Şimdi Ara

Dizüstü Incelemeler/Görüşler & Notebook Kullanıcı Listesi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
0
Favori
122.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iki dizüstü arasında kararsız kaldım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=980&productid=bd70268

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9133&productid=bd48309

teşekkürler...

• kesinlikle iki modelide tercih etmem. ikisindende kullanıcılar cok sikayetçi ama asusun http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9133&productid=bd48312#tablnk bu linkteki alet cok harika kesinlikle pişman olmayacaksın bunu aldığına yüzde yüz tavsiye ederim. mutlaka bu modeli al. sakın o dediğin liknkteki iki modeldende uzak dur derim. bu modelin ö<zelliklerinin yanında ekran kaliteside seni cezbedecektir çözünürlük filan kaçmaz harika umarım bunu alırsın bende kendim almıs gibi sevineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillaoguz -- 9 Kasım 2006; 23:41:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozanyazici

arkadaşlar iki dizüstü arasında kararsız kaldım. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=980&productid=bd70268

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9133&productid=bd48309

teşekkürler...

valla verdiğin linkten ben asusu tercih ederdim. ama hp'nin laptoplarına da bir bak derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: atillaoguz

arkadaşlar ben 7 yılda 8 laptop değiştirmiş birisiyim. ve içini acıp anakartına kadar söker takarım her şeyini en ince ayrıntısna kadar bilirm. bunları kendimi övmek masatlı söylemedim. sadece bu konuda tecrübeliyim. ilk defa laptop almak isteyenlere bazı tavsilerim olacak.
    1. kesinlikle IBM marka laptop dısına cıkmayın. asla diğer ucuz markası neidüğü belirsiz mallara kanmayın. IBM IBM IBM alın. 8 laptopumda ayrı marka idi. tecrübeliyim. en dayanıklı en performanslı ve bu işin kompedanıdır.

2. Türkiyede artık 15.4 inc ekran furyasıdır almıs basını gidiyor. kardeşim orjinal ekran boyutu 15 inç.tir. yani acemice anlatayım. en basiti resimleriniz dijital makinadaki. bunu atın pc ye, 15 inçte orjinal en net görüntü boyutunu yakalarsınız. ama alın aynı fotoyu 15.4 ince atın olan su fotonuzun enini değiştirmeden sündürün yanlara ne kadar iğrenç bir görüntü karsınızda alın 15.4 inç ekran . avrupa da bunlar kullanılmıyor. adamlar resmen kaktırmıslar türkiyeye 15.4 inçleri. ve nereye giderseniz gidin bu teknoloji hatsı ekranlar bütün bilgisayarcılarda karsınızda .

3. XGA demek 1024*768 çözünürlüklü ekran demek. türkiyede 15 inç ekranlar için çözünürlük bundan baskasını bulamazsınız cok zor bundan iyisini bulmak. yazılar ve simgeler hersey daha iri ve pikseller bellidir ekranda . gerci şimdi bunu X-black ekranla kapatmaya calısmıslar kısmende basarılı. ama tavsiyem SXGA bu da 1400*1050 çözünürlük demek. ne mutlu 15 inç ekranda bu çözünürlükte laptop bulana çünkü ekran görüntüsü kalitesi resimler film vs. yani hersey okadar net olurki bunda vazgecmeyin bunu mutlaka arayın ama maalesef ülkemizde 15.4 müsteriye satılmaya calısırken 15 inç ekranı bile zor bulduğunuz bir yerde bu cözünürlü tutturmak imkansız görülüyor. 15.4 inç ekranlarda ise wxga diye gecer bu xga nın aynen sağa sündürülmüş halidir yani 1280*800 piksel demek iğrenç yani birde swxga buda tam pikseli hatılayamıyorum ama bu kadar 15. 4 inc dayatılmıs bir ortamda alacaksanız mutlaka bunu aramalısınız.

4.

..
    daha sıralanacak cok sey var . ama siz bu üçüne dikkat edin.

Kusura bakma atillaoguz ama ben bu mesajından sonra senin laptop'tan pek bişey anlamadığını çıkarıyorum. 1. Tecrüben IBM'le sınırlı, marka değiştrmediğine göre bilgisayar işinde pek kendine güvenmediğin sonucunu çıkarıyorum - 8 kez makine değiştirmişsin, hepsi IBM. Diğer markalar hakkında nasıl yorum yapıyorsun hayret.
    2. 15-15.4 ekran olayına bu kadar kafa takman ilginç. 15.4 daha çok tercih edildiği için 15.4 satılıyor daha çok, Avrupa'nın kakalaması değil merak etme. Senin gibi istisnalar 15 ekran alıo olabilir ama çoğunluk ne isterse o olur. Ayrıca geniş ekranda film, dizi filan ne izlemek istiyorsan çok daha iyidir. Yok illaki 15 ekran olsun diyorsan, olabilir sen bilirsin ama senin tercihin daha iyidir diye birşey yok.

Sonra demişsin ki:

quote:

bence 17 " laptop için abartı . 17" düünüyorsan ona vereceğin parayla kat kat daha iyi özellikli lcd ekran bir desktop alabilirsin. ikincisi hp markası artık eskisi gibi kalite bir marka değil bence baska markaları tercih et hp okadar dayanıklı ürünler yapmıyor. verdiğin linkteki özelliklere göre ekran kalitesi tek kelimeyle berbat bir görüntü çözünürlük cok asırı düşük. yani söylenecek cok sey var daha ama bu kadarı yeter diyorum kesinlikle tavsiye etmiyorum. 17" almak zorundamısın? bence laptop diyorsan kesinlikle 15" üzerine cıkma cıkacaksan ev bilgisayarı al derim. umarım soruna cevap olabilmişimdir.

Yine kendi görüüünü kabul ettirme olayına girmişsin. 17 ekran ağır diyen olursa daha küçüğünü alır merak etme sen. 17 ekranı düşünüyorsa demek arada nadiren de olsa taşımayı düşünüyordur. lcd li desktop'la o iş olmaz di mi?
    Ayrıca IBM'den başka ürün denedin mi ki sen, başka marka hakkında yorum yapıyorsun? Kaç hp marka laptop denedin uzun süreli? Merak etme hp veya dell, toshiba farketmez ne kadar kalite düşürmüş olurlarsa olsunlar IBM'den daha kaliteli yapıyorlardır, rahat ol. Zaten kalite düşürme gibi birşey söz konusu olamaz.

Başka bir boş tawsiyen de şu:
    quote:

kesinlikle iki modelide tercih etmem. ikisindende kullanıcılar cok sikayetçi ama asusunhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=9133&productid=bd48312#tablnk bu linkteki alet cok harika kesinlikle pişman olmayacaksın bunu aldığına yüzde yüz tavsiye ederim. mutlaka bu modeli al. sakın o dediğin liknkteki iki modeldende uzak dur derim. bu modelin ö<zelliklerinin yanında ekran kaliteside seni cezbedecektir çözünürlük filan kaçmaz harika umarım bunu alırsın bende kendim almıs gibi sevineceğim.

Diğer iki modeli alan arkadaşlara bir "mal" demediğin kalıyor. Diğer yandan da tawsiye isteyen arkadaşa o modellere göre 200-300$ daha pahalı bir modeli kakalamaya çalışıyorsun. Allah aşkına sen yorumda bulunma da milleti yanlış yönlendirme.

• TOSHIBA A 100 -92
  • Acer 1640
  • ya arkadaşlar laptop alıcam ama içinde geforce go 7600 yada radeon x700 bulunduran doğru düzgün bi makina bir türlü bulamıyorum. bulamıyorum da denemez aslında ama mesela süper 2 tane sistem var biri datron biri msi. forumlarda okuyorum ikisini alanlarda da yavaş yavaş bazı problemler çıkmaya başladı sanki. iyi markaların zaten az modeli var bu kartları kullanan onlarda datron ve msi in verdiği fiyatın 2 katını veriyolar. hp de buldum 2 tane makina dv5287ea ve dv5298ea, adamlar 2gh core duo işlemci ve 2048gb 667mhz lik ram li bilgisayara gitmişler gene 256 geforce 7400 takmışlar. tak işte abicim bi 7600 alalım direk. var mı bu kartlardan kullanan bi sistem tavisye edebilicek arkadaş???
  • ismini tam dogru yazamasamda packert bell in var 128lik bellek var paylasimsiz radeon var uzerinde ucuz ve oyun icin cok super bi makina.Muhtesem degil ama fiyat/peformans baya yuksek tavsiye ederim memnun kalirsin 1400$ ciakrsin kdv dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mellkor -- 15 Kasım 2006; 19:08:49 >
  • ben 12" notebooklar ile ilgileniyorum, Cbox Gravity'lere bakarken gördüm. CBOX D700 GeForge go 7600 var 512 MB birde tv kartı ve entegre webcam de var.
  • PACKARD BELL W8068
    Beni de ekleyin sanırım tek w8068 kullanıcısı benim kimseyi de bulamadım ürün de üretimden kaldırılmış
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=980&productid=bd70268

yavaş yavaş asus ta karar kılmak üzereyim. ne dersiniz. özellikle kullanan arkadaşlar biraz daha detay lütfen. teşekkürler...

• arkadaşlar bide bana el atın asus f3jc ile acer 5634 arasında kaldım ahanda linkleri

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81340&productid=bd70288

bir tarafta 20gb fazla hdd ve rotation kamera
    diğer tarafta 9cell pil

• Arakadaşlar 3 günlük üyeyim..Her gece en az 3 saat konu başlıkları altındaki yüzlerce hatta binlerce mesajı okumaya çalıştım..Ancak daha %30 unu okuyabildim o da eski tarihleri eleyerek..Ama malesef hiç bir marka altında aradığım sorunun cevabını bulamadım..Genellikle hep oyun bazlı performans değerlendirmeleri yapılmış...
    Sorum çok basit
    Benim bir hayalim var...Adobe PREMİERE, AFTER EFFECT ve 3D MAX gibi Post Production işlerimde büyük bir rahatlıkla kullanabileceğim, RENDER aşamalarında kasılmayacak haralet yapmayacak bir notebook arıyorum..Ben seyyar bir stüdyom olsun herzaman yanımda taşıyabileceğim bir iş istasyonum olsun istiyorum.. Bu hayalin peşinde bugün yaşadığım bir olayımıda anlatayım ama okumak zorunda değilsiniz sorunum az önce anlattığım gibidir..durumumun ne vahim olduğunu anlayın diye ekledim bu anımı....
    Genel bir görüş vardır..Tüm film dünyası Post Production piyasası genellikle MAC kullanır derler..Bende uzun süredir MAC lerin peşine düşmüştüm...İzmir'e de sonunda bir Apple Center açılmış..Elbette Alsancak'da Hilton Otli'nin yanında...Kenar Mahallede olacak değil ya Neyse şaka bir yana hemen bugün sabah erkenden kendimi EGEMAC CENTER'e attım..Nerdeyse Sahibi ile beraber mağzaya girdim diyebilirm:) Görmemişlik işte ne yaparsınız Sabahın dokuzunda benden başka müşteri olmayınca bizzat mağza sahibi benimle yakından ilgilendi.Yaklaşık 1,5 saat makinaları inceledim, görüş alışverişinde bulundum.Neyse Macleri uzun uzun anlatmayacağım.....Kısaca aldığım mesaj öğrendiğim acı gerçek şuydu....
    Şu anda yeryüzünde henüz sizin seyyar stüdyo hayalinizi gerçekleştirecek, masa üstü iş istasyonu kadar size performans gösterecek, bir dizüstü üretilmedi...Bu MAC bile olsa..Özellikle RENDER hızları ve ısınma gibi eksiklikler giderilemedi... Önümüzdeki bir iki yıl içersinde sizin seyyar bir postprodüksiyon stüdyosu hayalinizi gerçekleştirecek dizüstünü yaparsakta önce biz yaparız dediler....Ama 4 çekirdekli bir masaüstü iş istasyonu görmekte bugüne nasipmiş..Fiyatı da 7 milyarcık sadece kasası...
    Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın...Her markaya açığım yeterki işimi görsün..Saygılarımla

• Merhaba Dell Inspiron 1705 i alan arkadaşım. Bilgisayarını nereden aldığın konusunda bizi bilgilendirebilir misin? Şimdiden teşekkürler.
  • iyi güzel diyosunda bahsettiğin cbox d700 de 15 inç ekranlı..
    bende senin gibi 12 inçlere bakıyorum ve birisi deseki 128 paylaşımlı ekran kartı carbon çalıştırır ( core2 duo 1,8 - 1024 ram ile) çat diye alıcam bi toshiba ama henüz bu soru işaretini gideremedim.
  • MSI MEGABOOK M635
  • TOSHİBAL10-02 KULLANIYORUM AMA DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
  • CBOX ALMİRA S200
  • benim ismim listeye neden yerleştirilmiyor
  • benide eklerseniz sevinirim

---------- DELL INSPIRON E1705---------
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.