Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu forumda ve başka sitelerde pek çok konu gezdim. Ama hiç birinden sonuç alamadım. Elimde Creative inspire 4400 var. Lenovo y570 modelli dizüstü bilgisayarıma bağlamak istiyorum. Normal şekilde bağladığımda ses alamıyorum. Bası veren o büyük hoparlöre bağlamadan (amfi oluyor sanırım) denemek için şu tek jakı 2 girişe bölen küçük parçadan aldım. Bilgisayara bağladığımda çok az ve kesintili ses verdiler. Küçük hoparlörlerin 2'sini kullanmaya da razıyım. Ama amfi olsun. Yani 2+1 çalışsa bile memnun olurum. Ses kartım konusunda bir bilgim yok. Realtek Hd audio yöneticisi var kendinden. Ses kartı realtek mi oluyor? Ses kartı olmama ihtimali var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Amfiye bağlamadan yüksek ses alamaman gayet normal.
Amfinin görevi kaynaktan gelen sesi yükseltmektir zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: umut_baris
Olayı bilmeyince böyle oluyor Amfi bozuk olabilir mi? Yani fişe takınca lambası yanıyor ama...
quote:
Orijinalden alıntı: sir balık
quote:
Orijinalden alıntı: umut_baris
Olayı bilmeyince böyle oluyor Amfi bozuk olabilir mi? Yani fişe takınca lambası yanıyor ama...
Ses kontrol kumandasını taktınız mı?
Bilgisayarınızın ses kartı yöneticisinden (Realtek HD Audio, AC97 gibi) gerekli konektör atamalarını kontrol et.