Şimdi Ara

dizel yerine kalyak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

geçen bir videoya denk geldim adam kalyak (heating oil) ile dizelin aslında aynı olduğunu söylüyordu. sadece renk farkı varmış içine katılan boyadan dolayı. o da yollarda dizel yerine kalyak kullananların cezalandırılması içinmiş. tabi videodaki adam amerika'da ve oraya göre anlatıyor. kalyakta yol vergisi olmadığı için daha ucuza geliyor.

türkiye'deki denetim durumu nedir, cezası var mı kullanmanın?

• Eşeğin aklina karpuz kabuğu düşürmeyin simdi, TR de 10 numara yağdan tut, kızartma yagina kadar kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    ya onları biliyoruz hocam ama kalyağın kullanımıyla ilgili hiçbir şey bulamadım. acaba farklı bir ismi mi var bizim halk arasında bilmiyorum ki. yoksa bizim kamyoncuların tırcıların aklına nasıl gelmez
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Bence kamyoncuya göstersen hemen halk arasındaki ismini söyler

• bir problem olmasaydı en başta TR de görürdük

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar olayı çözdüm.

amerika'da ve avrupa'da bahsi geçen kalorifer yakıtının adı fuel oil 2 oluyor. aslında ısıtma dışında tarım araçlarında, yatlarda falan da kullanılabiliyor.

türkiye'de kalorifer yakıtı diye satılan ve akaryakıt fiyatlarına bakarken gördüğümüz kalyak ise fuel oil 4. sebebi buymuş. yoksa millet gider alırdı dizel yerine istasyonlardan.

ama bu yurtdışındaki olay cidden ilginç. fuel oil 2 ile bildiğimiz dizel yakıtının neredeyse aynı olduğunu sadece kükürt ve katkı farkı olduğunu söylüyorlar. o yüzden de birbiri yerine kullanılabiliyor. bunu bilen devlet de fuel oil 2'ye (yurtdışındaki kalorifer yakıtı) ayırt edilsin diye kırmızı boyar madde ekliyor ki daha fazla vergi koyduğu dizel yakıt yerine kullanılmasın ve kullanan olduğunda ceza yazabilsin.

birleşik krallıkta fuel oil 2'ye "red diesel" diyorlar. adamlar kara para aklama gibi yakıt aklama yapıyorlar. yakıtın kırmızı rengini beyazlaştırıyorlar ki yakıt kontrolünde anlaşılmasın ne olduğu. olayın ciddiyetini şu atacağım videoyu izleyerek anlayabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/VICE/videos/1587867864579799/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 14 Nisan 2017; 1:5:42 >

• Kalyak nedir ya kalorifer yakıtı (fuel oil)den bahsediyorsan, karlı birşey olsaydı 10 yağ, kanola yağı, kızartma yağı hatta bio dizel üreten türk halkı fuel oil i çoktan keşfetmiştir merak etmeyin.

Edit:Arkadaş olayı çözmüş tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 14 Nisan 2017; 0:56:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • StG 44 kullanıcısına yanıt
    Ülkeye gelse %80 vergi dilimine girip yine avantajsız olurdu, o yüzden sıkıntı yok

• aynen hocam ben de sevinmiştim ne güzel ucuz yakıt buldum diye.
  • Turkiyede araclar suyla calissa suyun litresi 5 lira olur sen merak etme

• Ne fakir ülkeyiz be, hesap ettiğimiz şeylere bak

• nat geo da bi belgeselde amerikalı çiftçiler yağ otu yetiştirip yağı ile dizel motorlarını çalıştırıyordu.
    Bu tarz şeyler mümkün olabiliyor ama uzun vadede ne kadar mantıklı orası tartışılır.
    Özellikle arabalarda eurodizelin kalitesi bile performans farkı yaratırken değişik bir yakıt koymak akıl karı değil. Ha pancar motorunda deneyebilirsin sıkıntı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.