Şimdi Ara

disk image ve disk clone hakkında bilgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar uygun bir bölüm bulamadım programlama dersimde hoca disk image ve disk clone arasındaki benzerlik ve farklılıkları sordu fakat hiçbir sitede bunlar hakkında bilgi bulamadım ikisinin aynı ayrı neler olduğunu bile bulamadım bir kaynağı olan veya bilen varsa çok makbule geçer

• Ben size kısaca özetleyeyim siz ona göre geliştirir yazarsınız.

Disk image; bir diski yada partition'ı (disk bölümü) tüm içeriğini dosya yapısı ile beraber bir tek imaj dosyasına (Nero vb programlardaki cd kalıpları gibi düşünün) dönüştürmek demektir.
    Harici bir alana alacağınız bu imaj dosyasını istediğiniz zaman bozulmuş bir yapıya geri yükleyerek eski haline getirecektir.

Örnek:
    Bilgisyarınıza format attınız, program ve oyunlarınızı kurdunuz herşey çok güzel... Bu halinin bir imaj dosyasını alıp bir yere sakladınız.
    bir süre sonra sisteminize virüs bulaştı, temizleyemiyorsunuz, windowsunuz çöktü vs.. Sil baştan format atmak, program ve oyun yüklemek saatlerinizi alacaktır.
    Ama imaj dosyası ile 10-15 dakikada ilk kurduğunuz halini geri getirebileceksiniz.

Disk Klonlama:

Bir diskin birebir kopyasını oluşturmaktır.

Örnek: donanım yapısı birebir aynı olan 10 adet pc olsun elimizde ve biz bunların hepsine aynı windows, program ve oyunları yükleyeceğiz. Herbiri için saatlerce uğraşacağız.

Ama biz öyle yapmıyoruz. 1 pc yi kurup hazırlıyoruz. Sonra bu hazır pc nin disk diğer pc lerin diskine klonluyoruz. Her pc için 10-15 dakika süre harcadık. Süre verinin çokluğuna göre değişir bu arada.

Bana göre en iyi disk image ve clone yazılımları; Acronis ve Norton Ghost'tur..

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arescom

Ben size kısaca özetleyeyim siz ona göre geliştirir yazarsınız.

Disk image; bir diski yada partition'ı (disk bölümü) tüm içeriğini dosya yapısı ile beraber bir tek imaj dosyasına (Nero vb programlardaki cd kalıpları gibi düşünün) dönüştürmek demektir.
    Harici bir alana alacağınız bu imaj dosyasını istediğiniz zaman bozulmuş bir yapıya geri yükleyerek eski haline getirecektir.

Örnek:
    Bilgisyarınıza format attınız, program ve oyunlarınızı kurdunuz herşey çok güzel... Bu halinin bir imaj dosyasını alıp bir yere sakladınız.
    bir süre sonra sisteminize virüs bulaştı, temizleyemiyorsunuz, windowsunuz çöktü vs.. Sil baştan format atmak, program ve oyun yüklemek saatlerinizi alacaktır.
    Ama imaj dosyası ile 10-15 dakikada ilk kurduğunuz halini geri getirebileceksiniz.

Disk Klonlama:

Bir diskin birebir kopyasını oluşturmaktır.

Örnek: donanım yapısı birebir aynı olan 10 adet pc olsun elimizde ve biz bunların hepsine aynı windows, program ve oyunları yükleyeceğiz. Herbiri için saatlerce uğraşacağız.

Ama biz öyle yapmıyoruz. 1 pc yi kurup hazırlıyoruz. Sonra bu hazır pc nin disk diğer pc lerin diskine klonluyoruz. Her pc için 10-15 dakika süre harcadık. Süre verinin çokluğuna göre değişir bu arada.

Bana göre en iyi disk image ve clone yazılımları; Acronis ve Norton Ghost'tur..

Kolay gelsin.

Teşekkür ettim tamamen işimi gördü

• Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.