Şimdi Ara

Disk Denetlemede Kitlendi Bilgisayarım Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benm sabit diskimde bad sector problemi var sanırım. Dün bilgisayara girip "D" diskininin üzerine sağ tıklayıp özelliklerden diski denetle demiştim bilgisayar bir sonraki çaılşmada denetlenecektir dedi tamam dedim bugun açtım bilgisayarımı denetliyor diski herşey güzel hoş ama bir yerde takıldı kaldı denetleme bilgisayarı yeniden başlatıyorum aynı yere gelip yine takılıyor disk denetlemeyide iptal edemiyorum bilgisayarım açılmıyor

Bad sector hatası için dell servisini aramıştım gelip bakacaklar, muhtemel Harddiskim değişecek o yüzen bilgisayarın içindeki dosyalarıma ulaşmam lazım. Bu disk denetlemeyi nasıl iptal edicez bir yolu yokmu?

Aşağıdaki resimde kilitlenen zamanı çektim, resimde görüldüğü anda kilitlenip kalıyor ilerlemiyor hiç. Kullandığım bilgisayarda imzamdaki bilgisayar.

Disk Denetlemede Kitlendi Bilgisayarım Açılmıyor.

• arkadaşlar acil yardım bilgisayardaki dosyalarımı başka bir yere kopyalamam lazım yokmu bir bilgisi olan?
  • HDD'yi başka pcye tak ordan yedekle daha sonra hddye low level format çek
  • bikaç güne dell servisi gelecek laptopu açarsam garanti kapsamı dışına çıkar o yüzden donanımsal bişey yapamam şuan için
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOX-BytkN

bikaç güne dell servisi gelecek laptopu açarsam garanti kapsamı dışına çıkar o yüzden donanımsal bişey yapamam şuan için

O zaman format atman lazım
  • format atamam çünkü hard diskte bad sector hatası var. bilgisayar açıkken bişeyler indirmek istediğimde biraz indiriyo sonra bilgisayar kitleniyordu yanibilgi yazdıramıyorum o yüzdende win7 de yazdıramam yani format atarken bilgisayar hard diskin o noktasına geldiğinde kitlenip kalır
  • yani bu denetlemeyi bir şekilde iptal ettirmem lazım onu bir şekilde yapamıyormuyuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

format atamam çünkü hard diskte bad sector hatası var. bilgisayar açıkken bişeyler indirmek istediğimde biraz indiriyo sonra bilgisayar kitleniyordu yanibilgi yazdıramıyorum o yüzdende win7 de yazdıramam yani format atarken bilgisayar hard diskin o noktasına geldiğinde kitlenip kalır

Az bilmiyosun hocam Ama dediğin gibi bad sector hard diskin en kökünden olduğu için kapatılamıyor hdd gitmiş
  • quote:

yani bu denetlemeyi bir şekilde iptal ettirmem lazım onu bir şekilde yapamıyormuyuz?

reset atmayı dene
  • yapmadım mı sanıyon 3-4 kez resetledim yok hala aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FOX-BytkN -- 8 Ağustos 2012; 17:28:59 >
  • quote:

yapmadım mı sanıyon 3-4 kez resetledim yok hala aynı

Hocam o hddye allah rahmet eylesin
  • ya bu güvenli modda falan nasıl başlatılıyodu ya ordan bişeyler yapabilirim belkim
  • quote:

ya bu güvenli modda falan nasıl başlatılıyodu ya ordan bişeyler yapabilirim belkim

İyi fikir pc açılırken f8e bas ordan güvenli modu seç entera bas önemli verierlin yedeğini al tabi açılırsa
  • açılır açılır dur bi deniyim :D
  • windowsu onar dedim o zaman disk denetlemeyi atlar sanırım açıldığı zamanda alırım dosyalarımı inşallah :D
  • quote:

windowsu onar dedim o zaman disk denetlemeyi atlar sanırım açıldığı zamanda alırım dosyalarımı inşallah :D

Dosya kopyalarken sıkıntı olmazsa kurulur çünkü bad sectorlar veri yazılamaz yerler sorun çıkarma ihtimali var ama umarım çıkmaz
  • şuan onarıyo gibi ama du bakalım umarım onarırda açılır bilgisayar
  • quote:

şuan onarıyo gibi ama du bakalım umarım onarırda açılır bilgisayar

Bitsin sonucu yazarsın
  • söylerim burdan şöyle şöyle yaptım diye çünkü googlede aratınca sorunu direk benm konu çıkıyor bu şekilde başka birisi karşılaşırsa işine yarayabilir
  • quote:

söylerim burdan şöyle şöyle yaptım diye çünkü googlede aratınca sorunu direk benm konu çıkıyor bu şekilde başka birisi karşılaşırsa işine yarayabilir

Hocam istersen şöyle yap:

1.Onarım bitince format cdsini tak c yi sil ondan sonra d yi biçimlendirmeden sistemi ona kur.
    2.Format bitince disk yönetiminden c yi oluştur önemli verileri ona al böyle gitsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.