200 gb diski 2 partiton halindeydi, sabah sabah ubuntu kurayım dedim , demez olaydım :( 10 yıllık aile resimlerim vs herseyin olduğu diskim uçtu. kurarken boş olan ilk partition seçmeme ragmen diskin tamamını tek parça ext4 formatına dönüştürdü üstelik kurulumda dosya kopyalayamama hatasıyla yarım kaldı, diski mi eski haline geri getirme şansım varmıdır ,
dosya kurtarma programlarının nasıl sonuc verdigi malum daha öncede başıma gelmişti buna benzer bir olay ve saglıklı bir sonuc alamamıştım, mümkünü varsa diski eski haline geri getirebilrmiyim?
Active@ Partition Recovery adlı program kurtarıyor arkadaşlar, lakin ben bir hata daha yaparak program kurtarmak istedigim partiton ı kurtar dedigim de "delete the existing invalid partition(s) on the disk." uyarısı verdi ve bende ikinci bir hata ile kurtarmak istedigim partition ı bir kez daha sildim , şu an halen uğraşıyorum ama sanırım artık dönüş yok, benim düştüğüm hataya düşmeyin istedigim için yazma gereği duydum. bu noktada programın suçu yok.