Arkadaşlar. Bilgisayarımda disket sürücüsü yok. Ama bilgisayarımda var gözüküyor. O çok önemli değil ama son zamanlarda bilgisayarı kapatırken ekranda "Disket sürücü A:/ hazır değil ...." benzeri bir uyarı çıkıyor. Sırf nu yüzden format attım ama aynı uyarı devam ediyor. Sizce neden kayanaklanıyor? Görüşlerinizi bekliyorum.
biostan kapalı mı floopy?
Bu sorunu ben de yaşıyordum. En son yüklediğiniz programlardan biri ile alakalı (alakasız demeyin, özellikle Vista temaları, görsel stil dosyaları ve Stardock yazılımları bu soruna neden oluyor). Bilgisayarınızda bunlardan hangisi yüklü ise yeni yüklemiş ya da ayarlarını yakın zamanda değiştirmişsiniz ve floppy olsa da olmasa da bu uyarıyı veriyor. Bende PC açıldığında yapıyordu bu arada.
BIOS'tan Floopy'i kapatmayı dene.
Bende disket sürücüsü var, Vista Ultimate Final Build 6000 kullanıyorum. Bende doğal olarak var gözüküyor ve çalışıyor. Ancak bazı floopy disk'e sahip olmayan arkadaşlar, Vista kurduktan sonra floopy varmış gibi göründüğünü duydum.
Kurduğun programlarla ilgili olabilir diyeceğim ama format atmana rağmen oluyormuş (Mesela kapanışta disket denetimi yapan antivirüs programları, tema vb). BIOS'a bir bak derim...
Disket sürücü biostan kapalı. Bazı arakadaşlar antivirüs programından olabilir demiş. NOD32 kullanıyorum ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Nod pc kapanırken a yı taramak ister. Olmayınca da hata veriyor tabi. Ayarlarından a yı taramasını engelle.
Arkadaşalar yardımlarınıza çok teşekkür ederim. Sorunu halletim, sizlerinde söylediği gibi sorun NOD32'den kaynaklanıyordu.