Şimdi Ara

Diyalize makinesine bağlı geçen hayatım(fotolu) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
4
Favori
14.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ReCoMaX

diyalizdeyim. Kimse saçma sapan mesajlarla rahatsız etmesin beni. Ağzımdan küfür çıkmasın.

Dostum engelli maaşı alıyor musun?

Almıyorsan, süreç hakkında araştırma yapalım bir nebze rahatlarsın ekonomik olarak.

quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Skywalker

beyler şüpheniz varsa 3-5 kişi toplanır arkadaşı ziyarete gidersiniz hastaneye olur biter

dostum adam hasta olabilir doğrudur ona birşey demiyoruz. Adam bu konuyu para toplamak için açmış bariz belli ilk 4 sayfayı okursan anlarsın..

bazı kişiler önerdi para toplamamı kendim değil. Kabul etmedim odun kafalıların konuyu saptırması ve beni ısrarla anlamamaları yüzünden. Yanliş anlama,sana demiyorum.

tamamda o zaman buraya konu açmandaki amacı söyle bizde ona göre birşeyler yapalım 5 sayfadır aynı soruyu soruyoruz bir tane bile cevap alamadık. Manevi destek mi istiyorsun ne istiyorsun söyle ona göre davranalım bizde. Sen amacını söylemediğin sürece ben bu konuyu para toplamak için açtığına inanacağım.

bu zihniyetinizden utanıyorum valla. İhtiyaçım için para toplamak istesem dahi suçmu. Sanki çalışıyorum da para kazanıyorum. Her hastane bedava yapmıyor işlemleri.2 yılda bir Zonguldakta bile sgk mu uzattırmak için para alıyorlar ve babam her defasında para ödùyor. Vemesek sigortamı uzatmıyorlar.ben babamın üzerinden sigortalıyım. Yardım parasıyla sanki kıza garıya mı gitcem. Bu kadr anlayışsiz olmayın. Her mesaja cevap yazmıyon da demeyin bana zaten yazıyom.

Bütün! Özel ! Hastaneler ! Bedava ! Kayıt ! Yapıyor ! Bana anlatma ! Bunları ! Annem hemşire diyalizde! bana anlatma bunları hadi git kumda oyna sen.

• Allah sabır ve acil şifalar versin.

Orijinalden alıntı: __éSér__

Allah sabır ve acil şifalar versin.

sağol kardeş.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

beyler şüpheniz varsa 3-5 kişi toplanır arkadaşı ziyarete gidersiniz hastaneye olur biter

dostum adam hasta olabilir doğrudur ona birşey demiyoruz. Adam bu konuyu para toplamak için açmış bariz belli ilk 4 sayfayı okursan anlarsın..

bazı kişiler önerdi para toplamamı kendim değil. Kabul etmedim odun kafalıların konuyu saptırması ve beni ısrarla anlamamaları yüzünden. Yanliş anlama,sana demiyorum.

tamamda o zaman buraya konu açmandaki amacı söyle bizde ona göre birşeyler yapalım 5 sayfadır aynı soruyu soruyoruz bir tane bile cevap alamadık. Manevi destek mi istiyorsun ne istiyorsun söyle ona göre davranalım bizde. Sen amacını söylemediğin sürece ben bu konuyu para toplamak için açtığına inanacağım.

bu zihniyetinizden utanıyorum valla. İhtiyaçım için para toplamak istesem dahi suçmu. Sanki çalışıyorum da para kazanıyorum. Her hastane bedava yapmıyor işlemleri.2 yılda bir Zonguldakta bile sgk mu uzattırmak için para alıyorlar ve babam her defasında para ödùyor. Vemesek sigortamı uzatmıyorlar.ben babamın üzerinden sigortalıyım. Yardım parasıyla sanki kıza garıya mı gitcem. Bu kadr anlayışsiz olmayın. Her mesaja cevap yazmıyon da demeyin bana zaten yazıyom.

Bütün! Özel ! Hastaneler ! Bedava ! Kayıt ! Yapıyor ! Bana anlatma ! Bunları ! Annem hemşire diyalizde! bana anlatma bunları hadi git kumda oyna sen.

genelleme yapma. nerden biliyorsun tüm hastanelerin ücretsiz olduğunu. Türkiyede tüm hastaneleri sordun da mı yazıyon 5 yıl önce bile çapada nakil sırası için gerekli olan tahlile 150 lira aldılar. Daha 3-4 ay önce zonguldak atatürk devlet hastanesinde heyette ssk uzatma işlemleri için 100 liradan fazla para aldılar,üstelik aynı hastanee 2008 de 225 lira almıştı ve yol yeme içme dahil 500 e patlamıştı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

genelleme yapma. nerden biliyorsun tüm hastanelerin ücretsiz olduğunu. Türkiyede tüm hastaneleri sordun da mı yazıyon 5 yıl önce bile çapada nakil sırası için gerekli olan tahlile 150 lira aldılar. Daha 3-4 ay önce zonguldak atatürk devlet hastanesinde heyette ssk uzatma işlemleri için 100 liradan fazla para aldılar,üstelik aynı hastanee 2008 de 225 lira almıştı ve yol yeme içme dahil 500 e patlamıştı.

senin bahsettiğin hastane ile tüm hastaneler bir değil.

• Zonguldakta olan veya olabilen arkadaşlar bir ziyaret edip görsünler arkadaşı ondan sonra konuşalım bunları eğer bu çoçuğun söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıkarsa o kötü kelimeleri konuşanların hiç mi vicdanları sızlamayacak arkadaşlar unutmayınızki vücüdumuzda bulunan her organ bir servet değerinde ve biz insanlar kaybetmediğimiz zaman onun değerini bilmiyoruz.

Sadece farkında olalım yeter.

Saygılarımla...

Cihan.
  • Adam hasta orası kesin psikolojisi yerlerde yanlız,hem para istemiyorum diyor hemde her mesajında masraf kelimesi geçiyor defalarca dedik devlet para almıyor gidicek evraklarını hazırlıcak nakil sırasına giricek bunu yapmadığı için insanlarda çelişkide tabi.

Ayrıca yıllardır skk işlemi yaparım dahada para vermedim uzatma işlemi için skksı olan hastada para vermiyor tahliller için defalarca söylendi

konuyu saptıranlar defolsun burdan!

Kızma be Recep gideriz,sen canını sıkma.son bir iki cümle yazıp giderim.
    *burdakilerin çoğu para fela ndemiş ama keşke para ile çözülcek olsa doku uygunluğu ,nakil sonundan çok iyi şekilde bakım gibi,
    *sen babanın üstünden bağkurluysan devlet 2022 maaşı bağlamıyor birde evin giderleri çıktıktan sonra kişi başına 83tl(tam emin değilim) yi geçmezse veriyorlar.
    *yaş ile hastane işlerini kendi yapmaması ne alaka anlamadım, diyaliz sonunda vücut acayip şekilde yoruluyor,aynı şekilde bende ilaç alırken çok kötü oluyorum hastane işlerimi hep annem yapar arkadaşın da babası yapıyor olabilir
    * evet devlet para almıyor nakilde ama iş tek nakil parası ile bitmiyor onu kafanızdan çıkarın,bazen siz parayı ödeyin faturayı bağkura yollayın bir kısmını alırsınız diyorlar.

tavsiyem baban uygun bir zamanında asıl nedenini güzelce konuşarak sor,durum maddi ise valiliğe dilekçe yaz durumunu anlatırsın,daha başka bir sebebi varsa onu öğren ,davulun sesi uzaktan hoş gelir ben olsam veririm böbreği felan diyenler olur ama iş ciddiyete binince bazen dönenler çıkıyor,Allah sana Eyyub peygamberin sabrını versin acil şifalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: qer

Zonguldakta olan veya olabilen arkadaşlar bir ziyaret edip görsünler arkadaşı ondan sonra konuşalım bunları eğer bu çoçuğun söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıkarsa o kötü kelimeleri konuşanların hiç mi vicdanları sızlamayacak arkadaşlar unutmayınızki vücüdumuzda bulunan her organ bir servet değerinde ve biz insanlar kaybetmediğimiz zaman onun değerini bilmiyoruz.

Saygılarımla...

Cihan.

hayir dedikleri yanlis cikti ondan tartisma yasandi zaten, eger 4. sayfayi okursan anlarsin,
    diyaliz icin para gerekiyor dedi, gerekmedigini devletin karsiladigini ortaya cikardik,
    8 yildir nakil sirasina girmedim 3 defa red edildim para gerekiyor dedi, biz de arastirdik ki nakil sirasina girmek icin para gerekmiyormus hatta zonguldakta gidip nakil sirasina kayit olacagi hastaneyi bile yazdik,,
    bana kimse bobrek vermiyor dedi, sonra nakil icin para lazim dedi, biz de kimse bobrek vermiyorsa nasil nakil icin para lazim olur dedi, orda cevap veremedi, sonra eger veren bile olsa nakil icin para alinmadigini devletin butun masraflari odedigini ortaya cikardik.
    5 sayfadir 100 defa su soruyu sorduk sen ne istiyorsun bu forumdan amacin nedir diye cunku habire sorunumu cozun diyor --- bu soruya 1 kere bile cevap vermedi, diyorki ilk mesajimda belirttim halbuki orda da forumdan ne istedigini soylemiyor sadece gene ayni sorunumu cozun diyor.
    Hadi diyoruz madem hastasin bari nakil sirasina gir bedavaymis, bu sefer de diyor ki ben hastane islerinde anlamam, gitmesi masraf oluyor diyor,,, halbuki ayni sehirde bir otobuse atlasa gitse nakil sirasina girer, biz de baban gotursun birlikte gidin diyoruz, babam abime dugun yapti benimle ilgilenemiyor diyor -- ulan ne olacak ayni sehirdeki hastaneye gidecen kayit olacak nakil sirasina bunda ne maddi masrafi ne zorlugu var. Eger cok kotu durumdaysan acarsin kaymakamligi, bir hastaneyi yada haber kanalini dersin durumum bu ayni sehirdeki hastaneye bile gidip nakil sirasina girmeye durumum yok yardim edin dersin bu kadar zor mu ?
    Recomax in uludag dozlukteki yazilarina baktim masallah her konu hakkinda yazi yazmis, bu kadar sey hakkinda gorusun varda ayni sehirdeki hastaneye gitmeyi mi beceremiyor?

http://recomax.uludagsozluk.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 21 Haziran 2012; 21:21:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Zonguldakta olan veya olabilen arkadaşlar bir ziyaret edip görsünler arkadaşı ondan sonra konuşalım bunları eğer bu çoçuğun söylediklerinin doğru olduğu ortaya çıkarsa o kötü kelimeleri konuşanların hiç mi vicdanları sızlamayacak arkadaşlar unutmayınızki vücüdumuzda bulunan her organ bir servet değerinde ve biz insanlar kaybetmediğimiz zaman onun değerini bilmiyoruz.

Saygılarımla...

Cihan.

hayir dedikleri yanlis cikti ondan tartisma yasandi zaten, eger 4. sayfayi okursan anlarsin,
    diyaliz icin para gerekiyor dedi, gerekmedigini devletin karsiladigini ortaya cikardik,
    8 yildir nakil sirasina girmedim 3 defa red edildim para gerekiyor dedi, biz de arastirdik ki nakil sirasina girmek icin para gerekmiyormus hatta zonguldakta gidip nakil sirasina kayit olacagi hastaneyi bile yazdik,,
    bana kimse bobrek vermiyor dedi, sonra nakil icin para lazim dedi, biz de kimse bobrek vermiyorsa nasil nakil icin para lazim olur dedi, orda cevap veremedi, sonra eger veren bile olsa nakil icin para alinmadigini devletin butun masraflari odedigini ortaya cikardik.
    5 sayfadir 100 defa su soruyu sorduk sen ne istiyorsun bu forumdan amacin nedir diye cunku habire sorunumu cozun diyor --- bu soruya 1 kere bile cevap vermedi, diyorki ilk mesajimda belirttim halbuki orda da forumdan ne istedigini soylemiyor sadece gene ayni sorunumu cozun diyor.
    Hadi diyoruz madem hastasin bari nakil sirasina gir bedavaymis, bu sefer de diyor ki ben hastane islerinde anlamam, gitmesi masraf oluyor diyor,,, halbuki ayni sehirde bir otobuse atlasa gitse nakil sirasina girer, biz de baban gotursun birlikte gidin diyoruz, babam abime dugun yapti benimle ilgilenemiyor diyor -- ulan ne olacak ayni sehirdeki hastaneye gidecen kayit olacak nakil sirasina bunda ne maddi masrafi ne zorlugu var. Eger cok kotu durumdaysan acarsin kaymakamligi, bir hastaneyi yada haber kanalini dersin durumum bu ayni sehirdeki hastaneye bile gidip nakil sirasina girmeye durumum yok yardim edin dersin bu kadar zor mu ?
    Recomax in uludag dozlukteki yazilarina baktim masallah her konu hakkinda yazi yazmis, bu kadar sey hakkinda gorusun varda ayni sehirdeki hastaneye gitmeyi mi beceremiyor?

Altına kocaman imzamı atarım ellerine sağlık üstad.

• Beyler tamam neyse ne daha fazla üzerine gitmeyin.
    Arkadaşın maddi sıkıntıları vardır, bunun verdiği buhranla bazı yanlış beklentiler içine girmiş olabilir.
    Çaresizlik insana olmadık şeyler yaptırabilir, Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
    Acil şifalar diliyorum.

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

Beyler tamam neyse ne daha fazla üzerine gitmeyin.
    Arkadaşın maddi sıkıntıları vardır, bunun verdiği buhranla bazı yanlış beklentiler içine girmiş olabilir.
    Çaresizlik insana olmadık şeyler yaptırabilir, Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.
    Acil şifalar diliyorum.

öncelikle beni anladığın ve sıkıntımı kabul ettiğin için teşekkür ediyorum. anlayışına tebrik ederim. evet sıkıntılıyım. babama söylüyorum bi türlü ikna edemiyorum,çoğu zaman umursamaz tavırları oluyor. İlla para diyor. Benim param olmadığı için hastaneye gidemiyorum. Kendi kafama göre iş yapmam ve yapamam. Çünkü babam izin vermez.ben onun gibi hastane işlerinden anlamıyom. Kulağım ağır işitiyor, bazen kelimeleri anlayamama sorunu yaşıyorum. Cebimde param olmayınca evımden bile dısarı cıkamam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Saygılarımla...

Cihan.

Altına kocaman imzamı atarım ellerine sağlık üstad.

tamam anlıyorum seni kardeş devlet nakli karşılıyor ama ben hastane işlerinden babam kadar anlamıyorum. Babam kendim gitsem bıle asla gitmeme izin vermez. Birilerinden para bulmam ve vermeleride mümkün değil. Zaten cebimde para olmayınca nereye gidem. evden dışarı bile çıkamam. Ben sadece günlük ortalama 2 lira harçlıkla geçiniyorum. Askere gidemedim. Askerlik malulu maaşı bile alamadım yüzde 90 engelli raporum varken.söylediğin para almayan hastanelere nasıl gideyım yol parası vs icın para olmayınca.

• quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

quote:

diyalizdeyim. Kimse saçma sapan mesajlarla rahatsız etmesin beni. Ağzımdan küfür çıkmasın.

Almıyorsan, süreç hakkında araştırma yapalım bir nebze rahatlarsın ekonomik olarak.

malesef alamıyorum dostum. Mağdur ettiler beni aldırmadılar yeşil kart. Çok sıkıntı çektim.

Orijinalden alıntı: frux

Babanın sigotasından mı tedavi masrafların karşılanıyor?
    Kendi sigortan var ve malülen emekli olma hakkını kazanıp, malülen emekli olmuşsan; ayda 700-800 lira civarı malüliyet maaşı alıyorsundur.. ek harcamaların > yol - yiyecek..vs ve diyaliz harici normal sosyal hayatını için bu maaş sana yeter..
    Diyalize giren bir hastanın pek çalışacak hali olmadığı için; diyaliz harici normal günlük hayatını sürdürebilmesi için bir gelire de ihtiyacı vardır..
    Arkadaş babasının sigortasından faydalanıyorsa ve onun da diyaliz harici sosyal ihtiyaçları için belki yeterli bir cep harçlığı alma imkanı yotur..
    Bir de böyle düşünün.. Sanırım sen derdini ve isteğini tam ve doğru olarak anlatamadın..

sgk lıyım babamın üzerinden.

• daha önce heyete girdinmi?

quote:

Orijinalden alıntı: D_G_N

quote:

malesef alamıyorum dostum. Mağdur ettiler beni aldırmadılar yeşil kart. Çok sıkıntı çektim.

Yeşil kart kalkmadımı ?

GSS na geçmişindir belki onları kontrol ettinmi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.