Dizilerde şöyle kücük rollerde nasıl oynanılır.Özellikle gençlik dizilerinden falan?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
bir ajansa basvurmayı dene.bilgilerini ıvırını zıvırını alsınlar iş çıkarsa ararlar seni. bir arkadaşımdan biliyorum zamanında kampusistanda oynamıştı kantinde dolanıp duruyordu
Hangi ajanslar mesela?Örnekleri alayım ona göre birşeyleri aktif edicem...
Ajanslara başvuruyorsun. Onlar da seni dizilere figuran lazım olunca arıyorlar tipine göre.
Benim arkadaşımın kardeşi de böyle çok hevesliydi. Avrupa Yakası'nda bir bardaki halay çekme sahnesinde filan oynadı. Daha bir sürü dizide çıktı da ben unuttum onların adını.
Ajans adını bilmiyorum hiç sormadım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Teşekkürler hocam Bir Başvurabilecegim saglam ajansları örnek verseniz iyi olacak
Figüran pazarı gibi bir yer var bende haber bültemlerinde görmüştüm insanları minibüslerle alıp gidiyorlarmış..
Online birşeyler yapıcam bakalım buldum bir kac ajans deniyelim
Figüran pazarı gibi bir yer var bende haber bültemlerinde görmüştüm insanları minibüslerle alıp gidiyorlarmış..
Heee...
Şu bizim amele pazarları gibi
Ajansa gireceksin ve bekleyeceksin sonra yine bekleyeceksin ve sonra tekrar bekleyeceksin.
Zor iş be
Vallahi bu işte ne yakışıklılık para ediyor ne tip ... Para desen bi nebze bak her dizie her türlü insana rol vardır yani şöyle düşünme yakışıklı değilim zaten dizide oynamak için manken olmaya gerek yok yani bu demek oluyorki dizide çirkin bi rol vardır onemlı olan senaryodaki karaktere en çok uyan tipi bulmak ... Buda CAST yapanları direk bağlıyor cast çiler ajanslarla çalışıyor ... Sana uyan karakteri castçi ajans a tarif eder ajans elındekı adamları toplar tarıfe uygunları eleyerek castçilere sunar castçi gelir bakar ( karpuz seçer gibi ) beğendiğini kadroya dahil eder daha sonra deneme çekimleri falan filan ...
Sana tavsiyem sükseli bir ajansa girmeye çalış ..
( Yaşamadım sadece geçtiğimiz senelerde tiyatro eğitimi gördüğümden çevremde yaşadıklarımdan derledim. )
Hemen ekliyeyim tanıdık bir oyuncu varsa bu iş dahada kolaylaşır.
Hmm anlıyorum dostum... Da sükseli derken nasıl bir ajans tavsiye edersin bilgim yok hangi ajans iyi hangi ajans kötü o yüzden sorma mecburiyetindeyim...
taxim'de the marmaranın sağında bir kültür binasımıydı neydi onun önünden gelip alıyorlar sabahları bekle orada gelir toplarlar sizi. ama para alamazsın.
quote:
Orjinalden alıntı: BOZKURT_KMZ
İyide şehir verdigimi hatırlamıyorum nerden biliyorsun istanbullu oldugumu İzmirliyim...
Sükseli derken cast'çilere daha çok eleman veren daha çok ünlü kişilerin dolandığı ajanslardan bahsediyorum... İsim veremem yani bilmiyorum ama google bu konuda biçilmiş kaftandır araştırıp birçoğuna ulaşabilirsin ; Ayrıca yaşın kaçtı ?
quote:
Orjinalden alıntı: Ozdamar
Sükseli derken cast'çilere daha çok eleman veren daha çok ünlü kişilerin dolandığı ajanslardan bahsediyorum... İsim veremem yani bilmiyorum ama google bu konuda biçilmiş kaftandır araştırıp birçoğuna ulaşabilirsin ; Ayrıca yaşın kaçtı ?
16. Gencim daha ben:P
İzmirlisin işin zor : İstanbulda olsan ben sana yinede biryer söyliyeyim o halde:www.erberk.com.tr reklam oldu ama .. neyse bir irtibata geç bakalım
ayrıca google da araman için . CAST AJANS diye aratırsan işini görecek yerleri bulman daha kolaylaşır.
quote:
Orjinalden alıntı: Ozdamar
İzmirlisin işin zor : İstanbulda olsan ben sana yinede biryer söyliyeyim o halde:www.erberk.com.tr reklam oldu ama .. neyse bir irtibata geç bakalım
ayrıca google da araman için . CAST AJANS diye aratırsan işini görecek yerleri bulman daha kolaylaşır.
Neyse bakıcaz bakalım... Cok sagol ilgilendigin icin dostumİyi aksamlar.
Ajans konusunda Tümay Özokur'u tavsiye ederim.Anlaşma olarak 5 yıllık sözleşme yapıyorsun.Fakat diğer ajanslar gibi aslan payını kendileri alıp sana küçük bir meblağ vermiyorlar.Senden anlaşmanın sadece %10'unu alıyor.Ayrıca Tümay Özokur Ajans için oyuncu fabrikatörü de deniliyor.Hemen hemen tüm dizilere oyuncu tedarik ediyorlar.