Bildirim
DİZEL Mİ BENZİNLİ Mİ?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Cevabı hem çok basit hem çok zor..
Basit.. Çok yol yapıyorsan, uzun yola çok çıkıyor, şehir içinde dur kalkta perişan oluyor, benzin fiyatlarından belini doğrultamıyorsan dizel al..
Yok, "hafta içi işe servisle gidiyorum, yılda 5000-10000 km yapıyorum yapmıyorum" diyorsan, "kırk yılın başı uzun yola çıkarım onda da 10 lira vereceğime 17-18 lira veririm, benim için donanım olsun daha iyi" dersen benzinli..
Ama aslında zor bir soru. Çünkü araba alırken dikkate alman gereken 3 fonksiyon oluyor: Segment (boyut), donanım, motor (yakıt)..
Bu 3 fonksiyon aslında kendi içinde çakışıyor. Örneğin atıyorum 35 milyara;
A segmenti, full+full, dizel bir mini
B segmenti, vasat donanımlı, dizel bir kompakt
veya gene
B segmenti, full, benzinli bir kompakt
alabiliyorsun. Yani aynı marka için genel olarak, 3 fonksiyondan birinden feragat etmek gerekiyor. Üçü birden istendiğinde fiyat uçuyor.
Dolayısıyla kararını tercihlerini gözönüne alarak vermen gerekiyor. Bu 3 fonksiyondan hangisi senin için daha az önemliyse, onu ele, seçenek kendiliğinden karşına çıkacaktır._____________________________ İmzamı kaybettim. Hükümsüzdür.
-
iasonion'a katılıyorum.
paran yetiyorsa her zaman dizel. devir ekonomi devri.
artı şunuda unutmamak lazım dizel araçlar alırken pahalı gelsede satarken daha çok prim yapar, ve yakıtı da ekonomiktir. dolasıyla dizel araç almak pahalı gözüksede aslında benzinli araca göre çok kazançlıdır._____________________________ -
Arkadaşlar bence yeni nesil Diesel araçlar tabi.. Özellikle......TDI.....
VW TOURAN 1,9 TDI_____________________________ (€-b) -
quote:
Orjinalden alıntı: Gölge35
VW TOURAN 1,9 TDI
TDI 'mı yeni nesil dizel????
_____________________________ Sözüm ki tek sana geçmez, celladımsın ey zaman ! -
quote:
Orjinalden alıntı: melankolik23
quote:
VW TOURAN 1,9 TDI
lütfen konuları hemen tartışmaya veya bilginçlik taslamaya döndermeyelim. ne yani tdı larda kullanılan pompa meme teknolojisinin command railmidir nedir ona nazaran eski oldugunu bilmemesi gülünecek bişey mi.. eger bildigin bişeyler var ise gülerek degil efendice yazın ve çıkın. konunun başlıgı ile sizin yazdıgınız arasında hiçbir bag yok.
lütfen burası gerçekten hoşuma giden bir site biz şurada önemli bir başlık attık insanlar bildiklerini ve fikirlerini yazsınlar ki okuyanlara belki bir faydası olur.
CİDDİYETİ KORUYALIM_____________________________
-
Tamam arkasdaşlar ama şurası da var. Türkiyede hala yakıt sorunu düzelmiş ndegil mesela ben birtliste görev yapıyorum orada adamakıllı mazot asla bulamazsınız.Eee dizel araçlarda mazot pis oldugu zaman pompa problemi var ki o pompa problemi de ucuz bişey deggil bu 1 ayrıcaa bu kaçak mazot işi yanlızca dogunun bir problemi degil aynı zamandadada batının da bir problemi
2. Dizel araçların bakım vede parçaları (helede garanti bitti ise) servise düşünce insanın canını çok acıtır.
3. Dizel araçlar şehir içindede okadarda az yakmaz diye biliyorum mesela benim aracım 7 civarı yakıyor (GOLF TSI 140) arkadaşımın passatı var (2.0 TDI ) oda yakıyor 10 lt mazor ha benim racım 1400 cc onun ki 2000 cc ha bende diyorum hi arkadaşımın aracı 1600 olsa idi ortalama 6lt mazot yaksa idi e zaten mazot ile benzin arasında okadarda uçurum yok.
4. uzun yolda dizel kendini belli eder_____________________________ -
Pompayı geç, asıl turbo mesele.. Dizelde yanlış yakıt yüzünden turboyu bozarsan yandı gülüm keten helva.. Garantiye de girmiyor..
Dizel araba, yakıt kalitesinden emin olamayacağınız bölgelerde kullanılmamalı.._____________________________ İmzamı kaybettim. Hükümsüzdür. -
devir ekonomi devri..tabi ki dizel..ben aracımdan memnunum....TDI....
bunları bilgi maksatlı söluyorum okuyan arkadaslara..
caddy 1521 kg ağırlıgında bi araç olmasına ragmen üzrindeki 105 HP TDI motor mükemmel bi performasn sağlıyo..dizel olmasına ragmen rahattlıkla yüksek hızlara ulaşabiliyo (130 km/h ve üstü)..sakin kullanımda şehir içinde 6.5 litre yakıyo ben daha yeni aldım 5 ay oldu alalı 25 YTL mazot aldım 152 km yol gitti şehiriçi..yakıt tasarrufuda bu şekilde..
ŞUNUDA ekleiim..aracımda hiç bi sorun yok POMPA..TURBO arızası gibicesinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlker Yıldız -- 26 Haziran 2007; 12:22:15 >_____________________________ --v\/\/v- DH Volkswagen Caddy Team-v\/\/v--
--v\/\/v- Volkswagen Caddy 2.0 TDI SPORTLİNE 2014 -v\/\/v--
-
Bencede dizel. Babam birkaç gün içinde peugeot 206 dizel alacak. Şehir içinde 5.5 (yanlış hatırlıyor olabilirm) lt, şehir dışı 4.3 yakıyor. _____________________________ üniversiteyi bitirinceye kadar harcadığın para 100,000 YTL, üniversiteden sonra bulacağın güzel bi meslekte alacağın para 3,000 YTL, bu ülkeyi yobazlardan kurtarmak paha biçilemez... -
quote:
Orjinalden alıntı: sadall
quote:
Orjinalden alıntı: melankolik23
quote:
VW TOURAN 1,9 TDI
lütfen konuları hemen tartışmaya veya bilginçlik taslamaya döndermeyelim. ne yani tdı larda kullanılan pompa meme teknolojisinin command railmidir nedir ona nazaran eski oldugunu bilmemesi gülünecek bişey mi.. eger bildigin bişeyler var ise gülerek degil efendice yazın ve çıkın. konunun başlıgı ile sizin yazdıgınız arasında hiçbir bag yok.
lütfen burası gerçekten hoşuma giden bir site biz şurada önemli bir başlık attık insanlar bildiklerini ve fikirlerini yazsınlar ki okuyanlara belki bir faydası olur.
CİDDİYETİ KORUYALIM
komik bir smile attık diye hemen de eleştiri almışız...Belirli sınırları korumak kaydıyla forumda bazı şeyler yapılabilir....Bilmemek ayıp değil tabiii öğrenmemek ayıptır,bu konuya katılıyorum...Arkadaş da TDI'a yeni nesil diyince kendimi tutamadım......Herneyse...
Bu arada sadall benim araç şehir içi 100 km.de 14-16 lira civarı yakıyor....Yani az yakıyor...İşte TDI'I bu kadar çok eleştirmemin sebeplerinden biri de bu....Yakın zamanda 2,0 140 bg.'lik TDI da çıkmasaydı vw için dizel motorlar tam bir rezillikti....1,9 lt araba alıyorsun sadece 105 bg......Başka firmalar o beygiri 1,6 ,,,,,1,5 litrelik motorlarda pek ala sunuyorlar...Bu şu demek;,
AZ GÜRÜLTÜ
DAHA FAZLA EKONOMİ
DAHA AZ VERGİ...
gerçekten ilgisi olana vw'nin TDI ile yeni nesil common-rail hakkında sayfalar dolusu yazı yazar ve de tartışabilirim....Benim üzerinde durduğum vw gibi bir markaya bu dizel teknolojisi(?)'nin yakışmaması...
saygılarımla_____________________________ Sözüm ki tek sana geçmez, celladımsın ey zaman !
-
yakıtla alakalı turbo sırunu demişiniz ama benim bildigim kadarı ile turbo hava basıncı ile çalışmıyor mu yakıtla ne alakası var anlayamadım. yanlışım var ise düzeltin _____________________________ -
dizel alıcaksanız 5 yılda 150.000 km yaptıktan sonra benzinliye göre kara geçersiniz
yani çok yol yaparım ben diyorsan dizel ama o da uzun süre sonra kara geçmeni sağlar_____________________________ -
aslında bişeyi atlıyoruz.
dizel araç aldığınızda ilk günden kara geçersiniz. nasıl mı?
bugün sıfır bir volkswagen polo 1.4 trendline benzinli versiyonunu 25.300 ytl dizel verisyonunu ise 29200 ytl'dir.
peki bu araçları 2006 da aldınız diyelim. bugün satmak istediğinizde 1.4 benzinli trendline ikinci el değeri 20000-21000 ytl civarındadır. dizel versiyonu ise 25000-26000 ytl civarındadır. benzinli için değer kaybı yaklaşık 5000 ytl, dizel için değer kaybı 4000 ytl'dir. yani satarken biraz daha olsa kara geçtiniz ve üstelik satarkende dizel olan araç benzinli olana göre daha çabuk alıcı bulacaktır.
bence dizel araç alırken yılda ne kadar kilometre yaptığınızın bir önemi yoktur. paranız yetiyorsa dizel araç alabilirsiniz. netice benzinli araca göre 4000 ytl daha fazla verdiniz ama satarken benzinli araç ile aynı fiyata satmıyorsunuz ki. ikinci elde satarken 4000 ytl daha pahalı gidiyor benzinli verisyonuna göre. insan sıfır alırken dizele 4000 ytl fazla verdim şu kadar kilometre yaparsam amorti ederim diye düşünüyor. oysa aradaki farkı amorti etmiyorsunuz; kar ediyorsunuz.
bu yüzden alın ilk günden kara geçin
yeni nesil yüksek ağırlıktaki b segmenti (corsa,clio3,207 vs) araçlar için de diesel çok avantajlı.
Fakat;
düşük kilo ve yüksek teknolojili benzinli motora sahip b segmeti araçlar için ise dizeli gereksiz buluyorum, yani colt-yaris-jazz üçlüsü için. çünkü bunlar zaten şehir içi 7 şehirdışı 5 litre ccivarı yakan araçlar, ve düşük ağırlıkları sebebiyle dizelin yüksek torkuna fazla ihtiyaç duymuyorlar.
yine c ve d segmentinde dizeller için 2000 motor almak zorundaysanız, sene de en aşağı 25bin km yapmanız gerekir ki amorti edebilesiniz._____________________________ ortada gerçekten bir tedarik sorunu olsaydı
aralık 2022 son 5 yılın rekoru,
ocak ve şubat 2023'de tüm zamanların satış rekoru kırılamazdı. -
yılda kaç km yapıyorsan yap farketmez sıfır alacaksan benzinli ikinci el alacaksan dizel al kaybetmezsin _____________________________ EMNİYET KEMERİ HAYATA BAĞLAR.LÜTFEN KEMERSİZ ARAÇ KULLANMAYIN. -
bence her açıdan dizel daha karlı.bazı arkadaşlar hala amortiden bahsediyo ama sanki dizel araç satıldığında değerininden çok şey kaybediyo ya da benzinli kardeşiyle aynı fiyata gidiyo...
alırken pahalı ama satarken de öyle.her ay benzinciye uğradığınızda cebinizden deponuzu doldurmak için çıkan para da cabası..._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: extremeenvy
bence her açıdan dizel daha karlı.bazı arkadaşlar hala amortiden bahsediyo ama sanki dizel araç satıldığında değerininden çok şey kaybediyo ya da benzinli kardeşiyle aynı fiyata gidiyo...
alırken pahalı ama satarken de öyle.her ay benzinciye uğradığınızda cebinizden deponuzu doldurmak için çıkan para da cabası...
+100
Ben dizel almadığıma çok pişmanım.
arasında 3000 ytl fark vardı.
3000 ytl ye ben 3 sene binerim arabaya diye düşündüm ama maalesef öyle olmuyor.
elinde imkan varken dizel al.
1 lt benzin ile 12 km yol gidiyorum (yani 2.95 ytl ye 12 km)
1 lt mazot ile 19 km gidiyor benimkinin dizeli (yani 2.37 ytl ye 19 km)
aradaki farkı sen hesapla artık._____________________________ imzami kaybettim, gören ya da duyan var mı? -
climanjaro ya katılıyorum ama ögrenciysen kesinlikle benzinli nedenmi zaten cok gezmiyorsun ben arkadaslarla bu konuyu konustugumda hepsi keske bu kadar fark veripte dizel almasaydım derslerden nasıl olsa süremiyoruz adam gibi giden paraya acırım flan gibi laflar ediyor ama uzun yolun fazlaysa,yılda fazla km yapıosan kesinlikle dizel
_____________________________ RC
Benzer içerikler
- passat paket sıralaması
- 1.4 tsi 122 hp motor nasıl
- caddy 1.6 comfortline yorumlar
- jetta 1.2 tsi bluemotion
- 1.2 tsi golf alınır mı
- volkswagen phideon
- elektrikli transporter
- volkswagen id.4
- volkswagen magotan
- vw atlas
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler