Şimdi Ara

Diz Kapağı Kırılması & Yaşadıklarım, Yaşayacaklarım.. Günlük Anlatım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
179
Cevap
7
Favori
129.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 beş gün öncesinde zor da olsa kalkmıştım yürümek için koltuk deynekleri ile evin penceresine kadar gittim aşağıdan çocuklar oynuyor çocuk sesleri geliyor biride benim çocuk. ismiyle seslendim ki ALLAH ım 3 yaşında çocuğun gözleri büyüdü o nasıl sevinçtir "babaaaaacım nasıl geldin sen oraya" diyince ufaktan bir gülüp geri çekildim duygulandım malesef hüngür hüngür ağladım :-(

Allah ım herkese bir an önce şifalar versin de işimize gidelim çocuklarımızla yürüyüp oynayabilelim.

Şuan ki durumum biraz daha iyi evde küçük adımlarla oda da bir kaç git gel yapabiliyorum inşallah daha da iyiye giderim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Konu güzel moral verici ve bilgilendirici olmuş. Kendimi dizi kırıklar kulübüne üye gibi hissettim bir an :) 2 ağustosta motor kazası geçirdim. Sol ayak bileği sağlı sollu kırıldı. Sağ dizim 3 parçalı kırık sol dizim ezildi ve sağ başparmağım çıktı. Baya darbe aldğım için ayağımda oluşan büller biraz inmeden ameliyata almadı doktor. 8 ağustosta sol bileğe platin ve vida takıldı. Sağ dize tel vida takıp sabitlediler. Ve 1 hafta sonra taburcu oldum. Okuduğum kadarıyla her doktorun çalışma şekli farklı sanırım. Benim doktorum sol bileği alçıya almadı sargıya sardı. Sağ diz ise sadece diz kıvrılmasın diye amerikan alçıya aldı. 1 hafta önce dikişler alındı ancak sağ dizin dikişlerini almadı alçılı diye. Asıl konuya gelirsek ayağa kalkıp sağ ayağıma basarak biraz yürümemi istedi evdeyken. Hastanede kaldırdı birkaç kere adım atamadım sadece dikildim. Evde de denedim ancak ne sağ dizim ne de sol bileğim canımı yaktı. Canımı yakan sağ başparmağım oldu. Kaza gecesi hemen çıkan parmağı yerine oturtmuşlardı. 1 hafta önce yine röntgene baktı doktor ve birşey yok dedi ancak 1 cm anca hareket ediyor ve üstüne baatığımda felaket acı kaplıyor o bölgeyi. Kırıklar canımı yakmıyorda bu çıkık için yapabileceğim birşey yok mudur? Dediği tüm egzersizleri yapıyorum ayağa kalkmak dışında. Çünkü o çıkık yüzünden basamıyorum tam dengemi sağlayamıyorum. Sol dizim 90 dereceye kadar açıldı iyi gibi. Multi travma olması beni çok zorluyor. Şimdiden herkese bol şifalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih1084 -- 31 Ağustos 2017; 21:33:17 >

• Herkese geçmiş olsun bende 29 temmuz gecesi motor kazası sonucu sağ diz kapağımı kırdım ve patella denilen kırık , kaval kemiği ve komut veren bütün bağlar kopmuş maalesef. ameliyat sonucu platin vida tel konuldu. Şimdi kontrole geldim uygun görürse alçıyı çıkartabilirim sanırım ama nedense kendimi hazır hissettiğimi sanıyorum bazende hazır hissetmiyorum. Dizimde bazen hareket ettirirsem ağrı oluşuyor tedirgin oluyorum ki muhtemelen fizik tedavi görürüm gibi (: Konuyu baştan sona kadar her mesajı okudum , önceden karamsardım sakat kalırım sanıyordum şimdi muhteşem azim doğdu içimde acıya dayanırım kendimi fazlası ile zorlayacam konu hakkında bilgilendirme yapan herkese tşk ederim şuan sıramı bekliyorum elimden geldiğince bilgi paylaşımı yapmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brujeria35 -- 6 Eylül 2017; 11:36:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gürcan alkan

Diz Kapağı Kırılması & Yaşadıklarım, Yaşayacaklarım.. Günlük Anlatım.

10 temmuzda düşme sonucu diz kapağım 3 parçaya kırıldı
    20 temmuzda ameliyat oldun tel takıldı
    hiç alçıya alınmadı alet ile sabitlendi
    hiç fizik görmedim
    evde eşim ayağımı katlayarak bana yardım rtti
    şu an çok şükür namazımı oturarak kılıyorum
    bol boş bisiklet sürüyorum
    fazla ağrım yok
    merdivenleri yavaş yavaş inip çıkıyorum
    sorusu olan arkadaş arayabilir
    herkese geçmiş olsun 0632 3876238

• gürcan alkan G kullanıcısına yanıt
    0532 3876238
  • en baştan itibaren mesajların hepsini tek tek okudum bu konuyu açan arkadaşı gerçekten tbrk ediyorum allah razı olsun 3 gündür moral 0 deli gibi doktor arıyor tedavi süreçlerini araştıyorum düşme sonucu sol dizim de agrıdan dolayı hastaneye gittim film de patella kemiginde çok az çatlak var denildi 2 doktora gösterildi alçı verdiler bugün kontrole gittim bilgisayarlı tomografi istediler çektirdik doktor patella kemiginde 3-4 parçlaı kırık oldugunu ve gerekirse amleyat olabilecegi söyleyip bi de araştırma hastanesine görünüp bilgi alıp kararı benim vermemi söyledi ya amelyar yada alçı ve atel tedavisi ilk gittigimde doktorum film de arka kemigin saglam oldugunu söyleyip sadece patella kemginde ise kırık amleliyata gerek olmadıgını araştırmaya gitsemde alçıda takip edip kaynama olmazsa öyle amelyat a alacagını söyledi ne yapacagımı bilmiyorum desem yeridir araştırdıgım doktorlar var onlarada görünüp bilgi alış verişi yapacagım eger ilk doktorumun dedigi gibi arka kemik saglam sadece patella kemigindegi kırık alçı süresi ile iyileşirse ve bunu sordugum 5 doktordan en az 3 ü onaylarsa alçıda bırkacagım ama tam tersi durum olursa 5 doktordan 3 ü ameliyat der süreç ve kesin çözüm olarak amleyat derse saglam bi doktora amliyat olmayı düşünüyorum şimdiden herkese geçmiş olsun insan başına gelmeyince bilmiyor patella ney deseler bilmezdim şimdi her bişeyini bilir oldum rabbim beterinden saklasın bi daha yaşatmasın inş bu konuda yardımcı olacak arkadaş en azından doktor ismi verebilecek arkadaşlar özelden ve burdan yazabilirler ....

• quote:

Orijinalden alıntı: eymen-ege

en baştan itibaren mesajların hepsini tek tek okudum bu konuyu açan arkadaşı gerçekten tbrk ediyorum allah razı olsun 3 gündür moral 0 deli gibi doktor arıyor tedavi süreçlerini araştıyorum düşme sonucu sol dizim de agrıdan dolayı hastaneye gittim film de patella kemiginde çok az çatlak var denildi 2 doktora gösterildi alçı verdiler bugün kontrole gittim bilgisayarlı tomografi istediler çektirdik doktor patella kemiginde 3-4 parçlaı kırık oldugunu ve gerekirse amleyat olabilecegi söyleyip bi de araştırma hastanesine görünüp bilgi alıp kararı benim vermemi söyledi ya amelyar yada alçı ve atel tedavisi ilk gittigimde doktorum film de arka kemigin saglam oldugunu söyleyip sadece patella kemginde ise kırık amleliyata gerek olmadıgını araştırmaya gitsemde alçıda takip edip kaynama olmazsa öyle amelyat a alacagını söyledi ne yapacagımı bilmiyorum desem yeridir araştırdıgım doktorlar var onlarada görünüp bilgi alış verişi yapacagım eger ilk doktorumun dedigi gibi arka kemik saglam sadece patella kemigindegi kırık alçı süresi ile iyileşirse ve bunu sordugum 5 doktordan en az 3 ü onaylarsa alçıda bırkacagım ama tam tersi durum olursa 5 doktordan 3 ü ameliyat der süreç ve kesin çözüm olarak amleyat derse saglam bi doktora amliyat olmayı düşünüyorum şimdiden herkese geçmiş olsun insan başına gelmeyince bilmiyor patella ney deseler bilmezdim şimdi her bişeyini bilir oldum rabbim beterinden saklasın bi daha yaşatmasın inş bu konuda yardımcı olacak arkadaş en azından doktor ismi verebilecek arkadaşlar özelden ve burdan yazabilirler ....

Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa süre de eski sağlığınıza kavuşursunuz.

• Fizyoterapist olarak arkadaşlar düzgün bir fizik tedavi ile yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz. Bu yönü es geçmeyin lütfen. Ama dediğim gibi düzgün bir fizik tedavi programı ile. Sıcakla, akım vermekle olacak iş değil.
  • Arkadaşlar öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. Dün bir motor kazası sonucunda aniden çıkmaz sokaktan önüme çıkan şahinle kafa kafaya vurduk ben uçtum motor sağ ayağımın üstüne düştü. Diz korumam olmasına rağmen koruma parçalanıp biraz sürüklendim.

Diz kapağımın üstü deri bölümü 3-cm parçalandı ve delindi dikiş atıldı doktor önce röntgen sonra tomografi istedi. Tomografi sonucunda diz kapağının alt kısmında ve kaval kemiğinde ufak bir çatlak var dedi. Dizimin üstünde dikişli yara olduğundan sadece ayak kısmını alçıya aldılar. 6 hafta bu şekilde kalacakmış sağ ayağımın üstüne bir cm bile basmayacakmışım yoksa aşağı kayar ve ameliyat olmak zorunda kalırmışım. Dizimi acılı da olsa çok hafif oynatabiliyorum doktor açıkçası pek ilgilenmedi sorularımın çoğuna cevap alamadım. Baştan aşağı tüm konuyu okudum sormak istediğim bazı şeyler var:

1- diz kapağımı oynatabiliyorum bu iyi bir şey mi yoksa dümdüz oynatmadan durması mı lazım sadece üstüne basmamam yeterli olur mu?

2- ufak bir çatlak için 6 hafta alçılı yatma normal mi başka doktorlara da görünmeli miyim?

3- doğrudan ayağa baskı yapmadan bele bağlanan telli yürüme aletleri varmış bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Çünkü kilolu ve yapılı olduğumdan koltuk değnekleri ile yürüyemiyorum 1.88-120kg

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Hepimize geçmiş olsun. Umarım kimse bu durumu yaşamak zorunda kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tilionx

Arkadaşlar öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. Dün bir motor kazası sonucunda aniden çıkmaz sokaktan önüme çıkan şahinle kafa kafaya vurduk ben uçtum motor sağ ayağımın üstüne düştü. Diz korumam olmasına rağmen koruma parçalanıp biraz sürüklendim.

Diz kapağımın üstü deri bölümü 3-cm parçalandı ve delindi dikiş atıldı doktor önce röntgen sonra tomografi istedi. Tomografi sonucunda diz kapağının alt kısmında ve kaval kemiğinde ufak bir çatlak var dedi. Dizimin üstünde dikişli yara olduğundan sadece ayak kısmını alçıya aldılar. 6 hafta bu şekilde kalacakmış sağ ayağımın üstüne bir cm bile basmayacakmışım yoksa aşağı kayar ve ameliyat olmak zorunda kalırmışım. Dizimi acılı da olsa çok hafif oynatabiliyorum doktor açıkçası pek ilgilenmedi sorularımın çoğuna cevap alamadım. Baştan aşağı tüm konuyu okudum sormak istediğim bazı şeyler var:

1- diz kapağımı oynatabiliyorum bu iyi bir şey mi yoksa dümdüz oynatmadan durması mı lazım sadece üstüne basmamam yeterli olur mu?

2- ufak bir çatlak için 6 hafta alçılı yatma normal mi başka doktorlara da görünmeli miyim?

3- doğrudan ayağa baskı yapmadan bele bağlanan telli yürüme aletleri varmış bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Çünkü kilolu ve yapılı olduğumdan koltuk değnekleri ile yürüyemiyorum 1.88-120kg

Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Hepimize geçmiş olsun. Umarım kimse bu durumu yaşamak zorunda kalmaz.

Çok geçmiş olsun,

Sorularınızı cevaplayabilecek kadar bilgiye sahip değilim ama durumunuzun belirsizliğini ve kafanızdaki soruların cevaplanması için başka doktora görünmeniz de fayda var. Durumunuz buna uygunsa önceliğiniz başka doktor olsun.

Umarım en kısa süre de eski sağlığınıza kavuşursunuz.

• Merhaba

Ameliyat 'dan sonra tekrar eski sağlığıma kavuşamasamda günlük hayatımda eksiklik hissetmiyorum , illaki farklılık var ama bunada şükür demelisiniz. Öncelikle kaza geçiren arkadaşlar ümitsizliğe kapılmasın , fizik tedavi süreci biraz sancılı geçiyor , tekrar sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız azim göstermelisiniz. Sorusu olan arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim tekrar geçmiş olsun.
    28 temmuzda biraz biraz zorda olsa koltuk değnekleri ile yürümem. Bu sene üzerinden 1 sene geçti Allah a şükür şuan yürümem de bir proplem yok sadece koşamıyorum veya cesaret edemiyorum bacagim güçsüz. O dönemlere gelecek olursak ameliyatım 14 temmuzda olmuştu.15 gün sonra kontrole gittim doktorum bana kontrolde hersyin normal olduğunu 1 hafta sonra alçıyı aldırmaya gelmemi söyledi 3 agustosta. tabi ben alcı alinacak diye herşeyi bitmiş kabul etmiyorum ve gerçekten inanılmaz zorlu psikolojik gunler yasiyordum.

Kahvaltılarda iştah adına hiçbişey yok can sıkıntısı üst seviyede evde 2 tane bebek sağolsun Allah razı olsun hem bebeleri hem beni el üstünde tutan dünyalar güzeli iyisi bir hayat arkadaşım ki yeri geldi kendi elleriyle yemegimi yedirdi yeri geldi altimi temizledi yeri geldi benle ağladı süreç boyunca hep destek olup benle aynı acıyı yaşadı.

alçıyı aldırmaya gittiğimizde alçı alındı uzun zaman sonra tekerlekli sandalyede bacagim uzanmış vaziyette bacağımı gördüm röntgen kısmında beklerken dikişlere baktıkça tansiyon düşmeleri git geller yaşadım.sonrasinda bir hafta sonra yine kontrol ve hareketlere baslanacamiz söylendi ve kontrol- röntgen çekiminden sonra hoca baktı beni üst katta bir fizyoterapist birinin yanına yolladı artık hareketlere basliyacaz dedi. Yukarı çıktım fizyoterapist beni CPM CIHAZI Adi aldinda bir makinada bacağımı 30 derece de bükerek yarim saat pasif hareket ettirdi ve hergün gelmemi söyledi ama ben il merkezine 120 km de bir ilçede yaşıyordum durumu anlatınca evde makinesiz calismam gerektiğini söyledi ve hastaneden ogun için ayrıldık.
     Diz Kapağı Kırılması & Yaşadıklarım, Yaşayacaklarım.. Günlük Anlatım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_prens4 -- 20 Temmuz 2018; 7:16:23 >

• Süreç boyunca evde yatak çok rahatsız ve bacak tek pozisyonda altında yastik havalar aşırı sıcak sırtüstü yatıyorsun ama yanıyorsun acaba nasıl olacak bidaha kalkıp çocuklarımla oynayabilecekmiyim isime donecekmiyim stresi tavan seviyede. Hergün ara ara ufak yürüyüşler yapıp eş dost arkadaş ziyar
     Diz Kapağı Kırılması & Yaşadıklarım, Yaşayacaklarım.. Günlük Anlatım.etleri ile zamanın büyük çoğunluğunu balkonda geciriyordum belki şimdi çok yersiz gelebilir ama bazen ağlıyor bazen gülüp geçiyordum. Bu arada 23 ağustos itibari ile değneksiz aksayarak yürümeye başladım :-)

CPM CIHAZI olmadığı için evde başladım çalışmaya bacağı bükmeye çalışıyorum yavaş yavaş ama öyle sert ki beton gibi zorla güç yetmiyor bükmeye ve koltuk değnekleri ile aşağı inmeye başladım uzun zaman sonra binanın dışına bahçeye çıkmaya başladım insan yattığı zamanları düşününce bunun bile ne kadar büyük bir nimet olduğunu düşünüyor.

Çalışmak için gerçekten güç istiyor eşim güçsüz kalıyor bacağı bükme konusunda bir medicalciden cpm cihazı

Kiraladım ve 15 gün cihazla çalıştım çalışmanın sonunda derece derece ayaraldigim cihazla 100 dereceye kadar geldim ama makinanın 120 130 derecesi gerçekte 90 dereceye tekamül ediyor yani anliyacaniz o meşhur 90 dereceye geldim kaldım sayılır. 15 günün sonunda doktoruma kontrole gittiğimde beni spor hocasina yönlendirdi. Ve fizik tedaviye başlayacami söyledi. Spor hocasının yanına geçtik beni sedyeye aldı bacagim uzun sedyede kaldır bacağı dedi düz şekilde kalkmıyor elini altına koydu bastır aşağı doğru dedi bacakta güç sıfır bastıramadım tekrar kaldır korkma dedi ama bacagim yerde ölü gibi kalkmıyor hükmedemiyorum sonra bana bir kaç hareket gösterdi ve dedi 15 gün evde çalış bükmeye çalış zorla zorla ne yap et bük bana gerek kalmasın sonra gel bukemessen ben bükerim dedi :-)

Ve boylece hastaneden ayrıldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_prens4 -- 20 Temmuz 2018; 7:24:48 >

• Birde bu anlari yaşarken sağolsun çok değerli dostlar edindim bu sayfada arkadaşımız emre155, konuyu acan arkadaşımız, izmirden ersin bey,doğan bey, yine çok kıymetli gürcan abimizi tanıdık ve bu zamanlarda çok cok destekleri oldu sagolsun var olsunlar Allah hepsinden razı olsun görüp göreceğimiz en büyük dert bu olsun ins.

• Allah kimseye dermanı olmayan dert vermesin. Bu derdin dermanı var ama ilk zamanlar insan çok çekiniyor aşırı korkuyor çünkü diz kapağı yani patella denen kemik çok nadir kırıldığı görünen bir kemik. Etrafında zaten olmuyor sonra internetten bakıp aynı badireyi atlatanlara ulaşıyorsun sorular soruyorsun rahatliyorsun vs vs..

Spor hoca si ile yapılan görüşmemiz sonucunda eve geldim ve bacağı bükme çalışmalarına başladım. Sıcak su torbası koyuyorum isitip üzerine yükleniyorum,bir sandalyede geri çekmeye çalışıyorum ve en önemlisi ki yüz üstü yatıp topuğu kalçaya doğru ittirme hareketi işte bu hem çok ağrılı oluyor hemde daha önce 90 dereceyi yakaladım diye sevindigin gerçek ortaya çıkıyor. 90 derece olmadığı 75 80 lerde olduğu anlaşılıyor.

Banyoda fıskiye ile diz kapağı etrafımı isitiyorum sıcak suyla sonra biraz fazla sıcak suya havlu koyup sicak havlu ile ısıtma çalışmalarına devam ediyorum. Sonra odaya gelip bükmek için doktorun verdiği hareketleri ve netten bulduğum bir kaç hareketi zorlayarak yapmaya çalıyorum ve yol aldigimi hissediyorum.

Acısı gerçekten tarifsiz oluyor insan zorlamaya korkuyor ama bu korku acıdan değilde daha çok acaba birdaha bisey olurmu diye çekiniyor. Yine burda yazan bir krem cruhundurax aldım ve ısıtma sonrası diz kapağı etrafina sürdüm ve acıyı azaltıp faydası olduğunu gördüm. Hergün 4 seans veya 3 seans şeklinde çalışmalar yaptim bu bacak bükülecek diye inatlastim ama malesef ne kadar çalışsam da zorlasam da acı ceksem de 90 dereceyi birtürlü gecemedim. Ve bu bende aşırı stres oluşturdu. Artık fizik tedavi için gün yaklasti hem kontrole hemde spor hocasina gidip fizik tedavi alacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_prens4 -- 20 Temmuz 2018; 7:33:52 >

• Evde olduğum süre boyunca yaklaşık 20 gün çok aşırı çalışmalarım oldu ama 95 100 dereceler çok zor bunu kendi aşabilene devlet ödül vermelidir. Sıcak sular sıcak su torbaları ısınma hareketleri kremler felan çözüm olmadı. 95 100 derecede tıkandı gectiysemde bir sonraki çalışmama soğuyunca yine eski açısında kaldı.

Artık fizik tedaviye başlamam gerekti ve günü gelmişti bu zamana kadar işinde çok iyi hastaları ile çok ilgili gelen giden herkesin duasını alan prof. Dr ahmet güney ilgilenmişti ve gerçekten kendisinden Allah razı olsun ne kadar Dua etsem azdır.

Fizik tedavi için yine erc. Üniversitesinde spor yaralanmalarinda sakatlanmalarinda üst Düzey biri olan prof. dr.soner akyurt hocamizin yanına gittik. Ilk gidişim kapıda sekreteri kazim bey ve hemşiresi olan demet hanim kaydimi yaptilar doktorum hoşgeldiniz dedi patella kırığı 20 gün önce gelmiştim hocam bükemedim diyince hemen bugün başlayalım zaman kaybetmeyelim dedi ve beni içeride bisiklet sürme (pedal cevirme) aldı ve bir 10 dakka çalıştıktan sonra geldi seydeye yüz üstü yatmami söyledi yattım ve bacağımı eliyle büküp acıyınca söyle dedi. Yavas yavas buktu ve en son yere gelince ağrıdığını söyledim bastırmadı yeniden bacağımı indirdi ve tekrardan bükmeye başladı en sona getirip inanılmaz bir şekilde zorladı Allah ım bu nasıl bir acıdır bu nasıl bir çığlık atmadir hastaneyi inlettim resmen taa koridordan hanım gelmiş içeri korkuyla. Neyse dedi bugünlük bu kadar yeter evde çalış yarın yine gel. Ama benim ne eve gidecek halim kaldi ne ayagima basacak ozamana kadar değneksiz yürüyordum o gün değnekle yürümek aklıma geldi yarim saat dinlendim ve bacagimin acısı hafifleyince çıktık. Uzun zmanadir araba kullanabiliyordum fakat o gün arabayı kullanamadım eve eşim götürdü.

• Evde ogünün akşamı çalışamadım ve doktor bana ilk günden çok korkutmayim bugünlük bu kadar yeter demişti. Hergün bu acıyı cekecekmiydim çok stres oldum düşündükçe mide bulantısı yaşıyordum. Yarın olup hastane vakti geldiğinde dr yoktu hemşiresi bugün kendimin çalışacağını söyledi elektirik akımı vs biseyler yaptıktan sonra ben salona geçtim ve bisiklet plates lastiği ağırlık kaldırma gibi çalışmalar yaptim. O günden sonra günler bu şekilde çalışmayla geçiyordu aynı çalışmaları evde de tekrar ediyordum günde 4 seans çalışıyordum. Doktorum bazen eliyle kendi zorlayıp acıya bakıyor ve çok güzel ilerleme var diyordu 10 günde bukecemi söyledi 10 gün dolduğunda bacak kalçaya değmiyordu tedavinin bittiğini evde calismamla kendimin halledeceğini söylesede bir hafta daha uzatmak istediğimi söyledim ve sağolsun kabul etti 10 günde neden bükülmedi hocam diye sorduğumda istesem hemen bükerim ama dokulara zarar vermemek gerek yavaş yavaş zorlamadan deformasyona uğratmadan bükeceğiz dedi ve surec cok ama cok zorda olsa bir hafta sonrasında topugum kalcama değmesine bir iki parmak kalmıştı sonrasında da zaten kendi kendine kalcama yapışmıştı.

Evet arkadaşlar çok zor bir süreci zor stresli bir şekilde atlattım kafamda hep aksama kalirmi sakatlık olurmu diye ama Allah a şükür kalmadı ara sıra ufak tefek batmalar ağrılar oluyor ama telleri aldırınca inş. O da geçecektir. Bu surecte Doktorunuzu iyi seçin bana kayserinin en iyilerinden prof dr ahmet guney bey denk geldi. Ve beni yönlendirdiği spor doktoru olan prof. Dr Soner AKYURT hocamdan yanında çalışan hemsiresi demet hanımdan sekreteri olan kazim beyden Allah razi olsun tedavi surecimde hep çocuk çoluk ailecek fizik tedaviye kontrole gittik bize hep yardımcı oldular hoşgörülü davrandılar ne kadar tsk etsek azdır. Sagolun Allah gönlünüzün güzelliği gibi guzellikelr versin sizlere.

Guruba gelen arkadaşlar yardımcı olacamiz bir konu olursa sayfadan yazın msj yazın herzaman yardımcı oluruz. Hepinize Allah şifalar versin bidaha yasatmasin inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_prens4 -- 15 Ağustos 2018; 11:48:15 >

• Merhaba, oncelikle herkese cok gecmis olsun 26 temmuzda motor kazasi gecirdim sol dizim (patella) cikti ve zedelendi ayni zamanda ön capraz baglarim koptu dis meniskusum yirtildi sol omzum cikti koprucuk kemigim parcalandi sol elimin tendonlari koptu ama sadece dizimden bahsetmek istiyorum cunku en zorlu kisim o oldu. Arkadaslar ben universiteyi baska sehirde okudugum icin doktor secme sansim olmadi direk ameliyata girdim ve uzun bir sure hastsnede yattim. Memleketime gelip baska doktora gorundugumde alci cikti ve inanamadim ayagimi o halde gorunce bir deri bir kemik kalmisti ve hareket ettiremiyordum ameliyatta sadece diz kapagimi sabitlemek icin vida taktilar 2 tAne on capraz bagim kopuk ve dis meniskusum hâlâ yirtik 40 45 gun sonrasinda ilk kez ayaga kalkabjldim adanadaki doktorum çok kızdı bu kadar sure alcida kalmasi dizimi kireclendjrmis hareket ettiremiyorum arkadaslar fizik tedavi sureci cok acili geciyor hâlâ ödem var hergun fizik tedavjye gidiyorum makineye bagliyorlar elektrik veriyorlar en kotusude kendileri bukmeye calisiyor artik dayanamjyorum kafami yastiga gömüp o sekildr bagiriyorum tedavi merkezinde insanlar rahatsiz olmasin diye psikolojim bozuldu cok zorlu bi surec geciriyorum ama Allaha şukur inancim tam yani diyecegim doktorunuzu iyi secin biliyorum cok aciyor dayanamjyorsunuz ama elbet bunlarda gecicek ben inaniyorum. Bu yasadiklarimi daha once yasiyan dizi benim gibi bukulemeyen varsa yardimci olursa cok sevirim

• quote:

Orijinalden alıntı: 01TheTurk

Merhaba, oncelikle herkese cok gecmis olsun 26 temmuzda motor kazasi gecirdim sol dizim (patella) cikti ve zedelendi ayni zamanda ön capraz baglarim koptu dis meniskusum yirtildi sol omzum cikti koprucuk kemigim parcalandi sol elimin tendonlari koptu ama sadece dizimden bahsetmek istiyorum cunku en zorlu kisim o oldu. Arkadaslar ben universiteyi baska sehirde okudugum icin doktor secme sansim olmadi direk ameliyata girdim ve uzun bir sure hastsnede yattim. Memleketime gelip baska doktora gorundugumde alci cikti ve inanamadim ayagimi o halde gorunce bir deri bir kemik kalmisti ve hareket ettiremiyordum ameliyatta sadece diz kapagimi sabitlemek icin vida taktilar 2 tAne on capraz bagim kopuk ve dis meniskusum hâlâ yirtik 40 45 gun sonrasinda ilk kez ayaga kalkabjldim adanadaki doktorum çok kızdı bu kadar sure alcida kalmasi dizimi kireclendjrmis hareket ettiremiyorum arkadaslar fizik tedavi sureci cok acili geciyor hâlâ ödem var hergun fizik tedavjye gidiyorum makineye bagliyorlar elektrik veriyorlar en kotusude kendileri bukmeye calisiyor artik dayanamjyorum kafami yastiga gömüp o sekildr bagiriyorum tedavi merkezinde insanlar rahatsiz olmasin diye psikolojim bozuldu cok zorlu bi surec geciriyorum ama Allaha şukur inancim tam yani diyecegim doktorunuzu iyi secin biliyorum cok aciyor dayanamjyorsunuz ama elbet bunlarda gecicek ben inaniyorum. Bu yasadiklarimi daha once yasiyan dizi benim gibi bukulemeyen varsa yardimci olursa cok sevirim
    Arkadaslar dizimden 2. Ameliyata girmem sağligima kavusmam icin dizimi 90 derece bukebilmem gerek ne yapsam olmuyor gercekten kendimi zorluyorum son noktaya kadar dayanmaya calisiyorum fizik tedavide ama 6 gun oldu 30 40 derece anca neden boyle bende mi bir sorun var bu kadar acımasi normal midir

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.