Şimdi Ara

Dişte kanal tedavisi sonrasıyla ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
10.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün dişime kanal tedavisi yapıldı. Tek seansta bitti ağrısız sızısız.
    Sıcak-soğuk hassasiyeti de çözüldü ama bir sorunum var.
    Dişin üstüne konulan sert bölge canımı sıkıyor. Dişleri birbirine vurunca ufak hassasiyet belirtisi oluyor.
    Sertçe vuramıyorum yani. Bu normal mi ? Değilse doktoruma gidip anlatacağım durumu.

• Bayramdan sonra benim de randevu var zor gecti mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yaklasık 2 ay sürmüştü tedavi 1 haftaya düzelmezse doktora söyle

• quote:

Orijinalden alıntı: eldenayriyim

Bayramdan sonra benim de randevu var zor gecti mi?

Kolaydı. 1 tane iğne vurup 10 dakikalığına yolladı, iğneyi vurduğu kısım tamamen uyuşunca geri çağırdı ve işleme başladı.
    Toplamda 40 dk kadar sürdü, aralarda tekrar iğne vurdu. Herhangi bir kısmında hiçbir acı çekmedim, sonrasında da.
    Korkmaya gerek yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

quote:

Orijinalden alıntı: eldenayriyim

Bayramdan sonra benim de randevu var zor gecti mi?

Kolaydı. 1 tane iğne vurup 10 dakikalığına yolladı, iğneyi vurduğu kısım tamamen uyuşunca geri çağırdı ve işleme başladı.
    Toplamda 40 dk kadar sürdü, aralarda tekrar iğne vurdu. Herhangi bir kısmında hiçbir acı çekmedim, sonrasında da.
    Korkmaya gerek yok yani.

Tamamdir. Bazilari diyor ordan biraz zor kalkarsin falan.

• benim ağzımda diş kalmadı korkudan gidemiyorum hele o vızzz sesi varya makinadan çıkar deli oluyorum yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prooptik

benim ağzımda diş kalmadı korkudan gidemiyorum hele o vızzz sesi varya makinadan çıkar deli oluyorum yav

Hala gitmediysen kesinlikle hata yapıyorsun haberin olsun.
    O diş illa ki çekilecek ve belki de kanal tedavisinde acı çekmeyecekken diş çekme sırasında acı çekeceksin.
    Vızz sesi evet biraz geriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim de bir dişime kanal tedavisi uygulandı yaklaşık 1 ay önce. Ama yine soğuk-sıcak hassasiyeti var. Soğuk su kanal tedavisi uygulanmış dişime deydiği zaman canım yanıyor. Doktora ne zaman iyileşir diye sorduğumda 1 ay demişti. Hala iyileşmedi.

Gitsem mi acaba ben de ?
  • quote:

quote:

benim ağzımda diş kalmadı korkudan gidemiyorum hele o vızzz sesi varya makinadan çıkar deli oluyorum yav

O diş illa ki çekilecek ve belki de kanal tedavisinde acı çekmeyecekken diş çekme sırasında acı çekeceksin.

hocam 3 senedir dişçiye gidiyorum düzenli ama en son olan bir şeyden sonra gitmedim dişim kırılmıştı geri kalan kökünü çıkartmak için bildiğin etimi ve dişimi parçaladılar ağlamadığım halde gözümden yaş geliyordu o günden beri dişçi korkum var

• quote:

Orijinalden alıntı: frankzhehe

Benim de bir dişime kanal tedavisi uygulandı yaklaşık 1 ay önce. Ama yine soğuk-sıcak hassasiyeti var. Soğuk su kanal tedavisi uygulanmış dişime deydiği zaman canım yanıyor. Doktora ne zaman iyileşir diye sorduğumda 1 ay demişti. Hala iyileşmedi.

Gitsem mi acaba ben de ?

1 ay çok uzunmuş yahu. Bildiğim kadarıyla hassasiyet, operasyonun hemen ardından geçer ki bende de öyle oldu.
    Bir ihtimal ağrı olabilir, o da 1-7 gün arası oluyor okuduklarıma göre.
    Bence en kısa zamanda doktora görünmelisin.
  • quote:

quote:

quote:

hocam 3 senedir dişçiye gidiyorum düzenli ama en son olan bir şeyden sonra gitmedim dişim kırılmıştı geri kalan kökünü çıkartmak için bildiğin etimi ve dişimi parçaladılar ağlamadığım halde gözümden yaş geliyordu o günden beri dişçi korkum var

O kötü olmuş biraz. Ama kanal ve dolgu için gitmemezlik yapma sakın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kötü olmuş biraz. Ama kanal ve dolgu için gitmemezlik yapma sakın.

hemde ne kötü çıktığımda herkes kapının önüne toplanmıştı adam mı öldürüyorlar diye tavsiye niçin teşekkür ederim hocam gitmem gerekiyor zaten ama devlete gitmem onlar pek ilgilenmiyorlar ve asabi oluyorlar yarım yamalak yapıyor hepsi için demiyorum tabi ki özele gitmek gerek

• quote:

Dün dişime kanal tedavisi yapıldı. Tek seansta bitti ağrısız sızısız.
    Dişin üstüne konulan sert bölge canımı sıkıyor. Dişleri birbirine vurunca ufak hassasiyet belirtisi oluyor.
    Sertçe vuramıyorum yani. Bu normal mi ? Değilse doktoruma gidip anlatacağım durumu.

Hocam dış konusunda epey tecrübeliyım tel takıldığı için ayda en az bir kere gidiyorum benim dişimde de sorun vardı doktor dolgu yapıcaz başarılı olma olasılığı çok düşük eğer başarısız olursa kanal tedavisi yapıcaz demişti ve başarılı olmuştu dolgu böylece kanal tedavisi uygulanmadı fakat dolgu yapılınca bir süre öyle olmuştu bana bir garipseme oluyor yani takma kafama onu düşünme normal talik eğer bir hafta oldu hala aynı şikayet varsa bu sefer doktorunla görüşebilirsin

• Bende 2 ay sürdü o hassasiyet, geçer zamanla merak etmeyin.

Bu arada kanal tedavisini nasıl tek seansta helletti yav, normalinden faklı bir yöntem mi bu?
  • Konuya bi girdim disim agrimaya basladi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Bende 2 ay sürdü o hassasiyet, geçer zamanla merak etmeyin.

Bu arada kanal tedavisini nasıl tek seansta helletti yav, normalinden faklı bir yöntem mi bu?

Hocam dişteki soğuk-sıcak hassasiyetinden bahsetmiyorum ama, dişleri birbirine vururken oluşan hassasiyetten bahsediyorum.
    Eğer doğru anlayıp bunu dediysen gerçekten çok rahatlatmış olursun beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenereSevdalı

quote:

Dün dişime kanal tedavisi yapıldı. Tek seansta bitti ağrısız sızısız.

Hocam dış konusunda epey tecrübeliyım tel takıldığı için ayda en az bir kere gidiyorum benim dişimde de sorun vardı doktor dolgu yapıcaz başarılı olma olasılığı çok düşük eğer başarısız olursa kanal tedavisi yapıcaz demişti ve başarılı olmuştu dolgu böylece kanal tedavisi uygulanmadı fakat dolgu yapılınca bir süre öyle olmuştu bana bir garipseme oluyor yani takma kafama onu düşünme normal talik eğer bir hafta oldu hala aynı şikayet varsa bu sefer doktorunla görüşebilirsin

Tamamdır hocam, bir süre bekleyeyim eğer sorun hallolmazsa doktora bi' danışırım.
    Tavsiyen için sağol.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Bende 2 ay sürdü o hassasiyet, geçer zamanla merak etmeyin.

Hocam dişteki soğuk-sıcak hassasiyetinden bahsetmiyorum ama, dişleri birbirine vururken oluşan hassasiyetten bahsediyorum.
    Eğer doğru anlayıp bunu dediysen gerçekten çok rahatlatmış olursun beni.

Hem ısırma-dişleri birbirine vurma, hem de sıcak-soğuk hassasiyetinden bahsediyorum. İkisi de hemen hemen aynı süre zarfında etkisini yitirdi bende.

Ayrıca sıcak soğuk hassasiyetinden "tamamen" kurtulamıyorsun zaten, epey zaman istiyor o. 6 ay geçti son kanal tedavisinin üstünden, hala "çok soğuk" bir şey "içtiğimde" sızlama hissediyorum ufaktan.

• Bende dişlerime kanal tedavisi yaptıracağım.Eylül ayından sonra.
    Ayrıca dolguların sökülüp yerine diş yapılması gerek.Sol alt kısımda biraz eğri duruyor.Diş teli de taktırdım mı tamamdır.
    Devlete gidersem kötü olur.Para lazım yine.
  • @Tayfa-140 önemli değil :)
    @can_11 hocam tek takma işini devlete yaptıramazsin 4-5 yıl sonraya randevu veriyolar maalesef cebindeki parayla hasret gider en az 3 bin tl masrafı var tel takmanın :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.