Şimdi Ara

DİZEL SİLİNDİR KAPAK CONTASI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler Arkadaşlar Bir Sorum Olacktı.

Dizellerde silindir kapak contası yandığı nasıl anlaşılır.Ne gibi belirtileri olur ? Mavi Dumanla bir ilgisi varmıdır bunun ?

Yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden..

• Upp .
  • Mavi duman yag yakmasi anlamina gelir,contayla bi alakasi yok,turbo mili yag kaciriyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    İlk çalıstırmada duman atma var videoyu koydum. Servis ve birkaç ustaya gosterdım motorda ufleme yok durumu cok iyi dedi yakıttan veya enjektorlerden kaynaklanır dedi.Yakıtı Bpden alıyordum yaklasık 1.5 sene bpden aldım yag karıstıyorlarmıs. Shelle gectim ikinci depoyu aldım ustanın dedigi gibi Würth marka enjektor temizleyici attım ama bisi degismedi Sabah ilk çalıstırmada çektıgım videoyu attım. Neden atıyor olabilir boyle.?

https://www.youtube.com/watch?v=HFrq4sZPXuY

Birde hocam yağ eksilme yok cekısden dusme yok araçta. Egzoz dumanı aşırı derecede pis kokuyor. Suan Würth var içinde atalı yaklasık 80km oldu etkisini ne zaman gosterir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 17 Mart 2016; 17:32:35 >

• Enjektör ve carbon temizliği iş görebilir bizim araçta böyle uğraşmıyorum bana bir zararı yok ısınınca düzeliyor çünkü.

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Benin dusuncem kisa sureli mavi duman atmasi ise arac motoru calismiyorken yanma odasina yag siziyor ve bu yag olk calismada yaniyor gibime geliyor,nerden sizar nasil gelir bilmiyorum ancak kisa sureli oldugu icin cok onemli bir sorun gibi durmuyor.

Ek:enjektorden oldugunu dusunmuyorum,mavi duman yag yakma belirtisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 17 Mart 2016; 17:38:20 >
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Boylemi hocam sizinkide? Benim sadece sabahları ilk çalıstırmada yaklasık 1 dk atıyor ama saglam atıyor.Bidaha ertesi sabah calıstırana kadar atmıyor. Adamlar motorun durumu cok iyi dediler üfleme hiç yokmuş ama işte nedini çözemedigim sabahları ilk çalıstırmada mavi duman atma olayı var. Arkadan baska bir arabayla takıp ederek gaza 4 bin devire kadar 3.viteste yuklendirdim ama gram atma yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 silindir araca LPG ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam Turbodan olma ihtimali varmı ? Turbonun agzında yağ var biraz Yogunlasmadanda olabilir ama turbodan olunca ıslık sesi gelir diyorlar oda yok.

Bide sabah çalıstırdıgımda tam duman atarken gaz verdim daha cok atıcakmı diye gaz verince duman tamamen kesılıyor bırakınca devam ediyor. 1 Dk sonra kesılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 17 Mart 2016; 17:47:59 >
  • Bendekide aynı motor çok soğukken yapıyor ısınınca gün içinde yapmıyor, ki zaten motor yağ yaksa eksiltme yapar, ilk çalıştırmada turboda ve intercoolerda kalan yağ geliyor olabilir ama bu turbo yağ kaçırıyor diye değil motor havalandırması tekrardan turbodan geçip motora basıldığı için. Bende uzun süredir böyle bir sorun yaşamadım, ama benim bildiğim enjektörlerden yapıyor bir kaç kere sordum öyle söylendi, bende birşey yaptırmadım bir zararı yok diye

Sizde yağ eksılmesi varmı ? Ne zamandan beri bu durum var.

Ayrıca araba 1.6 tdci focus2
  • Bizdeki ford transit uzun zamandır var üatüne 50.000 km yaptım gene bir şey olmadı, aynı tamir ettirsem değişirmi onuda bilmiyorum ama zamanım olmadı aracı bırakmaya.

• hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Turbo mili yag kacirsa direk motor yanma odasina gidiyor ancak bu durumda arac surekli yag yakar,sizin sorun ilk calistirmada kisa sureli bu durumda arac yanma odasina motor calismiyorken biryerlerden geliyor aklima subap contasi filan geliyor

Evet öyle bir duyumda duydum Subab contası olursa maliyeti ne kadar tutar?
    Anladım yaklasık 3 haftadır bendede var. Suan ıcın bi sıkıntısını gormedım. İnsallah yolda bırakmaz buyuk arıza cıkartmaz.
  • Bu kadar kafanıza takmayın.Motor soğukken, (tabi araçtan araca değişir) mavi ve ya beyaz duman atması da, hatta daha soğuklar da egzosttan damlalar halinde su gelmesi bile normaldir.
  • çarkçı_başı kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam cunku mavi duman pek hayra alemet olmadigi icin killandirdi beni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.