Şimdi Ara

disk boot failure insert system disk and press enter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün hdd ' nin 2. sini diğer pc ' e takmak için söktüm ve taktım. Ama söktüğüm pc ' yi tekrar açmak için uğraştığımda disk boot failure insert system disk and press enter bu hata geliyor post ekranında. Boot from CD nin altında geliyor. Format ta atılmıyor. Bios ta hdd görünüyor. Biosu default yaptım ama gene olmadı. Sorunu nasıl halledicem ?

The Soul Of BMW.
    Stresss, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
  • İki ihtimal;
    1-Windows boot söktörü(mbr) o çıkardığınız hdd'nin partisyonunda idi.Ve ikinci hdd'yi oradan tetikleyip windowsu başlatıyordu.Bu durumda hdd yi tekrarar eski yerine takacaksınız yada mevcut hdd yi yeniden formatlayıp yeniden windows kuracaksınız.

2-Biosdan ilk boot sırasını pc'de bulunan hdd yerine cd-rom veya başka aygıta verdiniz.Boot sırasını ilk sıraya hdd gelecek şekilde yapılanırın.

Orijinalden alıntı: dodurgali

Dün hdd ' nin 2. sini diğer pc ' e takmak için söktüm ve taktım. Ama söktüğüm pc ' yi tekrar açmak için uğraştığımda disk boot failure insert system disk and press enter bu hata geliyor post ekranında. Boot from CD nin altında geliyor. Format ta atılmıyor. Bios ta hdd görünüyor. Biosu default yaptım ama gene olmadı. Sorunu nasıl halledicem ?

Selam
    Zannedersem çıkarttığınız disk etkin durumda idi ve söktüğünüz bilgisayardaki HDD'nin C: bölümü etkin olmadığından, bu gibi bir hatayı aldınız.

Çıkarttığınız HDD'yi tekrar takın ve bilgisayar açıldıktan sonra, Çalıştıra Diskmgmt.msc yazarak Disk yöntemini açın. Açmasını istediğiniz HDD üzerindeki ilk bölüme(Windows'un yüklü olduğu bölüm) sağ tıklayarak Bölümü etkin olarak işaretle seçeneğinden etkinleştirin. Bilgisayarı kapatın söktüğünüz HDD'yi tekrar çıkartarak deneyin..

Olmuyor ise aşağıdaki yazacaklarımı yapmak durumundasınız..

1. Bilgisayarınızı CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek ile başlatın.
    2. Boot işlemi sona erdiğinde, onarım için bir yazı gelecek ve orada siz R tuşuna basacaksınız.
    3. Bilgisayar DOS ortamına düşecek ve Administrator şifreniz varsa onu yazacaksınız. Yoksa ENTER ile onaylayacaksınız.
    4. Sisteminizde başka bir Windows yüklü değilse, klavyeden 1 tuşuna basacaksınız.
    5. C:\Windows> şeklinde bir satır çıkacak.
    6. C:\Windows>fixmbr yazacak ve gelen soruya E(evet anlamında) tuşuna basarak onaylayacaksınız.
    Ve ardından tekrar,
    7. C:\Windows>fixboot yazacak ve tekrar E tuşuna basarak onaylayacaksınız.
    8. C:\Windows>exit yazarak bilgisayarı yeniden başlatacaksınız.

Şayet aynı hatayı tekrar alırsanız aşağıdaki yazdıklarımı yapmanız gerekecek. Muhtemelen ntldr ve ntdetect.com dosyaları bozulmuştur.

Bunları onarmak için ise şöyle yapacaksınız.
    Bilgisayarınızı CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek ile başlatın ve boot işlemi sona erdiğinde, onarım için bir yazı gelecek ve orada siz R tuşuna basacaksınız. Yani yukarıdaki yaptığınız 1-5 uygulanasını tekrarlayacaksınız.

C:\Windows> yazısı karşınıza geldiğinde MAP yazacak ve CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek sürücü harfini öğreneceksiniz.

CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek sürücü harfini E olarak varsayarsak. E: yazacak ve ENTER tuşuna basacaksınız.
    E:\>sürücüsüne bağlandığınızda aşağıdaki şekilde yazarak kopyalama işlemini gerçekleştireceksiniz.

copy E:\i386\ntldr C:\
    copy E:\i386\ntdetect.com C:\

Kopyalama işlemi bittikten sonra, 6, 7 ve 8'deki şekilde uygulamaları tekrar yapacaksınız..
    Kolay gelsin..

• selam, yedekleri tuttuğum 2. hdd bugün itibariyle çöktü taktığım zaman bios donup kalıyor detecting ide drivers kısmında.
    bende bu hddyi çıkarıp yeniden açmaya calısınca disk boot failure insert system disk and press enter diye hata veriyor.

Bay_KGın ilk deediği çıkardığım hdd calısmadığı için olmuyor. cdrom üzerinden boot alın diyince de yine aynı hatayı veriyor.

cdrom a winxp cdsi taktığım zaman windows kura giriyor hddm falan gözukuyor fakat format atmadan pratik bir çözümü nasıl olucak acaba?

edit:cıkardığım hddyi res ata ata calıstırmayı becerdim, -ama gelip gidiyor- bay_kgın dediği gibi Diskmgmt.msc den etkin olarak işaretlemeyi yaptım ve hddyi çıkardım ama bu seferde bootmgr eksik diye hata veriyor.

winxp kullanıyorum. windowsun kurulu olduğu hdd c ve f diye 2ye bölunük. çıkardığım hdd d: idi sanırım bundan dolayı bir sorun yapabiliyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 15 Aralık 2012; 22:14:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.