Şimdi Ara

Distributorumu kislik bakima hazirladim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu distributor ne kadar hayati bir parcaymis. Sabah yagmur yagmisti nemlenmis ici tekleye tekleye gittim. Elektronik ateslemeli arabada distributor koymuslar :( Eve gelince acip icini yanmaz boya ve kenarlarina oje surerek havayla yalitimini kestim. Alttaki tozlugu silikonla yapistirdim.

Icinde donen bir parca var 360 derece donuyor. Bu parca tahrigini nerden ve nasil aliyor ? Mekanik elektrikli degil, resimde gorunen siyah parca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün elektronik ateşlemeli araçlarda distrübitör olur zaten, modern olanlardaki her silindirin üstünde olan küçücük bobin dediğimiz şey tek başına bir distrübitör.. onun gibi çalışmıyor ama onun yaptığı görevi yapıyor.

eskiden sizin araçtaki gibi egzantirik miline bağlı, mekanik enerjiden elektrik üretenler vardı.

• distributor olduguna gore elektronik atesleme yok demektir. elektronik atesleme demek distributorun yaptigi mekanik isin elektronik olarak yapilmasi demek zaten. ara donemde elektronik kontrollu distributorler vardi galiba onlar ayri. egzantirik milinden tahrik aliyor.

her silindir icin ayri bobin olmasi sart degil, tek bobinli distributorsuz elektronik ateslemeli araclar vardi bir donem.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

onlar da indirekt ateşleme oluyor..

elektronik kelimesi doğru değil aslında, sanayi ağzından bizim de ağzımıza yapışıyor.. ecu ile kontrol edilen ve edilmeyen var.

aslında tam mekanik olan ateşleme sistemleri platin ve meksefe kullananlar, renault spring'de olduğu gibi. gerisine yani distrübitör olup hall sensörü olana da elektronik diyen de var, sadece ecu ile direkt ateşleme olana da elektronik diyen var.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Bu parcadan var kabloyla distributore geliyor. Atesleme beyni diyorlar karburatore de bir tane hortum gidiyor. Springlerde yuvarlak tüp seklinde platin var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

bizde bi murat 124 vardı model reno 12 vardı , sene 91 . ikide bir bu distibitör nemlenir ateşlemez,gitmez ,rezil kepaze bir arabaydı. reno 12 ye geçince rahatlamıştık dağ,bayır keçi gibi giderdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    upucuz kasayi aldim yoldayim
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.