Şimdi Ara

Display port kablo kısa devre sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısa zaman önce bir sistem topladım ve rx580 msi armor ekran kartı aldım. Bu ekran kartını display port kablosu ile monitöre bağladığım zaman sanırım sistemde kısa devre oluyor ve görüntü alamıyorum. HDMİ kablo ile monitör bağlantısı yaptığım zaman sorunsuz olarak görüntü alabiliyorum. Biraz araştırdığımda dp kabloların 19 ve 20 pin olarak 2 ayrı çeşidi olduğunu gördüm ve 19pinli dp kablo ile bağlantı yapıldığında sorunun çözüldüğünü okudum.
    Bunun üzerine teknosa mediamarkt vatan gibi mağazalarda 19 pinli dp kablo aradım ama bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Sorun gerçekten 19 pinli display port kablo ile çözülür mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Elinizdeki dp 20 pin midir? Şimdi kablodanda olabilir iyi bir dp kablosu almak lazim monitor markaniz nedir? içerisinden çıkan kabloyu mu kullaniyorsunuz? internetten alabilirsiniz fakat dark vs almayin ben aldim çok yavaş veri aktariyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandan aldığım dp 20 pindi olmayınca geri iade ettim. Monitör philips 242v8a kutudan vga kablo çıkıyor :) ben şuan HDMİ ile kullanıyorum.

• S-link ve goldmaster marka dp kablolarını denedim ikisinde de aynı sorunu yaşadım iki kabloda 20 pindi.

• Dark marka dp kablosu sayesinde anakartı elime aldım. Kaliteli bir ürün alın derim

• Anladim. Monitorunuz 75hz sanirim dp ye gerek yok 75hz için çogu 144hz içinde dp kablosu var tr de iyi bir dp kablolari çok pahali ya monitor içinden çıkan yada çok para verip alican. Markalarini hatirlamiyorum ama forumda önerilmişti almak istersen

• Evet monitörüm 75hz hdmi yeterli oluyor sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Display port sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Port Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef DP, HDMI gibi değil, biraz hassastır. Kablo kalitesi önemli o yüzden.

Mesela benim ilk kablom dark kabloydu arada monitör çıt çıt sesler çıkarıp görüntü gelip gidiyordu.

Araştırdım biraz, assmann kablo aldım ki bilen bilir Alman malı, iyi markadır.

Kablonun üzerinde seri numarası var öyle söyleyeyim. Ondan sonra problemlerim çözüldü.

Bulabilirsen assmann, hama gibi markaların kablolarına bak, bulamazsan paugge kabloların yorumları da iyi.

Dp'de geriye dönük uyumluluk var. DP 1.4 sertifikalı bir paugge kablo muhtemelen problemini çözer.

Bu arada dipnot;

"Freesync-Gsync" gibi bir teknolojiyi kullanmayacaksan hdmi'dan 75hz alıp kullanabilirsin, dp almana gerek yok.
  • tatbkath kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim söylediğiniz markaları araştırayım biraz

• tatbkath kullanıcısına yanıt
    Paugge marka kablo sipariş ettim bugün elime ulaştı. Sorun çözüldü çok teşekkürler. 2 3 tane kablo denemiştim olmamıştı ekran kartım sorunlu diye düşünmeye başlamıştım artık. Yardımlarınız için sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: VentrikülerFibrilasyon

Paugge marka kablo sipariş ettim bugün elime ulaştı. Sorun çözüldü çok teşekkürler. 2 3 tane kablo denemiştim olmamıştı ekran kartım sorunlu diye düşünmeye başlamıştım artık. Yardımlarınız için sağolun
    Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu, hayırlı günlerde kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.