Şimdi Ara

Dizel enjektör yerinden söküldüğü an devre dışı mı kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seneler önce bunun hakkında konu açmıştım ama hiç sağlıklı ve açıklayıcı yorum alamamıştım. Soru çok basit;

Dizel Enjektör yerinden söküldüğü an tekrar takıldığında eskisi gibi çalışmaya devam eder mi? Veya sökülmese bile fişi çıkarılıp tekrar takıldığında çalışmaya devam eder mi? (Külbürtör kapağını sökmek için mesela fişlerini çıkarttığımda)

Hep merak ettim ve korktum açıkçası. Enjektörü tuttum ustaya söktürdüm enjektörün contalarını değiştirmek için. Adam geldi hiçbir şey yapmadan tekrar yerine taktı ve çalışır mı böyle? Üzerlerinde bir kod varmış o kod enjektör çıkarıldığı an geçersiz kalıyormuş ve tekrar kod alınması gerekiyormuş bu muhabbet nedir? Veya üzerindeki elektrik soketi sökülünce mi devre dışı kalıyor?

Biri rica ediyorum açıklarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Mart 2023; 7:30:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam otomobilin marka modeli nedir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sökerken üstüne rakam yazarlar genelde kodlama gerekmesin diye. tekrar kodlama gerekse yazmazlardı heralde.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Sökerken o kodların artık geçersiz olduğunu duymuştum bende. Gel çık işin içinden şimdi.

Ben mormalde sökülünce sırf devre dışı kalıyor enjektörcünün yeni kod ataması lazım diye külbürütör kapağına falan ellettiremiyorum. Dediğim olay yoksa söktürürüm enjektörleri çünkü

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

yani zor bir şey değil gerekliyse söktür gitsin 

• enjektör sökülüp "hiç bir tamir temizlik yapılmadan" aynı yere takılırsa tekrar kodlama istemez. usta uydurması bunlar.

sadece enjektörün dibindeki bakır pul değiştirilir mis gibi kullanılır.

fakat enjektör tamir edilir, parça değişir veya makinede temizlenirse tekrar farklı bir makineye bağlanıp yeni kod alınır. bu yeni kod ise arabaya tanıtılır.

• Çekiş probkeminden dolayı,usta enjectörleri söktü ,aynı marka ve model başka bir araçtan çıkarıp benim araca taktı,teste çıktık çekıste bir değişiklik olmadı,tekrar değiş-tokuş yapti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse çıkarttıyım külbütör kapağını da temizlettiririm valla

• vayanamvaybabam kullanıcısına yanıt
    Hocam audi euro6 enjektörler var üzerinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.