Şimdi Ara

DIY Floorstand (olacak umarım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yalıtım süngerleri, CNC ve MDF ler, ahşap kaplama ve vernik, Terminaller, VU metreler (L+R), Anfi ve 2,5 farad kapasitör hazır. Aşağıdaki gibi bir obje (2+1 floorstand speaker) yapmak istiyoruz (3 kişi).

1) Hoparlör olarak ne önerirsiniz? Pioneer TS-A 6995 S yada Sony XS-GT6938F??
    2) 4+4 stereo hoparlör düzenini 4 ohm sürülebilirler mi? (Amfi ve hoparlörler 4 ohm.)
    3) T-Line için tek bölme mi çift bölme mi olsun?
    4) Ovaller için hacim hesaplama yapabileceğim bir site var mı?

Not: Bu kulelere bas frekans göndermeyeceğim, bas için ayrıca bir ünite+amfi+kapasitör+adaptör olacak. Bu nedenle kulelerin boğulacağını düşünmüyorum.

DIY Floorstand (olacak umarım) DIY Floorstand (olacak umarım)

• Neden bunu yapacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Hazır setler aşırı pahalı.
    2)https://www.parts-express.com/ benzeri siteler ülkemize Free Shipping uygulamıyor. Astarı yüzünü geçiyor.
    3) Hi-Fi için üretilen hoparlörlerin yapılarının farklı olduğu söylenir, yapısal farklarla ilgili dökümana+incelemeye+vidyoya ulaşamadım. Mıknatıs+bobin+körük+membran+crossover. Hep aynı yapı fakat malzeme kalitesi farklı.

Bütün bunları birleştirdiğimde, kendi klasmanında (Malzeme kalitesi) üst orta/düzey bir hoparlöre HI-FI kadar ilgi (hacim+izolasyon+konumlandırma+besleme+ses kaynağı )gösterirseniz iyi sonuçlar alacağımı düşünüyorum. iyiden kastım performansı fiyatının üzerinde olmasıdır.

Benim performanstan anladığım nedir sorusunun cevabı aşağıdaki videoda mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: DnR

Arkadaşlar,

Yalıtım süngerleri, CNC ve MDF ler, ahşap kaplama ve vernik, Terminaller, VU metreler (L+R), Anfi ve 2,5 farad kapasitör hazır. Aşağıdaki gibi bir obje (2+1 floorstand speaker) yapmak istiyoruz (3 kişi).

1) Hoparlör olarak ne önerirsiniz? Pioneer TS-A 6995 S yada Sony XS-GT6938F??
    2) 4+4 stereo hoparlör düzenini 4 ohm sürülebilirler mi? (Amfi ve hoparlörler 4 ohm.)
    3) T-Line için tek bölme mi çift bölme mi olsun?
    4) Ovaller için hacim hesaplama yapabileceğim bir site var mı?

Not: Bu kulelere bas frekans göndermeyeceğim, bas için ayrıca bir ünite+amfi+kapasitör+adaptör olacak. Bu nedenle kulelerin boğulacağını düşünmüyorum.

DIY Floorstand (olacak umarım) DIY Floorstand (olacak umarım)

Hazır satın aldığınız bu hoparlörlerin yanında kılavuz gelir zaten. Oradaki ölçülerde aynen kabin yaparsanız en iyi performansı alırsınız.

Bu tip hoparlörler araç için üretilmiş olduğundan evde aynı Loud etkisini verir mi bilemem.

Ben hiç sıcak bakmıyorum bu hoparlörlerin evde kullanılmasına. Üretim amaçları arabaya hitaben daha çok.

Videodaki hoparlörlerin yapısına baktığımızda konide kullanılan malzeme bile fark ediyor.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan hoparlörler yapı olarak aynıdır ama teknik açıdan hepsi farklıdır.

4+4 düzeni sürebilme konusu tamamen nasıl bir amfi ile sürdüğünüze bağlı.

Yanında gelen kılavuzdaki ölçülerle en iyi performansı alırsınız.

Onun dışında kendiniz hacim hesabı yapabilmeniz için hoparlörün bir takım değerlerini bilmeniz gerekir. Bunun için osiloskop gerekiyordu hatırladığım kadarıyla. Bazı frekans değerlerindeki sinüs eğrileri falan gerekiyordu herhalde.

Keşke kargo maliyeti olmasa ama hoparlör gibi hassas bir ürünün de dikkatli taşınması gerekiyor. Her ne kadar iyi paketlense de.

Free shipping ile gelen ürünlerin kutuları oradan oraya atılırcasına taşınıyor.

Çinden sürücü getirtmeyi deneyebilirsiniz. Satıcı ne kadar güvenilirdir, ne kadar kaliteli çıkar orasını bilemem.

Böyle işler içi maddiyat gerekiyor maalesef.

Herkes bir dönem bir kabin macerasına giriyor.

Ama bakıyorsunuz bazen elin çinlisinin sizden ucuza mal ettiği kabin daha iyi işler çıkarabiliyor.

Hesap işi tamamen. Gerekli bilgi birikimi ve ekipman olmalı.

• malzeme çeşidi değişiyor haklısınız. Teknik açıdan farkları neler ? 4+4 sistemde 4 ohm da sürmek mümkün olur mu diye sormuştum aslında, yani ohmaj hesabı. T-Line için tek bölme mi çift bölme mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen bir ses kabin(hoparlör) projesi uygulansın. olsun diyorum.
    ama oval hoparlör ile değil de daha güzel bir hi-fi yaklaşım olsun. şu an ki yaklaşım daha çok tuning tüpbas kullanan gencliğin merakı gibi.
    yok oval hop. kullanılacak derse pekala bir şey diyemem olur. olsun.
    ''' Mıknatıs+bobin+körük+membran+crossover. Hep aynı yapı fakat malzeme kalitesi farklı.''
    hem malzeme hemde montaj kalitesi farklıdır. bu dahi aşırı önemli farkdır.
    belki okumuşsundur bu linki okumak istersin. tavsiye ederim. saygılar Bir kabinin doğuşu TIKLA

• açıkçası o gençlik işlerini gençlikte bıraktım :) kaliteli sese ve şık objelere zaafım var. Ne yazıkki zaafm olduğu kadar bütçem yok. :) kısmet olursa 3 az sonra evleniyorum ve bütün mobilyaları ceviz kaplama aldık. buna uygun floorstand almaya kalksam epey borca giricem..daha ucuz ama yinede heybetli ve şık birşey için kolları sıvadım. tabi şunu da eklemek isterim. birşeyler üretmek, sadece tüketici olmamak ayrı bir zevk. linki inceliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dali Zensor 5 mi Lektor 2 mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.