Şimdi Ara

press the esc key for startup menu ve HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Hp Pavilion Dv5 laptobum var ve açtığım zaman press the esc key for startup menu diyor. Esce bastığım zamanda başka ekranda kalıyor f2 e bastığım zamanda aynı.
    Hdd olabilir diye söktüm hddi masaüstüne bağladım 2. olarak onu görüyor ama onu ilke aldığım zaman masaüstündede açmıyor.
    Fakat masaüstünün hddi laptopa bağladım ondada aynı press the esc key for startup menu hatasını alıyorum.
    Laptop hddsini tarattım badsector yok. Ramleride tek tek kullandım.
    Çözemedim bir türlü bu işi biosa felanda giremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ns.xombe -- 7 Eylül 2014; 16:32:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Press the ESC Key for Startup Menu: HDD Sorunlarını Giderme

Press the ESC key for startup menu ne demektir?

Bu mesaj, bilgisayarının açılırken bir sorunla karşılaştığını ve seni BIOS (Temel Giriş-Çıkış Sistemi) ayarlarına yönlendirmek istediğini gösterir. BIOS, bilgisayarının donanımını kontrol eden ve işletim sistemini başlatan düşük seviyeli yazılımdır.

Press the ESC key for startup menu HP problem

HP bilgisayarlarında bu mesaj genellikle sabit sürücü (HDD) ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. HDD, bilgisayarının işletim sistemini ve verilerini depoladığı fiziksel bir bileşendir. HDD arızalanırsa veya doğru şekilde bağlanmazsa, bilgisayarın açılamayabilir ve "Press the ESC key for startup menu" mesajıyla karşılaşabilirsin.

Press the ESC key for startup menu sorunu

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• HDD bağlantılarını kontrol et: Bilgisayarını kapat ve güç kablosunu çıkar. Ardından, HDD'yi anakarta ve güç kaynağına bağlayan kabloları kontrol et. Kabloların gevşek olmadığından ve doğru şekilde takıldığından emin ol.
    • HDD'yi çıkar ve yeniden tak: HDD'yi bilgisayardan çıkar ve ardından yeniden tak. Bu, bağlantıları tazeleyebilir ve sorunu giderebilir.
    • BIOS'ta HDD'nin tanındığını kontrol et: Bilgisayarı tekrar aç ve BIOS ayarlarına girmek için ESC tuşuna bas. BIOS'ta, HDD'nin tanınıp tanınmadığını kontrol et. HDD görünmüyorsa, arızalı olabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.

Esc pause startup ne demek?

Esc tuşuna basarak açılışı durdurmak, bilgisayarın donanımını veya yazılımını test etmek ve sorunları gidermek için kullanılabilir. Örneğin, bilgisayarın açılırken donuyorsa veya mavi ekran hatası veriyorsa, açılışı durdurmak ve BIOS ayarlarını kontrol etmek için Esc tuşuna basabilirsin.

HDD hakkında daha fazla bilgi için:

• HDD, verilerini manyetik diskler üzerine depolayan bir depolama cihazıdır.
    • HDD'ler, SSD'lerden (Katı Hal Sürücüleri) daha yavaştır ancak daha büyük depolama kapasiteleri sunar.
    • HDD'ler, fiziksel bir bileşen olduğu için, zamanla arızalanabilir veya bozulabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ns.xombe kullanıcısına yanıt
    Yeni hp'ler böyledir. Altta o uyarı hep çıkar normaldir. Amas sizin cihaz bios ekranında takılı kalıyor hocam. Harddisk ile alakası yok o durumun. Bios'a girmek için f10 tuşunu kullanabilirsin.
    Eğer esc'ye basınca karşına çıkan startup menude bios yoksa cihazı kapat açma tuşuna basar basmaz f10 tuşuna sürekli bas girmesi lazım bios'a.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Yeni hp'ler böyledir. Altta o uyarı hep çıkar normaldir. Amas sizin cihaz bios ekranında takılı kalıyor hocam. Harddisk ile alakası yok o durumun. Bios'a girmek için f10 tuşunu kullanabilirsin.
    Eğer esc'ye basınca karşına çıkan startup menude bios yoksa cihazı kapat açma tuşuna basar basmaz f10 tuşuna sürekli bas girmesi lazım bios'a.

Tamam bios işini hallettim. Ama yine dediğim gibi aynı yerde kalıyorum.
  • ns.xombe kullanıcısına yanıt
    Bios'u sıfırla bakalım ne olacak.
    Ayrıca sen windows 8 mi kullanıyorsun ?
  • yok win7
    Biosu sıfırlamakta çözüm olmadı pili çıkartmakta
  • Aynı durum şu an benim başımda hiçbir işlem yapmıyor. Harddiski çıkarınca biosa giriyor. Nedir çözümü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni hdd aldım. Olmadı diğeri naparsam yapayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.