Şimdi Ara

Diyetimi yazıyorum.(doktorumdan aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şekersiz çay
    2 ince dilim kepek ekmeği
    5 adet zeytin
    1 ince dilim peynir
    domates salatalık yeşillik
    1 haşlanmış yumurta

ARA ÖĞÜN:

1PORSİYON meyve

ÖĞLE:

4 adet köfte (ya da aynı büyüklükte et,tavuk,balık)
    1 tabak sebze yemeği
    1 su bardağı yoğurt
    yağsız salata
    2 ince dilim ekmek

ARA ÖĞÜN:

2 PORSİYON meyve
    1 ince dilim peynir
    1 ince dilim ekmek

AKŞAM:

1 kase çorba
    4 adet köfte (ya da aynı büyüklükte et,tavuk,balık)
    1 tabak sebze yemeği
    1 su bardağı yoğurt
    yağsız salata
    2 ince dilim ekmek

YATARKEN:

1 PORSİYON meyve
    1 su bardağı şekersiz süt

*Haftada 3-4 kez kuru baklagil yemeği
    *Günde 3 litre su
    *Her gün en az 1 saat tempolu yürüyüş

BİR PORSİYON ET (30gr) YERİNE AŞAĞIDAKİ YİYECEKLERDEN BİR TANESİNİ GÖSTERİLEN MİKTARDA YİYEBİLİRSİNİZ:

KÖFTE....................................................................................1 ADET
    KIYMA.....................................................................................1 KÖFTE KADAR
    PİRZOLA..................................................................................1 ADET (kemiksiz)
    KUŞBAŞI..................................................................................3-4 PARÇA
    BİFTEK.....................................................................................1 ORTA BÜYÜKLÜKTE
    BALIKLAR.................................................................................30gr
    KÜMES HAYVANLARI................................................................30gr
    BEYAZ PEYNİR..........................................................................1 KİBRİT KUTUSU
    KAŞAR/ TULUM..........................................................................YARIM KİBRİT KUTUSU
    YUMURTA..................................................................................1 ADET
    MİDYE........................................................................................5 ADET

İNCE BİR DİLİM EKMEK YEMEDİĞİNİZ TAKDİRDE AŞAĞIDAKİ BİR TANESİNİ GÖSTERİLEN MİKTARDA YİYEBİLİRSİNİZ.

KURU BAKLAGİLLER.(kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya, bakla)...............5 YEMEK KAŞIĞI
    TARHANA ÇORBASI........................................................................................1 KASE
    ŞEHRİYE ÇORBASI.........................................................................................1 KASE
    BULGUR PİLAVI...............................................................................................2 YEMEK KAŞIĞI
    PİRİNÇ PİLAVI..................................................................................................2 YEMEK KAŞIĞI
    MAKARNA.......................................................................................................2 YEMEK KAŞIĞI
    YUFKA BÖREĞİ...............................................................................................2 KİBRİT KUTUSU KADAR
    PATATES.........................................................................................................1 KÜÇÜK BOY
    KESTANE.........................................................................................................2 ORTA BOY
    PATLAMIŞ MISIR..............................................................................................1 SU BARDAĞI DOLUSU(YAĞSIZ)
    SİMİT................................................................................................................1/3
    TUZLU BİSKÜVİ..................................................................................................2 ADET
    DİYET BİSKÜVİ...................................................................................................4 ADET

1 PORSİYON MEYVE:

ELMA : 1KÜÇÜK BOY TAZE İNCİR: 1 ADET
    MUZ : 1KÜÇÜK BOY YENİ DÜNYA: 6 ADET
    GREYFRUT: YARIM ADET YEŞİL ERİK: 10 ADET
    PORTAKAL: 1 ORTA BOY KIRMIZI ERİK:5 ADET
    MANDALİNA: 1 BÜYÜK BOY ÇİLEK: 12 ADET
    TURUNÇ: 1 ORTA BOY GREYFRUT SUYU: 1 ÇAY BARDAĞI
    LİMON: 1 ORTA BOY PORTAKAL SUYU: 1 ÇAY BARDAĞI
    AYVA: 1/4 ORTA BOY NAR SUYU: 1 ÇAY BARDAĞI
    ARMUT: 1 ORTA BOY VİŞNE SUYU: 1 ÇAY BARDAĞI
    ÜZÜM: 15 İRİ TANE ÜZÜM SUYU: YARIM ÇAY BARDAĞI
    NAR: YARIM KÜÇÜK BOY ELMA SUYU:1 ÇAY BARDAĞI
    KAVUN: 1/8 ORTA BOY KURU İNCİR: 1 ADET
    KARPUZ: 1/8 ORTA BOY KURU ERİK:5 ADET
    VİŞNE: 14 ADET KURU ÜZÜM: 1 YEMEK KAŞIĞI
    ŞEFTALİ: 1 ORTA BOY HURMA : 5 ADET

YASAKLAR:
    1.SAKATATLAR: KARACİĞER, BEYİN, BÖBREK, DİL, İŞKEMBE, DALAK vb.
    2.YAĞLI GIDALAR:KAYMAK, KREMA, MAYONEZ, ÇİKOLATA, PASTA, SOSLAR, TAHİN, TAHİN HELVASI, KURUYEMİŞLER vb.
    3.TEREYAĞI, MARGARİN, KATI YAĞLAR
    4.KIZARTMALAR: ET, SEBZE, HAMUR
    5.ALKOLLÜ İÇECEKLER, HAZIR MEYVE SULARI, SODA, MADEN SUYU, ASİTLİ İÇECEKLER
    6.YAĞLI ET,YAĞLI BALIK,YAĞLI TAVUK, SUCUK, PASTIRMA, SALAM ,SOSİS, EV SALÇASI, TURŞU, SİGARA
    7. ŞEKER,BAL, PEKMEZ, ŞURUP, KEK ,KURABİYE, BAKLAVA, DONDURMA

• ben ÖSS'ye hazırlanırken çok kilo aldım ve üniversitedeyken de almaya devam ettim. ee bir yerde insanın kendine dur demesi gerekiyor. bu diyetle hergün 1 saat sporla ve su içerek 3 ayda 9 kilo vermiştim. kaçamak olarak ülker napoliten çikolatanın minik sarılmış parçalarından haftada 1 ya da 2 tane yiyordum. bir de diyetisyenim 2 haftada bir sütlü tatlı yiyebileceğimi söylemişti. tatlı yediğim gün süt, ekmek ve meyveden kısmam gerekiyordu tabi.

aynı diyeti sporsuz ve su içmeden(günde 1 bardak su bile içmiyorum bazen ) , arada 1 adet baklava falan yiyerek yaptım. bazı haftalar da iyice bozdum. 3 ayda 3 kilo verebildim. ve diyetten çok sıkılmış durumdayım.

bi kaç gündür yemeklere saldırıyorum. motivasyon falan kalmadı. inşallah spora ve diyete geri dönebilirim.

• şubatta 72 kiloydum boyum 174.şu an 59 kiloyum.55 kilo olmaya uğşıorm.ama bende son zmnlarda aşırı bi iştah başladı kendimi motive etmeye çalışıyorum olmuyor.bide hala şişkosun diyenler war sinirim bozuluyor.ne yapıcam ben:S:S
  • quote:

Orjinalden alıntı: wooferbal

şubatta 72 kiloydum boyum 174.şu an 59 kiloyum.55 kilo olmaya uğşıorm.ama bende son zmnlarda aşırı bi iştah başladı kendimi motive etmeye çalışıyorum olmuyor.bide hala şişkosun diyenler war sinirim bozuluyor.ne yapıcam ben:S:S

1.74 boy var. 59 kilosun. Sana şişko diyene ağzımla gülmem açıkçası. Bana az geldi.
  • @wooferbal
    Az kilolu olup yagli olma ihtimalin var. Spor yapmadan sadece yemek yiyerek zayiflamaya calisirsan yag degil su kaybedersin. Bu yuzden kilon az oldugu halde kilolu gozukebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wooferbal

şubatta 72 kiloydum boyum 174.şu an 59 kiloyum.55 kilo olmaya uğşıorm.ama bende son zmnlarda aşırı bi iştah başladı kendimi motive etmeye çalışıyorum olmuyor.bide hala şişkosun diyenler war sinirim bozuluyor.ne yapıcam ben:S:S

arkadaşım saçmalama benim boyum 1.76 79 kiloyum bana tamsın diyorlar yani tam ama vucüdüm sıkı duruyor öyle yağlar sarkmıyor tabiki gayet iri omuzlu yaılı görünüyorum sen nasıl kilolu oldugunu düşünüyosun boyunun daha kısa olmadıgına eminmisin
  • sen erkeksin ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben böyle bir diyetle kilo alırım.
    öyle öğün arası meyve ile inanılmaz midem kazınır.
    en güzeli yüzmek...
  • bu diyet aç kalmamaya dayanıyo. yemek yemekten bıkkınlık geliyo ama nasıl oluyosa zayıflatıyo. herhalde metabolizma sürekli çalıştığı içindir. bu arada meyve yiyince kan şekerinin düşmemesi için yani acıkmamak için yanında herhangi bir süt ürünü almak gerekiyor.

keşke imkan olsa da hergün yüzsek. diyet yapmaktan ve diğer egzersizlerden daha keyifli. ter yok, eklem ağrısı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.