Şimdi Ara

DivX mi yoksa DVD mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emektar VCD player'ım bozulunca yeni bi VCD player almak yerine aklıma ucuz bi DVD-Rom geldi. Daha önce Divx formatlı kısa videolar izlemiştim pek kaliteli değillerdi ama divx filmlerin DVD kalitesinde olduğunu duymuştum ne dersiniz DVD-Rom almak yerine normal cdromumda Divx film mi izlesem. Yoksa bi DVD-Rom mu alsam. DVD-Rom alacaksam ne tavsiye edersiniz ?

• dvd rom alıp dvd film izlemek çok pahalıya patlar.divx dvd kalitesinde olmasada dvd ile cd kalitesi arasında bir kaliteye sahip.bence bir AOPEN 52X cd rom al ve divx izle.
  • valla dvd film konusunda problemim olmaz onu çevreden rahatça edinebilirim de benim tek aklıma takılan divx de aynı kalitedeyse cebimden bi 25-30$ DVD-Rom parası çıkmasın. Yoksa 25$ bişey değil al bi DVD-Rom keyfini sür mü dersiniz ?
  • eğer beleşe dvd bualbiliyorsan tabiki dvd rom alman daha mantıklı.dvd filmlerde daha fazla ayrıntı olur.
  • DVD-ROM bilgisayarda fazla performans vermiyor, bence ya divx'e devam et, ya da DVD Player al,DVD'yi doğru dürüst seyret.
  • şimdi dvd alıp izlemey başlayınca bir ses sistemi ihtiyacı doğacak ve maliyet artacak. en hesaplısı divx.
  • dvix görüntü kalitesi genelde vcd az daha iyi ses baya iyi, ama dvd çok daha keyifli, filmleri pahalı olması kötü tek dezavantı o, yani film problemin yoksa hiç düşünme dvd al,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3D için Mp4 mü Mkv mi en iyisi
    13 yıl önce açıldı
    PS4 Slim mi yoksa normal mi?
    11 yıl önce açıldı
    SPDIF mi Yoksa Optik mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dvd kalitesi ile divx karşılaştırılmak bence doğru değil, divx demek dvd kalitesindeki bir datanın minimum %20 görüntü kalitesi kaybıyla rip edilmesidir. Yani görüntü kalitesinde kayıp kaçınılmaz.
    tabii görüntü kalitesi kullanılan sisteme göre değişir.
    Ama şunu belirtmek lazım divx te cd kalitesinde ses elde etmek mümkün, DVD ile aynı kalitede.
    Eğer gerçek anlamda film izlemek istiyorsanız tercih DVD-ROM'dur. ses sistemleri ile birlikte kullanırsanız, dvd gerçekten büyük keyif
  • 99 milyon TL vestel 2300 slimline DVD (VCD,MP3,CD-RW optic 5+1 çıkış streo lale jack çıkış) bence bilgisayarda izlemek yerine TV de dvd seyret zaten DD bulurum diosun div-x DVD nin yarı kalitesine sahip ama vcd den 10 kat daha iyi . . .
  • Film bulabilirsen ucuza, hiç düşünmeden <b<font color='red'>DVD</font id='red'></b>
    DivX hemen hemen DVD kalitesinde görüntü verebilir ve Dolby Digital ses te verebilir
    Fakat bu kalitede DivX filmleri piyasada kolay kolay bulamazsın
    Ya internetten kaliteli film indireceksin kablo fln varsa yada sadece kaliteli riplenmiş DivX leri seyredeceksin
    Seçim yinede senin iyi düşün taşın...
  • ben bedava buluyom flimleri (kardeş koç ünüv de olunca)
    koç üniv. tanıdığın varsa dvd kütüphaneleri var 10000 dvd ye yakın film + konser+ dvd müzik+ game herşey var orada
  • yahu "havanda su dögmek" deyimini duydunuzmu:)
    mevzu biraz buna benzemekte de:)
    dvd ile divx arasinda elbette büyük fark olmali;
    sadece dvd daha kaliteli demek bu forum için yetersiz kalmakta gibi gelmekte..
    merak ettigim; bu kalite farki konusunda daha ayrintili bilgiye sahip olan yokmu?
    benim bildigim kadariyla divx filmler, dvd filmlerin çözünürlük degerlerine ve de 5+1 kanal cd kalitesinde (?) ses özelliklerine ulaşabilmekte...
    pekala dvd deki muazzam kapasitede (GB.lar) ne var???
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Abbrax</i>
    <br />dvd kalitesi ile divx karşılaştırılmak bence doğru değil, divx demek dvd kalitesindeki bir datanın minimum %20 görüntü kalitesi kaybıyla rip edilmesidir. Yani görüntü kalitesinde kayıp kaçınılmaz.
    tabii görüntü kalitesi kullanılan sisteme göre değişir.
    Ama şunu belirtmek lazım divx te cd kalitesinde ses elde etmek mümkün, DVD ile aynı kalitede.
    Eğer gerçek anlamda film izlemek istiyorsanız tercih DVD-ROM'dur. ses sistemleri ile birlikte kullanırsanız, dvd gerçekten büyük keyif

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

deepythrone Divx hiç bir zaman DVD kalitesine ulaşamaz, bu teknik olarak imkansız.
    Nasıl olur, DVD'yi 5-6 tane CD'ye riplerseniz o başka, ama ozaman da divx'in bir anlamı yok

• vcd kullanm?yorum. kendi videolarimi dvd ye yaziyorum ayrica bir de divx versionu yapiyorum. pc de divx, tv de dvd izlenir ^_^
  • valla çevremden rahatça DVD bulurum şimdi esas DivX bana pahalıya gelir filmini bulmak filan. İyi bi ses sistemim yok am a fazla para da vermek istemiyorum. 30-40Milyona 2.el DVD-Rom dolu bunlardan bitane alsam heralde işimi görür. Bir de hangi DVD-Rom'u tavsiye edersiniz ?
  • Film izlemek için 2x'lik en eskilerinden bir DVD'rom bile yeterlidir. Borayz DVD-ROM bilgisayarda fazla performans vermiyor demişsin, anlaşılan 16X Pioneer DVD-ROM kullanmamışsın. DVD filmler sıkıştırılmadığı için çok yer tutar. Wav-mp3, DVD-Divx ikisi de aynı mantık. Tabi görüntü kalitesi DVD'de oldukça fazladır. Ama 2CD'li divx filmleri 30-40 cm uzaklıktan 17-19 inç bir monitörde izlerken, DVD'si ile divx'i arasında hiçbir fark olmuyor. (ses hariç) Ama artık divx'lerde de çok net ses alınabiliyor. Sonuçta bence televizyon için de bilgisayar için de divx en iyi çözüm. Saygılar...
  • yap bi tv çıkışı
    tak divx ini bak keyfine
    (ben yapmayı güşünüyorumda)
  • Bende zamanında Divx çok izlemiştim. Bence görüntü hariç VCD den bir farkı yok. DVD ye çok yakın görüntü olsun diye yüksek oranda sıkıştırıldığı zaman 110-120 dakikalık filmler tek CD ye sığmıyor. Örnek vereyim. Benim oyuncak hikayesi 1 diye DVD filmim var. toplam 85 dk. lık film. Arkadaş onu benden Divx yapmak için aldı. (Divx konusunda çok usta biridir). Filmi bir türlü tek CD ye sığdıramadığını söyledi. Vazgeçti. Divx görüntü ve ses olarak VCD ten çok çok iyi. Ama 2 cd lik filmler zevki ve heyecanı öldürüyor. Her zaman her yerde en büyük DVD. :)))
  • bende dvd-kombo var hem cd yazıyorumm hem de dvd izliyorum...beğendiğim dvd leri de divx e dönüştürüyorum.kopya dvd alıyon 10 milyona sonra da 3 milyon takas parası.kaliteli bir divx iki cd den oluşur bu yüzden satın alacaksan 5 milyona çıkar fiyatı.(eğer hızlı internetin varsa divx beleş haliyle).Bunları ve dvd nin kalitesini düşünerek seçim yaparsan senin için daha faydalı olur...
  • kaliteli bir divx malesef 2 cd den çok daha fazlasına mal olur, evde hobi olark kiraladığımız DVDlerin kopyalarını VCD veya SVCD veya DIVX olarak saklıyorum Filmi beğenme oranıma göre bu gidiyor eger görüntülerinden çok memnunsam Divxle kopyalıyorum. En son gladyatoru kopyaladım tam 6 CD tuttu(80dakikalık)kaliteli bir Divx icin encoding bitrate denilen bilgi akış hızı 3.2mbps dı geçmeli aksi halde filmde bir tuhaflık olduğunu enlıyorsunuz.sanki emboss yada despeckle yapılmış gibi bir görüntü oluşuyor.Ayrıca bilgisayardan film izlemenin büyük bir dezavantajı var, bilgisayarların monitörlerinin çözünürlükleri TVlerin yanında çok yüksek olduğu için film kalitesindeki en ufak değişimler bile çok fazla sırıtıyor.TVler de max çözünürlük bizim PAL sisteminde yalnızca 704x576 olduğu için mesala VCDler çok kötü görüntüye sahip olmalarına karşın TVde gene de seyredebilir oluyorlar . VCD leri bi de monitörde izlemeyi deneyin bakalım ne kadar dayanabileceksiniz. O nedenle film izlemek için ne olursa olsun DVD. Kopyalamak için divx kullanılabilir taa ki elimizdeki CDWriterların yerini DVD writer'lar alana kadar.Çok yakında fiyatları şimdiki CDwriterların seviyesine inecek.Bir zamanlar çok iyi hatırlıyorum 4 hızlı bir yamaha alabilmek için 480 dolar toplamamız gerekmişti.Şimdi bilgisayar alırken 50 dolara CD yazıcı almayanı dövüyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.