Şimdi Ara

Disk Birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda 2 adet harddisk var.. hdd'lerden biri 30 gb ve 10 gb'ı C'ye(xp kurulu), kalan 20 gb ise D'ye ait.. diğer hdd'de ise E sürücüsü var.. ben D'deki dosyaları komple E'ye kopyaladım.. şimdi yapmak istediğim C ve D'yi birleştirip xp kurulu kısmın kapasitesini 30 gb'a çıkarmak istiyorum..

partition magic programı ile bunu denedim fakat bana şu hatayı veriyor:
    "Error 4 while executing Batch
    Error 4. Bad argument/parameter"

ne yapmam gerekir acaba

• Böyle bir hata vermesi normal. Çünkü işletim sistemi yüklü bir sürücü ile boşalttığın sürücüyü birleştirip tek sürücü oluşturmak istiyorsun. Cde işletim sistemi olduğu bu uyarıyı alıyorsun. Tavsiyem kurulum cdsi ile format atıp diski bölümlemeden xp yi yüklemen olacak. Sonra yine ikinci HDD'deki bilgilerine ulaşabilirsin bunda bir problem olmaz. Fakat format atıp sistem kuracağın HDD leri karıştırmamanı tavsiye ederim. İyi akşamlar...
  • hocam o zaman bütün programları baştan yüklemem gerekecek.. o hamallığa katlanmak istemiyorum.. en son çare olarak format atmak istiyorum..

bu program bu işi yapıyor ama bende bahsettiğim sorun çıktı.. bu sorunun sebebini arıyorum..

aklıma gelmişken bu disk birleştirme işlemi disk yönetiminden yapılabiliyor mu acaba?
  • Önce D:yi sil (format değil tamamen sil, disk yönetiminden yapabilirsin)
    Sonra Partion Magic ile "Extend Partition" (Bölümü uzat) seçeneği ile
    C yi uzatarak birleştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 14 Aralık 2006; 13:20:53 >
  • @suphion öyle bi seçenek yok ki..

başka fikri olan var mı yada hata ile ilgili bilgisi olan?
  • hiç mi partition magic kullanan yok yaw

bu kadar basit bi soruna burda cevap bulamıyorsam yazık yani
  • arkadaşım bilgisayar yönetiminden bunu bir deneyin.
    ayrıca diğer tavsiyem
    Acronis Disk Director Suite 10.0 olacaktır ok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk Bölme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • neyi deniyim arkadaşım??

Acronis Disk Director Suite 10.0 programı partition magic tarzı bişey mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

@suphion öyle bi seçenek yok ki..

başka fikri olan var mı yada hata ile ilgili bilgisi olan?

Extend Partition değilmiş, resize partition seçeneğini kullanman lazım.
    Ama dediğim gibi önce D:yi silerek.
  • @suphion'un dediğini yaparsan olacak.
    D yi sileceksin, ve C için Resize Partition (bölümü yeniden yapılandır) diyeceksin.
    Sonra da tutup çekecek ve C yi büyüteceksin.
    ben bunu defalarca yaptım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

@suphion'un dediğini yaparsan olacak.
    D yi sileceksin, ve C için Resize Partition (bölümü yeniden yapılandır) diyeceksin.
    Sonra da tutup çekecek ve C yi büyüteceksin.
    ben bunu defalarca yaptım.

keşke az daha erken söyleseydiniz

c'ye format attım, yeniden kurdum.. neyse gene de teşekkürler bunu da öğrenmiş olduk
  • asdas
  • quote:

keşke az daha erken söyleseydiniz
    c'ye format attım, yeniden kurdum.. neyse gene de teşekkürler bunu da öğrenmiş olduk

Acı tecrübe ile kazanılan bilgiler hafızadan asla çıkmaz.
    zaten formatı atmışsın. bu, yeniden kurulumla uğraşacaksın anlamına geliyor.
    ama iyi tarafından bakarsan artık bu öğrendiğini hiç unutmayacaksın.

• HAKLI
  • ben de isletim sistemi kurulu olan alani buyutmek istiyorum. disk yonetiminden d yi tamamen temizledim ayrilmamis yaziyor. disk yonetiminde c ye tiklayinca birim uzat gibi bisey cikmiyor sadece
    ac,
    arastir,
    surucu harfi ve yolu degistir var

yeni hardiskimi partition magic kullanmadan disk yonetimiyle bicimlendirebildigim icin bunu neden yapamayim dedim ama olmadi. bilgisi olan varsa paylasir mi, tesekkurler
  • disk yönetiminden disk boyutlarını değiştiremezsin.
    sadece karşına çıkan seçenekler (zaten yazmışsın) var.
  • Disk yönetimi sadece dinamik disklere bu işlemi yapar.
    Eğer dinamik diske sahip değilseniz Partition Magic gib farklı bir yazılım kullanmalısınız.
  • Climanjaro ve suphion tesekkur ederim
  • quote:

neyi deniyim arkadaşım??

Acronis Disk Director Suite 10.0 programı partition magic tarzı bişey mi

ya aynı sorunla bende karşılaştım. partion magicle diski birleştiremedim. bilen varsa sölesin.
  • Partition Magic İle Disk Bölümle

Disk bölümleme uygulamasında kullanabileceğimiz iki ünlü yazılım mevcut; ilki Acronis firmasının Disk Director yazılımı. İkincisi ise Powerquest firmasının Partition Magic adlı ürünü. Bu iki yazılım da kullanım bakımından birbirine oldukça yakınlar. Hatta arayüzlerinin de aşağı yukarı birbirine benzediğini söyleyebiliriz. Bu nedenle dilediğiniz birini kullanabilirsiniz. Ancak iki yazılımın deneme sürümlerini karşılaştıracak olursak, Acronis’in Disk Director yazılımının çok işlevsel olmadığını görüyoruz. Çünkü kısıtlanmış olan deneme sürümünde dilediğiniz gibi boyutlandırma yapamı yorsunuz. O nedenle deneme sürümü kullanacak olanlara Partition Magic yazılımını tavsiye ediyoruz.

Disk Birleştirme

Partition Magic ile disk bölümleme yapmak oldukça basit. Öncelikle yazılımı çalıştırıp, sabit disk bölümümüzün bilgilerini listeliyoruz. Bu işlemin ardından Partition Magic bize bir pencere açarak diskimizin boyutunu ve üzerindeki verilerin kapladıkları alanları gösteriyor. Bu aşamada hiçbir işlem yapmadan yazılımdan çıkıyoruz. Bunu yapma nedenimiz işletim sistemimizin ve verilerimizin diskimizde ki dağılımını görebilmektir.

Disk Birleştirme

Şimdi ise işletim sistemimizle birlikte gelen ve Başlat > Programlar > Donatılar > Sistem Araçları altında yer alan “Disk Birleştiricisi” ile diskiniz üzerindeki tüm verileri bir araya getirin (yani defrag yapın). Defrag yani disk birleştirme işlemi oldukça önemlidir. Bu sayede bölümlenmemiş sabit diskiniz üzerinde dağınık bir şekilde bulunan verilerinizi, diskinizin baş tarafına doğru çekip birleştirmiş oluyorsunuz. Bu işlemin en büyük yararı, yazılımlarınızın ve işletim sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlamaktır. Defrag işlemi disk boyutunuza ve sahip olduğunuz veri boyutunuza bağlı olarak biraz zaman alabilir. İşlem bittiği zaman artık bölümlemeye geçebilirsiniz.

Disk Birleştirme

Partition Magic’i tekrar çalıştırarak, bölümleme işlemine geçmeye hazırız artık. Tekrar disk bilgilerimizin yer aldığı pencereyi açıp son kontrollerimizi yaptıktan sonra, sistem boyutumuza göre, diskimizin sonundan başına doğru yer alan boş alanımızdan dilediğimiz sayıda bölüm oluşturabiliriz. Disk bölümleme işlemini kolaylaştırmak adına geliştiriciler yazılıma birçok kolaylık eklemişler. Bu kolaylıkların başında disk boyutlandırması nı gerçekleştirmek için kullanımımıza sunulmuş olan bölümleme penceresi geliyor. Bu pencereye dilediğiniz bir boyutu yazarak yeni disk bölümünüzü oluşturabilirsiniz. Bölümle işleminiz bittiği zaman da sisteminizi tekrar başlatmanız gerekiyor. Bu sayede yaptığınız değişiklikler disk tablosuna yazılarak sistemin bir dahaki başlangıcında kullanımınıza açılıyor. Bu işlem sırasında bir başlangıç disketi ya da CD’si oluşturmanız tavsiye olunur. Böylece herhangi bir terslik durumunda sisteminizi açıp onarım yapabilirsiniz.

Disk Birleştirme

Partition Magic’in sunduğu tek kolaylık disk bölümlemesiyle sınırlı kalmıyor.
    Eğer dual boot düşüncesiyle bu işlere kalkıştıysanız yazılımın ikinci kolaylığıyla karşılaşıyorsunuz. Yazılım size bölümleme öncesi hangi formatta bir bölüm oluşturmak istediğinizi soruyor. Yani eğer diskinizdeki Windows’un yanına bir tane de Linux koymayı düşünüyorsanız çok şanslısınız. Partition Magic ile yeni bir bölüm oluşturup bu bölümü Linux dosya sistemiyle formatlayabilirsiniz. Üstelik asıl sisteminize bir zarar vermeden. Ve yine yazılımın sunduğu bir başka kolaylık ile sabit diskinizde kurulu olan işletim sistemlerinize bir “boot loader” yani açılış menüsü yerleştirebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınız açılırken, sabit diskinizde bulunan tüm işletim sistemleri listelenecek ve size de bilgisayarınızı hangi işletim sistemiyle açmak istediğinize karar vermek düşecek

Disk Director 10 ile Bölümleme

Disk Birleştirme

Disk Director 10 kullanmak isteyen kullanıcılar için kısa bir açıklama yapmakta fayda var. Disk Director’in yeni sürümü ile sabit disk bölümlemesi yapmak çok kolay bir hal almış. Yazılımın sol tarafında bulunan “Wizard” başlığı altından “Create Partition” seçeneğini tıklamanız yeterli. Ardından Disk Director, sabit diskinizi ve varsa sabit disk bölümlerinizi listeleyen bir pencere açacak. Bu listeden bölümlemeyi düşündüğünüz disk bölümünü seçerek, işleme başlayabilirsiniz. Yalnız bu işlem öncesi yedeklerinizi (en azından boyutunu değiştireceğiniz disk bölümünüzün) almanızı tavsiye ederiz. Böylece herhangi bir terslikle karşılaşmanı z halinde, bölümlemeye uğraştığı nız diskiniz üzerindeki verilere bir zarar gelmemiş olacaktır.

Saygilarimla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 16 Aralık 2006; 22:38:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.