıyrılırsın diye düşünüyorum. ben webe yoğunlaşmak istesem üniversite 1. sınf öğrencisi olarak kesinlikle django öğrenirdim. 3 senedir ciddi toplamda 8 sene yazılım geliştirme ile ilgilendim community kadar önemli bir şey yok bence. sen zaten sektörde olsan da eninde sonunda iş değiştireceksin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Django yeni değil, 16 senelik framework. Bende 15 senedir yazılımla ilgileniyorum, arkasında birilerinin olmasının önemi var çünkü diğer türlü framework etrafındaki tooling ve destekler sınırlı oluyor, .NET kendi başına bir ekosistem, DevOps'una kadar herşey birbiriyle entegre çalışıyor. Django ile uğraştım biraz, ufak bir API yazmak için kullanışlı geldi ama proje büyüdükçe hızı ve genişletilebilirliği düşüyor.

    Python hobi ve eğitim için çok kullanıldığından popüler gözükebilir fakat endüstride kullanılan teknolojiler farklı.


    Django için tutorialler ve community var, .NET için ise profesyonel yazılmış kalın kitaplar ve alanında uzman yardım edecek kişiler var. Django @vonderplanitzhocanın dediği gibi ufak API ler için kullanışlı olabilir, ama kurumsal projelerde çok geri kalıyor.

    Hobi projelerin için belki community desteği yardımcı olur sana ama ileride mezun olup ciddi projelerde çalışmaya başlarsan community nin veya GitHub daki yıldız sayısının bir şey ifade etmediğini anlayacaksın.





  • Populer olmayan frameworklerle yazilim gelistirmek her zaman riskli is. Cok hizli sekilde prototip gelistirmek mumkunken, ciddi problemlerle karsilasildiginda bu tur problemlerin cozulmesi cok zor olabiliyor. Django'yu bir firmaya prototip bir web sitesi hazirlamak icin kullanmistim, yaklasik 10 tane farkli sayfadan olusuyor diyebilirim. Onceden hic tecrubem olmamama ragmen 1 ay gibi bir surede musteriye sunulacak hale getirebilmistik projeyi. Bu yuzden benim dusuncem ogrenme konusunda sikinti yasamazsin. Buna benzer bir tecrubeyi Grails ile yasadim daha sonra. 2 yil projeyi gelistirdikten sonra bazi performans problemleri yuzunden sirket projeyi tekrar yazmaya karar verdi, onyuzde JSF ile, arkaplanda Hibernate, Java, CXF vs ile.


    Ben acikcasi uzun vadede guvenemeyecegim teknolojiler ile zaman kaybetmezdim. Buna benzer bir hatayi 4 sene PL/SQL yazarak yaptim, bunun bana su anda hicbir getirisi yok, cunku su an calistigim projeler MongoDB/BigTable uzerinde calisiyor ve ana programlama dili yine Java.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosahin -- 10 Aralık 2021; 16:8:57 >




  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    "Python hobi ve eğitim için çok kullanılıyor" söylemi yanlış.

    Django dünya genelinde birçok büyük projede kullanılıyor. Bizim firmada yaklaşık 4 yıldır projelerde kullanılıyor (Not: web ajansı değiliz)

    Bir de, daha önce de demiştim sanırım. Web framework'leri cok büyütmemek gerekli. Sunucudaki esas uygulamanın altında yalnızca bir web framework. Esas uygulama her ne ise onda uzmanlaştıktan sonra Web Framework cok daha kolay önemsiz bir ayrıntı olarak kalıyor. Bizim Django'ya geçiş nedenimiz PHP Zend Framework bilen arkadaşın işten ayrılması sonrası, Zend FW ile yazılmış PHP uygulamada İngilizce menü seçeneklerini düzenlemenin zorlaşmasıydı ayrıca esas uygulamada bircok yerde Python kullanıldığı için, Web FW Python tabanlı olarak eksiksiz uyum sağlayacağı için Django'ya geçildi. Ben Django'yu o sırada öğrendim :) Ancak tümünü herşeyini değil. En cok template düzenleme + İng ceviri dosyalarını ekleme kısımlarını ancak yalnızca onları yaparken bile Django'yu baya öğrendim. Nitekim ondan sonra gözümde bu Web App Framework olayı sorun olmaktan cıktı. O ana dek Django benim için de bilinmez anlaşılmaz birşeydi :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anladım hocam, haklısınız bu konuda araştırdım bazı büyük firmalar backendleri için kullanıyormuş, PHP ile hiç uğraşmadım şahsen, Django template' baktım ama ısınamadım bir türlü onun yerine Django'yu REST api gibi kullanıp frontend için başka bir şey kullanmak daha mantıklı geldi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.