Şimdi Ara

DİZEL'E GAZ YAĞI KATMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
26.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi aksamlar. Arkadaşlar öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Allah yurdumuzu iç ve dış düşmanlarından korusun.
    Patrona 2001 model otamatik E 430 mercedes araç alındı. Aracın kullanmak klavuzunu okurkan dikkati çeken bir bölüm vardı

E 430 KULLANMAK KLAVUZU SAYFA: 377

Akışkanlık iyileştiricileri gaz yağ ile birlikte de kombine edilerek kullanılabilir. Serbest bırakılan akışkanlığı iyileştiriciler hakkında her Mercedes-Benz servis istasyonunda bilgi alabilirsiniz.

İlave edilen karışımın miktarını dış ısıyı göz önünde bulundurularak olabildiğince düşük tutun.

GAZ YAĞI AZAMİ %50 oranında katılabilir.

kATKI maddesinin dizel yakıtın akışkanlığı parafin kaybından dolayı yetersiz seviyeye düşmeden önce dizel yakıta ilave edin. Parafın kaybından kaynaklanan arızaların gidedilmesi ancak bütün yakıt sisteminin ısıtılması sonucunda mümküdür.

KIŞ DİZEL YAKITI BİR ÇOK DURUMDA -20 C. KADAR OLAN DIŞ ISILARDA SORUNSUZ KULLANILABİLİR.

DIŞ ISI YAZ DİZEL YAKITI GAZ YAĞI

-15 İLE -23 C ARASI %80 %20

DIŞ ISI KIŞ DİZEL YAKITI

-25 İLE -30 C ARASI %80 %20

Arkadaşlar benim merak ettiğim MERCEDES olmayan aracın DİZEL YAKIT0na I GAZ YAĞI KATILIRMI gaz yağı katmak yakıt tasarrafu sağlarmı
    Bu işin mantığını açıklayabilirmisiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mazota Gaz Yağı Katmak: Bilmen Gerekenler

Dizel araç sahipleri, yakıt ekonomisini artırmak veya enjektörleri temizlemek için mazota gaz yağı katmayı düşünürler. Ancak bu uygulama riskli olabilir ve motoruna zarar verebilir.

Gaz Yağı ve Mazot Arasındaki Farklar

Gaz yağı, dizel yakıttan daha hafif ve daha uçucu bir yakıttır. Daha düşük bir tutuşma noktasına sahip olması, enjektörlerin tıkanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, gaz yağı daha az enerji içerir ve mazot için tasarlanmamış motorlara zarar verebilir.

Gaz Yağı Mazot Karışımı

Küçük miktarlarda gaz yağı mazota katmak genellikle güvenli kabul edilir. Ancak karışım oranı çok önemlidir. Fazla gaz yağı, enjektörleri ve diğer motor bileşenlerini tıkayabilir.

Gaz Yağı Enjektörleri Temizler mi?

Gaz yağının enjektörleri temizlediğine dair yaygın bir inanış vardır. Ancak bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir kanıt yoktur. Enjektörleri temizlemek için özel olarak tasarlanmış katkı maddeleri kullanmak daha etkilidir.

Gaz Yağı Motora Zarar Verir mi?

Yüksek konsantrasyonlarda gaz yağı, motor bileşenlerine zarar verebilir. Enjektörleri, yakıt pompasını ve pistonları tıkayabilir. Ayrıca, motorun yağlanmasını bozabilir ve aşınmaya neden olabilir.

Mazot Tiner Karışımı

Mazota tiner katmak da tehlikeli bir uygulamadır. Tiner, yakıtı seyreltebilir ve motorun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Ayrıca, conta ve hortum gibi kauçuk bileşenlere zarar verebilir.

Sonuç

Mazota gaz yağı katmak, dikkatli yapıldığında bazı durumlarda faydalı olabilir. Ancak karışım oranının dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi ve uzun süreli kullanımın kaçınılması önemlidir. Aksi takdirde, motoruna zarar verme riskini alırsın. Enjektörleri temizlemek veya yakıt ekonomisini artırmak için özel olarak tasarlanmış katkı maddeleri kullanmak her zaman daha güvenli bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bende ilk defa gördüm böyle bişey katanlar var ama ben hiç denemedim bilen arkadaslar acıklarsa bizde ögrenmiş oluruz
  • Gazyağı eskiden traktörlerde kullanılırmış. Çok zor çalışırmış ama çalışınca da canavar gibi olurmuş. Zor çalışma olayını bizim köylümüz gaz hortumunu egzozun etrafına sararak çözmüş. Bugünkü LPG beyni olarak kabul edilebilir.

Gazyağı katmadan önce garantiyi incelemek lazım. Bazı firmalar garanti dışında tutabilir. Zaten arıza başka yerde olsa da yetkili servisler kurtulacak bir çıkış ararlar.

Parafinden bahsedilince gazyağı ile ilgili kafama bir soru takıldı. Gazyağı eklenen mazot yandığında katalitik konvertör tıkanır mı?
  • Gazyağı mazotu inceltmek için kullanılır. Mercedes Benz'in kullanma kılavuzundaki bilgi genel bir bilgi. Büyük bir ihtimalle doğrudan çeviriden kaynaklı. Adamlar tüm dünyaya satıyorlar neticede araçlarını! Eskiden veya kalitesiz mazotun (eurodizel olmayan) kışın donmasını önlemek amacıyla önerilen ve kullanılan bir yöntemdir mazota gazyağı karıştırmak. Kalitesiz mazot, içindeki sudan veya katkı olmamasından düşük sıcaklıklarda katılaşır veya donar. Mercedes Benz'in önerdiği bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla kullanılabilir. Fakat artık bu efsanelerin yerini eurodizel yakıtlar ve mazot katkıları aldı.
  • ülkemizde zaten motorin riskli bir de bu gazyağı işine girilirse dizelciler için tehlikeyi artırabilir
  • Benzine katınca ne olur acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ahmet_

Benzine katınca ne olur acaba?

motor kilitlenir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motora yağ eklemek - Acil
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden diyeceğim ama gereksiz ve yapılmayacak birşey olduğu için demiyorum,Sağol üstadım
  • Ya arkadaşlar E 430 dizel midir? E serisi Mersedesin benzinli serisi değil mi? D 430 olması lazım?? Ya da o arabanın benzinli olması lazım.
  • batıdaki tüm kamyonlar 10 numara yağ ile, doğudakiler de kaçak mazotla yürüyorsa gaz yağı kullanmaktan da bir zarar gelmez herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: PALERMO ®

batıdaki tüm kamyonlar 10 numara yağ ile, doğudakiler de kaçak mazotla yürüyorsa gaz yağı kullanmaktan da bir zarar gelmez herhalde

gaz yağı mı yuttun da 3 senelik konuyu hortlattın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

gaz yağı mı yuttun da 3 senelik konuyu hortlattın?

konuyu hortlatan mersin isimli üyenin mesajı silinmiş
  • mazoto gaz yagı karıstırmak daha az km yapmak demek degılmı?
  • hort
  • HORT Havalar çok soğuk aga. napacaz bu dizelleri , gaz yağı koyam mı ?
  • Tdi 1.4 motora sivasta ( -25 dereceleri görüyor- ) 40 litre lik depo fullenmeden önce 2 litre kadar gaz yağı koyup aracımı rahatlıkla kullanıyorum. Yakıtı da shell den başka biyerden almıyorum. Katkı lı katkısız her mazot donar. Shell de olsa donar dandikoil olsa da donar. Bide iyice havalar sogumadan önce mazot filtresini değiştirin... katkı maddelerinin içindeki etkin maddede GazYağıdır. Bunu da unutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 13 Nisan 2021; 16:59:41 >
  • Sıcak bölgelerde 40 , 50 litre civarındaki depolara çeyrek litre gaz yağı eklenmelidir. Soğuk bölgelerde kademeli olarak artırılabilir.

• Eskiden, mazotun donmaması için kamyoncular depoya bir miktar gazyağı koyardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.