Şimdi Ara

Disleksi miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan birkaç sene önce disleksinin adını ilk kez duydum ama fazla önem vermedim. İki gün önce uzunca bir araştırdım ve disleksi hastası olduğumu düşünüyorum belirtilerinin %95'i bende var ama yine de emin olamıyorum b harfiyle d harfini p harfiyle q harfini, ı-i, u-ü, o-ö harflerini yazarken sürekli olarak karıştırıyorum D harfinin,E harfinin, 1 ve 7 sayısının ne tarafa dönük olduğunu çok karıştırıyorum hatta uzun uzun düşündüğüm bile oluyor . Okumamda sıkıntılı. Hatta sınıfta hoca metinleri bana okutmasın diye dua eder oldum. Şuan 10. sınıftayım ve senenin başından beri sadece 2 yada 3 kez okuma yaptım. İçimden okurken sorun yok ama sesli okurken sürekli kekemelemeye başlıyorum, noktalama işaretlerini hiç görmüyorum bile, kelimelerin özellikle sonlarını bazen de tamamını uyduruyorum. Matematik desen tamamen sıkıntı. son iki yıl hariç kendimi bildim bileli annem özel hoca tutup evde bana özel ders verdirirdi. Çok kolay öğrenirdim ancak öğrendiğim şeyleri 1-2 saat içinde tamamen unuturdum. Ayrıca aşırı biçimde dikkat eksikliği var ve yazı yazma konusunda çok isteksizim hemen elim ağrır. Ödevlerimi yaparken ya da tahtayı defterime geçirirken çok zorlanıyorum.

Disleksi belirtilerinden eskiden yaşadığım ve şuanda yaşadığım daha birçok şey var ama buraya hepsini yazmaya üşeniyorum.

Disleksi hastası olup olmadığım konusunda emin olamamamın neredeyse tek sebebi bütün bir kelimeyi aynadan yansıması şeklinde yazmamam, Sadece harfleri ters yazıyorum bütün bir kelimeyi değil.

Sizce dislektik miyim?

• Lütfen yardım edin...
  • up upu p
  • Aşağıda yazdığımız maddeler disleksililer ile ilgili bir genellemedir. Herkes için geçerli olacak diye bir şey yok tabiki.

* Disleksililerin ıslık çalamadıklarını

* Dislektiklerin düğünlerde vb. oynayamadıklarını

* Disleksililerin çok çabuk etkilendiklerini (aşık olduklarını:)

* Disleksililerin birbirleri ile daha iyi anlaştığını

* Disleksililerin ilgisini çekmediği konularda, dikkat dağınıklığı yaşadıklarını (hiperaktifler gibi)

* Çok samimi olmadığı kişilerle konuşmakta zorluk çektiğini (mesela dayısı ile telefonda çok kısıtlı konuşma gibi…)

* Şarkı sözlerinin bazı kısımlarını anlayamadıklarını

* Bazen hatalarında ısrar ettiklerini

* Önünde giden arabanın durduğunu geç farkettiklerini (dislektik şoförler için)

* Birilerine anlatacağı hep birşeyleri olduğunu ama genelde anlatamadıklarını (mesela Sürekli düşündüğü bir projeyi, saçma bulurlar,reddedilirim endişesiyle anlatamama)

Şimdiye kadar görüşmüş olduğun onlarca dislektiklerden edindiğim tecrübelerler ışığında bunları kaleme aldım.

• teblig kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Galiba bu maddeleri tecrubelerinize dayanarak yazdınız. Okurken donakaldim. Bir an beni tanıdığınızi düşündüm. Çünkü o maddelerin hepsi ama hepsini yaşıyorum.
    Dedigim gibi sadece bütün bir kelimeyi aybadan bakarmış gibi yazmıyorum ama diğer bütün özellikler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce gerçekten disleksimiyim. Nasıl kesin olarak anlayabilirim?

• Sayılan maddelerin çoğu bende de var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aseksüel miyim sizce?
    11 yıl önce açıldı
    Şizofren olabilir miyim?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akademidisleksi.com un 44 soruluk online testini yaptim. Disleksi olma ihtimaliniz yüksek diyor ve bir uzmana gitmeniz faydalı olur diyor. Hangi doktora gitmem gerekiyor? (İstanbul'da yaşıyorum)

• ?????????

• disleksi olmayı sorun etme..
    bir uzmana git bence..size yardımcı olacaktır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.