Şimdi Ara

Diz kapağım kaymıs mıdır, çıkmıs mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bisikletin gidonuna dizimi çok fena çarptım. Sonra indim hemen üzerine basamadım. Seke seke geldim eve. Buz bastım, krem merhem falan sürdüm. Şu an diz şişti, üzerine basamıyorum, açıp kaparken çok fena agrıyor, dururken de ağrı var fazla olmasada.
    Diz kapagı çıkmıs mıdır ?

Anlatarak bilemezsiniz tabi ama eğer birilerinin çıkmıssa nelere dikkat etmem gerektigini söyleyebilir ? Yurtdısındayım su an hastane'de çok pahalı burda. Bütün aksilikler bizi bulur ya.

• Doktora git. Dizlik verebilir. Erteleme. Ben de ayak bileğimi sakatladım 2 haftadır bileklikle geziyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babamın diz kapağı kırılmıştı gözümün önünde. Çok kötü bir görüntü. Sen yarının olmasını bekle hastane pahalıysa. Yarına daha iyiye gitmezse bilki bi b*kluk var. Benim de bileğime oldu benzer birşey. Kırıldı veya çıktı sandım, yürüyemiyordum. Bir kaç gün sonra ağrı azaldı ve 2 haftaya tamamen geçti. Umarım birşeyin yoktur.
  • Diz kapağı zaten yerinde gidip gelmiyor mu ? kayma nasıl oluyor ya sabit mi ki diz kapağı
  • Ligament cekmesinden dolayi kemik cortex inde yirtilmalar olabilir. diger bacagindaki patellanin sekline bakarak patellada sorun var mi anlamaya calis.
    Yat ve bacaginin altina bi yukselti koy agri kesici kremlerle ov soguk kompress uygula sislik azaltici krem varsa kullan cok zorlama eger bi hareketi yapamiyorsan
    Eger seklinde gozle gorulur bi bozukluk yoksa daha cok catlak gibi geldi ama . Yinede bilinmez rontgen falan lazim
    gecmis olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordecaí -- 4 Eylül 2013; 5:18:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Benim babamın diz kapağı kırılmıştı gözümün önünde. Çok kötü bir görüntü. Sen yarının olmasını bekle hastane pahalıysa. Yarına daha iyiye gitmezse bilki bi b*kluk var. Benim de bileğime oldu benzer birşey. Kırıldı veya çıktı sandım, yürüyemiyordum. Bir kaç gün sonra ağrı azaldı ve 2 haftaya tamamen geçti. Umarım birşeyin yoktur.

Kırık olmadıgına eminim. Bence sadece kas zedelenmesi ama bu agrı hayra alamet değil. O yüzden belki kayma olabilir.

Alt taraf değil çünkü üst tarafta ağrı var. Kapak kaysa belli olur ama değil mi ? Ben de sadece şişlik var
  • Ayrıca buz tedavisi yap şimdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Benim babamın diz kapağı kırılmıştı gözümün önünde. Çok kötü bir görüntü. Sen yarının olmasını bekle hastane pahalıysa. Yarına daha iyiye gitmezse bilki bi b*kluk var. Benim de bileğime oldu benzer birşey. Kırıldı veya çıktı sandım, yürüyemiyordum. Bir kaç gün sonra ağrı azaldı ve 2 haftaya tamamen geçti. Umarım birşeyin yoktur.

Kırık olmadıgına eminim. Bence sadece kas zedelenmesi ama bu agrı hayra alamet değil. O yüzden belki kayma olabilir.

Alt taraf değil çünkü üst tarafta ağrı var. Kapak kaysa belli olur ama değil mi ? Ben de sadece şişlik var

Patella derinin hemen altinda ustunde bi kas yok. Carptiysan darbeyi o almistir kaslar degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordecaí

Ligament cekmesinden dolayi kemik cortex inde yirtilmalar olabilir. diger bacagindaki patellanin sekline bakarak patellada sorun var mi anlamaya calis.
    Yat ve bacaginin altina bi yukselti koy agri kesici kremlerle ov soguk kompress uygula sislik azaltici krem varsa kullan cok zorlama eger bi hareketi yapamiyorsan

Patella şekilleri aynı. daha dogrusu patella'da agrı yok. Agrı sanırım quadriceps muscle'da iç kısımda. Kas zedelenmesi bence de.

Reçetesiz ilaç alamam burdan maalesef verilmiyor. Hastane'den de 100 dolardan asagıya çıkamam.

• Tam anlayamadim sorun dizindemi baldirinda mi.
    Dizinin sistigini yazmisin ancak baldirin aciyor :S
    quadriceps in tendosu mu tam aciyan yer? Birde darbeyi yanal mi aldin dizkapagini saga sola kaydiracak sekilde mi asagi yukari mi

• quote:

Tam anlayamadim sorun dizindemi baldirinda mi.
    quadriceps in tendosu mu tam aciyan yer? Birde darbeyi yanal mi aldin dizkapagini saga sola kaydiracak sekilde mi asagi yukari mi

kendime göre tarif edecek olursam ;

iç kısıma doğru dizin sağ üst çarprazındaki yer şişti. Ama hemen bitisigi yani diz kapagına dokunsam da biraz acı oluyor. O yüzden tam kapak mi baldır mı emin değilim. Diz kapagı dönse herhalde bu kadar rahat oturup mesaj yazıyor olamazdım. Zaten görüntüleri de aynı.

Darbeyi tam o bölgeye aldım. Diz kapagının hemen üstünden. Yani %80'i baldırsa %20'si diz kapagı öyle bir nokta daha nasıl anlatıyım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.B.V. -- 4 Eylül 2013; 5:50:43 >

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun , kötü şişmiş hiç erteletmeden uygun bir hastaneye gidip tedavi ol.
  • quote:

quote:

iç kısıma doğru dizin sağ üst çarprazındaki yer şişti. Ama hemen bitisigi yani diz kapagına dokunsam da biraz acı oluyor. O yüzden tam kapak mi baldır mı emin değilim. Diz kapagı dönse herhalde bu kadar rahat oturup mesaj yazıyor olamazdım. Zaten görüntüleri de aynı.

Darbeyi tam o bölgeye aldım. Diz kapagının hemen üstünden. Yani %80'i baldırsa %20'si diz kapagı öyle bir nokta daha nasıl anlatıyım hocam

Anladigim kadariyla tendo kismindan zarar gormus . Hem kemik hem bag doku .
    Nimes gibi jel ilaclari bolgeye surebilirsin.
    Soguk kompres uygula sisligin inmesi icin gunde 5 - 6 defa yaparsin.
    Bolgede deformasyon vardir sut unu yogurdunu eksik etme protein al c vitamini al kolajen yapimini saglar
    diz bilek icin falan korseler oluyor varsa kullan yoksa bacagini sar
    Dha fazla ne yapilabilir bilmiyorum tekrar gecmis olsun

• quote:

quote:

quote:

Anladigim kadariyla tendo kismindan zarar gormus . Hem kemik hem bag doku .
    Nimes gibi jel ilaclari bolgeye surebilirsin.
    Soguk kompres uygula sisligin inmesi icin gunde 5 - 6 defa yaparsin.
    Bolgede deformasyon vardir sut unu yogurdunu eksik etme protein al c vitamini al kolajen yapimini saglar
    diz bilek icin falan korseler oluyor varsa kullan yoksa bacagini sar
    Dha fazla ne yapilabilir bilmiyorum tekrar gecmis olsun

Eyv sagolasın. elimde sadece fastjel ve buz var. Onun dısında ilaç alamıyorum reçetesiz burdan. Dediklerini yapıyım.

Yarın dısarı çıkmam lazım eger yürürsem bir şey olur mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.