Şimdi Ara

Dizel Araba Nasıl Kullanılmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çalıştırmadan tut uzun yola kadar detaylı bir şekilde anlatabilecek arkadaş var mı? Hep aracı olarak dizel araç kullandık. şimdi aile aracı olacak nasıl davranmalıyız araca ? Neler yapmalıyız motora iyi bakmak için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantık aynı, alkolsüz, dikkatli, trafik işaret ve işaretçilerine uyularak kullanilmali.

Yani dizel benzin tüp farketmiyor.

• Dizel araba çalıştırılırken ve stop edilirken en az 30 sn rölantide bekletilmeli. Soğuk motorda devir çevirmemelisin. Çok yüksek devirlerde sürekli kullanma. Arada bir aracı yüksek devir çevirerek motor içi kurum birikmesini önlemelisin. Bakımlarını düzenli yaptırmalı ve carbon clean yaptırmalısın her 30.000 km de bir bence böyle.
  • İlk çalıştırmada hareket etmeden önce turbo sağlığı açısından 20-25 sn beklemelesiniz
    Uzun yoldan sonra aracı stop ettirmeden yine aynı şekilde 20-25 sn beklemelisiniz.
    Turbo ömrü açısından 1500 rpm nin altına inmeden ve çok sık 3500 rpm yi geçmeden kullanmalısınız.
    Benim bildiklerim bunlar. Yanlışlarım varsa diğer arkadaşlar düzeltilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

İlk çalıştırmada hareket etmeden önce turbo sağlığı açısından 20-25 sn beklemelesiniz
    Uzun yoldan sonra aracı stop ettirmeden yine aynı şekilde 20-25 sn beklemelisiniz.
    Turbo ömrü açısından 1500 rpm nin altına inmeden ve çok sık 3500 rpm yi geçmeden kullanmalısınız.

dedikleriniz doğru yalnız 1500 devir altı kullanımda turbo değil mazot pompasına zarar verirsin ve en az 500 liralık olursun.çunku 1500 devir altında hızlanmak istediin zaman mazot pompası zorlanacak ve haaar görecektir.ylnız sabit hızda gidiyosan 1500 devir altnda sıkıntı yok.hızlanmak istiyosan vites küçült.

• Dizel iş aracını nasıl kullanıyorsanız,dizel aile aracını da öyle kullanın.Yada tam tersi
  • quote:

Orijinalden alıntı: toutonic

quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

İlk çalıştırmada hareket etmeden önce turbo sağlığı açısından 20-25 sn beklemelesiniz

dedikleriniz doğru yalnız 1500 devir altı kullanımda turbo değil mazot pompasına zarar verirsin ve en az 500 liralık olursun.çunku 1500 devir altında hızlanmak istediin zaman mazot pompası zorlanacak ve haaar görecektir.ylnız sabit hızda gidiyosan 1500 devir altnda sıkıntı yok.hızlanmak istiyosan vites küçült.

Ben turbo için diye biliyodum doğrusunu öğrenmiş oldum sağolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam her dizel bir değil. Önceki aracım multijet grande puntoydu, şimdiki tdi leon. Puntonun bayıldığı devirde leon canlılığını kaybetmiyor.

Şimdi bu iki arabayı da aynı şekilde kullanmak ne kadar doğru olur?
  • nıghtman kullanıcısına yanıt
    Babam kullanıyor tabi iş aracını 2.0 tdi passatı turbosunu patlatıp pert ettiler 2 yılda aman hocam boyle kullansak varya vay o arabanın haline. Bakalım şimfi modeo var ne kadar gidecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacağınız aracın kullanma kılavuzunu okuyun. Mesela benim aracımın kılavuzunda aracı çalıştırır çalıştırmaz hareket edin, beklemeyin diyor.
  • toutonic T kullanıcısına yanıt
    Dip gaz ne kadar kullanılmalı bu turbo şişmesi falan varmış galiba ben gencim 18 yaş arada kaçamak yapıyoruz yani sonra benzinli gibi değil dizel sanki daha ozen istiyor. Hani dip gaz yada seri kullanımda nelere dikkat etmeliyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mkaandngz

Babam kullanıyor tabi iş aracını 2.0 tdi passatı turbosunu patlatıp pert ettiler 2 yılda aman hocam boyle kullansak varya vay o arabanın haline. Bakalım şimfi modeo var ne kadar gidecek.

Turboyu patlatmamak için fazla sıkıştırmayın zorlamayın aracı bide yukarıda dediğim gibi çalıştırmadan önce ve uzun yoldan sonra 25-30 sn bekleyin.
  • volkan_gazi V kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben kullanıların yaşayarak öğrendikleri için daha çok itimat ediyorum ama tabi ki kullanım klavuzunu okurum her zaman.

• SweentLyy kullanıcısına yanıt
    Ben hani o passat mondeo dışında ilk defa dizel araç kullanıcam aslında uzun sure biraz 18 yaşın etkisiyle kaçamak yapıyoruz dip gaz vs şuana kadar benzin+lpg li corsada dip gaz kullandım hep sıkıntı yok 3 yıldır Allaha şukur ama bu araç da seri kullanımda sert kullanımda nelere dikkat edicez ?

• quote:

Ben hani o passat mondeo dışında ilk defa dizel araç kullanıcam aslında uzun sure biraz 18 yaşın etkisiyle kaçamak yapıyoruz dip gaz vs şuana kadar benzin+lpg li corsada dip gaz kullandım hep sıkıntı yok 3 yıldır Allaha şukur ama bu araç da seri kullanımda sert kullanımda nelere dikkat edicez ?

Yüksek devirlere çok sık çıkmamaya çalış çıksanda bunu alışkanlık haline getirme ve uzun süre yüksek devirde gitme.
    Zaten dizel alt devirlerde daha canlı heralde 4 bin devre kadar bassak sonra vites değiştirsek yeterki olur heralde. çünkü araç kesiliyor bildiğim kadarıyla yuksek devirler de

• quote:

Zaten dizel alt devirlerde daha canlı heralde 4 bin devre kadar bassak sonra vites değiştirsek yeterki olur heralde. çünkü araç kesiliyor bildiğim kadarıyla yuksek devirler de

Zaten çoğu dizel motor 5000 de falan kesiciye girer. Dizel için 4000 rpm yüksek bi devir. Sürekli kullanımda sorunlar açabilir
  • düşük devirde kullanmak zamanla zarar verir
  • Rölantide uzun süre sabit hızda gitmek sakıncalımı? Arada boş sokaklarda rölantide gidiyorum yakıt tasarrufu açısından fakat bir yorumda 1,500 devir altına düşülmemesi gerekir yazılmış.
    Anladım. Valla biraz heyecan var kusura bakmayın bir sorum daha olacak size 105dci ile 110 tdci çok fark eder mi ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.