Şimdi Ara

Disklerle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyelim 500tb 2 tane diskimiz var. Birinin tamamını doldurduk. Birde boş. Dolu olan daha ağır olur mu ? Ve içinde olan o şey ne? Daha tuhaf bi şekilde hafıza dolu bir beyin daha ağır olur mu ? Ya da bilginin kütlesi var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İçinde olan şeyler yer değiştirerek bilgi oluyor işte moruk extradan bir şey girmiyor sisteme.
  • burda konuyla ilgili küçük bir yazı var. 2 cevap var kimileri evet diyo kimileri hayır diyo. Ben evetciyim hayircilarin açıklaması var olan 1 ler ve 0 lar sadece yer degisitiyo şeklinde evetciler ise manyetikle yaziliyo dolasiyila bi enerji var ortada Einstein teorisine gorede enerjinin bi kütlesi var ama bu kutle hassas tartiyla bile tartilamayacak kadar kucuk. 10 üzeri -16 şeklinde yazilmis sitedede.

• Hocam bunu bende merak ettim ve arastirdim fakat net bir sonuca ulasamadim
    Bence agir olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    peki 1 ve 0 lar zaten var mı içinde ? Sadece yer değiştirme varsa olmaz o zaman. Ha bu arada o enerji içeride mi oluşuyor yer değiştirmeden yoksa bilgisayardaki elektrik mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

peki 1 ve 0 lar zaten var mı içinde ? Sadece yer değiştirme varsa olmaz o zaman. Ha bu arada o enerji içeride mi oluşuyor yer değiştirmeden yoksa bilgisayardaki elektrik mi ?
    Mühendis veya PC bölümü mezunu değilim ama bildiğim kadarıyla hdd nin ici bos oluyo ne 1 ne de 0 null yani. Sen data yazdikca hdddeki bloklara yani sektörlere 1 ler ve 0lar yaziliyo. Bad sector dedigimiz olayda bu blokların bozulmasından kaynaklaniyo. Ayrıca vakti zamanında gözüme takılmıştı bütün internetteki bilgilerin toplami bir çileğin agirli kadar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tesbihcekenhoroz -- 13 Nisan 2019; 17:10:25 >
  • Dolu pil mi daha ağır boş pil mi diye bir konu vardı, çözümün orada bulabilirsin :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.