Şimdi Ara

Dislerimi sabunla fircaliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildigimiz kati sabun, ama zeytinyagli olanlarindan kullaniyorum katkisiz olanlarindan. Cok azicik suruyorum zaten oyle ki gunde iki kere fircalasam o sabun belki 2 yilda anca biter. Aslinda sabun bile gerekli degil sadece firca da olur. Tavsiye ediyorum, en dogal macunlarda bile degisik gereksiz seyler olabiliyor ve raf omru var. Sabunda ise kostik ve yag var biraz da su. Raf omru oldukca uzun olabilir. Bir de ayriyeten dogal kaliteli macunlarda bile gliserin oluyormus, o da disleri kaplayip tukurugun isini yapmasini engelliyormus, yani tukuruk salgisi dise tekrar mineralleri emdiriyormus bir sekilde gliserin disleri kaplayarak bunu engelliyormus. Sabundaki yagda da var ama cok az. Yabanci kaynaklar soyluyor. Hatta ilginctir bir tanidigimin discisi sabun tavsiye etmis macun yerine. Bu da boyle bir tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 3 Kasım 2017; 6:12:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Disleri Sabunla Fırçalamak: Bilmen Gerekenler

Dişlerini sabunla fırçalamanın artıları ve eksileri hakkında merakların mı var? Bu bilgi verici metin, bu alışılmadık uygulamayı ele alacak ve sana bilinçli bir karar vermen için gereken bilgileri sağlayacak.

Sabunla Diş Fırçalamak Zararlı mı?

Kısaca cevap vermek gerekirse, evet. Sabunla diş fırçalamak diş sağlığın için zararlı olabilir. Bunun nedenleri şunlardır:

• Diş Mineni Aşındırır: Sabun alkalidir ve diş minesini aşındırabilir. Mine dişlerini koruyan sert dış katmandır ve zarar gördüğünde dişler çürüklere ve diğer sorunlara karşı daha savunmasız hale gelir.
    • Diş Eti Sağlığını Bozar: Sabun, diş etlerini tahriş ederek iltihaplanma ve kanamaya neden olabilir.
    • Ağız Florasını Dengeyi Bozar: Sabun ağızdaki faydalı bakterileri de öldürerek ağız florasını bozabilir ve bu da ağız kokusuna ve diğer sorunlara yol açabilir.

Zeytinyağlı Sabunla Diş Fırçalamak

Zeytinyağlı sabun, diğer sabun türlerine göre daha nazik olsa da yine de dişler için uygun değildir. Alkali özellikleri nedeniyle diş minesini aşındırabilir ve diş eti sağlığını bozabilir.

Beyaz Sabunla Diş Fırçalamak

Diğer sabun türleri gibi beyaz sabun da dişler için uygun değildir ve diş minesine zarar verebilir.

Sıvı Sabunla Diş Fırçalamak

Sıvı sabunlar genellikle katı sabunlardan daha az aşındırıcıdır, ancak yine de dişler için uygun değildir. Ağız florasını bozabilirler ve diş eti sağlığına zarar verebilirler.

Sonuç

Dişlerini sabunla fırçalamak, diş sağlığın için zararlı bir uygulamadır. Diş minesini aşındırabilir, diş eti sağlığını bozabilir ve ağız florasını dengesini bozabilir. Dişlerini temizlemek için her zaman florürlü diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası kullan.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu troll arkadaşı dinlemeyin, 32 dişinizi de elinize almayın.

• Ben de 2 yildir Haci Sakir kullaniyorum, oneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calal Arabi Bin Abdullah

Ben de 2 yildir Haci Sakir kullaniyorum, oneririm.

Haci Sakir eski haci sakir degil bir suru kimyasal girmis icine, yabancilar satin aldi zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Bu troll arkadaşı dinlemeyin, 32 dişinizi de elinize almayın.

Ben troll degilim. Ne tur bir zarari olacak ki olsa zaten ellerimizi yikarken de olurdu. Bunu ortaya atan adam da bir doktor zaten yabanci. Dis curumesine karsi cok daha etkiliymis.

Bak su linklere İngilizcen varsa:

• ben arap sabunu koyuyorum

süper oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

ben arap sabunu koyuyorum

süper oluyo

Ekstra gliserinli oluyor o da biraz eksi bir yon. Kati sabun iyi. Cok da kotu olmuyor eger cok kimyasalli bir sabun degilse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karacigerim yağlanmış
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben her akşam bir katı sabun yiyorum daha faydalı knk
  • Herifler diş macununu süs olarak koyun diye mi yaptı?

• Allah allah bende daha temiz olur diye ellerimi bile diş macunu ile yikiyordum. Emin misiniz hocam sabunun daha iyi temizledigine ?

• Waffentrager auf panzer

• Hocam 5 lira vereyim git macun al kendine :)) bırakın bu faso fusoları

• Sabun hakkında pek bir fikrim yok lakin diş macunlarinda flor var.Beyne çok zarar verebilecek bir madde.Bircok ülkede florlu diş macunları yasak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.