Şimdi Ara

Dizel araç rampalarda benzinden daha mı iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şirkette 1.3 dizel doblo kullanıyorum ,kendime aitte 1.4 megane 2 benzinli var,sorunum şu ki yokuşta doblo ile kalkarken hiç sorun yaşamıyorum ,yarım debriyaj yaptık sonra frene basmasam bile
    araba geri kaymıyor ,gaza basıp rahatça gidebiliyorum , fakat megane'da frenden çektğim anda geri kaçıyor , illa gazı yedirmem lazım .

Bu benzinli araçtaki kaydırma normal midir ? yoksa bu yarım debriyaj dizele ait bişi mi ?

• Torku yüksek olduğu için dizel biraz daha kolay kalkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik benzinli ile turbo dizeler arasında ciddi fark oluyor; benzinli araçlar son hızda daha iyi diye biliyorum yalnız.

• Arabasina gore degisiyor. Dizel megane gaza basmadan da kalkiyor ama dizel focus benzinliden de zor kalkiyor debriyajdan cekmeden once gaz vermezsen.

• istisnasız... dizellerde yük farklılıkları motora fazla yuklenmiyor... benzinlide durum farklı araç agırlastıkca çekişi düşüyor... yer çekimi olayı...

1.6 hdi citroen ile 1.6 aracı olan benzinli arkadaşlarla test yapabilir video ya çekebiliriz... kadıkoy civarı müsayit olan varsa hemen deneriz... videoda çekeriz kamera var
  • Dizel benzinli farkından öte turbo atmosferik farkını göz ardı etmeyiniz.
  • CC e alıyorum arac hızını düşürmeden yokus çıkıyor. Tabii tek kötü yani yokuşa zorlanan araclar önüme çıkıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi dizel motor.
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • turbo benzinlilerde de durum böyle, tork önemli olan, ve motorun aracı rahatça taşıyabilmesi. güçlü bi atmosferikle aynı şekilde yokuşta yarım debriyaj rahatça kalkabilirsiniz.
  • Hill holder var. 1.2 benzinli aracımla sorunsuz kalkıyorum. Ama sonrası dizel gibi olmuyor tabi yokuşta. Torkun etkisi çok büyük.
  • Yokuşda zor kalkan dizel araca bir kac ornek vereyim.
    1,3 cdti Combo 75 bg
    1,4 d4d Corolla 90 bg yokuşda dur kalk rezalet.

• yahu bu firmalar şu hillholderi neden daha önce keşfetmemiş arkadaş....arabayı geri vitese takmadığın sürece geri gitmeyen şanzıman yapsınlarr , laynnn süper bi fikir değilmi bu hemen telifini alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZULA_BABA -- 26 Aralık 2012; 23:52:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.