Şimdi Ara

,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 16 Haziran 2023; 17:1:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 10 yıl Megane 2 sedan 1.5 dizel kullandım. Bunun 6 yılı ve yaklaşık 100 bin kmsi yazılımlıydı. Motor çok iyidir ama kasanın kendisi motoru kadar kaliteli değildi. Yani evladiyelik konusu soru işareti. Hatırladığım kadarıyla otomatik dizeller geç çıktı ve 4 ileri şanzımanı bu motora uydurmuşlardı. 5 ileri manuellerde bile 6. vites aranıyordu. Şehirdışında yasal hız sınırını sonuna kadar kullanıyorsanız bu motor-şanzıman biraz yoracaktır. Düz viteslerde bile aracın ekonomik sürüşü 5. vites ve 90 km sabit hıza ayarlıydı, otomatiklerin farklı olacağını sanmıyorum.

• Arkadaşımda 4 vites otomatik vardı. 90-100 geçince bağırmaya başlıyordu. Donanım konfor olarak Cruze aratır. Bence en mantıklısı yine düzgün bir araba almak olur. İmkan varken yüksek model düşünebilirsin. C Elysee vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüplü arabadan fazla yakar

• Temizini çok zor bulursunuz. Kia ceed veya i30 sağlamlık olarak iyidir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    200tl gaz aldım 27km ortalama hızım var şuan 8.7litre ortalama tüketim gösteriyor yol bilgisayarı.2 litre üstüne koysan 10 litre gaz yakmış oluyor değil mi? Sakin kullandım genellikle trafik rahattı dur kalka girmedim ona rağmen böyle yakması bana çok geliyor.

Edit: ortalama hız 29 tüketim 8.4 litre oldu 60km yol yaptım toplam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 14 Mayıs 2023; 15:10:25 >
  • nigya08 kullanıcısına yanıt
    Cruze daha iyise o zaman neden her yer megane dolu hocam? Her köşede bir megane 2 görüyorum.Bana göre tek sıkıntısı çamurlukların plastik olması ve farların ampulunü değiştirmenin zahmetli olması onun dışında kötü bir yanı yok gibi.Bir de kronik cam kaldırma mekanizması arızalanıyormuş sanırım.

• MaSaFeL M kullanıcısına yanıt
    Çok sürat yapan biri değilim, genelde hep 80 veya 100km hızla giderim yolun durumuna göre zaten.O konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama otomatik şanzımanı sağlam mıdır çok masraf açar mı onu bilmiyorum.Genelde şanzımanı kontrol ettirin diye uyarı veriyormuş, selenoid arızası felan oluyormuş ama çok ciddi bir sıkıntısı yoktur herhalde değil mi? Sonuçta tork konvertörlü bir şanzıman.

• Dizel reno alınmaz. Çoğu 15 20 kere el değiştirmiş kmsi düşürülmüş oluyor
    Kia Cerato alabilirsin işçilik olarak megane dan daha iyidir

• Bizim milletimiz parçası ucuz olsun servisi çok olsun piyasası yok gözüyle bakıyor o yüzden. Megane 2 de iyi tabiki. Dizel alacaksanız çok temiz km düşük olması bence önemli olur

• Degerler boyleyse yakit tuketimi cok iyi. Bu arada cruze kalite olarak megane 2 den daha iyi

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Böyle dedin korkuttun şimdi beni hocam, bi bakayım şu kialara o zaman nasılmış.

• Megane 2’nin sorunlu bir araç olduğuna dair sanayide çok duyum aldım. Araştırmalarım sonucunda almaktan vazgeçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 14 Mayıs 2023; 19:0:51 >
  • Bütçeyi artırabiliyorsanız edc olarak geçen 6 ileri otomatik Megane 3 hb ya da sedan versiyonu olan fluence tavsiye ederim.

Geçtiğimiz 3 sene boyunca 2014 Megane hb 1.5 dci edc touch paket araç kullandım. Bakımdan bakıma sanayiye gidiyordum. İstanbul şehiriçi yakıt tüketimi 6lt ile ekonomik bir araç olduğunu söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 14 Mayıs 2023; 21:19:20 >
  • Megane 2 ler 5 senelik araclardı ozaman aldığımda heryeri dökülüyordu. Şuan düşünemiyorum kasanın halini kasalar haşat olmuştur

• Megane 2, hem de dizel alacaksınız öyle mi? Sanayi esnafı bunu beğendi

• Böyle çevre evlerden uzak olsun. Bize de denk geliyor böyle gereksizler. Arabanin kullanim ömrü zaten 10yıl. Siz bu sure boyunca sikayetsiz binmenize ragmen o kadar kötülemişler ki dandik arabalara bakmissiniz.

Dusunun birde yeni araba almak isteyene neler derler. Ben de mitsubishi colt aldim. Yok satamazsin, parcasi yok vb sacma konustular. Araba oner diyorum. Teneke getz, 8 yas eski polo vb onerdiler. Iyiki onlari dinlemedim.

• SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oluyor hocam, her kelimesi doğru yazdıklarınızın altına imzamı atarım.Duygularıma tercüman oldunuz.

• landscapee kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam ya harbiden o kadar kötü mü? Bilmiyordum bak...Gerçi doğrudur...Çünkü 10 yıl önce o zamanlar piyasası cruze ile aynıydı.Cruze 30bin liraysa megane 2 de 30 bin liraydı.Şimdi bakıyorum megane 250 300, cruze 350 400 arası gidiyor.Ondan mı uygun fiyatları acaba?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.