Nvidianın meşuhr 8400m gs lhi bir gpulu dizütüm var ve meşuhr ekran kartı arazasını yaptı. Birkaç ay önce de yapmıştı ve sıcak hava tabancası ile ısıtıp çalışır hale getirmiştim. Bir gpu arzası yüzünden dizüstüyü ıskartaya çıkarmak istemiyorum. En azından ofis pc olarak veya çocuklar için birkaç yıl daha idare etsin istiyorum.
1. BGA ile çipi değiştirmek kaça mal olur? (İstanbul) 2 Nvidiaya mahkum muyum muadil olarak ATI taktıramaz mıyım? Masaüstülerde ekran kartı değiştirdiğimizde bios için fark etmiyor windowsta sürücüleri yükleyip kullanıyoruz. Dizüstülerde neden olmasın?
Notebooklarda bga tamiri yaklaşık 60 ila 250tl arası fiyata yapılır.60tl dediğim en düşük bayi fiyatıdır.Son kullanıcıya 120 ila 250tl arası fiyat verilir.
Notebook anakartlarında başka değişik bir ekran çipi takarsanız cihazınızın susma ihtimali %80'dir.Onun için kendi çipinden başka bir çip denemeyiniz bacakları tutmayacaktır cihazınız tamamen susar elinizde kalır.
Türkiye de pek çip değişimleri yapılmaz daha çok reballing (Bacak dizme) denilen çipin sökülüp bacak dizilip tekrar takılması olayı yapılır.