Şimdi Ara

Diyelim ki bir yaya önünüze atladı ve çarptık ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
62.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah korusun, bu adalet sistemiyle işimiz zor.
    Araçta seyir kamerası lazım bu tazr durumlar için sanırım.
  • bir kaç gün önce arabamla giderken ilkokul çıkışına denk geldim, hızım 25 falandı özellikle dikkat ediyordum birisi fırlar falan demeye kalmadı bir tane ufaklık sağa sola bakmadan ara sokaktan bir fırladı direk arabanın önüne frene bastım kurtarmak için manevra yaptım son anda kurtardık. orada 35-40 veya daha fazla gitseydim temiz vurmuştum.

siz siz olun mahalle aralarında falan yavaş gidin, çıkarsın otobana istediğin gibi bas ama şehiriçi risklidir, çocuk fırlar, sokaktan araba çıkar falan filan.

bu arada birine vurduğunuzda %100 suçsuz olsanız bile 1-2 gece içerde tutmalarının sebebi, çarpılan kişinin ailesinden korumakmış, o heyecanla cezayı kendileri kesmesin diye
  • Teyzem tüm hız kurallarına uyarak bağdat caddesinde en sağdan giderken yaya geçidi ve ışık olmayan bir noktada yol kenarındaki süs ağaçlarının arasından önüne 70li yaşlarında bir kadın çıkıyor. Haliyle ufak bir temas olmuş ama yaralayıcı bile değil. Şans bu ya yaşlı kadın alzheimerlı ve o an ne yaptığını bilmez haldeymiş (evinden pijama ve terlikle çıkmış sokağa) ve temasla yere düşerken kafasını kaldırıma çarpıyor. 2-3 gün hastanede kaldı ama vefat etti.

Teyzem olay yerinden kaçmamış. Şansına o sırada 15-20 metre ötede bir ekip otosu ve içerisinde polis arkadaşlar varmış ve olayı birebir görmüşler. Mahkemede onların tuttuğu tutanaklar sayesinde teyzem herhangi bir ceza almadı, ölenin ailesi de kadının durumunu bildiklerinden kan parası falan talep etmediler. O polislerden bir tanesi şu anda aile dostumuz sık sık görüşürüz.

Zor bir durum, tüm kurallara uyulsa bile her zaman herşey istenildiği gibi yolunda gitmiyor. Özellikle şehiriçinde iki taraflı park yapılmış dar sokaklarda maksimum dikkatle seyretmek lazım, aradan karşınıza aniden ne çıkar bilinmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Bizim adalet sistemimizde

Her suç ayrı ayrı yargılanıyor mesela bizim kazamız

Biz 15 yasında ehlıyetsız motorsıkletlı cocuga carpıp uzul kaybı yasattıgımız için ceza yedik

O cocukta ehlıyetsız plakasız kasksız trafıge cıkmaktan yedı

Ama o cocugun aslında trafıkte olmaması bızım hukuk sıstemımızde gecerlılıgı yok aman dıkkatlı kullanalım

uzul kaybı nedir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli
    uzul kaybı nedir hocam?

"Uzuv" olması lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostrider815

Benim başıma farklı bir olay geldi. Başkalarına örnek olabilir diye anlatayım.

Zincirlikuyu' nda Beşiktaş' a inerken 50-60 km hızla ilerliyordum. Telefonla konuşan bir 20 yaşlarındaki bir kız önüme atladı. Frene bastım ama duramadım ve vurdum. Kız, bir kaç metre ileri savruldu. Hemen yana çekip durdum. Arabadan indiğimde kız yoktu. Sanırım kaçmış. Arabada olan eşim çocuk ve kayınvalideyei Harem' deki otobuse yetiştirdikten sonra o bölgedeki en yakın karakola gittim. Durumu anlattım. O karakoldaki polis, kazanın olduğu en yakın karakola gidip ifade vermeme istedi. En yakın karakol, Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne yolladı. Oradaki polisler iki seçenek önerdi;

1. Dedikleri şuydu; "KAzadan sonra sen bize geldin. İsmin yerin belli. Şikayet olursa seni buluruz"
    2. "İstersen seni savcıya çıkaralım. Ama su seçenekte hastaneye gidip alkol muayenesi olursun"

Nihai olarak, şikayet olup olmayacağını beklememi tavsiye ettiler.

Bende bir kaç hafta korku ile bekledim ama bir sey çıkmadı.

Kız kaçıp gitti, sizde yolunuza devam etseydiniz ne olacaktı acaba?

Bu taktik bile olabilir he. Böyle kötü niyetli olanlar atlar yola sizde vurursunuz sonra kaçıp giderler, karakola gidip şu şu plakalı araba bana vurdu kaçtı der sonra sizden para bile isterler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

uzul kaybı nedir hocam?

"Uzuv" olması lazım...

Yok bence değil. Çünkü sarapci bir kaç mesajında "uzul" olarak yazmış. Yani yanlış olsa diğerinde düzeltirdi diye düşünüyorum. Hukiki bir terim olabilir belki
  • Futbolcu Emre'nin yıllar önce böyle bir kazası vardı. Üst geçidi kullanmayıp otoyoldan geçen adama çarpmıştı herhangi bir ceza almadı.

Yok yaya yola adımını attı mı duracaksın yok şöyle yok böyle. Arkadaş trafik bir bütündür yayalarda kurallara UYACAK! tabiki yaya güvenliği trafikte öncelikli ama nasıl olsa dururlar mantığıyla davranan embesil yayalarıda lütfen artık terbiye edelim!

Kızılayda Ulusta bana yeşil yanarken gözümün içine baka baka yola çıkan ve uyuz bir şekilde karşıya geçen insanlardan BIKTIM!
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

uzul kaybı nedir hocam?

"Uzuv" olması lazım...

vücudunda bulunan bir parçanın kopması demek

El ayak Kol bacak v.s
  • Bir zamanlar bir komşumuz motorlu serseri bir çocuğa çarpmıştı. Çocuk 17 yaşında ehliyet, ruhsat, sigorta, vize, kask hiçbir şey yok. Ne yazık ki hayatını kaybetti. Olaydan bir saat sonra 9 kardeşi ve bir asker ordusu kadar kalabalık akrabaları vale vale vale vale diye kaza yerine gelerek komşumuzun aracına saldırıp camlarını kırdılar, her şeyini parçaladılar.

2 Aydan fazla komşumuz tedbir amaçlı içeride tutuldu. Bu vale valeciler dava açtılar ama pek bir şey kopartamadılar. Ama adamın hayatının içine ettiler. Uzun bir süre tehdit edip sokakta birkaç defa kan parası vereceksin diye bıçak çekmişler.
  • kusur yoksa bile içerde tutulma sebebinin sürücüyü koruma amaçlı olduğunu duymuştum.
  • quote:

quote:

Zincirlikuyu' nda Beşiktaş' a inerken 50-60 km hızla ilerliyordum. Telefonla konuşan bir 20 yaşlarındaki bir kız önüme atladı. Frene bastım ama duramadım ve vurdum. Kız, bir kaç metre ileri savruldu. Hemen yana çekip durdum. Arabadan indiğimde kız yoktu. Sanırım kaçmış. Arabada olan eşim çocuk ve kayınvalideyei Harem' deki otobuse yetiştirdikten sonra o bölgedeki en yakın karakola gittim. Durumu anlattım. O karakoldaki polis, kazanın olduğu en yakın karakola gidip ifade vermeme istedi. En yakın karakol, Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne yolladı. Oradaki polisler iki seçenek önerdi;

1. Dedikleri şuydu; "KAzadan sonra sen bize geldin. İsmin yerin belli. Şikayet olursa seni buluruz"
    2. "İstersen seni savcıya çıkaralım. Ama su seçenekte hastaneye gidip alkol muayenesi olursun"

Bu taktik bile olabilir he. Böyle kötü niyetli olanlar atlar yola sizde vurursunuz sonra kaçıp giderler, karakola gidip şu şu plakalı araba bana vurdu kaçtı der sonra sizden para bile isterler.

Kötü niyetli kişilerin bunu yapması mümkün.

Aslında bir kaç hafta bekleme sürecinde şunu bile düşündüm;
    Olay sonrası karakola gitme sebebim, kaza yapıp kaçmadığımı polise anlatmaktı. Ancak Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne gittiğimde ve ordan çıktığım esnada kimse anlattıklarımı bir yere yazıp tutanak tutmadı. Şikayet olduğunda ve beni bulduklarında, bu konuyu anlattığım polisi bulamaz veya bulsam bile anlattığım polis hatırlamazsa yine kaza yapıp kaçan durumuna düşebilirdim.

En nihayetinde olayın olduğu yer Mobese kameraları görüş alanında ama mahkemelik olursa Türkiye de ne karar çıkacağını kestirmek zor oluyor.

• quote:

quote:

quote:

Kötü niyetli kişilerin bunu yapması mümkün.

Aslında bir kaç hafta bekleme sürecinde şunu bile düşündüm;
    Olay sonrası karakola gitme sebebim, kaza yapıp kaçmadığımı polise anlatmaktı. Ancak Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne gittiğimde ve ordan çıktığım esnada kimse anlattıklarımı bir yere yazıp tutanak tutmadı. Şikayet olduğunda ve beni bulduklarında, bu konuyu anlattığım polisi bulamaz veya bulsam bile anlattığım polis hatırlamazsa yine kaza yapıp kaçan durumuna düşebilirdim.

En nihayetinde olayın olduğu yer Mobese kameraları görüş alanında ama mahkemelik olursa Türkiye de ne karar çıkacağını kestirmek zor oluyor.

Karakol'da her yerde kamera var hocam öyle bir şey olması mümkün değil. Siz dersiniz yani şu tarihte şu saatte ben oradaydım derdimi anlattım isterseniz kameraları kontrol edin diye.

• Öyle bir durumda öncelikle, varsa yol üstündeki kamera ve radar kayıtlarına bakarlar. Sonra da olay yerinde fren izi olup, olmadığına. Freni izi yoksa ve aracınız yüzlerce metre ilerde durduysa o zaman suçlu konumuna gelebilirsiniz. Allah hepimizi kazadan, beladan korusun. Sizin bir suçunuz olmasa bile birisinin ölümüne neden olmak zor bir durum.
  • bu gibi olay kız ark ımın başına geldi
    ist de yaşayanlar bilir beşyol yandan giriş vardır köprünün altından florya ya geçersiniz kız arkadaşım normal bir hızla seyrederken yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 3 kişiden birinin kararsızlığı yüzünden şahsa çarptı ve kişi öldü malesef
    yol aşırı geniş ve yayanın geçebılme şansı cok az arabalar 60-70 le gidiyor aslında burda devlette suçlu
    1 ay tutuklu kaldı karşı tarafın ailesi tarafından birşey yapılmaması için sonuç yoldan karşıdan karşıya geçen sahış suçlu bulundu
    kız ark ım serbest kaldı ama o kazanın etkisi halen üstünde daha tövbe etti araba sürmeye .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

geçen yaşadığım bir olay karşısında bu konuyu çok düşündüm. diyelim ki hız sınırına uyarak yolumuzda gidiyoruz (50 km sürat ile). yaya geçidi vs. yok ALLAH korusun bir çocuk yola fırladı ve çarptık? çok başımız ağrır mı ? kan parası vs. diyorlar etrafımdakiler. en az 1 ay felan yatarsın yaşayan var mı böyle birşey ?

hepinize kazasız belasız sürüşler arkadaşlar
    saygılar.

Arkadaşım. Aynısı başıma geldi. Sokak içinde 20 km hızla giderken küçük bir çocuk solda sıra ile parketmiş araçlardan ikisinin arasından aniden yola fırladı. Çarptım. Yaralandı. Hemen hastaneye götürdük. Tedavisi yapıldı. 2 ay filan gidip geldik. Babası hastanede davacı oldu benden. Polis, adam davacı oldu, karakola gidiyoruz. İfade vereceksin. Oradan da savcılığa sevkedileceksin. dedi. Tamam dedim.

Sonra aradan 2 dk. geçti. Adam davacı olmaktan vazgeçmş. Polis bıraktı. Kimliğimi verdi. Gidebilirsin dedi.

Eğer davacı olsaydı, ne olurdu. Tahminim o ki, savcı sorguladıktan sonra beni tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakacaktı. Fakat benim bahsettiğim yaralanmalı kaza. Ölümlü kazada ne olur, bilmiyorum.

Tanıdığımın başına gelen bir olay. Bir çocuğa çarptı. Çocuk rahmetli oldu. Çocuğun babası davacı olmadı. Çarpan adam çocuğumu tanımıyor. Kastı yok. davacı değilim. Allah'ın takdiri dedi. Fakat devlet kamu davası açtı. Hapis cezası verildi. 6 ay hapiste kaldı.

• Belli kesime vurursan kan parası isterler , sen haklı olsan da emdiğin sütü burnundan getirirler , gerçi o zaman insana vurmuş da sayılmazsın. Çelişkili bir durum....
  • ölümlü kaza da,tutuklanmanızın amacı,tedbir açısındandır,ölenin yakınları size zarar vermesin diye...

bir yakınım;iki araç arasından birden fırlayan yaya ya çarptı,suçlu yaya,ama içeri alındı yine de tedbir olarak,ilk mahkemede bırakıldı...
  • quote:

hocam tebrik ederim,
    kaçmamanız iyi olmuş,kaçsa idiniz iyi eğer dümense,sizden davacı olup,hak talep edebilirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emeraldozsel -- 9 Mayıs 2012; 13:19:54 >

• Yaya eğer yaya geçidinde değilse bilirkişi raporlarıyla suç geçene verilir ve beraat edersiniz. Ayrıca tazminat da ödemezsiniz. Daha yeni meslektaşımın başına geldi.

Ayrıca" yaya adım attı yola dur" gibi bir kavram yok. Yaya geçidi varsa ve yaya o geçitteyse oluyor dediğiniz. Onun dışındaki yollarda yol araçlara aittir.

Benim başıma gelse vicdan azabı yeterdi zaten. Ancak kan parası falan da vermezdim haklıysam. Haksızsam zaten Allah belamı versin ne diyebilirim ki...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.