Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğimiz gibi bi araç arıyoruz eşime. Şu anda kullandığı 2004 1.35GLS otomatik GETZ'ini satıp başlıktaki gibi bir araç istiyorum.
Yaptığım araştırmalar sonucu ben aşağıdaki araçları bulabildim;
1- OPEL ASTRA 2008-2010 ARASI 1.3 CDTI Araç fiyatına göre süper aslında herşey var. Tek bir kusuru var o da easytronik şanzuman :(. Sizden ricam bu aracı uzun süreli kullananlar varsa ne olur ilk ağızdan bu şanzumanla ilgili bildiklerini paylaşsınlar benim için çok önemli. Eğer kullanan arkadaşlar tavsiye ederlerse bu araç favorimiz.
2- PEUGEOT 308 2008-2010 ARASI 1.6HDİ Araç süper. gerçi az km li olanları bizim bütçeyi aşıyor ama astraya göre 2 önemli avantajı var, ilki çokdaha güçlü motor, ikincisi astradaki şanzumana göre daha sorunsuz olduğu söylenen şanzumanı. Yine bu aracı kullanan arkadaşlardan şanzuman ile ilgili tavsiye bekliyorum.
3-Hyundai ve Kia nın i30 ve ceed modelleri. ancak bu araçlarda tork konvertörlü tam otomatik şanzuman kullanıldığı için pek sıcak bakmıyrum. Zira yakt çok fazla diye biliyorum bu tip şanzumanlarda. yine bu araçlardan kullanan arkadaşların yorumlarına muhtacım.
Benim bulabildiğim araçlar bunlar, başka model bilen arkadaşlar varsa önerilere açığım lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin.
Son olarak ne olur neden benznli JAZZZZ düşünmüyorsunuz çok az yakar sorunsuzdur demeyin. Çok az felan yaktığı yok. ayrıca B sınıfı bi araca üstelikte benzinli motora o kadar para vermek içimi yakıyor. VEEEE aracın arka camları bile MANUEL yahu. O sebeple her ne kadar şanzumanı 1 numara olsada JAZZ olmaz.
Jazz dışında az yakan her türlü benzinli Kaliteli araç önerisinede açığım. ;Şu anda eşimdeki GETZ ful bi araç çokda memnun eşim ama tek sıkıntı şehir içi 13 litreleri bulan yakıt tüketimi ve bir türlü gitmeyen motor+şanzuman ikilisi o yüzden değiştiriyoruz.
Hekeze tavsiyeleri ve yorumları için şimdiden teşekkürler.
C4 donanım olarak da üstündür motor gücü olarak da. Fiat Punto Evo ve Bravo'da dualogic şanzımanlar var. Ford Focus 2005-2012 model yılları arasında dizel tiptronic vites kullandı. 2. elde 24000-50000 tl arsı araçları var. Leon dizel,dsg vites şahane. 2004-2007 model Corolla dizel tiptronic vitesli modelleri 90 hp gücünde, gücü yetersiz gelebilir. Volkswagen Polo 1,6 Tdi Dsg vites mutlaka göz önünde bulundurun. 90 hp motoru var fakat araç B sınıfı ve Dsg vites olduğu için 11,5 saniye hızlanması var. Peugeot'un tiptronic viteslerinde sarsıntılı geçişler olduğunu duydum. Test sürüşü yaparak karar verin.
Benimde bûtçe durumum aynı şuanda arabaya ayıracagım Şuanlık en ideal 2009-10 1.6 Hdi mcp Citroen C4 şahsen benim kendim için düşündügüm bu SXPK paket oldudamı tamamdır ;) Zaten 308le aynı motor ve şanzıman mevcut c4de Jetta diyen arkadaş 1.6 Tdi primeline paketi gbi boşu bile 40 küsürden başlıyo.(eski kasa)
35'i veren 40 verir arkadaş daha ucuzada bulursun acil satan cıkarsa arkadaşım 36ya almıştı 1.6 TDi dediğin fiyatlar sahibinde.com'da öyle