Şimdi Ara

Dizel Otomatik Hangi Aracı Almalı? Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
8.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dizel otomatik araç almak istiyorum. Yılda 25 bin km civarında şehir içi ve şehir dışı karışık kullanacağım. B sınıfı araçlar şehir içi pratik kullanımıyla, C sınıfı araçlar ise sürüş konforuyla ön plana çıkıyor. Bütçem 49 bin TL, seçeneklerim aşağıda. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Citroen C4: Aslında ideal tercih bu gibi görünüyor ancak Confort paketi için alabildiğim en düşük fiyat 51 bin TL oldu. Sizce bu fiyat yıl sonu kampanyalarıyla düşer mi?

Peugeot 308: Active paket için her şey dahil 48 bin TL fiyat aldım. Aslında araç C4 ile aynı motora sahip ancak kasanın eskimiş olması ve ikinci el değer kaybı beni düşündürüyor.

Peugeot 208: 1.6 motorlu modelinin anlamsız bir şekilde yüksek (50 bin TL'nin üzerinde) bir fiyatı var. 1.4 motorlu model ise performans açısından üzer gibi görünüyor.

VW Polo DSG: Diğerlerine göre boş bir araba. Opsiyonlu araç siparişleri ise yılbaşından sonra açılacakmış. Her ne kadar marka imajı sağlam olsa da bu fiyata bu kadar donanım fakiri bir araba alınır mı bilemedim.

Toyota Yaris Multimode: Fiyat 46 bin TL civarında. Donanım açısından tatmin edici bir araç. Önceki aracım da 2006 model Yaris olduğu için performans ve yakıt tüketiminin tatminkâr olduğunu söyleyebilirim. Tek sıkıntı Multimode şanzıman kaynaklı sorunlar olabilir gibi görünüyor. Bu da kolayca göz ardı edilecek bir husus değil maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtecaxy -- 6 Aralık 2012; 13:44:20 >

• biraz daha eski ama punto 1.3 95 mjet alın derim fiyatı da 42 civarı vergisi düşük bakımı ucuz donanımı iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtecaxy

Citroen C4: Aslında ideal tercih bu gibi görünüyor ancak Confort paketi için alabildiğim en düşük fiyat 51 bin TL oldu. Sizce bu fiyat yıl sonu kampanyalarıyla düşer mi?

Hocam öncelikle imkanlar el veriyorsa C sınıfı araç almanı tavsiye ederim. B sınıfı araçlar ile gerek sürüş dinamikleri, gerekse konfor açısından ciddi farklar oluyor.
    İmzamdaki aracı ben 51 000 TL ye aldım, Eylül ayı sonunda. Eğer 1.6-112 mcp confort plus için sorduysanız 51 000 TL altı almanız şu an için çok zor. Bayileri arayıp şu kadar param var, almak için hazırım düşünürseniz haber veririsiniz gibi haber bırakıp, aralık sonu veya 2013 ocak ayı içerisinde 2012 olarak kalacak araçlardan bi ihtimal alabilirsiniz.
    Maddi imkanları bilmiyorum ama 40-45 gibi rakamları B sınıfı her hangibir araca verirseniz bence yazık olur.

• Punto dizel otomatik artık Türkiye'ye gelmiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenermaniac

quote:

Hocam öncelikle imkanlar el veriyorsa C sınıfı araç almanı tavsiye ederim. B sınıfı araçlar ile gerek sürüş dinamikleri, gerekse konfor açısından ciddi farklar oluyor.
    İmzamdaki aracı ben 51 000 TL ye aldım, Eylül ayı sonunda. Eğer 1.6-112 mcp confort plus için sorduysanız 51 000 TL altı almanız şu an için çok zor. Bayileri arayıp şu kadar param var, almak için hazırım düşünürseniz haber veririsiniz gibi haber bırakıp, aralık sonu veya 2013 ocak ayı içerisinde 2012 olarak kalacak araçlardan bi ihtimal alabilirsiniz.
    Maddi imkanları bilmiyorum ama 40-45 gibi rakamları B sınıfı her hangibir araca verirseniz bence yazık olur.

Hocam 51 bin TL confort paketi için aldığım fiyat, plus paket değil. Bu durumda, 49 bin TL civarına confort paket alınabilir gibi görünüyor. Teşekkürler.

• C4 parasını hakeden bir araç, bence C4 alın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Dizel otomatik araç almak istiyorum. Yılda 25 bin km civarında şehir içi ve şehir dışı karışık kullanacağım. B sınıfı araçlar şehir içi pratik kullanımıyla, C sınıfı araçlar ise sürüş konforuyla ön plana çıkıyor. Bütçem 49 bin TL, seçeneklerim aşağıda. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Peugeot 308: Active paket için her şey dahil 48 bin TL fiyat aldım. Aslında araç C4 ile aynı motora sahip ancak kasanın eskimiş olması ve ikinci el değer kaybı beni düşündürüyor.

Peugeot 208: 1.6 motorlu modelinin anlamsız bir şekilde yüksek (50 bin TL'nin üzerinde) bir fiyatı var. 1.4 motorlu model ise performans açısından üzer gibi görünüyor.

VW Polo DSG: Diğerlerine göre boş bir araba. Opsiyonlu araç siparişleri ise yılbaşından sonra açılacakmış. Her ne kadar marka imajı sağlam olsa da bu fiyata bu kadar donanım fakiri bir araba alınır mı bilemedim.

Toyota Yaris Multimode: Fiyat 46 bin TL civarında. Donanım açısından tatmin edici bir araç. Önceki aracım da 2006 model Yaris olduğu için performans ve yakıt tüketiminin tatminkâr olduğunu söyleyebilirim. Tek sıkıntı Multimode şanzıman kaynaklı sorunlar olabilir gibi görünüyor. Bu da kolayca göz ardı edilecek bir husus değil maalesef.

aklınızda tip olarak(hb,sedan)tarzında bişey var mı
    bencwe 308 ikinci ellerde biraz sorun çıkarttığını duymuştum eğer düzgün değilse bakmayın derim ki 208 hiç bakmayın..
    citroen ler için genel kanı ucuz ama etkili demeleri c4 iyidir ama sağlamlığı hakkında ciddi şüphelerim var(cit. sahibi olan herkes kazalarında maddi yönden diğer araç sahiplerine göre çok üzülüyor...)
    dediğm gibi bir fikir söleyin bizde kesin araçlar sölüyelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FLUENCE ALINIR MI YARDIM?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ikinci el değer kaybı beni düşündürüyor.

cümle ortada.
    ne denmiş?
    2. el denmiş.
    ne denmiş?
    değer kaybı denmiş.
    Peki bu cümleyi kullanan bir kullanıcının citroenle peugeotla ne işi var?
    işi yok.
    Nereye gidecek?
    galerici plazalarına.
    Onlar neler?
    volkswagen opel honda ford toyota
    Peki citroenle peugeot ne burda?

• 1-2 hafta kadar daha bekleyin indirimler veya kampanyalar başlar ozaman Citröen C4 için biraz daha indirim alabilirsiniz.
  • Uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız C4 iyi bir seçim olur eHDI motoru hem yeterli hem ekonomik zamanla alışırsınız MCP şanzımanada , yıl sonu indirimleriyle biraz daha uygun bir fiyata alabilirsiniz bu bütçeyle C segmentinden tercih yapmanızı öneririm yanlız ikinci ele önem veriyorsanız çok al sat yapıyorsanız Fransız araçlar genel olarak pek uygun olmuyor bu duruma temiz ikinci el düşünüyorsanız seçenekleriniz biraz daha artabilir..

Aracınız şimdiden hayırlı olsun..
  • ben kia ceed i bweğenmiştim. bu fiyata bayaa güzelini alırsınız.
  • Orijinalden alıntı: jervis

bencwe 308 ikinci ellerde biraz sorun çıkarttığını duymuştum eğer düzgün değilse bakmayın derim ki 208 hiç bakmayın..
    citroen ler için genel kanı ucuz ama etkili demeleri c4 iyidir ama sağlamlığı hakkında ciddi şüphelerim var(cit. sahibi olan herkes kazalarında maddi yönden diğer araç sahiplerine göre çok üzülüyor...)

Tip olarak kesinlikle hatchback düşünüyorum hocam. C4 için sağlamlık ya da güven konusuna gelince, araç 2010 yılında çarpışma testinden 5 yıldız almış. Onun dışında elimde bir veri yok.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Dizel otomatik araç almak istiyorum. Yılda 25 bin km civarında şehir içi ve şehir dışı karışık kullanacağım. B sınıfı araçlar şehir içi pratik kullanımıyla, C sınıfı araçlar ise sürüş konforuyla ön plana çıkıyor. Bütçem 49 bin TL, seçeneklerim aşağıda. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Leon a da bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biraz çok yakar ama 48 bine i 30 veriyorlar dizel+otom. donanımda güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

cümle ortada.
    ne denmiş?
    2. el denmiş.
    ne denmiş?
    değer kaybı denmiş.
    işi yok.
    Nereye gidecek?
    galerici plazalarına.
    Onlar neler?

Değerli shadow
    bu ikinci el değer kaybını düşünenlere karşı yorumlarını biraz acımasız buluyorum.zira kişi aracı uzun süre kullanmak için alıyor olsada dünya hali bu heran satmak durumunda kalabilir.yada belli bir zaman sonra sattığı zaman araç kelepir fiyatına düşebilir.Türkiyede araç alacakların çok büyük bir çoğunluğunda araç alırken seçtiği kriterlerin arasında ikinci el değeride var.o yüzden bu ikinci eli düşünmesini çok yadırgamamak gerektiğini düşünüyorum
    bu cümleyi kullanan bir kullanıcının pug la yada citroenle ne işi var demişsin ama bu cümleyi kullanmasında asıl suç bence o iki firmanın(örnekte bu firmalar geçtiği için söyliyorum).zira neden 308 in ikinci eli düşük yada insanlar araç çıkalı 4 ay olmasına rağmen neden 208 almıyorlar.peki 206 da durum bumuydu.insanlar sıralara girmişti.dünyada satış rekorları kırmıştı.keza 307.hala heryerde görüyorum .ama 307 deki problemler servislerin bu problemleri çözememeleri ilgisiz davranışlar belki sınıfının en çok satacak araçlarından biri olacak 308 için arkadaşın söylediği soruya muhatap bıraktı.pug insanlarda güvensizlik yarattı.keza eski kasa c4 içinde kullanıcıların memnuniyetsizliğini çok duymuşumdur.
    bir örnek daha vereyim.ticari araçlarla ilgili.insanlar berlingo yada partner le ilgili bu tip soruları sormuyor.ben hiç duymadım partner tepe alacam ama ikinci elinde sorun yaşarmıyın diye sorduklarını.çünkü bu katogoride bu iki araçta gerçekten başarılı.ticari katogoride sorun olmadığı için insanlar bu soruları sormuyor

• Peugeot ve Toyatanın sorunlu şanzımanları olduğunu sık sık okuyorum .Onlar arasında yine en iyi Vw olur !
  • quote:

quote:

cümle ortada.
    ne denmiş?
    2. el denmiş.
    ne denmiş?
    değer kaybı denmiş.
    işi yok.
    Nereye gidecek?
    galerici plazalarına.
    Onlar neler?

Bir ürün satın alırken, hele ki bu ürünün 50 bin TL civarında bir fiyatı varsa, birçok kriteri göz önüne almakta bir anormallik olmasa gerek. Nasıl ki sürüş konforu, yakıt tüketimi araç alımında bir kriterse, benim için aracın ikinci elde uğrayacağı değer kaybı da bir kriter. Yüzde yüz belirleyici mi, değil tabii ki. Örneğin bir araç 3 yılda yarı yarıya değer kaybederse muhtemelen o aracı almam ancak daha makul bir değer kaybı yaşayan bir aracı almayı düşünebilirim. Ancak VW veya Ford marka bir aracı da sırf daha az değer kaybı yaşıyor diye almam, mutlaka başka faktörler de belirleyici olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

bunun konusunu da açtım,2. elden bahseden adamın citroenle peugeotla falan işi olmaz azizim.
    acımasızlık falan değil bu,kimseye bir laf ettiğim de yok.
    Ama gelip buraya alakasız arabaları koyuyorlar,ondan sonra cee golf cee focus diye çıkıyorlar adamın karşısına.
    boşu boşuna kendimizi kasıyoruz yahu.
    2.el,değer kaybı diyen adamın c4le 308le ne işi var Allahını seversen neyin kafasını yaşıyoruz?
    Neyse aşağıda arkadaşada belirtiyorum.
    quote:

benim için aracın ikinci elde uğrayacağı değer kaybı da bir kriter.

yukarda belirttim böyle bir kriteri olan adamın gideceği plazaları.
    Senin citroenle peugeotla falan işin olmaz arkadaşım.
    Ya o kriterden vazgeçip konunu ona göre düzenliyicen,ya da kabak gibi meydanda olan şeyi bize yok ama öyle değil ki ama yani sanki gibisinden cümlelerle kabul ettirmeye çalışmiyican.
    değer kaybı benim kriterlerim arasında ne alam?
    volkswagen opel honda toyota ford
    Gerisi?
    Domates.
    nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 6 Aralık 2012; 21:46:59 >

• Orijinalden alıntı: xtecaxy

Orijinalden alıntı: jervis

Tip olarak kesinlikle hatchback düşünüyorum hocam. C4 için sağlamlık ya da güven konusuna gelince, araç 2010 yılında çarpışma testinden 5 yıldız almış. Onun dışında elimde bir veri yok.

gerçeği sölemek gerekirse o testte artık çoğu arabaya 5 yıldız veriyorlar onun belli kriterleri var ona uysun yeterli...

• quote:

Ya o kriterden vazgeçip konunu ona göre düzenliyicen,ya da kabak gibi meydanda olan şeyi bize yok ama öyle değil ki ama yani sanki gibisinden cümlelerle kabul ettirmeye çalışmiyican.

Ben burada kimseye bir şey kabul ettirmeye çalışmıyorum kardeşim. Forumda herkes gibi soru soruyorum, ilgilenen iyi niyetli insanlar da cevap veriyorlar. Soruyu saçma bulan varsa da cevap vermesin, zorla cevap ver diyen mi var?

Neyse, domateslerle, rokalarla, kabaklarla başlığı meyve-sebze haline döndürmeden konuyla ilgili görüşlerini yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtecaxy -- 6 Aralık 2012; 23:09:51 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.