Şimdi Ara

DİZEL OTOMOBİLE TALEP GİDEREK ARTIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugünkü milliyetin haberinde otomobilde dizelin avrupa ve türkiyede hızla arttığını ,avrupada % 60 lara ulaştığı türkiyede ise 2006 da % 50 ye ulaşacağı beklenmektedir. dizele olan talebin gün geçtikçe artması insanların bu konuda dahada bilinçlendiğini göstermekte. yeni dizeller gerçekten harika. sanırım bu kadar insan boşuna tercih etmiyor. bu talep arttıkça bence benzinli dizel arasındaki ( oto fiyatları olarak) fark kalmayacak gibi görünüyor.

• ama bizde sıkıntı olacak dize.yakında benzin ile dizel aynı fiyata satılırsa hiç şaşırmam.

çünkü avrupada bizdeki kadar kara taşımacılığı yok.o yüzden adamların dizele bizim kadar ihtiyacıda yok.

ama bizde dizel tüketimi çok fazla onlara göre.
  • Dizel ile benzinli aracın aynı fiyata geleceğini zannetmiyorum. Dizelin imalat masrafları, özellikle de yeni nesil dizellerin, daha fazla olur ve üretici bunu fiyata yansıtır. Belki aradaki fark bir miktar azalabilir ama eşit olması çook zor ihtimal
  • bence her ne kadar benzin dizel yakıt farkı eşitlensede dizelin artıları fazladır. geçenlerde bir kanalda bu konuda yetkililerle tartışma vardı. bir rafineri yetkilisi (sanırım tüpraştan) dizelle benzinin eşitlenmesi mümkün değil dedi . böyle olursa türkiyede bazı dengelerin bozulacağı yani bunun türkiye içn uygun olmadığı gibi şeyler söyledi. ama burası türkiye belli olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: FCSDSL

Dizel ile benzinli aracın aynı fiyata geleceğini zannetmiyorum. Dizelin imalat masrafları, özellikle de yeni nesil dizellerin, daha fazla olur ve üretici bunu fiyata yansıtır. Belki aradaki fark bir miktar azalabilir ama eşit olması çook zor ihtimal

Avrupada bir çok ülkede aşşağı yukarı dizel ile benzin aynı fiyat hatta dizelin benzini hafifte olsa fiyat olarakta geçtiği ülkeler var
  • Litre fiyatı eşitlense de 100 km de 2 lt lik fark km de yaklaşık 5 ykrş daha az yakması demektir.
  • tr avrupayı geçer

herkesi dizele davet ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dizel hiçbirzaman benzinle aynı fiyata gelmez

rafineri çıkış fiyatlarını inceleyin

motorinin rafineriden çıkış maliyeti benzinden çok ucuzdur

devir dizel deviridir

az km yapıcak olanlar dahi dizele dönüyor ikinci elde prim avantajı sebebiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 7 Şubat 2006 13:33:48 >
  • dizelin üretim maliyeti benzine göre daha ucuz olacağı doğrudur ancak
    daha ucuz satılacağı anlamına gelmez.... ama görünen odur ki uzunca bir süre daha (hibrid otolar gelene kadar)
    en ekonomik araba dizel ve lpg olmaya devam edecektir....
    selamlar
    selçuk
  • ÖYLE VEYA BÖYLE KESİN OLAN BİRŞEY VAR , O DA DEVİR DİZEL DEVRİİİİİİİİİİİİİİİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

tr avrupayı geçer

herkesi dizele davet ediyorum

__
  • Benzinli motorda hibrit arabalar çıkacak dizelle başedecek derken şimdide dizel ve hibrit araba üretimine girişmişler.
    Hem dizel hemde elektrikli arabalar ekonomide rakip tanımayacak çıktıgı zaman.
    Arabam.com da okudum haberi.

Link : Peugeot ve Citroen'in oluşturduğu PSA Grubu dizel motorla elektrik motorunu birleştirdi
  • motorin ile benzin eşitlenirse tr de kamyon taşımacılığı durur
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

motorin ile benzin eşitlenirse tr de kamyon taşımacılığı durur

• quote:

Orjinalden alıntı: byurt

quote:

Orjinalden alıntı: FCSDSL

Dizel ile benzinli aracın aynı fiyata geleceğini zannetmiyorum. Dizelin imalat masrafları, özellikle de yeni nesil dizellerin, daha fazla olur ve üretici bunu fiyata yansıtır. Belki aradaki fark bir miktar azalabilir ama eşit olması çook zor ihtimal

Avrupada bir çok ülkede aşşağı yukarı dizel ile benzin aynı fiyat hatta dizelin benzini hafifte olsa fiyat olarakta geçtiği ülkeler var

Benim kastım otomobil fiyatları. Yakıt fiyatları için söylediğin geçerli
  • --------------------------------------------------------------------------------

15 yıldır şoför olarak çalışan biriyim ve senede 10 000km.nin altında yol yapan insanların dizel almasını saçma buluyorum.Öncelikle dizel araçların bakım ve arızaları benzinliye göre çok daha pahalı.Aynı maraka aracın dizeli ve benzinlisi arasıda ortalama 5000ytl fark var.Yakışları farkı ortalama km.de 100kr. dersek senede 10 000km. yol yaptığınızda cebinizde 1000ytlkalacak demektirki buda sizin ancak 5 sene sonra kar etmeye başlayacağınız anlamına gelir.5 sene içinde satmazsanız.Birde özellikle kışın eurodizel dahi olsa soğukta mazotun katılaştığını biliyoruz.Comon-Rail teknolojisi ile çalışan motorlar normal dizellere göre çok daha basınçlı pükütme yaptığı için kalınlaşan mazot ağır arızalara yol açıyor buna çok defa şahit oldum.Maliyetide çok yüksek.Benzinde ise kışın marşınıza basar gidersiniz.Özellikle yeni nesil dizelleri karlı zannetmeyin kaşıkla verdiğini kepçeyle çıkarıyor emin olun.

• quote:

Orjinalden alıntı: sinanbirinci

--------------------------------------------------------------------------------

15 yıldır şoför olarak çalışan biriyim ve senede 10 000km.nin altında yol yapan insanların dizel almasını saçma buluyorum.Öncelikle dizel araçların bakım ve arızaları benzinliye göre çok daha pahalı.Aynı maraka aracın dizeli ve benzinlisi arasıda ortalama 5000ytl fark var.Yakışları farkı ortalama km.de 100kr. dersek senede 10 000km. yol yaptığınızda cebinizde 1000ytlkalacak demektirki buda sizin ancak 5 sene sonra kar etmeye başlayacağınız anlamına gelir.5 sene içinde satmazsanız.Birde özellikle kışın eurodizel dahi olsa soğukta mazotun katılaştığını biliyoruz.Comon-Rail teknolojisi ile çalışan motorlar normal dizellere göre çok daha basınçlı pükütme yaptığı için kalınlaşan mazot ağır arızalara yol açıyor buna çok defa şahit oldum.Maliyetide çok yüksek.Benzinde ise kışın marşınıza basar gidersiniz.Özellikle yeni nesil dizelleri karlı zannetmeyin kaşıkla verdiğini kepçeyle çıkarıyor emin olun.

ben sana katılmıyorum dizel arabayı pahalı alıyorsun ama satarkende pahalı

ayrıca şu ana kadar hiç motorda bir arıza olmadı

kaç km yaparsanız yapın herkesi dizele bekliyorum

• evet, bugün toyota 1.4 motor d-4d beni bi solladiki şaşırdım kaldım.

hem hızlı hem ekeonomik herbişey var dizellerde.
  • Dizellerde turbo var turbo demek performans ve iyi hızlanma demek bu da göz ardı edilmemeli
  • Ben dizel hakkında tecrübelerimi belirttim.Yeni nesil dizel araçlar adı ne olursa olsun (common rail,crdi.d-4d,cdi vb.)sistem olarak hepsi aynı ve hassas, tabi sonuçta herkes kendi bilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.